Mike Jensen

Mike Jensen hjem til Brøndby IF? 10 bokse, der skal kunne krydses af

Mike Jensen er fri på markedet efter kontrakten med cypriotiske APOEL blev revet i stykker. Det gør selvfølgelig, at et comeback til Brøndby er særdeles hot stuff på rygtebørsen. Men hvor sandsynligt er det?

Carsten ‘CV’ Jensen har før udtalt sig positivt omkring at få spillere med en blå/gul historik tilbage i klubben. Det skal dog give mening i det konkrete tilfælde. Sporene skræmmer en lille smule i forhold til tidligere blå/gule comebacks.

Hvis et gensyn til midtbanemanden Mike Jensen skal lade sig gøre, er der en række bokse, der skal kunne krydses af. Det hele skal med andre ord gå op i en højere enhed. Nostalgien kan ikke drive værket alene, selvom det altid er spændende med et gensyn til en tilskuerfavorit af de store.

Mike Jensen fylder 33 til februar og må dermed gå under betegnelsen rutineret. Men er det for høj en alder til et blå/gult comeback? Lad os kigge det hele igennem.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med 32.000 andre fans

1 – Mike Jensen skal stadig have et højt niveau på banen

Det vigtigste af det hele er naturligvis, at Mike Jensen har kvaliteterne på banen i orden. Et kaotisk corona-år på Cypern har ikke kastet kontinuerlig spilletid af sig, hvorfor der må være noget rust, der skal bankes af.

Et comeback til Mike Jensen giver kun mening, hvis han kan løfte holdet på banen væsentligt efter en kort indkøringsperiode.

2 – En rolle som kulturbærer

Det er ikke blot på banen, Mike Jensen skal gå forrest. Også udenfor banen kan han få en vigtig rolle. Få andre har så meget Brøndby IF i blodet som ham. Far Henrik Jensen var spiller i storhedstiden i 80’erne og blev sågar senere træner.

Mike har fået sin fodboldopdragelse i Brøndby og spillet 131 førsteholdskampe. Han kan om nogen gå ind og holde Brøndby-fanen højt mod sky.

3 – Mentor for de unge spillere

Et comeback til Mike Jensen vil naturligvis koste spilletid for de unge på holdet. Men det kan også blive en kæmpe fordel at få Mike i truppen med sin store erfaring.

Et rolle som anker på og udenfor banen kan vise sig guld værd i en tid med øget fokus på at få unge spillere til at slå igennem.

4 – Fysikken skal være i orden

33 er selvfølgelig en vis alder for en fodboldspiller. Daniel Agger gjorde comeback i en yngre udgave – men var desværre slidt efter mange år i engelsk fodbold. Det gjorde gensynet meget ustabilt med mange skadespauser og udskiftninger til følge.

Mike Jensen skal være i en fysisk forfatning, der ikke giver anledning til bekymring. Også selvom en 33-årig selvfølgelig skal have sine pauser hist og pist.

5 – Lønnen skal afspejle positionen i truppen – men ikke mere end det

Man skal kunne blive enige om pengene. Mike Jensen kan komme på niveau med Andreas Maxsø lønmæssigt, da han vil indtage en placering øverst i hierarkiet.

Man skal ikke sprænge banken for at skrive kontrakt med tidligere spillere. Det skal være lysten, der driver værket og ikke økonomien.

6 – Der skal gøres plads i truppen – særligt på midtbanen

Hvis Mike Jensen skal tørne ud for Brøndby fra Superliga-starten i februar 2021, skal truppen justeres. Midtbanen er i forvejen særdeles stærkt besat, så der skal rykkes rundt på brikkerne.

Det skal ikke blive en hæmsko for hverken Frendrup, Slimane, Børkeeiet eller Corlu, hvis Mike Jensen gør comeback. Havde Mike Jensen bare været målmand, back eller angriber var det meget nemmere at finde plads til ham i truppen anno 2021.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at en af de unge bliver solgt for gode penge, hvilket også vil frigøre plads på midtbanen. Både Frendrup og Lindstrøm må da ihvertfald stå på blokkene rundt omkring.

7 – Lasse Vigen står først for

Lasse Vigen har kontraktudløb i sommeren 2021 og kan dermed gøre plads til Mike Jensen, hvis han sendes videre til en anden klub allerede nu. Vigen er i øvrigt ansat på ‘gamle vilkår’ – hvilket vil sige, at han må tjene en stor løn.

Skadesproblemer har desværre været en af overskrifterne, når Vigens tid i Brøndby skal sammenfattes. Findes der en hurtig løsning, kan der gøres plads i truppen til Mike.

8 – Et farvel til Radosevic vil også frigøre både spilletid og lønkroner

Man kan også kigge på muligheden for at finde en ny klub til Josip Radosevic. Kroaten kom til Brøndby i sommeren 2018 og har kontrakt til sommeren 2022.

Her er også tale om en herre, der tjener en løn i den høje ende af skalaen. Det bliver derfor ikke nemt at finde en anden klub, der vil tilbyde de samme vilkår.

Radosevic’ præstationer deler vandene på Vestegnen, men man kan ikke komme udenom hans vigtige rolle i efteråret 2020. En Mike Jensen i topform vil dog være en glimrende erstatning på den defensive del af midtbanen.

9 – Udlejning af Anis Slimane?

Man kan også kigge på oplagte lejemål for at gøre plads i truppen. Mike Jensen var fx selv udlejet til Malmö FF i sin tid, før han slog igennem på førsteholdet.

Anis Slimane har kæmpet med spilletiden i efteråret og kan trænge til en lang periode med ansvar som en bærende spiller. Et halvt eller helt år væk på leje, under de rette omstændigheder, giver mening for alle parter.

10 – Mike Jensen skal brænde 1964% for projektet

Den sidste boks bliver nok ikke svær at få krydset af. Mike Jensen skal naturligvis fremstå helt igennem dedikeret i forhold til et comeback på Vestegnen.

Det skal skinne igennem, at han vil gå gennem ild og vand i sin sidste tid som topspiller – i gult og blåt. Et comeback til Mike Jensen kan blive succesfuldt under de rette omstændigheder.

Realistisk eller ej – vi får se.