FC Nordsjælland - Brøndby IF

FCN 0-1 BIF – Fornem start og noget at arbejde videre med

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Brøndby spillede en klog kamp mod FC Nordsjælland og hev de tre point med hjem til Vestegnen. Undervejs kunne man have scoret flere mål – og så var det lidt for tæt på at gå galt til allersidst.

FC Nordsjælland 0-1 (0-1) Brøndby IF

13′ 0-1 Simon Hedlund

FC Midtjylland tabte overraskende på hjemmebane til SønderjyskE. Brøndby er dermed gået i et lille udbrud på Superligaens førsteplads. Et spændende forår blev skudt i gang på en kold aften først i februar.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med 32.000 andre fans

Startopstillingen

Indskiftet: Radosevic, Børkeeiet, Pavlovic, Bruus & Corlu

Det gode at tage med videre

Brøndby fulgte taktikken til punkt og prikke hele kampen igennem. FC Nordsjælland skulle have bolden og komme frem på banen. Dermed blev der god plads til de hurtige folk oppe foran.

Defensiven stod generelt stærkt, hvilket holdt modstanderen på ret få chancer. Det dybe udgangspunkt lukkede ned for FC Nordsjællands angribere, der ikke for alvor fik plads at udfolde sig på.

Simon Hedlund stemplede ind fra start med en fornem scoring til 1-0. Den ofte udskældte svensker bliver dermed svær at sætte på bænken lige foreløbig, hvis man havde tiltænkt Andrija Pavlovic en rolle som fast makker til Mikael Uhre.

Der var et par overraskelser i startopstillingen, som viste sig ganske fint frem. Peter Bjur spillede fra start, da Michael Lumb ikke skønnedes klar til kamp endnu. Det klarede Bjur udmærket – der er trods alt kamp om pladsen som venstre wingback.

Kevin Mensah gjorde comeback efter endnu en lang skadespause, da han med sin rutine og hurtighed var foretrukket på bekostning af Andreas Bruus. Mensah slap rigtig godt fra sin markering af farlige Sulemana og kom også med fremad.

Alt i alt et super rygstød til de kommende kampe, hvor man nu skal ud at forsvare sin førsteplads. AaB venter på Brøndby Stadion søndag kl. 20.

Det skal der arbejdes med

Der var plads og chancer til flere mål. Brøndby burde retteligt have lukket kampen, så man var blevet spændingen til sidst foruden. Særligt Jesper Lindstrøm havde flere gode tilbud for enten selv at sende kuglen i kassen eller spille andre helt fri – det mislykkedes.

Det dybe udgangspunkt på banen stillede krav til defensivens evner med bolden, når man skulle spille forbi FCN’s høje pres. Hjertet sad i halsen et par gange – eksempelvis når Sigurd Rosted viste knapt så sikre evner på bolden. Marvin Schwäbe fik også sat sin anfører i forlegenhed med et meget satset udspil og undskyldte straks med en arm i vejret.

Målmand Schwäbe var også nær kommet helt galt fra start, da en afslutning smuttede under armene og på stolpen. Til gengæld snuppede han forsøget fra Atanga til sidst, som kunne have ødelagt det hele. En kampafgørende aktion.

Skarpheden oppe foran haltede – som i store dele af efterårssæsonen. Det skal der arbejdes med. Som førerhold må man udnytte flere af sine chancer, hvis sæsonen skal ende med et jubelbrøl af de helt store.

Den samlede præstation

⚽⚽⚽⚽❌❌