Brøndby - FC Basel

Top 5 – De bedste Brøndby-kampe i sæson 2019/20

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Det blev til en placering som nr. 4 i den mærkværdige corona-sæson 2019/20. Niels Frederiksens debutsæson kastede flere flotte præstationer af sig. Her får du de mest mindeværdige kampe.

De fedeste kampe er naturligvis dem, man husker tilbage på med mest glæde, når endnu en Brøndby-sæson er færdigspillet.

Her kommer fem kampe, alle blå/gule fans vil mindes med et smil – uanset om man jublede med på stadion eller foran skærmen derhjemme. Der var action for alle pengene.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

5️⃣ Brøndby IF 5-2 Randers FC

 27/10 2019 kl. 16:00 

Superligaen, runde 14

10′ 0-1 Marvin Egho
16′ 0-2 Erik Marxen
25′ 1-2 Kamil Wilczek
32′ 2-2 Kamil Wilczek (Straffe)
45′ 3-2 Dominik Kaiser
69′ 4-2 Hany Mukhtar
90′ 5-2 Simon Piesinger (Selvmål)

Udvisninger: Patrik Carlgren ’29. minut & Kamil Wilczek ’90. minut

Wow! Hvad skete der lige der?

Bagud 0-2 efter blot 16 minutter var man ilde stedt. Hele billedet blev dog vendt eftertrykkeligt på hovedet. Det var i Kamil Wilczeks velmagtsdage, hvor han – næsten – skød sig i stilling til titlen som Superliga-topscorer til trods for, at han kun spillede første halvsæson.

Randers’ målmand var hensynsløs overfor Simon Hedlund, og så var det ud af vagten. Wilczek (selvfølgelig) scorede på det efterfølgende straffespark, og så var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

2. halvleg blev lidt af en ørkenvandring, hvor det decimerede udehold ikke ville risikere det store fremad banen. Hany Mukhtar afgjorde dog sagerne med 20 minutter igen, hvorefter Randers scorede i eget net til facit 5-2.

Lidt malurt i bægeret kom der alligevel til sidst, da Wilczek – der var han igen – blev så irriteret over behandlingen fra Kevin Conboy, at han stangede lidt for heftigt ud med panden.

Rødt kort til verdens bedste polak og en vild eftermiddag på Brøndby Stadion kunne fløjtes af. Fem blå/gule træffere i samme kamp – det højeste antal i sæsonen.

4️⃣ AGF 0-1 Brøndby IF

 26/7 2020 kl. 19:00 

Superligaen, runde 36

73′ 0-1 Jesper Lindstrøm

Udvisning: Andreas Maxsø ’76. minut

8480 tilskuere

Aarhus var gejlet op til den helt store fest, da Brøndby kom på besøg i sidste spillerunde i den meget lange sæson 2019/20.

Hjemmeholdet spillede for sølvmedaljer – men det var Brøndby, der var bedst på banen. I første halvleg vadede man ligefrem i store tilbud, uden at man fik et udbytte af overtaget.

Man frygtede derfor, at det skulle blive endnu en af de dage, hvor man havde spil og chancer til en sejr, men måtte tage til takke med mindre. Heldigvis ville Jesper Lindstrøm det anderledes.

Mod slutningen af den livlige affære tog han et energisk ryk frem i midten af banen og fandt Lasse Vigen, som lagde bolden præcist indover, så ophavsmanden til målet også kunne sætte sidste fod på.

Mere end noget andet var det ungdommens triumf i Aarhus. Med en midtbane bestående af Frendrup, Slimane og Lindstrøm formåede man at gøre, hvad man ikke havde tidligere i sæsonen – nemlig at besejre rivalerne fra AGF.

Og så endda på deres eget græs midt i en historisk medaljesæson.

3️⃣ Brøndby IF 3-2 OB

 28/7 2019 kl. 18:00 

Superligaen, runde 3

25′ 1-0 Jesper Lindstrøm
35′ 1-1 Jacob Barrett Laursen
67′ 1-2 Bashkim Kadrii (Straffe)
79′ 2-2 Kamil Wilczek
88′ 3-2 Kamil Wilczek

13689 tilskuere

Det var sommer, det var sol, og det var søndag – og så var det længe før, der overhovedet var tænkt på corona-restriktioner.

Heldigvis behøvede man på ingen måde holde sin glæde tilbage, da Kamil Wilczek i slutningen af denne særdeles spændende kamp sørgede for tre dejlige point.

Jubelbrølet var dog nærmest højest, da den rigtige Brøndby-dreng ved navn Jesper Lindstrøm – eller bare Jobbe – bragte ekstase over stadion med sin scoring til 1-0.

Meget snak frem og tilbage havde der været om Brøndbys unge spillere. Var de nu gode nok, eller skulle man hellere satse på rutinen? Der findes bare mål, som betyder mere end andre.

I startopstillingen fandt man også unge Anton Skipper, som imponerede med sin rolige og afklarede facon i det centrale forsvar. Masterclass så altså pludselig ud til at kunne være leveringsdygtig i begge ender af banen.

Fra 1-0 til 1-2 til 3-2. Jo, fodbold kan være et underholdende spil – og så gør det jo ikke noget, når det er yndlingene, der står med armene over hovedet til sidst.

