Fanarrangement

Eksklusivt arrangement med CV, Palmå m.fl. – De centrale (og knapt så centrale) pointer

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Tirsdag d. 8. september kl. 19 var BrøndbyLister på plads til et eksklusivt fanarrangement med centrale skikkelser i Brøndby IF. Her får du et referat fra en aften med mange emner på menuen.

Der var pænt fyldt op i Michael Laudrup Loungen, hvor sæsonkortholdere havde fået plads efter først til mølle-princippet. Med sikker corona-afstand mellem stolene var det muligt for deltagerne at stille spørgsmål.

Arrangementet var bygget op over seancer, hvor kommunikationschef Christian Schultz agerede interviewer. Fodbolddirektør Carsten ‘CV’ og administrerende direktør Ole Palmå var de første til at sætte sig i de let knirkende barstole.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

De fraværende transfers, fiskeri og jagten på den store havørred

Der var måske et lille håb om, at aftenen skulle byde på en stor transferafsløring. En sådan måtte man dog spejde forgæves efter.

CV kunne berette, at han under corona-nedlukningen endelig havde fået tid til at fiske igen. Der var endda blevet investeret i de helt rigtige vaders og fiskestænger.

Adspurgt fra en fan, om der var udsigt til noget på krogen i Brøndby-sammenhæng, måtte CV mane til tålmodighed.

Den store havørred er målet, og det er ikke én, man bare lige hiver i land. Slet ikke i et corona-sygt transfermarked, hvor der er mindre aktivitet end vanligt.

Det kom i samme forbindelse frem, at Andreas Maxsø og Jens Martin Gammelby også er aktive lystfiskere.

I øvrigt kan det ses som en investering, at man endnu ikke har solgt ud af vigtige spillere på holdet i indeværende transfervindue, anførte fodbolddirektør CV.

Ole Palmå fisker også på livet løs. Her går jagten dog på en ny hovedsponsor. Der er flere ting i gang, men også her sætter COVID-19 sit tydelige præg. Man stiler efter at hive havørreden i land sponsormæssigt.

Den unævnelige polak

Der var naturligvis også bud efter kommentarer til Kamil Wilczeks nylige skifte tilbage til dansk fodbold.

CV svarede hverken afvisende eller bekræftende på spørgsmålet om, hvorvidt der havde været kontakt mellem polakken og Brøndby før transferen til FCK.

Desuden ville CV gerne dele med forsamlingen, at han efter Wilczek-affæren er blevet et par samarbejdspartnere færre i agentbranchen – og så blev der klappet fra forsamlingen.

Ole Palmå blev spurgt om klubbens holdning til, at Kamil Wilczeks navn ikke længere figurerer på landsholdsvæggen. Sidst han tjekkede var der stadig ikke noget navn, lød svaret … Og så brød klapsalverne atter løs.

Christian Schultz delagtiggjorde videre i, at man ikke indstuderer spillerne til at svare på en bestemt måde, når de interviewes til hjemmesiden. Wilczeks kærlighedserklæringer til klubben var altså noget, der kom fra manden selv.

Hvorfor han så skiftede til FCK, kunne kommunikationschefen dog ikke svare på.

Det er i øvrigt hverken muligt eller lovligt at skrive ind i kontrakter, at spillere ikke må skifte videre til bestemte klubber, belærte CV os alle om. Også selvom man måske gerne så, at et lignende tilfælde ikke gentager sig i fremtiden.

Masterclass og jagten på karakterfyldte spillere

Efter en hurtig udskiftning indtog chefen for Brøndby Masterclass, Christian Larsen, scenen.

Der findes næppe fans af Brøndby, der ikke bemærkede, at der er kom flere spillere med rødder i Masterclass ind på førsteholdet i den forgangne sæson.

Senest lagde Peter Bjur op til Jobbes mål i træningskampen mod Crystal Palace, så det var en chef med vind i sejlende, der stillede op til spørgerunde fra salen.

Christian Larsen berettede bl.a. om den evige jagt på karakterfyldte spillere, der kan byde ind med noget ekstra. De er naturligvis eftertragtede varer, men også her har Brøndby fiskekrogen ude.

Og hvordan skaber man så Superliga-spillere? Ved at gå efter at vinde kampe eller dyrke talentet?

Begge ting på én gang, blev der svaret. Man laver vindere ved at gå efter at vinde. Man dyrker karakteren og talentet i skøn forening.

Energien i Masterclass er god i disse tider. Det er tydeligt, at det er blevet noget lettere at nå førsteholdet end tidligere. Det giver optimistiske ringe i vandet på ungdomsfronten, og gør det naturligvis også lettere at tiltrække nye spillere.

