Brøndbys sæsonåbnere i 2010'erne

Brøndbys spillertrup forår 2021 – A-holdet og B-holdet

Brøndby har ligeså mange point som Superligaens nr. 1. Alligevel er der ikke meget snak om et muligt mesterskab til Vestegnen.

Spørgsmålet er, hvor fokus skal ligge i foråret 2021: På den (ret så) åbenlyse mulighed for et længe ventet mesterskab eller det lange seje træk tilbage til fordums storhed?

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

Et spændende forår står for døren

Meget handler om strategi og tilbagevenden til rødderne i Brøndby for tiden. Talentarbejdet skal optimeres, økonomien på skinner – og så skal der da også vindes nogle fodboldkampe.

I en sæson hvor meget handler om corona-restriktioner har Brøndby hidtil overrasket positivt. Den svære kunst med at spare sig til succes er lykkedes for Niels Frederiksen og co.

Præcis hvor langt det hele rækker, vil de næste fire måneder afsløre.

Den rette blanding af rutine og talent

Man kan sjældent både blæse og have mel i munden på samme tid. Så hvordan griber man egentlig forårssæsonen i 2021 an?

Transfervinduet afslørede en del. Selvom man ligger mere end lunt i svinget, blev der ikke udskrevet nogle store checks. Man hentede ikke spillere ind på dyre transfers og lønninger, selvom man kan række ud efter de første guldmedaljer siden 2005.

Den var ihvertfald ikke gået under en vis Hr. Zorninger. Brøndby anno 2021 er bare en helt anden størrelse end dengang, man satte alt på et bræt og gik direkte imod den udmeldte strategi i jagten på mesterskabet.

Truppen forår 2021: De sikre og rotationsspillerne

Man kan godt få spilletid for Brøndby IF i 2021, selvom man ikke rummer det store perspektiv for fremtiden. Niels Frederiksen vil fortsætte med at gribe opgaven pragmatisk an.

Truppen i foråret 2021 rummer både spillere, som man nok ikke skal forvente i klubben efter sommer – og spillere med et langt længere perspektiv.

A-holdet – Dem, der får flest minutter

Mange vil sikkert vrænge på næsen over valget af Radosevic foran Lasse Vigen m.fl.

Faktum er bare, at trænerteamet ofte går med den power og energi, som duoen Rado/Frendrup leverer, hvilket sikrer Lindstrøm nærmest frie tøjler på midtbanen.

Marvin Schwäbe står ganske givet forårssæsonen, selvom man nu råder over hele to meget talentfulde unge målmænd. Rutine på målmandsposten er trods alt at foretrække på et overvejende ungt hold.

Forsvaret giver nærmest sig selv, da Hermannsson har kontraktudløb til sommer. Omvendt har Rosted tidligere vist usikkerhed, der berettiger til en pause på bænken ind imellem.

Trængsel på midtbanen

Midtbanen er så overbefolket, at Mike Jensens ønske om en sidste tørn i gult og blåt ikke kunne imødekommes. Truppen er ret beset alt for bred på netop det område. Der bliver kamp om minutterne i et hektisk forår. Til alt held er der stadig fem udskiftninger undervejs i kampene til rådighed.

Kevin Mensah er blevet sine skadesproblemer kvit (endnu) engang og kan dermed presse Andreas Bruus på højre wingback. I modsatte side må nytilkomne Michael Lumb forventes at sætte sig på det meste.

Duoen Pavlovic/Uhre nåede lige at vise prøver på sin farlighed, inden førstnævnte gik i stykker. Det skal blive spændende at se, hvad det kan blive til med et mere kontinuerligt samarbejde oppe foran.

B-holdet – Dem, der står på spring

B-holdet afslører masser af kvalitet at smide ind fra bænken, hvis det kniber for de startende 11. Nogle er selvfølgelig tættere på en startplads end andre.

Hvis Lasse Vigen kan finde ind i en stabil periode uden generende skader, er han et oplagt bud på en starter. Herudover skal Simon Hedlund også nok få sine chancer oppe foran.

Anis Slimane, Rezan Corlu og Tobias Børkeeiet er tre store talenter, som kæmper om nogenlunde de samme pladser på holdet. Senest blev Børkeeiet så prøvet af som central forsvarsspiller, hvor Maxsø sidder tungt på spilletiden.

Mulige spillersalg og kontraktudløb vil frigøre spilletid efter sommer – indtil da handler det virkelig om at gribe chancen for de tre herrer, når muligheden byder sig til.

Kampene kommer som perler på en snor fra nu og fire måneder frem. Skader og karantæner skal nok også sætte deres præg på de startopstillinger, vi kommer til at se i et forår, der kan ende med den helt store forløsning på Vestegnen.