Spilletid

De unge skal have spilletid – Ellers kan man lige så godt sende dem videre

Strategien for fremtiden i Brøndby IF er lagt. Der skal satses på, at unge spillere slår igennem på førsteholdet og forløser deres potentiale. Det vil både give gode sportslige resultater og penge i kassen.

Men hvis de unge spillere skal blive bedre, kræver det spilletid på førsteholdet. Og spilletid på førsteholdet er lig med svingende resultater, da unge spillere naturligvis ikke kan præstere lige godt hver gang.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 34.000 andre fans

Brøndbys Young Guns sæson 21/22

Omgivelserne skriger på forstærkninger. Helst rutinerede kræfter, som kan gå direkte ind i startopstillingen. Hvis det bliver en realitet, er der dog altid andre, som skubbes bagud i køen.

Der vil blive længere til nødvendig spilletid på højeste niveau for unge kræfter – hvilket vil være en kæp i hjulet på deres fodboldmæssige udvikling.

Lad os tage et kig på, hvem der optimalt set skal have minutter på førsteholdet i indeværende sæson for at bygge på niveauet.

Man går her ind under kategorien ‘Young Gun’, hvis man er op til 21 år gammel.

Målmænd

 • Mads Hermansen – 21 år
 • Jonathan Ægidius – 19 år

Brøndby IF har to meget lovende unge målmænd i førsteholdstruppen. Heldigvis har den ene stadig alderen til at spille U19-fodbold.

Mads Hermansen er startet flot ud i Superligaen.

Forsvar

 • Anton Skipper – 21 år
 • Rasmus Wikström – 20 år

21 år er ingen alder for en midterforsvarer – spørg blot italienerne om det. Der er stadig potentiale for at bygge endnu mere på for unge Skipper. Det er dog tvivlsomt, om der venter fast spilletid, hvis (når) der hentes tiltrængte forstærkninger til forsvaret ind.

Anton Skipper kan blive til overs i sidste ende. Udviklingen vil dermed gå i stå i Brøndby IF.

Det skal blive spændende at se, om svenske Wikström er tiltænkt en plads i startopstillingen fra dag 1.

Midtbane

 • Oskar Fallenius – 19 år
 • Morten Frendrup – 20 år
 • Christian Cappis – 21 år
 • Anis Ben Slimane – 20 år
 • Peter Bjur – 21 år
 • Andreas Pyndt – 20 år

Brøndbys midtbane er et sandt overflødighedshorn af unge lovende kræfter. Der er så rigelig kamp om pladserne allerede nu.

Hentes der hentes yderligere ind, skal andre ud – enten på leje eller via salg.

En floskel i fodboldverdenen hedder, at man ikke vinder noget med mælketænder. I løbet af de senere år, er der dog sket en klar udvikling mod at helt unge spillere får førsteholdsfodbold, hvis de er gode nok og rummer et tilpas stort potentiale.

Måske er der i virkelig for mange om buddet på nuværende tidspunkt. Her skal det med i ligningen, at Peter Bjur mest er blevet brugt som venstre wingback.

Der er overhængende fare for, at flere af disse talenter ikke får tilpas mange minutter på højeste plan i den kommende sæson.

Måske skal der tænkes i udleje af fx Fallenius og Pyndt?

Angreb

 • Jagvir Singh Sidhu – 20 år
 • Mathias Kvistgaarden – 19 år
 • Yousef Salech – 19 år

Der er seks spillere til de to angrebspladsen i den nuværende trup. Mikael Uhre er et varmt bud på et salg i nuværende transfervindue, hvilket vil skære antallet ned.

Når ovenstående spillere figurerer i førsteholdstruppen må det betyde, at man tror på dem og agter at give dem minutter på banen.

Der venter Brøndby IF et efter med masser af kampe. Det vil være mærkelig, hvis ikke der bliver plads til de unge kræfter i enten pokalturneringen, Europa eller Superligaen.

Det er pt. kun forsvaret, der kræver forstærkninger

Vi venter egentlig bare på den endelige udmelding omkring anfører Maxsøs salg.

Det skriger selvfølgelig på indkøb til forsvaret ASAP. Faktisk vil det pynte med hele tre nye spillere – gerne folk, der fra dag 1 kan gå ind i startopstillingen.

Herudover vil det være nødvendigt at tænke i udleje af spillere eller salg, før man henter nye hjem. Man har mere end dobbeltdækning på alle øvrige positioner på banen.

Det er de tre centrale forsvarspladser, hvor skoen trykker gevaldigt. Rasmus Wikström er hentet ind – der kan sagtens komme yderligere tilgange snarligt.

Enten bruger man de unge – eller også skiller man sig af med dem

Man har ofte set unge spillere som fyld i en trup. På papiret ser det jo fint ud, at nogle af klubbens egne drenge træder op i det fineste selskab. Men det er reelt intet værd, hvis ikke de spiller en rolle på banen.

Enten tror man på de unge spillere i truppen og giver dem spilletid – eller også kan man lige så vel sende dem videre i systemet.

Sportsdirektør Carsten V. Jensen taler om nødvendigheden af både performance-spillere, som præsterer på nogenlunde deres topniveau fra dag 1 – og udviklingspillere, der skal forløse deres potentiale via kontinuerlig spilletid.

Det er nok ikke helt forkert at sige, at Brøndbys nuværende trup er en smule for ung og med mangel på rutine.

Det vil dog kræve rokeringer at gøre plads til erfarne kræfter udefra, hvis ikke de skal stjæle muligheder fra truppens yngste.

CV er virkelig kommet på arbejde i dette transfervindue.