Fremad Amager - Brøndby

Før Fremad Amager-Brøndby: En tur på kunstgræs i pokalen

Så er det pokaltid igen. Brøndby besøger Fremad Amager og en kær gammel kending i Kasper Fisker. Det bliver helt sikkert ikke let på Sundby Idrætsparks kunstgræs. Der er en potentiel gyser i vente.

Et tophold i Superligaen mod nr. 5 i 1. Division. På papiret er der ingen tvivl om styrkeforholdet. Brøndby er ovenikøbet inde i en god periode, mens Fremad Amager har kæmpet med at få point på det seneste.

Pokalturneringer har det dog med at få det bedste frem i de mindre hold, som spiller årets kamp, når storklubber kommer på besøg. Forvent derfor intet mindre end et stort slid for at få sejren og det videre avancement med hjem til Vestegnen.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med 32.000 andre fans

Vinderen af pokalturneringen går direkte i europæisk gruppespil

Hvis der på nogen måde skulle mangle motivation i Brøndby-truppen forud for kampen mod Fremad Amager, fik den et kraftigt skud opad i går. Der kom det nemlig frem, at vinderen af den danske pokalturnering træder direkte ind i Europa League-gruppespillet i sæson 21/22.

Avancerer Brøndby fra aftenens 1/8-finale, er der altså ‘blot’ tre sejre mere i vejen for, at man langt om længe sparker døren ind til Europa igen. Et gruppespil vil lune på alle fronter. Et særdeles vigtigt skridt i det lange seje træk med at få Brøndby tilbage til fordums storhed.

Derfor kommer der selvfølgelig fuld fokus på kampen mod Fremad Amager, som kan blive en meget vanskelig modstander. Sundby Idrætspark fik skiftet det naturlige græs ud med en hurtig kunstgræsbane for nogle år siden – bestemt en drilsk faktor.

De spiller på kunst, og det er noget anderledes for os i forhold til, hvad vi er vant til

Andreas Bruus til Brondby.com

En præstation på topniveau kræves

Hjemmeholdet kan virkelig rulle sig ud på dagen, når de rammer deres topniveau. Det må for alt i verden ikke blive på Fremad Amagers præmisser. Brøndby skal gå ind at tage styringen på kampen fra første sekund.

Hvis der på nogen måde bliver slækket på koncentrationen, kan det blive meget dyrt. Kasper Fisker er selvfølgelig gejlet helt op til mødet med sin tidligere klub, hvilket nok skal føre til, at holdkammeraterne bliver revet med.

Fremad Amager råder over et spændende og internationalt hold. Der er mange strenge at spille på – ikke mindst fremad banen. Det bliver Brøndbys opgave at sørge for, at ingen af modstanderne kommer til at vise sig frem fra deres bedste side torsdag aften på Lorteøen.

Fremad Amager er et godt hold, og man må ikke glemme, at de sidste år slog FC Midtjylland ud af pokalen på samme tidspunkt i turneringen

Niels Frederiksen til brondby.com

Mulig startopstilling

Niels Frederiksen vil helt sikkert ikke skifte alt for mange spillere ud fra sin seneste startopstilling. Sejren over SønderjyskE kom i land efter en gennemført holdpræstation med mange lyspunkter.

Lasse Vigen strålede i overlegen stil og kan få en hovedrolle igen i aften. Det samme kan matchvinder Slimane, som må blomstre af selvtillid og fornyet gåpåmod.

Gættet herfra bliver, at Hermannsson får en sjælden kamp fra start, da han har gjort det godt, når han har fået chancen. Jesper Lindstrøm kan rykkes op i front, hvilket efterlader Hedlund med en joker-rolle på bænken og plads til genopstandne Slimane på midten.

Med alt dette sagt, kan det også sagtens være, at det bliver præcis samme startopstilling som senest. Der er ikke plads til at snuble i aften, hvis en gylden chance for et sjældent europæisk gruppespil ikke skal smuldre væk i december-luften over Amager.

Aftenens trup

1. Marvin Schwäbe (GK)
30. Mads Hermansen (GK)
3. Anthony Jung
4. Sigurd Rosted
5. Andreas Maxsø
6. Hjörtur Hermannsson
11. Mikael Uhre
17. Andreas Bruus 
18. Jesper ‘Jobbe’ Lindstrøm
19. Morten Frendrup
21. Lasse Vigen
22. Josip Radosevic
24. Joel Kabongo
25. Anis Slimane
27. Simon Hedlund
34. Andreas Pyndt Andersen
36. Mathias Kvistgaarden
42. Tobias Børkeeiet

One Reply to “Før Fremad Amager-Brøndby: En tur på kunstgræs i pokalen”