AC Horsens Brøndby

Horsens 1-2 Brøndby: Tre point, der overskygger alt andet

Det blev besværligt. Det blev grimt. Det blev spændende til allersidst. Men det blev til en sejr at gå på vinterferie med. Det kan ovenikøbet blive til en overvintring på førstepladsen, hvis FCM ikke vinder over FCN mandag aften.

Horsens viste sig som en hård nød at knække på en knoldet fodboldbane. Marginalerne var heldigvis med Brøndby flere gange – så sejren kom med hjem i bussen.

Ellers noterede man sig et vildt fyrværkerishow, som afbrød kampen i et lille stykke tid. Hvad der afbrød kampen i endnu længere tid, var et VAR-show, som heldigvis endte med et fuldt korrekt straffespark til Brøndby.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med 32.000 andre fans

⚽ Kampfakta

AC Horsens 1-2 (0-1) Brøndby IF

20′ 0-1 Mikael Uhre (Straffe)
63′ 0-2 Jesper Lindstrøm
90′ 1-2 Kjartan Finnbogason

Superligaen, runde 13

Fight før fyrværkeri

Brøndby kom godt i gang med kampen, selvom spillet aldrig kunne måle sig med det flotte fyrværkeri. Man vidste godt, at fight ville komme før noget andet, hvilket man var godt indstillet på.

Hedlund blev nedlagt i feltet – ganske tydeligt for alle, der så med. Efter mere end fire minutters VAR-pause, løb dommer Kehlet så endelig ud til sin skærm for at kunne bekræfte det uundgåelige – at der selvfølgelig var straffe til Brøndby IF.

Mikael Uhre var skarp fra pletten, og så stod den 1-0. Der skulle dog ikke gå lang tid, før Kehlet endnu en gang pegede på en straffesparksplet i den anden ende. Denne gang faldt dommen øjeblikkeligt til trods for en noget utydelig forseelse.

Det gjorde dog ikke spor, da Louka Prik sparkede på stolpen. Brøndby fightede videre og kunne gå til pause med føringen i behold.

Brøndby-bussen ankommer til stadion i Horsens

Effektivitet afgjorde kampen, da det gjaldt allermest

Horsens kom toptændte ud til 2. halvleg og satte Brøndby under massivt pres. Kjartan Finnbogason lurede på chancerne og kom rigtig tæt på at bringe balance i regnskabet – Jung ville det dog anderledes inde på målstregen.

Brøndby smed bolde væk i hobetal, som man fik tilbage lige i hovedet. Presset fra Horsens gav så masser af plads den anden vej, hvilket Hedlund udnyttede til at finde Uhre med en smart stikning. Uhre havde dog lidt for meget tid at gøre med, så chancen løb ud i sandet.

Da Radosevic’ knivskarpe dybdeaflevering lå perfekt til Lindstrøm, var der dog ingen nåde. Efterårets profil sendte bolden i nettet, og så skulle den kamp have været lukket.

Marvin Schwäbe ville det tilsyneladende anderledes – så han fulgte op på en svag præstation forleden ved at give en retur, som Finnbogason kunne skubbe i mål.

Til alt held var der ikke tid til flere narrestreger, selvom pulsen kom godt op at køre til allersidst.

Vi vidste, det ville blive svært heroppe med en svær bane

Niels Frederiksen til Brondby.com

Startopstillingen

Foto: Brøndbys Instagram

Indskiftet: Vigen (’67), Slimane (’83), Hermannsson (’86)

Mikael Uhre var blevet klar til kamp efter sine problemer, der førte til udskiftning mod Fremad Amager. Lasse Vigen havde ikke luft til en hel kamp, hvorfor Tobias Børkeeiet fik en startplads.

Netop Børkeeiet var godt indstillet på masser af nærkampe og hårdt arbejde. Nordmanden har så sandelig også fysikken til at tage kampen op imod spillere fra et hold som AC Horsens.

Spillet kom som ventet aldrig til at flyde. Heldigvis viste Brøndby mere kynisme foran mål, da det gjaldt – bedst eksemplificeret ved Uhres scoring fra 11 meter, der blev fulgt op af en afbrænder fra Horsens.

Vinterpausen falder meget belejligt, da der er træthed at spore i Brøndby-truppen. Flere skadede spillere kan også nå at blive klar til Superliga-start i februar, hvis alt går vel.

Det tidlige pokalexit var en alvorlig streg i regningen – men nu ser vi ind i et forår, der tegner rigtig spændende med topkamp i Superligaen og forhåbentlig enden på corona-restriktioner på danske stadions.

Lad vaccinationerne gå i gang.

Hvis vi var blevet spurgt, om vi ville have 27 point inden juleferien, så havde vi taget den

Jesper Lindstrøm til Brondby.com