Vejle - Brøndby

Før Vejle – Brøndby: Et klassisk opgør vender tilbage

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Der resterer fem Superliga-kampe inden det forbandede corona-år 2020 er spillet til ende. Ganske få tilskuere får mulighed for at overvære det traditionsrige opgør Vejle-Brøndby fra tribunerne.

Smittetallet er støt stigende. Superliga-bolden ruller dog videre indtil tæt på juleaften. Brøndby tager et smut til Vejle for at bygge videre på den helstøbte præstation mod OB før landskampspausen.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med 32.000 andre fans

På besøg hos en oprykker med mod på tilværelsen

Kampe mod oprykkerhold kalder på tre point. Det er naturligvis også, hvad Brøndby-drengene håber at have med hjem i bussen fra stadion tæt på Nørreskoven i Vejle.

Nemt bliver det dog ikke. Nyoprykkede Vejle BK anno 2020 er et anderledes slagkraftigt hold end tidligere oprykkerhold fra samme kant. De seneste mange gange er Vejle røget tilbage i 1. Division igen efter blot et kort visit på øverste etage.

Sådan ser det ingenlunde ud til at gå denne gang. Brøndby skal op imod et mandskab, der går ud for at angribe sagerne og har spillerne til det. Det er et kuld af mange nationaliteter, som indtil videre blot har skabet ét enkelt point færre til sig end gæsterne fra Københavns Vestegn.

Jeg har jo ikke spillet særlig meget, så det her er selvfølgelig, selvom det sker på en meget ærgerlig baggrund, en mulighed for mig for at få spilletid

Peter Bjur til Brondby.com

Landsholdsspillerne må føre an i Vejle

Der skal endnu en gang gøres plads til nye navne på Brøndby Stadions landsholdsvæg. For det danske landshold debuterede Andreas Maxsø og Jesper Lindstrøm således.

Netop disse to spillere må forventes at indtage styrende roller i jagten på tre point mod Vejle. Anfører Maxsø har endnu ikke formået at guide sit forsvar til et clean sheet i Superligaen. Måske den nylige status af landsholdsspiller løfter ham de sidste procenter, så Brøndby kun behøver score en enkelt gang for at sejre?

Jesper Lindstrøm ser ud til bare at kværne videre i et efterår, hvor han har fået sit endelige gennembrud. Den utrættelige dynamo bidrager med en masse løb og uro i modstanderens forsvarende kæder. For ikke at tale om de langsskudsperler, der er blevet pebet ind udefra.

Der bliver krig på kniven i Vejle. Brøndby skal ramme topformen for at få fuldt hus ind på pointkontoen.

Vejle vil gerne fremad på banen, så det bliver spændende at se, om vi kan udnytte den plads

Mikael Uhre til Brondby.com

Mulig startopstilling

Sigurd Rosted er tilbage fra to kampes karantæne, hvilket ganske givet skubber ellers godt præsterende Hermannsson ud på bænken igen. Dermed er de foretrukne bagerste fire bragt sammen, hvilket der med rette kan stilles visse forventninger til.

Riveros sidder desværre ude i et år. Indtil videre må det betyde, at Peter Bjur får rigeligt med chancer for at sætte sig på pladsen som venstre wingback. Kevin Mensah er selvfølgelig også et alternativ – men kæmper med fysikken.

Morten Frendrup blev senest benyttet fra start i højresiden og kan givetvis være i spil til pladsen i venstre side. Herfra bliver gættet dog, at Niels Frederiksen satser på et centralt trekløver bestående af Radosevic, Frendrup og Lindstrøm.

Lasse Vigen skulle igen træne fuldt med – men indgår næppe i startopstillingen endnu. Rezan Corlu er heller ikke disponibel, da han også pådragede sig en skade mod OB, som holder ham ude i noget tid.

Oppe foran står valget reelt mellem tre spillere. Simon Hedlund har ikke præsteret godt på det seneste, hvorfor valget af duoen Uhre/Pavlovic er ganske ligetil.

Efter to ugers pause, hvor der har været godt med tid til at få koblet fra for de fleste spillere, skal der fuld energi til fra første fløjt. Brøndby har hidtil i sæsonen præsteret bedst med håndbremsen sluppet og fart over feltet.

Der venter en intens dyst i Vejle, hvor ingen af de to hold vil stille sig langt tilbage på banen og satse på omstillinger.

Vi har fået 15 point i otte kampe, så det er lige knap to point i snit, og det er et godt udgangspunkt

Niels Frederiksen til Brondby.com