FC Nordsjælland - Brøndby IF

FC Nordsjælland 0-3 Brøndby IF: Drengene fra Vestegnen kom tilbage på sporet

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Brøndby kom foran i 1. halvleg, hvilket viste sig meget vigtigt. Kampen blev herefter på udeholdets præmisser.

Man stillede sig langt tilbage og lurede på kontrachancer. Til sidst i kampen fik man så endelig sat sejren på plads.

FC Nordsjælland 0-3 (0-1) Brøndby IF

21′ 0-1 Mikael Uhre
85′ 0-2 Andrija Pavlović
89′ 0-3 Lasse Vigen Christensen

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

Det gik godt

Brøndby var igen indstillet helt rigtigt på at møde netop FC Nordsjælland. 14 indbyrdes kampe i træk uden blå/gult nederlag taler sit tydelige sprog. Heraf er 11 kampe endda endt med jubel i Brøndbys omklædningsrum.

Tal lige om en favoritmodstander. Det var vist meget godt, at FCN igen kvalificerede sig til det øverste slutspil på de helt små marginaler.

I løbet af sæsonen har det vist sig uhyre vigtigt for Brøndby at komme foran i kampene. Herefter kan man nemlig skifte til en mere lurpassende spillestil, der passer holdet enormt godt.

Det så man igen i gårsdagens opgør, hvor FCN ikke blev levnet meget plads til at skabe muligheder efter Brøndbys føringsmål.

Slimane fik chancen fra start, da Lindstrøm afsonede karantæne. Han tog sagen i egen hånd ved det første mål og leverede fint overordnet.

Man holdt FC Nordsjælland nede på et minimum af åbne chancer – til trods for at de havde bolden langt størstedelen af tiden efter pausen.

Og så var det rigtig rart med nogle frugtbare indhop. Pavlovic scorede og viste også i flere sekvenser sine kvaliteter frem.

Vigen brændte fælt – men scorede så senere og cementerede sejren. Fallenius fik en assist på et sent indhop og dermed bevist sit værd.

Lumb og Corlu fik endda sjældne minutter på banen. Det er meget vigtigt, at hele truppen byder sig til nu, hvor Superligaen går ind i sin absolut afgørende fase.

Det gik mindre godt

Man kom lige langt nok tilbage at stå på banen efter pausen. Godt nok fik man holdt FCN væk fra de helt oplagte tilbud – men der skal ikke mange tilfældigheder til, før bolden havner i kassen, når den befinder sig så meget i eget straffesparksfelt.

Brøndby burde have sat 2-0-målet ind langt tidligere. Uhre ramte stolpen, og Vigen brændte i fri position. Man kunne have været meget neglebideri foruden – men det tager vi gerne med, når nu sejren kom i land til sidst.

De offensive dødbolde var igen ikke en trussel. Måske man bare skal glemme den del af spillet i denne sæson …

Startopstillingen

Indskiftet: Pavlovic, Vigen, Fallenius, Corlu & Lumb

Advarsel: Hermannsson (’85)

Hermannsson var naturligt nok tilbage i startopstillingen og gjorde det sammen med resten af forsvaret ganske glimrende. De hurtige unge drenge fra FCN kan være en mundfuld at håndtere, men man løste opgaven med rutine og kløgt.

Anis Slimane agerede stand in for kammeraten Lindstrøm og efterlod et positivt aftryk. Måske er det ikke sidste gang i sæsonen, vi ser dette bytte, da samme Lindstrøm, på værst tænkelige tidspunkt, står foran en operation.

Mikael Uhre kom på 15 sæsontræffere på spektakulær vis, og Hedlund løb som en besat. Godt kæmpet af alle drengene på banen. Måske har man genfundet vinderformen på det HELT rette tidspunkt.

Profilen

En kamp, hvor man stiller sig tilbage og parerer, passer godt til anfører Maxsø. Generalen viste sig igen som en solid klippe bagtil med styr på sin hær. En leder, der kan mærkes helt ind i Brøndby-hjertet.

En flok Brøndby-fans giver sig til kende sidst i kampen

Den samlede præstation

⚽⚽⚽⚽⚽❌

Næste kamp

Randers FC besøger Brøndby Stadion (med tilskuere) på søndag kl. 16:00.

Med til fortællingen hører, at jyderne har en dag mindre at restituere i end Brøndby. Randers møder således yndlingsmodstanderen AGF så sent som torsdag aften.

Må de blive rigtig godt brugte af strabadserne og for trætte til at stille en forsvarsmur op om søndagen.