Sydsiden

10 veje til mesterskabet: Det endelige facit – eufori i gult og blåt

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

FCM fik gummiben, og Brøndby IF kørte guldet hjem. Sådan gik det i sidste ende. Her på BrøndbyLister har du kunnet læse en tjekliste med flest mulige punkter til afkrydsning, hvis mesterskabet skulle sikres.

Nedenstående er det endelige facit. Det gik jo meget godt, må man sige.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

10 veje til mesterskabet 🏆

Der er altid mange gode historier at hive frem, når et mesterskab vindes. Her kommer nogle af dem.

1: Ikke råd til flere svipsere mod FCM ❌✅

Mesterskabsspillet startede med endnu et nederlag til FCM. Siden fulgte så den famøse og ganske afgørende hjemmesejr i fjerdesidste spillerunde.

Blot 3 point ud af 12 mulige mod konkurrenterne var nok til guld. Det præcis omvendte scenarie udspillede sig i sæson 17/18. Så blev der orden i regnskabet.

2: Ingen skader på vitale positioner ✅

Lindstrøm skrantede mod slutningen. Det samme gjorde vel egentlig også Uhre. Kæden knækkede dog aldrig – og når der var afbud eller karantæner, så trådte friske folk til.

Brøndbys samlede trup viste sig stærk nok til guld.

3: Konkurrenterne skal tage point fra hinanden ✅

FCM og FCK fik en sejr hver over hinanden. Kamil Wilczek skiftede til FCK for at vinde titler. I denne omgang måtte han så nøjes med at hjælpe Brøndby IF på vej mod guldet via sin udligning til 2-2 i næstsidste spillerunde.

Tingene flaskede sig virkelig mod slutningen. En særlig tak skal også lyde til Randers, der virkelig var behjælpelige med at tage point fra FCM.

At de så selv hev en 4-2-sejr over Brøndby i land, skal være dem vel forundt.

4: Brøndby skal holde den stabile pointhøst ❌✅

Mesterskabsspillet startede sløjt rent pointmæssigt. Man lagde dog også ud mod FCM og FCK. Siden rettede den side af sagen sig gevaldigt op.

Den vitale sejr i Aarhus glemmer vi aldrig.

5: Held og stolpe ind ❌✅

Tjo, hvis man kommer en mand ned efter 35 minutter – og der minuttet efter bliver udlignet til 1-1 – så ser det sort ud.

Man fik en gave serveret, som Uhre ikke var for fin til at pakke op. De sidste 4 runder var paradekørsel i ting, der gik Brøndbys vej.

Selv da man tabte i Parken, viste det sig at have en behagelig sideeffekt. FCK fik pludselig alt at spille for – men endte alligevel på tredjepladsen til sidst.

6: AaB må ikke komme i top 6 – og FCN skal med 

AaB kom som bekendt ikke i Mesterskabsspillet og kunne dermed ikke tage flere point fra Brøndby i sæson 20/21.

Til gengæld kom de purunge drenge fra FCN med – og hvilken triumf. Brøndby vandt (naturligvis) begge opgør mod ‘venskabsklubben’ fra Farum. 15 kampe i træk uden nederlag nu.

Til gengæld var der ingen nåde mod FCK og FCM.

2-2 både i Parken og på Right to Dream Park mod FCK.

3-2 over Midtjylland i Farum – inden man så måtte bøje sig på Heden med 0-3.

Jo, FCN var virkelig behagelige at have med i slutspillet. Der var reelt heller ikke den vilde modstand at spore på sidste spilledag. Det skal de ikke høre et ondt ord for.

7: Formnedgang hos konkurrenterne

FCM fik gummiben mod slutningen.

Anderledes kan det ikke tolkes, når man taber til FCN – og spiller uafgjort hjemme mod et Randers-mandskab, der få dage forinden havde fejret pokaltitel.

FCK satte en god slutspurt ind, hvilket som bekendt ikke rakte til det helt store – ikke udover at hjælpe ærkerivalerne på vej mod guldet.

8: Kynisme i begge ender

Der blev brændt mange chancer i løbet af sæsonen. Til gengæld blafrede nettet også adskillige gange.

Man var generelt gode til at lukke af bagude. Håndværket var i den grad et mesterskab værdigt over hele linjen – især når man sammenligner spillermaterialet hos FCM, FCK og BIF.

9: Hjælp fra VAR ❌

F… VAR.

Modstanden tager mere og mere til. Tilfældige hands i feltet, der giver straffe, og lange spilafbrydelser er desværre blevet en del af fodboldspillet herhjemme. Man tør efterhånden ikke juble over mål længere – for tænk nu, hvis man kan finde en eller anden marginal forseelse i VAR-vognen.

Nej, VAR gik faktisk også Brøndby imod til sidst. En række af straffespark imod, som givetvis ikke var blevet dømt før i tiden. Og så den famøse dobbeltstraf i Aarhus, da spillet kørte videre efter Hermannssons hands i feltet – og hvor Frendrup så rendte ind i advarsel nummer 2.

Der skal hermed lyde en opfordring til yderligere protester mod anvendelsen af VAR i dansk fodbold.

10: Tilskuerne kommer tilbage og giver det sidste boost ✅✅✅

Kæmpe flueben.

Tilskuerne kom tilbage og fik sat kolorit på de sidste spillerunder. Hjemmesejrene kom derefter i flæng – altså lige bortset fra i Aarhus 20/5 2021.

Brøndby 2-0 Randers.

Brøndby 3-1 FCM.

Brøndby 2-0 FCN.

Det var gult, og det var blåt.

Euforien lægger sig ikke lige foreløbig.