Brøndby - Midtjylland

Brøndby IF 3-1 FC Midtjylland: Kampen om guldet er igen åben

Brøndby IF fik endelig skovlen under FC Midtjylland og sparkede dermed kampen om mesterskabet åben igen.

Et rødt kort fik FC Midtjylland til at pakke sig ned i 2. halvleg – men hjemmeholdet fik dirket forsvarslåsen op mod slutningen af kampen.

Brøndby IF 3-1 (1-1) FC Midtjylland

32′ 0-1 Alexander Scholz (Straffe)
37′ 1-1 Mikael Uhre
70′ 2-1 Simon Hedlund
83′ 3-1 Andrija Pavlović

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

Det gik godt

God energi og tro på tingene efter en lettere famlende start, hvor man legede lidt rigeligt med ilden, hvis man spørger forfatteren til disse ord.

Tålmodighed er nøglen, når man er 11 mod 10. Den disciplin mestrede de gule og blå glimrende – til trods for at man skabte for lidt, indtil den midtjyske defensiv endelig blev dirket op med 20 minutter igen.

Igen en kampen, hvor to indhoppere fik afgørende betydning. Slimane lavede lækkerier og serverede bolden i dybden til Pavlovic, som eksekverede uden nåde.

Defensiv pragtpræstation. Især Maxsø rejste sig, hvor han faldt imod Randers. Selvfølgelig var det en enlig svale. Pakkede Kaba ned i sin lomme gennem hele kampen.

Med en sejr sparkede man fornyet liv i guldkampen. Og ligeså vigtigt: Man holder afstanden (mindst) ned til FCK, der gæster Nordsjælland mandag aften.

Det gik mindre godt

Man fik ikke lukket kampen hurtigt nok 11 mod 10. Der gik for lang tid med boldflytteri, der ikke førte til chancer.

Radosevic holdt ikke hovedet koldt. Kunne sagtens have været udvist ved stillingen 1-1 – og så havde kampen nok fået et andet forløb mod slutningen.

Startopstillingen

Indskiftet: Pavlovic, Slimane, Vigen

Gult kort: Radosevic (’57)

Niels Frederiksen sagde ‘Keep attacking’ og holdt ellers fast i sin vanlige stamme af spillere.

Ofte udskældte Mensah leverede en fornem indsats. Kunne have trykket af tidligere i kampen – men da så afslutningen endelig kom, førte det til Mikael Uhres 17. sæsontræffer. Angriberen har dermed scoret mod samtlige hold i Superligaen, såmænd.

Alle mand fightede det bedste, de kunne. Selv foran 3-1 fik FCM ikke noget som helst foræret. Der var revanche i luften – og det så man tydeligt.

Stor ros over hele linjen. Det er aftener som denne på Brøndby Stadion, man (bl.a.) lever for at opleve.

Profilen

Simon Hedlund har taget skeen i den anden hånd. Arbejdsraseri, vinderattitude, mål og meget andet godt.

Hvor må man dog bare tage hatten af for svenskeren, som – endelig – har spillet sig ind i de blå/gule hjerter.

Blå/gul jubel efter slutfløjt

Den samlede præstation

⚽⚽⚽⚽⚽❌

Sejr over guldkonkurrenterne kalder naturligvis på en topkarakter. Havde man lukket kampen og måske scoret flere mål, havde det været fuldt hus.

Der blev pyntet noget på den indbyrdes målscore, der i sidste ende kan vise sig nok så vigtig. FCM er 4 mål bedre end Brøndby i det regnskab. Dermed er der reelt 2 points afstand til førstepladsen.

Næste kamp

Næste kamp bliver heller ikke let. Brøndby-drengene tager på tur til Østerbro, hvor FCK tager imod i Parken kl. 16 søndag. Der skal nok tre point på kontoen, hvis afstanden til førstepladsen skal forblive den samme.

Bemærk datoen: 16. maj. En god dag at spille derby på.

FCM får besøg af Randers, som få dage forinden har spillet pokalfinale. Det er nok ikke en kamp, der for alvor kommer til at volde midtjyderne problemer.

Tre kampe tilbage og alt er åbent.