Ledøje-Smørum - Brøndby

Før Ledøje-Smørum-Brøndby: Pokaltid og en mulighed for reserverne

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Så blev det pokaltid. Den absolut nemmeste vej til en titel. Danmarksserieklubben Ledøje-Smørum kommer atter på besøg på Brøndby Stadion – ligesom i 2017, hvor det blev 5-1 til udeholdet på hjemmebane.

Sidst Brøndby mødte Ledøje-Smørum i pokalturneringen, hed træneren Alexander Zorniger. Man kom faktisk bagud – men blot et par minutter senere udlignede Lasse Vigen chokføringen.

I 2. halvleg satte Vestegnens drenge sig så igennem med fire mål. Ledøje-Smørum løb tør for kræfter. På trods af det, er det altid en oplevelse, når mindre klubber skal op imod de store i Danmark.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med 32.000 andre fans

En mulighed for endnu et trofæ til samlingen

Pokalturneringen bliver ofte nedprioriteret af de store klubber. Man sender reserverne på banen og tager ikke et nederlag specielt tungt. Det er trods alt ligaen, der er det vigtigste.

Med to hold i Danmark, som er de klart stærkeste bud på en danmarksmester (FCM og FCK) kan det dog undre, hvis pokalturneringen ikke også får høj prioritet.

Man spiller om en særdeles festlig dag i pokalfinalen og et trofæ til skabet. Vejen dertil er ikke engang særligt lang. Slet ikke når man tager med i betragtningen, at de andre Superliga-hold kan slå hinanden ud på kryds og tværs undervejs.

Alle, der har oplevet festen omkring en pokalfinale med Brøndby IF, ønsker på ingen måde, at man tager let på turneringen.

Vi skal ud og spille med bolden og holde højt tempo i kampen

Anton Skipper til Brondby.com

Årets kamp for Ledøje-Smørum – En mulighed for Brøndbys reserver

Det er helt på sin plads at lade nogle af de normale reserver få chancen fra start. Det kan faktisk give endnu mere gejst på holdet, da man derved kan gribe chancen og spille sig tættere på startopstillingen i Superligaen.

For Ledøje-Smørum er der tale om årets kamp. Man frister en daglig tilværelse i Danmarksserien – Danmarks fjerdebedste niveau. Desværre har man ikke kunnet træne som vanligt pga. corona-reglementet. Derfor blev kampen rykket frem i programmet.

Med flere Brøndby-fans på holdet er det en samling spændte amatører, der tørner ud på den lånte hjemmebane i Brøndby. Stadion i Smørum er ikke forsynet med lysmaster, hvorfor kampen er rykket, så TV kan transmittere opgøret med start kl. 20.15.

Det er i øvrigt blevet lidt af en tradition at møde Ledøje-Smørum. Ikke nok med pokalkampen i 2017. Man tørnede også sammen i sommerkampe i både 2016 og 2018. Resultaterne: 6-3 og 6-1 til Brøndby IF.

Det er naturligvis årets kamp for os, det kan der ikke være tvivl om

Kristian Løvgren Larsen til 3point.dk

Et forsigtigt bud på startopstillingen

Det er i sagens natur svært at spå om en startopstilling på dette tidlige tidspunkt af pokalturneringen. Det må forventes, at visse af reserverne får chancen fra start, så nogle af stamspillerne kan tage sig et hvil på bænken.

Den unge reservemålmand Mads Hermansen kan meget vel få pladsen i buret i en kamp, hvor der nok ikke bliver det helt store at lave. I seneste pokalmøde mellem de to hold forhindrede det dog ikke den daværende reserve Benjamin Bellot i at hjælpe Ledøje-Smørum på vej mod føringsmålet.

Gættet herfra bliver videre, at Maxsø holdes på holdet for at dirigere tropperne på plads og give tryghed nede bagfra. I forsvaret er det også oplagt at stille med Sigurd Rosted, da han har – ekstra – karantæne i søndagens Superliga-kamp mod OB pga. en smadret rude.

Anton Skipper får givetvis også en sjælden startplads, hvor han kan bevise sit værd. Det er efterhånden længe siden, man har set noget til den ellers så talentfulde centerforsvarer.

Og SÅ må det endelig være Riveros-tid

På venstre wingback får vi Blas Riveros at se. Det kan ikke være anderledes, nu hvor modstanden må siges at være en anden end i Superligaen. Der kan blive plads til en taktisk svipser eller to – uden at det koster.

Vi mangler også at få den dyrt indkøbte nordmand Tobias Børkeeiet i gang efter en lang skadespause. Desuden må det blive en kamp, hvor tilbagevendte Rezan Corlu endelig får (ca. 90) tiltrængte minutter i benene.

Oppe foran skylder Simon Hedlund en god kamp ovenpå den seneste tids ballade. Andrija Pavlovic kan så passende score sit første mål i Brøndby ved samme lejlighed. Unge Mathias Kvistgaarden står desuden på spring til at komme ind og prikke kuglen i kassen.

Truppen til kampen mod Ledøje-Smørum

1. Marvin Schwäbe (GK)
30. Mads Hermansen (GK)
4. Sigurd Rosted
5. Andreas Maxsø
7. Rezan Corlu
9. Andrija Pavlovic
15. Blas Riveros
17. Andreas Bruus 
18. Jesper ‘Jobbe’ Lindstrøm
19. Morten Frendrup
22. Josip Radosevic
24. Joel Kabongo
25. Anis Slimane
27. Simon Hedlund
28. Anton Skipper
29. Peter Bjur
36. Mathias Kvistgaarden
42. Tobias Børkeeiet