Vi skal i øvrigt holde et skarpt øje med årgang 05/06, som blev fremhævet af Christian Larsen. Det drejer sig altså om spillere, der blev født lige omkring Brøndbys seneste mesterskab.

Overtegnene skribent følte sig pludselig noget gammel – men glædede sig i samme stund til år 2025, hvor vi vel for alvor begynder at høste frugterne af den gyldne årgang … Hvis det store udland da ikke for længst har slået kløerne i dem til den tid.

Rezan Corlu – 23 år og frisk på det hele

Ind trådte aftenens surprise-gæst – tilbagevendte Rezan Corlu, som desværre lægger ud med to karantænedage medbragt fra en hektisk sidste kamp for Lyngby Boldklub.

Men glad og imødekommende var den unge offensivspiller nu alligevel. Vi kom både omkring storebroren, Azad, som nu gør sig som ungdomstræner i Brøndby og i øvrigt aldrig blev ligeså god til fodbold som sin lillebror.

Rezan fortalte også om tiden i AS Roma, som udviklede ham som både spiller og person. Man kunne ikke tage en puster på blot et halvt minut, når man trænede med stjernerne – så blev man spist.

Det kom frem, at Rezan Corlu meget gerne var vendt tilbage til Brøndby allerede ved årsskiftet. Kontrakten med Lyngby spændte dog ben. Siden gik det jo også meget godt – lige indtil det røde kort i den højspændte afslutning mod Hobro.

Rezan Corlu har valgt at spille i nr. 7 pga. sin fødselsdato og fordi presset i 10’eren måske er lige i overkanten. Trøje nr. 7 har da trods alt også en vis status i Brøndby-regi.

Og så skal det blive spændende at se, hvor Niels Frederiksen finder plads til Corlu på banen. Der er ihvertfald ingen tvivl om, at spilleren befinder sig bedst på 10’er-position, selvom en af de to 8’ere heller ikke skræmmer.

Niels Frederiksen og den nødvendige tænding

Som rosinen i pølseenden, og meget tæt på kampstart i Danmark-England, kom cheftræner Niels Frederiksen også i spotlight.

Han berettede om udfordringerne i løbet af den mærkværdige corona-sæson, som stillede store krav til fleksibiliteten fra trænerstaben.

Som trænertype ser Niels Frederiksen sig som del af et team, hvor assistenterne er eksperterne. Den sidste beslutning tager Frederiksen dog gerne – i sikker forvisning om, at assistenterne bakker op.

Snakken gik videre lystigt om den forbedrede defensiv, der ikke lukkede mange mål ind efter nytår. Det var helt nødvendigt at rette fokus på de bagerste rækker, når man mistede så mange målfarlige spillere undervejs.

Niels Frederiksen beroligede med, at fokus skam er blevet rettet mod de manglende mål fra offensiven. Transitionstræner Bent ‘Turbo’ Christensen har i den forbindelse hjulpet til på træningsbanen i en rolle som angrebstræner, der ikke ligger ham fjernt.

En aktivt spørgende fan mente at vide, at der havde været en batalje mellem Andreas Maxsø og Anis Slimane efter et nederlag til AaB. Niels Frederiksen svarede, at det er positivt med tænding, som kan bruges konstruktivt.

Jagten på et mere fast spilkoncept

Afslutningsvis faldt snakken på Brøndbys spillemæssige udtryk. Niels Frederiksen delagtiggjorde i, at man arbejder frem imod et mere fast spilkoncept, som forhåbentlig tydeligt kan aflæses i den forestående sæson.

Det er nødvendigt med skift i opstillingen, når man har med unge spillere at gøre, da de generelt svinger en del i niveau. Ofte har man bedre af en puster på bænken end at blive i startopstillingen, hvis man rammer en mindre god periode.

Adspurgt om specifikke spillere vurderede Frederiksen, at både Anton Skipper og Joel Kabongo begge befinder sig tæt på startopstillingen men er ramt af hård konkurrence i forsvaret.

Der skulle dog nok kunne blive plads til Riza Durmisi, hvis han pludselig dukker op på træningsbanen.

Som den allersidst i rækken fik skribenten af denne artikel lov til at stille Niels Frederiksen et spørgsmål. I den forbindelse kom det frem, at en 3-4-3-formation med Hedlund, Jobbe og Corlu på toppen bestemt er en mulighed i den kommende sæson.

Og så sagde Christian Schultz tak for god ro og orden.

Flere deltagere iført ‘Aldrig Alene’-trøjen gik mod udgangen med et saligt smil på læben, da de på deres smartphones så, at Christian Nørgaard spillede fra start mod England.

Desværre kvalificerede det ikke til at blive en del af den tidligere omtalte landsholdsvæg, men mindre kan naturligvis også gøre det.

Én gang Brøndby – altid Brøndby, som man siger.