Fed og medrivende kamp i den spæde sæsonstart.

2️⃣ Brøndby IF 4-1 Lechia Gdansk

 1/8 2019 kl. 19:30 

Europa League, kvalifikation

15′ 1-0 Paulus Arajuuri
53′ 2-0 Kamil Wilczek
66′ 2-1 Flávio Paixão
94′ 3-1 Jesper Lindstrøm
118′ 4-1 Jesper Lindstrøm

16426 tilskuere

Man havde med nød og næppe fået et knebent nederlag på 1-2 med hjem fra Polen i første kamp, så der var alt at spille for på Københavns Vestegn.

Og hvor fik man dog sat tryk under kedlerne fra kampens start. Chancer var der rigeligt af. Det var et forvandlet Brøndby-hold, der bød de polske pokalvindere op til dans.

Paulus Arajuuri havde været en del af et hullet forsvar på udebane, men nu steg han pludselig uimodståeligt til vejrs, efter et hjørnespark, og pandede Brøndby i front foran ekstatiske Sydsiden.

Simon Hedlund var decideret uheldig med ikke også at komme på måltavlen. Men så er det jo godt, at man i stedet kan lægge op til Kamil Wilczek, som ikke stod tilbage for at sende Lechias fans i kulkælderen – bedst som de havde fået tændt godt og grundigt op i romerlysene.

Niels Frederiksen havde før kampen sagt, at det ville kræve mere end et enkelt Brøndby-mål at gå videre i turneringen. Det havde man nu scoret, og det var godt – for pludselig stangede Paixão reduceringen til 1-2 ind, som betød total lighed i det samlede regnskab.

Jobbe satte sig igennem

Den forlængede spilletid ventede – og det blev opgøret ikke mindre medlevende af.

Unge Jesper Lindstrøm var blevet skiftet ind mod slutningen af den ordinære spilletid og havde faktisk haft en fin chance for at afgøre opgøret til allersidst.

Det gik nu ikke den unge offensivspiller på. Ihvertfald gled han bolden i mål til 3-1 kort inde i forlængelsen på et skarpt indlæg fra Kevin Mensah.

Polakkerne sled og slæbte for at score det mål, der ville tippe fordelen over på deres side. Lige lidt hjalp det dog. Det var Brøndbys aften – og i særdeleshed Jesper Lindstrøms.

Brøndby havde rigeligt med chancer til at afgøre sagerne længe før – men da Lindstrøm fik plads at løbe på, og satte bolden ind bag Kuciak i Lechias mål, var der ikke mere at rafle om.

Brøndby IF var videre i Europa League-kvalifikationen, og Sydsiden fejrede sejren efter alle kunstens regler.

En af de virkelig fede europæiske aftener, der desværre ikke kommer flere af i den kommende sæson.

1️⃣ Brøndby IF 3-1 FC København

 6/10 2019 kl. 14:00 

Superligaen, runde 12

 6′ 1-0 Simon Hedlund
 23′ 2-0 Kamil Wilczek
 30′ 2-1 Andreas Maxsø (Selvmål)
 76′ 3-1 Kamil Wilczek

Udvisning: Rasmus Falk ’65. minut

21746 tilskuere

Man var kørt lidt død i Niels Frederiksens foretrukne 4-3-3. Og hvad gør man så? Jo, man skifter da formation før den vigtigste kamp overhovedet i Superligaen.

Ståle Solbakken blev taget med bukserne nede, ligesom så mange andre blev det – for hvem havde forventet, at det var til lige dén kamp, at det ellers oplagte formationsskifte kom.

En helt igennem fantastisk atmosfære bød spillerne indenfor på stadion. Endnu en fantastisk tifo blev vist frem, og romerlysene varmede godt op under Sydsiden.

Og så ramte Brøndby bare dagen. Kun seks minutter inde i kampen satte Simon Hedlund FCK’s Victor Nelsson eftertrykkeligt på halen og bragede så kuglen i kassen til vild jubel.

Angrebsmakker Wilczek ville også lege med – og mere til. Zeca tabte støvlen, men den polske snigmorder viste ingen nåde og modtog herefter folkets hyldest – stående på en reklamebande i overlegen sejrspositur.

Ingen tvivl om sejren i sidste ende

FC København kom lidt heldigt med i kampen igen, da Maxsø styrede kuglen i eget net. Men det kom ikke til at redde udeholdet fra Østerbro – selv med Nicklas Bendtner som sjælden starter i et alt andet end vellykket comeback før karrierens endelige nedlukning.

I anden halvleg forsøgte Rasmus Falk efter bedste evne at tage livet af Dominik Kaiser – heldigvis uden held. En indiskutabel udvisning kom der dog ud af anstrengelserne.

Nu var blot op til ingen andre end Kamil Wilczek – igen igen – at hamre det sidste søm i FCK’s ligkiste. 3-1 og game over. Niels Frederiksen skiftede siden aldrig væk fra 3-5-2-systemet igen i sæsonen.

Heldigvis blev kampen spillet længe før COVID-19, så over 20.000 på stadion havde en fornøjelig dag i oktober – de fleste af dem, altså.

Lav din egen top 5 – her er alle sæsonens kampe i kronologisk rækkefølge