FCK

10 grunde til at FCK vil gøre alt for at vinde over FCM

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Der bliver spekuleret på livet løs. Vil FCK lægge sig ned mod FCM onsdag aften – eller vil rivalerne fra Østerbro mon spille deres egen chance?

Det er en udbredt misforståelse, at der på nogen måde skulle blive tale om, at FCK ikke yder deres bedste. Det er der mindst 10 gode grunde til.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

1) FCK kan snuppe Brøndbys andenplads

FCK halede 3 point ind på Brøndby med den seneste derby-sejr. Dermed har man ‘kun’ 3 point og en dårligere målscore op – så reelt 4 point. Med en sejr over FCM lægger man maksimalt pres på Brøndby, der skal til Aarhus torsdag aften. Heller ikke ligefrem et sted, der er Vestegnens drenge venligt stemt.

Andenpladsen er SÅ meget mere værd end tredjepladsen. FCK vil gøre alt for at kunne kvalificere sig til både Champions League og Europa League – før trøstpræmien Conference League. Bronze i årets Superliga medfører kun mulighed for kvalifikation til Conference League.

Man skal godt nok have noget af en sølvpapirshat på for at se FCK med vilje smide muligheden for europæisk deltagelse på øverste niveau.

2) FCK kan (i teorien) vinde guld

FCK har endda en lille og spinkel mulighed for at snuppe mesterskabet. Hvis man selv vinder sine sidste to kampe og det samtidig går rent galt for både FCM og Brøndby – så havner guldet på Østerbro efter en ellers middelmådig sæson med masser af udfald.

Ikke ligefrem en mulighed, man bare skyller ud med badevandet.

3) Jess Thorup har meget at bevise

Thorup erstattede Solbakken tidligere på sæsonen. Efter en svær start ser det nu ud til, at FCK for alvor har fundet formen. Man er således Mesterskabsspillets bedste mandskab pointmæssigt. Hvis slutspurten fuldføres med to sejre, kan meget reddes.

Hele trænerteamet vil være topmotiveret til at slå FCM og rette noget op på den famlende start. Det kommer altså før rivaliseringen med Brøndby IF.

4) FCM risikerer at stikke af

Endnu et mesterskab til FC Midtjylland er langt værre for FCK, end hvis Brøndby snupper guldet. FCK sakker mere og mere bagud i forhold til midtjyderne, der bare bliver en større magtfaktor med endnu en titel.

Det er langt fra nogen selvfølge, at FCK tager guldet i næste sæson. Man vil så nødigt spille mere andenviolin i dansk fodbold. Hvis Brøndby IF vinder guld, er det sandsynligvis kun en enlig svale, man må sluge.

5) Der er revanche til gode mod FCM

Særligt på udebane mod FCM står det helt galt til for FCK. Man har fået den ene endefuld efter den anden på den jyske hede. Det er noget, man gerne vil revanchere hjemme i Parken foran 10.000 tilskuere.

Skulle man gå ud og tabe med vilje, når man fik en på hatten med 1-4 sidst, man mødtes?

6) Der er tilskuere i Parken

Der var knald på i Parken forleden. En hektisk kulisse satte hjemmeholdet op til at yde deres bedste mod Brøndby. Det samme kan vente, når FCM kommer på besøg.

Når først bolden ruller, kræver det godt nok et had af dimensioner til BIF, hvis ikke man skal råbe sit eget hold frem mod sejr og mulighed for mesterskab.

7) Fodboldspillere er ikke fans af klubben

Ja, man kan finde mange fans af FCK, der ikke ønsker at hjælpe Brøndby på vej mod guldet. Men det er altså ikke spillerne på banen, der kommer med den slags udtalelser.

Det er en udbredt misforståelse, at fodboldspillere skulle nære de samme følelser som fans af fodboldklubber – se bare på FCK’s nr. 9.

Fodboldspillere er sig selv og deres karrierer nærmest – også selvom de af og til udtaler sig for at please dele af fangrupperne.

Spillerne fra FCK vil selvfølgelig gøre alt for at vinde. Det er indlysende, de får mest ud af det.

8) Der er MANGE penge på spil

Hvis man bliver nummer 3 og derefter kvalificerer sig til gruppespil i Conference League, er der millioner at hente på den konto. Det er dog intet i forhold til, hvad man som klub kan tjene på deltagelse i Europa League eller ligefrem Champions League.

Ledelsen i FCK ser nok (meget) gerne, at man bevarer chancen for at lave mange millioner på europæisk deltagelse. Også selvom det potentielt skulle komme Brøndby til gode.

9) Danmark er ikke Sydeuropa

Man ser i andre lande hold yde en meget blodfattig indsats, når deres egen chance er udspillet.

Det er dels ikke tilfældet for FCK, at man ikke har noget at spille for – dels har man i Danmark traditionelt ikke for vane bare at lade modstanderen vinde.

10) Man kan ødelægge rigtig meget for Brøndby IF

Hvad vejer tungest: Frygten for at se rivalerne vinde – eller sulten efter at vinde selv?

Det er der, den ligger for FCK. Med en sejr over FCM, står man med alle tiders mulighed for at se Brøndby få en lang næse til sidst. Der venter Brøndby en svær kamp i Aarhus, og man kan heller ikke bare tage en sejr over FCN for givet i sidste spillerunde.

Man er godt nok noget af en kujon som fan, hvis man gerne sælger sit eget holds chance for at vinde, fordi rivalerne så nødigt skal triumfere. Men sådan er der jo så meget.

Summa summarum – af med sølvpapirshattene derude. Hvis FCK ikke vinder over FCM, er det fordi, man ikke er gode nok. Ikke fordi man ikke ønsker at vinde.

Men der skal da nok være en eller anden, der snubler over sine ben i et returløb – og så kører spekulationerne videre i bedste velgående.