Brøndby - FC Midtjylland

Før BIF – FCM: Et glimrende tidspunkt at få besøg af ulvene fra Midtjylland

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

En trænerlegende sov stille ind og bliver mindet og hyldet efter alle kunstens regler. Brøndby sælger støttebilletter i et rasende tempo. Og så fik FC Midtjylland en fodboldlektion af de helt store i Champions League.

Lørdag kl. 18 lægger et så godt som tomt Brøndby Stadion græs til et tidligt topopgør i Superligaen. Hjemmeholdet får næppe et bedre tidspunkt at støde ind i de forsvarende mestre fra Midtjylland.

Onsdag aften blev jyderne rundbarberet af et imponerende Atalanta-hold. På tirsdag tager et muligvis endnu stærkere hold, i form af Liverpool, imod på Anfield Road. Midt i denne Champions League-sandwich skal fokus så rettes mod et revanchelystens Brøndby-mandskab med fart i støvlerne.

Og det behøver ikke blive nogen nem opgave!

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med 32.000 andre fans

Brøndby skal fortsætte det flotte spil fra Haderslev

Skæbnen var lidt hård ved Brøndby i forrige runde mod SønderjyskE. Spillet flød rigtig godt i første halvleg med masser af godt kombinationsspil og bevægelse uden bold.

Fodbold handler som bekendt om at score mål, og den disciplin mestrede sønderjyderne bedre. Niels Frederiksen ryster dog næppe på hånden af den grund.

De spillemæssige takter skal fortsættes mod FC Midtjylland, som altså meget vel kan have tankerne rettet mod andre opgaver. Det bliver et spørgsmål om at sætte sig på begivenhederne fra første fløjt.

Og så skal kuglen altså sparkes i kassen!

Vi regner med, at de kommer med en masse dueller, indlæg og højde bolde

Marvin Schwäbe til brondby.com

Tre spillere, der kan gøre en forskel mod FCM

1️⃣ Marvin Schwäbe vil blive udfordret maksimalt på midtjydernes dødbolde. Den tyske målmand har dog vist klare forbedringer i den del af spillet på det seneste.

Der venter endnu flere prøvelser mod et hold, der har dødbolde som et af sine stærkeste våben.

2️⃣ Morten Frendrup må forventes at skulle tilbage i sin foretrukne rolle som bagerste mand på midtbanen. Her venter et slag af de store med masser af nærkampe og dueller.

Midtjydernes offensive indslag skal brydes hurtigt, så der bliver rum at spille i den anden vej.

3️⃣ Jesper Lindstrøm har hidtil i sæsonen vist sig som Brøndbys vigtigste spiller, når der skal skabes uro i modstanderens bagerste kæder. Tempoet er skyhøjt – også med bolden for fødderne.

Som Martin Retov udtrykte det efter fri fortolkning: Når han sætter i galop ned mod forsvaret, er der fare på færde!

Forventet startopstilling

Det store spørgsmål er selvfølgelig, om Blas Riveros starter inde efter kun at have trænet med siden onsdag. Kevin Mensah har mildest talt ikke leveret varen på pladsen som venstre wingback – så gættet herfra bliver, at Riveros får chancen.

Så er der også det evige spørgsmål om Lasse Vigens helbredstilstand. Man sidder stadig med en fornemmelse af, at der altid er et eller andet galt. Sidst var Vigen slet ikke med i truppen – men det skulle ikke have været en alvorlig skade.

En 100% fit Lasse Vigen hører selvfølgelig til i startopstillingen, men der er andre om buddet, hvis det skulle være.

Simon Hedlund er af uvisse grunde ikke udtaget til lørdagens kamp, hvorfor Andrija Pavlovic kan få chancen fra start. Det vil give en frontduo med masser af centimeter i højden. Lige pludselig behøves boldene ikke altid lægges fladt indover.

Rezan Corlu banker også alvorligt på til en startplads, hvis andre ikke leverer varen. En rolle som indskifter mod slutningen kan vise sig at gøre hele forskellen.

Det bliver en kamp om at gribe de få chancer, der venter. Skarpheden skal findes frem, hvis midtjyderne skal rejse tomhændet hjem til Heden.

Den måde, som mine holdkammerater har taget imod mig på, har været rigtig god

Blas Riveros til bold.dk

Seneste fem indbyrdes Superligaopgør
22.07.2020 Brøndby IF 1-1 FC Midtjylland
18.06.2020 FC Midtjylland 0-0 Brøndby IF
08.12.2019 Brøndby IF 1-2 FC Midtjylland
01.09.2019 FC Midtjylland 1-0 Brøndby IF
20.05.2019 Brøndby IF 4-1 FC Midtjylland