Fremad Amager - Brøndby

Fremad Amager 2-1 Brøndby IF: Alt for tidligt farvel til pokalen

Brøndby måtte se sig slået ud af pokalturneringen, før det for alvor blev sjovt. Fremad Amager fra 1. division viste sig som en besværlig modstander, der fik succes med deres gameplan.

Det var pokalfodbold, når det er bedst. Den lavere rangerende modstander fandt ekstra kræfter og kvaliteter frem på dagen – favoritten kæmpede med at få spillet til at fungere.

Charmen var dog til at overse for Brøndby-fans, da man nu har forspildt den ene af sæsonens to muligheder for en titel.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med 32.000 andre fans

⚽ Kampfakta

Fremad Amager 2-1 (1-1) Brøndby IF

26′ 1-0 Emmanuel Toku
45′ 1-1 Mikael Uhre
94′ 2-1 Samson Iyede

Pokalturneringen 1/8-finale

Derfor blev Brøndby slået ud af Fremad Amager

Der var flere ting, der lå til grund for pokalfiaskoen mod Fremad Amager. Lad os starte fra en ende af.

For det første fik Fremad Amager succes med deres taktik. Man skulle ned at stå omkring eget felt, så Brøndby aldrig kunne få plads at spille i. Jesper Lindstrøm så man fx kun få gange i de karakteristiske ryk centralt i banen.

Effektivitet var en mangelvare. Lasse Vigen fulgte op på sin gigantafbrænder mod SønderjyskE med et par lunkne afslutninger i første halvleg. Man fik slet ikke nok ud af det store spillemæssige overtag.

For mange var under niveau på dagen. De offensive spillere fandt aldrig formlen til at bryde den kompakte defensiv ned. Og i målet havde Schwäbe en skidt dag. Stod stille som en statue ved 1-0-målet og kom halvhjertet ud ved anden scoring til Fremad Amager.

Opvarmning mens der stadig var håb

Bredden i truppen slog ikke til

Her sidst på efterårssæsonen er der efterhånden brug for alle mand i truppen. Der er flere spillere, der døjer med skader, hvilket også var en del af fortællingen fra en sur torsdag aften på Amager.

Man manglede typer som Pavlovic, Bjur og Corlu, der kunne have gjort en forskel mod en lavtstående modstander. Undervejs blev Uhre så også skadet. Afløseren Kvistgaarden var kun på banen i kort tid, før det også gik galt for ham.

Til sidst spillede man med flere reserver, end holdet kunne bære. Da Hedlund var blevet skiftet ud undervejs, manglede man fuldstændig en decideret angriber på banen, da man skulle jagte udligningen.

Modet, gesten og idéerne forsvandt ligeså stille fra Brøndby-spillerne i den sorte december-himmel over Sundby Idrætspark. Vinderen af pokalturneringen 20/21 træder direkte ind i Europa Leagues gruppespil. Men det kan Brøndby IF kigge langt efter.

Det blev nøjagtig så svært på det lynhurtige kunstgræs, som man kunne have frygtet. Nu venter AC Horsens på en sand pløjemark søndag kl. 20. Sidste chance for at gå på juleferie med en god smag i munden.

De var skarpere end os i dag, så nu er det om at få den her kamp ud af systemet hurtigst muligt 

Jesper Lindstrøm til Brondby.com

Startopstillingen

FOTO: Brøndbys Instagram

Indskiftet: Slimane (’65), Kvistgaarden (’80), Børkeeiet (’88), Rosted (’91), Pyndt (‘102)

Hermannsson var blevet foretrukket frem for Rosted. Ellers var det nøjagtig samme opstilling som mod SønderjyskE senest.

Mikael Uhre fortsatte stimen af mål – ellers skal man lede langt efter offensive spillere, der lykkedes med meget på dagen. Anthony Jung havde et godt fladt forsøg, som var gået i kassen på en bedre dag.

Det var et meget godt billede på, hvor langt man kom ud i alternativerne, da samme Jung blev rykket frem i angrebet. Forsvaret havde sit hyr med de lynhurtige omstillinger – og det blev dyrt, da hverken Maxsø eller Schwäbe fik sat sig igennem.

Andreas Pyndt, Matthias Kvistgaarden og Tobias Børkeeiet blev alle skiftet ind til sjældne spilminutter. Men en god oplevelse blev det aldrig.

Brøndby nåede dermed kun to kampe i indeværende pokalturnering. En smal 1-0-sejr over Ledøje-Smørum fra Danmarksserien og nederlag i forlænget spilletid mod Fremad Amager fra 1. Division. Succesen er til at overse.

Det er altid noget, at man kan finde Superliga-stillingen frem som trøst.

Vi må bare konstatere, at med alle de chancer vi skaber, så mangler vi kvalitet, og at vi kun scorer et mål er helt ubegribeligt

Niels Frederiksen til Brondby.com