AGF - Brøndby IF

AGF 1-2 Brøndby IF: En kamp til historiebogen – på den gode måde

Brøndby IF kæmpede sejren hjem med en mand i undertal det meste af kampen. En mandfolkepræstation af de helt store. Spørgsmålet er, i hvilket lys kampen vil blive husket fremover.

Brøndby IF er nu snublende tæt på det første mesterskab siden 2005. En sejr over FC Nordsjælland og det er hjemme. Der er meget lang tid til mandag eftermiddag.

AGF 1-2 (1-1) Brøndby IF

5′ 0-1 Mikael Uhre
38′ 1-1 Patrick Olsen (Straffe)
73′ 1-2 Mikael Uhre

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

Det gik godt

Tænk at kæmpe sejren hjem i så afgørende en kamp – en mand i undertal siden det 35. minut! Hvis det er, hvad der skal til for at vinde det mesterskab – så er det sådan, det er.

Mikael Uhre fandt skarpheden frem, da det gjaldt allermest. Ganske enkelt angribernæse af højeste karat, da han snusede den dårlige tilbagelægning op før slutfasen.

Brøndby stod imod det tunge pres, der uundgåeligt måtte komme, når man spiller i undertal. Selvom AGF var tæt på flere gange, vadede de ikke i chancer. Kæmpe cadeau til et hold, der sloges som en enhed hele vejen igennem.

Taktikken med at få kampen ned i tempo efter pausen lykkedes. AGF fik aldrig det flow i spil, som kunne tippe kampen over på deres side. Det var en klog og gennemført præstation i en modbydeligt svær situation.

Det gik mindre godt

Det så ud som om, der var nerver på. Efter føringsmålet kom man alt for langt tilbage at stå. AGF overtog spillet – og det førte til de to straffespark begået af Hermannsson.

De unge bærende kræfter på holdet er vist mere end tyndslidte. Frendrup modtog en tidligt advarsel, der blev vekslet til et rødt kort 12 minutter senere. Niels Frederiksen indrømmede det blankt bagefter: Frendrup skulle have været skiftet ud, inden det gik galt.

Man kunne have sikret ro på, hvis Uhre havde sat 2-0-målet ind. Det skete som bekendt ikke. Og så måtte man ud på kanten følelsesmæssigt resten af kampen. Det tager vi gerne med for dramaets skyld.

Startopstillingen

Indskiftet: Børkeeiet, Pavlovic, Corlu & Slimane

Advarsler: Frendrup, Vigen & Hedlund

Udvisning (gult/rødt): Frendrup

Trænerteamet lavede ikke om på formationen, selvom så bærende kræfter som Jung og Jobbe var i karantæne.

Rosted trådte ind på Jungs plads og gjorde det fornemt. Hermannsson havde så en uheldig kamp, der kun kom til at vare i 45 minutter. To straffespark begået ser aldrig godt ud.

Der kom aldrig kontrol over tingene efter føringsmålet. Midtbanen fik ikke sat sig på slaget. Boldene blev smidt væk på stribe, og så må det jo gå galt.

Det gik også galt – men så blev alt godt igen. Nu mangler der ‘bare’ en sejr over FCN før guldet er i hus.

Netop FCN har man så haft det rigtig godt imod de seneste år. Men alle stimer har det jo med at ende på et eller andet tidspunkt … Ligger det ULTIMATIVE bollespark mon og venter?

Kæmp for Brøndby IF. Kæmp for guld nummer 11!

Profilen

Kaptajn Maxsø fik styr på sine tropper og kæmpet sejren hjem. Nede med en mand allerede efter 35 minutter var det en præstation, der aldrig må glemmes.

Hvis ikke det er nu, guldet kommer hjem – så sker det nok aldrig.

Den samlede præstation

⚽⚽⚽⚽⚽❌

Vi fik et drama i stedet for en kontrolleret og sikker sejr. Den sidste bold mangler, fordi man havde chancen for at lukke kampen, før det hele blev uudholdeligt at se på.

Men sådan må det nok være, hvis det mesterskab skal hjem til Vestegnen. Måske der venter endnu et voldsomt drama på mandag?

Næste kamp

Mandag d. 24/5 kl. 17 mod FC Nordsjælland på Brøndby Stadion.

Anden pinsedag byder på en sandsynligvis uforglemmelig afslutning på Superligaen årgang 20/21. Må det ende med blå/gul jubel som ALDRIG NOGENSINDE FØR.

Alle mand og kvinder på og omkring stadion!