Danske fodboldsange

Danske fodboldsange til slutrunder – Fra de værste til de bedste

Mit bud på de bedste danske fodboldboldsange til slutrunder. Vi starter fra bunden og går videre, til vi rammer de absolutte favoritter, som alle kan synge med på.

Hver fodboldslutrunde med dansk deltagelse har kastet en officiel slagsang af sig. Altså lige med undtagelse af i 1992, hvor det som bekendt endte med den helt store fejring. Der skal nok være en musiker eller to, som siden dengang har fortrudt, at man ikke fik strikket et eller andet hurtigt sammen i studiet.

Danmark har deltaget i de store slutrunder i 1984, 1986, 1988, 1992, 1996, 1998, 2000, 2002, 2004, 2010, 2012, 2018 og i 2021, som egentlig skulle have været afholdt i 2020.

I alt 13 slutrunder med blandet succes. Musikken kan man da altid hygge sig med – også selvom man ikke vinder på banen.

Men hvilke er egentlig de bedste danske fodboldsange til EM- og VM-slutrunder?

Her kommer min liste fra bund til top.

Top 12 over de officielle danske fodboldsange til EM og VM

12) Hvor’ vi fra

En noget rodet blanding af Birthe Kjær, MGP-rap og trommedrengene fra Safri Duo. Man får lidt af det hele i denne sang. Om det er særligt vellykket, må være op til den enkeltes smag at afgøre.

Sådan gik det til EM i Portugal 2004: Danmark røg ud i kvartfinalen efter nederlag på 0-3 til Tjekkiet.

11) Rap Nu – We are Danish Dynamite

En egentlig slagsang er det nok ikke. Men det var denne, der satte det hele i gang. Gamle Gunnar NU Hansen ‘rappede’ denne hyldest til landsholdet og den tidlige roligan-bevægelse. Der er løbet meget vand gennem andedammen siden.

Sådan gik til EM i Frankrig 1984: Danmark tabte efter straffesparkskonkurrence til Spanien i semifinalen.

10) All We Need is Love

Det Brune Punktum spredte lummer hygge i det danske land omkring årtusindskiftet. Denne slagsang er også en sand fremvisning i referencer til lagengymnastik og det, der ligner. Kærlighed skulle der til – og det fik landsholdet så i store mængder.

Sådan gik det til EM i Holland/Belgien 2000: Danmark røg ud efter gruppespillet med 0 point og 0 scorede mål på kontoen.

9) Vi vandt i dag

Nik & Jay er folkelige, så det batter. Det var kun oplagt, at de også skulle prøve kræfter med en slagsang til en slutrunde. Der bliver sunget lå-lå-lå og hvad, der ellers hører sig til. Både unge og gamle nynnede med på denne slager.

Sådan gik det til EM i Polen/Ukraine 2012: Danmark røg ud efter et svært gruppespil – men besejrede Holland i den første kamp.

8) Hele Danmark op at stå

En mere afdæmpet, chill og ‘lækker’ udgave af en slutrundesang. Landsholdet ønskede selv, at Thomas Helmig skulle få æren af at synge den officielle sang til VM i 2018. Meningerne var mest negative – men var det nu så slemt endda?

Sådan gik det til VM i Rusland 2018: Danmark tabte efter straffesparkskonkurrence til Kroatien i 1/8-finalen.

7) The Danish Way to Rock

Meget populære og stadionrockende Nephew leverede denne power-hymne til VM i 2010. Fungerer absolut bedst på høj volumen. The Danish Way to Rock førte dog ikke til meget succes helt nede i det sydligste Afrika.

Sådan gik det til VM i Sydafrika 2010: Danmark røg ud efter gruppespillet, da man tabte til Holland, vandt over Cameroun – og tabte til … Japan. Øv!

6) Vi vil have sejren i land

Til dato bedste VM-præstation af Danmark. VM i 1998 bød på de forrygende knockout-kampe mod Nigeria og Brasilien. Dodo Gad sang igen for – ligesom i 1986. Den er ikke helt oppe at ringe – men absolut en humørspreder før de store kampe ved slutrunder.

Sådan gik det til VM i Frankrig 1998: Danmark kom helt til kvartfinalen, hvor Brasilien blev endestationen med et nederlag på 2-3.

5) Danmarks Drenge

Rollo & King var bandet, hvor Søren Poppe sang for til hverdag. Her gik han så solo med hjælp fra søde Sofie Lassen-Kahlke og et veloplagt landshold. Sangen er på kanten til det lalleglade – men det er der god plads til, når de rød/hvide drenge skal i aktion ved en slutrunde.

Sådan gik det til VM i Japan/Sydkorea i 2002: Danmark røg ud efter nederlag til England i 1/8-finalen. 0-3 og hjem.

4) Danmarks Dynamite

Alphabeat spreder humør og optimisme før EM i 11 byer rundt om i Europa 2021. Coronapandemien udskød denne slutrunde et helt år. Alphabeat og Landsholdet var soundtrack til folkefest i hele kongeriget. Mange frustrationer blev festet væk efter halvandet år med krav om afstand og forbud mod store forsamlinger.

Christian Eriksen spiller på luftguitar i videoen. EM 2020 vil i høj grad blive husket for hans forfærdelige kollaps, som heldigvis fik en lykkelig udgang.

Sådan gik det til EM i Europa 2021: Danmarks Dynamite rejste sig og kom hele vejen til en semifinale mod England, der blev tabt 1-2 efter forlænget spilletid. Seks kampe med dansk deltagelse. Den længste stime af slutrundekampe nogensinde.

Hvilken sommer det var i 2021.

3) Big Boys in Red and White

Big Fat Snake sang egentlig på engelsk til hverdag. Her gør de sig så på dansk, så alle i rød og hvid kan være med. En syng-med-klassiker af de helt store. Nogen erobringen af Engeland og forsvar af EM-titlen blev det langt fra til. Men sangen holder stadig til mange genlyt den dag i dag.

Og så er der jo chance for at vinde pokalen i England 11. juli 2021.

Sådan gik det til EM i England 1996: Danmark fik 4 point efter gruppespillet – men det var ikke nok til at gå videre.

2) En for alle, alle for en

80’er-nostalgi, så det virkelig vil noget. Frank Arnesen sang for – ligesom i 1986 – og man kommer næsten helt til tops på denne liste. Alle er klar til at gå i krig for Dannebrog, når denne sang brager udover pladser og parker i det danske sommerland.

80’er-landsholdet sluttede desværre knapt så godt af i 1988.

Sådan gik det til EM i Vesttyskland 1988: Danmark kom i en svær pulje og tabte alle 3 kampe.

1) Re-Sepp-Ten

Ingen over og ingen ved siden af. Re-Sepp-Ten fra 1986 slår stadig alt andet af banen – og sådan vil det nok blive ved med at være. Effektfuld sang, som alle danskere kender. Så 80’er, som det overhovedet kan være – og så vildt, som den stadig bare holder 100%.

De fremtidige danske fodboldsange har altid Re-Sepp-Ten som referencepunkt.

Sådan gik det til VM i Mexico 1986: Danmark røg ud alt for tidligt i 1/8-finalen efter 1-5 mod Spanien.

  • Det var de danske fodboldsange til slutrunder. Find mange flere interessante artikler her på siden. Bl.a. et afsnit dedikeret til den stadig voksende sport ved navn groundhopping.
  • De 10 bedste fodboldsange nogensinde? Klik her og bedøm selv.