Mesterskabspokalen

Mesterskabsspillet: Guldet for enden af tunnelen?

Brøndby IF går ind til den afsluttende del af sæsonen på Superligaens førsteplads. Derfor er der ingen vej tilbage. Det er guldet, det gælder – om man vil stå ved det eller ej.

Her dykker vi ned i mesterskabsspillets 10 kampe for Brøndby IF. Hvad kræves der for at det skal ende ud med blå/gul eufori sidst i maj?

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

Mandag 5. april kl. 18:00

FC Midtjylland – Brøndby IF

Succeskriteriet: En uafgjort er helt fint. Dermed holder Brøndby FCM bag sig og har overstået den på papiret sværeste kamp i slutspillet.

Den hårdest mulige start. Så kom da bare med de midtjyder endnu en gang. Brøndby har spillemæssigt været klart bedst i sæsonens to hidtidige indbyrdes opgør. Men det kan sådan set være komplet ligegyldigt, når der kom 0 point på kontoen.

Niels Frederiksen og co. skal piske tro ind i truppen før denne hæsblæsende åbner. Hvis man kan skabe chancer på stribe endnu en gang mod de hårdeste konkurrenter til titlen, skulle det være mærkeligt, om ikke der kom point ud af anstrengelserne.

Det er FCM, der skal frem at skabe kampen. Det kan Brøndby lukrere på med sine giftige kontrastød.

Søndag 11. april kl. 16:00

Brøndby IF – FC København

Succeskriteriet: Hjemmekampene skal give sejre, hvis man vil vinde guld. Så enkelt er det. Afhængigt af hvordan kampen forløber, kan en uafgjort måske også være spiselig.

Endnu et derby og endnu en sejr?

Med to sejre ud af to mulige over FCK i grundspillet er der god grund til optimisme. Med til historien hører dog, at det har været tætte opgør, som er tippet til Brøndbys side.

FCK er ikke godt kørende og famler i den grad rundt. Opgør mod FCK vil dog altid være hårde og tætte – uanset dagsformen. Det bliver ganske givet tæt igen. Rivalerne vil gøre alt for at stikke en kæp i Brøndby-hjulet.

Søndag 18. april kl. 18:00

Brøndby IF – AGF

Succeskriteriet: Det må være på tide med en hårdt tiltrængt sejr over David Nielsens besværlige AGF-mandskab. Niels Frederiksen skal i værktøjskassen og finde redskaberne frem for at spille kampbilledet over på blå/gule præmisser.

Første indbyrdes opgør endte med et bittert nederlag i Aarhus efter en fejlagtig udvisning af Morten Frendrup. Sidste kamp i grundspillet kom AGF på besøg og fik skabt en grim kamp – som så mange gange før.

Det er bare svært at spille imod AGF. Det kan de øvrige tophold i Superligaen skrive under på. Men på et eller andet tidspunkt må det da lade sig gøre at få skovlen under de århusianere.

Onsdag 21. april kl. 21:00

FC Nordsjælland – Brøndby IF

Succeskriteriet: Sejr og intet andet. Det er aldrig nemt på Farums kunstgræs. Til gengæld har Brøndby i de seneste år haft en forunderlig evne til – næsten altid – at trække sig sejrrigt ud af opgørene mod FCN’s unge drenge.

FCN fik knebet sig med i Mesterskabsspillet på yderste mandat. På papiret virkelig godt for Brøndby, da det er ønskemodstanderen over dem alle i Superligaen.

Vi skal helt tilbage til 23/7 2017 for at finde den seneste sejr til FCN over Brøndby. De andre titelbejlere har det væsentligt sværere mod samme mandskab. Sådan må det meget gerne blive ved med at være – bare et par måneder endnu.

Søndag 25. april kl. 16:00

Brøndby IF – Randers FC

Succeskriteriet: 3 point. Så er den ikke længere. Randers FC er endnu et hold, som Brøndby har fået særdeles mange point imod de seneste år.

Ja, det blev 0-0 senest, hvor Brøndby slet ikke ramte dagen. Hvis man kigger lidt længere tilbage i statistikken er der dog masser af grunde til optimisme. Det var fint, at Randers FC kvalificerede sig til slutspillet på bekostning af fx AaB, som nærmest altid spiller godt imod Brøndby.

