AaB - Brøndby

Nedtakt: AaB 2-0 Brøndby

En rædsom kamp – set med blå/gule briller – er heldigvis overstået. Brøndby havde klart mest at spille for, men det var AaB, der dominerede og tog en meget fortjent sejr.

Brøndby-spillerne stod i kø for at vise sig fra deres absolut værste side, og man var heller ikke hjulpet af, at AaB satte sig taktisk på opgøret fra første sekund.

Hvorfor reagerede Niels Frederiksen ikke hurtigere, og hvordan kan man falde så dybt efter en meget stærk præstation i forrige runde?

Vi søger efter svar.

⚽ Kampfakta

AaB 2-0 Brøndby IF

⚽ 41′ 1-0 Frederik Børsting
⚽ 69′ 2-0 Patrick Olsen

Søndag d. 5. juli kl. 18:00

Superligaen, Runde 31

Ca. 500 mennesker på Aalborg Portland Park – alt inklusive

Dommer: Anders Poulsen/Jakob Kehlet

Advarsel til Jens Martin Gammelby

En helt igennem håbløs præstation

Det var tydeligt fra første sekund af kampen – AaB kom ud som torden og lynild for at revanchere en skuffende pokalfinale, og det fandt Brøndby aldrig et svar imod.

Man var ikke hjulpet af at have en stiv modvind lige i hovedet, men med personlige fejl på stribe hjalp man absolut heller ikke sig selv.

Som i forrige indbyrdes opgør dikterede AaB-træner Jacob Friis højt pres på Brøndbys bagerste tre. Dette medførte, at man aldrig fandt ind i noget, der bare mindede om de pasningsmønstre, man så mod FC Nordsjælland en uge tidligere.

Bolden ramte mere en rødstribet AaB-spiller end en holdkammerat, og da Jens Martin Gammelby endnu engang forfaldt til alibi-afleveringen bagud i banen til en rystende usikker – og samtidig storgamblende -Marvin Schwäbe, måtte det gå galt.

Én ting er, at modstanderen scorer, når de spiller sig til det – noget andet er, når man forærer chancerne væk …

I anden halvleg nåede man lige at få en fornemmelse for, at der måske lå et ufortjent Brøndby-point på lur.

Hjörtur Hermannsson ville det dog anderledes, da han spillede bolden lige op i skoen på en AaB-mand, hvorefter det gik hurtigt og endte med 2-0-scoringen, der endegyldigt satte punktum for en meget trist aften i Aalborg.

Det var over hele linjen en pinlig indsats

Lasse Vigen

Tre ting vi fik svar på

1️⃣ (Optakt) Lever alle fans af AaB op til corona-restriktionerne, eller bliver søndagens kamp endnu et tilbageslag i forhold til at få åbnet endnu mere for tilskuere på stadions i Danmark?

Svar: Man turde vist ikke helt binde an med mange tilskuere på stadion efter de skandaløse scener til pokalfinalen.

Ihvertfald var stadion i Aalborg det eneste, der ikke nåede at blive klar til at lukke flere tilskuere indenfor, efter at det ellers blev muligt i løbet af ugen.

2️⃣ (Optakt) Bliver det en hæmsko for Brøndby at måtte undvære både Mraz og Hedlund, eller viser Jobbe og Uhre sig fra deres bedste side – eventuelt krydret med et ungt talent fra U19, der pludselig får chancen?

Svar: Det er svært at se, hvordan Mraz eller Hedlund skulle have gjort en forskel med tanke på de vanskelige forhold angriberne arbejdede under. Lindstrøm og Uhre gjorde det vel acceptabelt med den smule de fik at skyde med.

3️⃣ (Optakt) Kommer AaB på banen med gejst for at vise, at pokalnederlaget var en fejl – eller falder man tilbage i det negative mønster, som har fyldt mest på det seneste?

Svar: Al den energi som AaB manglede i den tabte pokalfinale, kom man på banen med mod Brøndby. Der var skiftet på en del pladser i startopstillingen, og de nye spillere greb i den grad chancen.

Man skulle tro, at det var AaB, der jagtede bronzepladsen.

Vi havde klart noget, vi skulle bevise, og det synes jeg, vi gjorde

Patrick Olsen

To do-listen

(Optakt) Brøndby skal ud at sætte sig på begivenhederne fra start af for at punktere den sidste kampgejst AaB måtte kunne finde frem.

❌ Lykkedes det? Overhovedet ikke. AaB tromlede Brøndby ned i hele kampen bortset fra en lille opblomstring i anden halvleg. Det var ganske enkelt fornærmende ringe fra Brøndbys side.

(Optakt) Uhre og Lindstrøm er de eneste tilgængelige angribere i truppen. Afstemningen skal på plads i denne ret uprøvede angriberkonstellation.

❌ Lykkedes det? Nej – selvom Uhre og Lindstrøm ikke skal have med grovfilen som de første, der spillede fra start i denne mareridtskamp. Enkelte gange var der optræk til noget farligt – uden at man dog ramte hinanden helt præcist.

(Optakt) Hollandske Tom van Weert scorede to mål senest AaB og Brøndby mødtes – endda indenfor kun fire minutters spil. Der skal en mere tætsiddende overfrakke på ham, så noget lignende ikke gentager sig.

