Sydsiden

10 grunde bag den gode start på sæsonen

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

To kampe – to sejre. To sejrsmål scoret i de absolut døende sekunder – endda i en måned, som tidligere er blevet døbt ‘sorte september’ i Brøndby-regi.

Der var vist ikke mange, der havde regnet med så god en start på sæsonen. Slet ikke når man medregner, at en af kampene fandt sted i Parken, hvor Brøndby mildest talt ikke har for vane at tage sejre med hjem særligt ofte.

Så hvordan kan det være, at Brøndby er kommet flyvende fra start og i skrivende stund indtager Superligaens førsteplads?

Her kommer 10 friske bud fra hoften.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

1: Kontinuitet er vejen frem

Når den samme stamme af spillere udgør holdet kamp efter kamp vokser den indbyrdes forståelse og følelsen af at indgå i et fællesskab. En tidligere landstræner ville have kaldt det for automatismer, og det er vel præcis, hvad der er på færde.

Niels Frederiksen kommer nærmere og nærmere sin foretrukne startopstillingen. Og så gør det heller ikke noget, at man i denne corona-æra kan skifte hele fem spillere ud undervejs, hvis ikke tingene skulle forløbe som planlagt på forhånd.

‘Der er friske folk på bænken’ – som en anden tidligere landstræner ville have sagt.

2: Man siger, hvad man gør – og gør, hvad man siger

Han har ikke hentet mange spillere til klubben hidtil, men alligevel har Carsten ‘CV’ Jensen allerede haft en enorm betydning. Der er langt større sammenhæng mellem, hvad man melder ud til offentligheden, og hvad man rent faktisk gør.

Nu er der fokus på økonomisk ansvarlighed og pleje af egne talenter, som i høj grad får chancen på førsteholdet.

3: Få transfers

Der er røget nogle ganske bærende og løntunge spillere ud af døren. Til gengæld er der ikke kommet mange nye ind. Egne talenter har pludselig ikke lang vej til spilletid – og det er ikke en trup, hvor der skal spilles mange nye ansigter ind.

BIF - FCN
Jubel efter det sene sejrsmål mod FC Nordsjælland

4: De unge har fået mere erfaring

De unge spillere bliver kun bedre, hvis de matches på tilstrækkeligt højt niveau. Jesper Lindstrøm har vist særdeles lovende takter i starten, hvor en fast plads i startopstillingen ikke synes langt væk.

Morten Frendrup har vel allerede slået endegyldigt igennem til trods for sin unge alder. Andreas Bruus har også overrasket stort på højre wingback.

Og der er sikkert mere godt i vente. Masser af spilletid til talentmassen betyder optimale muligheder for videre udvikling.

5: Ingen deltagelse i europæisk fodbold

Det blev som bekendt ikke til deltagelse i europæisk fodbold for Brøndbys vedkommende i denne omgang. Man kan altså rette fuldt fokus på kampene i Superligaen – og det er måske ikke så skidt endda i den nuværende situation.

6: Marginalerne har været på Brøndbys side

Indrømmet: Brøndby har ikke blæst hverken FCN eller FCK ud af banen. Det blev til to snævre sejre, hvor tingene kunne være faldet ud til den anden (forkerte) side, hvis ikke marginalerne havde været med dem i gul og blå.

Mod FCN blev Radosevic bedt om at holde igen med et tidligt taget hjørnespark, hvorefter han lagde bolden ind i hovedet på Rosted.

Mod FCK havnede Schwäbes lange fremlægning lidt tilfældigt for fødderne af samme Rosted, som via stolpen serverede bolden for Uhre, der afgjorde kampen.

7: Få spillere ude med skader

Jens Martin Gammelby kæmper med at komme tilbage i topform efter en operation, og Kevin Mensah har haft sit sædvanlige bøvl med et baglår. Ellers skal man spejde langt efter skader på Vestegnen i øjeblikket.

Andreas Maxsø og tilbagevendte Rezan Corlu har så haft karantæne – men det var de jo selv ude om.

De mest mindeværdige kampe af Brøndby IF
Blå/gul opbakning i en corona-tid

8: Trænerens idéer vinder fodfæste

Niels Frederiksen blev kastet hovedkuls ind som træner sidste sommer. Netop ankommet fra slutrunde med U21-landsholdet var der ikke meget tid til at arbejde med truppen.

Nu er der gået mere end et år, som godt nok har været afbrudt af corona-pandemien – men Niels Frederiksen har haft anderledes ro omkring træningen.

Det var stærkt arbejde fra bænken, da FC Nordsjælland blev blæst omkuld efter pausen i første runde.

9: En trup i harmoni

Stjernerne er væk og der er sparet gevaldigt på lønkronerne. Wilczek, Mukhtar, Kaiser og sågar Larsson fyldte en del i hierarkiet.

Nu er det op til de tilbageværende at tage over. Det er gået noget bedre, end mange måske havde frygtet.

Man spiller med dem, der er til rådighed, i stedet for at pibe over manglende aktivitet på transfermarkedet. Det lader til, at der hersker god ro og orden i truppen – samtidig med, at der er sund konkurrence om pladserne.

10: Dem mod os-mentaliteten

Klubejer Jan Bech Andersen gør en del for at puste til ilden i Instagram-opslag fra tid til anden. Man skaber en fortælling om, at det er Brøndby IF mod resten af fodbold-Danmark – hvilket det da retteligt også er.

Det skal kunne ses, at spillerne kæmper for logoet på brystet. Bossen med pengene må gerne hjælpe lidt til fra sidelinjen. Kamil Wilczek-transferen til ærkerivalerne har nok også været benzin på bålet.

One Reply to “10 grunde bag den gode start på sæsonen”