14/9 2014. Seneste Randers-sejr over BIF. Det var dengang, hvor et fyldt Brøndby Stadion gerne havde set Daniel Agger komme på banen. Men det skete som bekendt ikke.

Søndag 2. maj kl. 16:00

Randers FC – Brøndby IF

Succeskriteriet: 3 point. Randers kan have udspillet sin rolle på dette tidspunkt. Motivationen spiller i høj grad ind. Brøndby kan have alt at spille for – og Randers i realiteten ingenting.

Randers er tilmed stadig med i pokalturneringen. Hvis man endnu en gang har drillet AGF, og dermed kvalificeret sig til finalen 13. maj (på Aarhus Stadion), er tankerne måske et helt andet sted.

Der er ikke så meget at komme efter. FCN og Randers FC er det tynde øl i Mesterskabsspillet. 12 point ud af 12 mulige skal være muligt for et Brøndby-mandskab på guldjagt.

Søndag 9. maj kl. 18:00

Brøndby IF – FC Midtjylland 

Succeskriteriet: FCM må ikke overgå Brøndbys pointhøst i sæsonens to sidste indbyrdes opgør. Man kan håbe, at det igen er midtjyderne, der skal ud at jagte noget. Et point kan vise sig helt okay, hvis det holder konkurrenterne bagved Brøndby i tabellen.

Det kan også blive en kamp, hvor man kan sætte tingene noget nær på plads. Sporene fra 2018 skræmmer. Det var hjemme mod samme modstander, hvor et tæt opgør endte 1-0 til FCM. Det må ikke ske igen.

Meget afhænger naturligvis af stillingen på dette tidspunkt. Det er i dette lys kravet til pointhøsten skal ses. Forhåbentlig ligger Brøndby stadig lunt i svinget.

Søndag 16. maj kl. 16.00

FC København – Brøndby IF

Succeskriteriet: Afhænger helt af stillingen. FCK jagter nok europæisk deltagelse på dette tidspunkt. Brøndby jagter forhåbentlig stadig guld. På en svær udebane er uafgjort måske tilfredsstillende.

Det er svært at spå om disse sidste opgør i Mesterskabsspillet. Det kan vise sig at være tæt i stillingen – både med hensyn til den allermest eftertragtede placering og de efterfølgende pladser, der betyder adgang til Europa.

At vinde guld i Parken er måske nok lige lovlig meget at håbe på. Men det ville da være meget sjovt, ikke?

16. maj er i øvrigt en meget god dato at byde FC København op til dans på.

Torsdag 20. maj kl. 21:00

AGF – Brøndby IF

Succeskriteriet: Måske er AGF stadig i live i guldkampen på dette tidspunkt. Måske har Brøndby kniven for struben og er tvunget til sejr. Umuligt at spå om omstændighederne før denne næstsidste kamp i slutspillet.

AGF på udebane er altid en hård nød at knække for Brøndby IF – hvis man da lige ser bort fra en vis 7-0-sejr.

Det var vanvittige scener, dengang Mogens Krogh gik med frem og sikrede et livsvigtigt 3-3-resultat i 1996. Dette var medvirkende til, at Brøndby vandt mesterskabet efter en periode med økonomisk uføre og guldtørke siden 1991.

Hvis en Schwäbe-kasse er hvad der skal til – så tager vi det gerne med!

Mandag 24. maj kl. 17.00

Brøndby IF – FC Nordsjælland

Succeskriteriet: Sejr. Måske er det en kamp uden betydning. Sandsynligvis er der noget – eller alt – på spil for mindst et af mandskaberne.

Skal Brøndby vinde for at sikre sig et eller andet, vil det naturligvis være en kæmpe fordel, hvis Nordsjællands unge drenge kun spiller for sjov.

Sidste kamp i sæson 04/05: Guld-galla mod FC Nordsjælland. Kampen ender 2-0 på et feststemt Brøndby Stadion besat til sidste plads. Førstnævnte kan blive tilfældet igen. Tilskuere skal man næppe sætte næsen op efter at se mange af resten af sæsonen.

Det er under alle omstændigheder meget rart at slutte af med FCN på hjemmebane. Måske scorer Mikael Uhre igen hattrick denne anden pinsedag i høj sol?

To hæsblæsende måneder venter – og håbet er gult og blåt.