Svar: Farlige van Weert var en af de startere fra pokalfinalen, der røg på bænken til denne kamp. Efter 65 minutters spil kom han så på banen sammen med Kasper Kusk for at give ny energi til Aalborg-holdet. Fire minutter senere lå bolden i kassen til resultatet 2-0.

Startopstillingen

Indskiftet: 46′ Tibbling (Frendrup) 46′ Bruus (Rosted) 63′ Slimane (Gammelby) 72′ Kvistgaarden (Uhre) 84′ Bjur (Lindstrøm)

Ude af truppen grundet fravalg, COVID-19 og skader: Fisker, Kabongo, Hedlund, Mraz, Tørnes, Mensah & Børkeeiet

Angrebet gav som ventet sig selv – så langt så godt.

Andreas Bruus var uheldigvis kommet til skade til træning, så han ikke havde 90 minutter i sig. Det bevirkede, at Jung måtte træde ud på venstre wingback hvilket opspillet nedefra led voldsomt skade af.

Hverken Rosted eller Hermannsson er ørne til at føre bolden frem, og så er det jo ingen sag at lukke anfører Maxsø af. Heri lå nøglen til AaB’s spillemæssige overtag kampen igennem.

Frendrup kom i menneskehænder på 6’eren og spillede en skrækkelig første halvleg hvorefter han blev pillet ud i pausen. Vigen eller Radosevic fik heller ikke på nogen måde sat sig på slaget om midtbanen, der vel nærmest ikke kan betegnes som et slag, når nu kun den ene part mødte op til kamp.

Jens Martin Gammelby viste igen bekymrende takter og var medvirkende til 0-1-målet, selvom Schwäbe da også bare kunnet have losset kuglen væk i stedet for at spille fandango. Keeperen var jo ligesom blevet advaret om AaB’s aggressive pres mere end én gang tidligere i kampen.

Jo, det var rædderligt over hele linjen – men lad os glæde os over, at en del unge mennesker fik at føle, hvordan det er at blive kørt ud af brættet i Jylland. Så ved man da ligesom, hvordan man ikke skal bære sig ad en anden god gang.

Og så fik debutant Kvistgaarden da også rørt bolden et par gange mod slutningen.

Dem holdt vi særligt øje med

(Optakt) Andreas Bruus var en af kandidaterne til man of the match senest mod FC Nordsjælland. Kan han følge op på de stærke takter søndag aften?

Facit: Andreas Bruus havde fortjent genvalg fra start og havde ganske givet også fået det, hvis han havde været i stand til at spille fuld tid. Nu blev det så kun anden halvleg, hvor han fik vist prøver på sin fine indlægsfod.

(Optakt) Mikael Uhre skabte ravage i de bagerste geleder hos FCN og fik tilkæmpet sig et straffespark. Kan den stigende formkurve fortsætte?

Facit: Mikael Uhre fik igen skabt noget ravage og deraf trukket et gult kort for en grov tackling bagfra. Desværre vrikkede hurtige Uhre om på ankelen og måtte lade sig udskifte senere i kampen, da det ikke længere var smart at fortsætte.

Svære arbejdsforhold for en angriber, der ellers virker sulten og klar på chancen, når andre ikke slår til.

(Optakt) Jesper Lindstrøm afsonede karantæne mod FCN, men må formodes at gå direkte ind i opstillingen mod AaB. Med en forlængelse af sin kontrakt til sommeren 2023 er der måske endda ekstra energi at spore?

Facit: Der var god energi fra unge Lindstrøm, som dog efterhånden måtte erkende, at det var skønne spildte kræfter. Havde et par tilløb til lidt offensivt krudt sammen med makker Uhre – men uden den afgørende skarphed.

Nu skal man passe på med at male fanden på væggen oven på en dårlig præstation

Niels Frederiksen

Spiltips – sådan gik det

Brøndby taber ikke – odds 1,45

Forbier!

Brøndby tabte i den grad, selvom der burde have været motivation til forskel. Faktisk slap man nådigt med kun at tabe med to mål.

Hvem vinder 1. halvleg – uafgjort – odds 2,10

Forbier!

AaB pressede og pressede – men ind ville bolden ikke. Altså lige indtil Gammelby og Schwäbe i fællesskab forærede føringen til AaB. Det havde også været stik imod spil og chancer, hvis Brøndby var gået til pause uden at være bagud.

Brøndbys samlede præstation

En kollektiv offday. Sådan kan Brøndbys præstation vel bedst opsummeres. Heller ikke på trænerbænken reagerede man hurtigt nok, da det stod klart, at 3-5-2-systemet på dagen havde spillet fallit imod AaB’s høje pres.

Der var masser af fejlafleveringer, tabte dueller, dårlige beslutninger, manglende konsekvens – og sådan kan man blive ved længe endnu.

Det kan næsten kun gå fremad mod FC Nordsjælland i torsdagens kamp på Brøndby Stadion, hvor der endda kommer omkring 8000 tilskuere på lægterne.

Præstationen mod AaB var helt nede at skrabe bunden. Mere effektivitet fra hjemmeholdet og det var gået endnu værre.

⚽⚽

(2 bolde ud af 10 mulige)

Det er selvfølgelig ikke en god følelse vi står med

Andreas MAxsø