Brøndby - AGF

Nedtakt: Brøndby 0-0 AGF

Hvis du slår op i ordbogen under ‘dårlig fodboldkamp’ dukker denne kamp ganske givet op. Der blev ikke sat mange afleveringer sammen – til gengæld blev der losset, headet og kæmpet om hver eneste meter.

Ét enkelt forsøg på mål blev Brøndby noteret for. Det samme som AGF, der dog nok lige var en tand bedre – uden at være prangende af den grund.

Hvad lykkedes, og hvad lykkedes ikke? Vi guider dig igennem.

Læs hele optakten til kampen her

Kampfakta

Brøndby IF 0-0 AGF

14/6 2020 20:00

Superligaen, Runde 27

225 heldige tilskuere, der kom med via lodtrækning

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tre gule kort til Brøndby: Andreas Maxsø, Hjörtur Hermannsson & Morten Frendrup

En rodet og uskøn dyst om tredjepladsen

Det var ikke til at se, at det var to af Superligaens tophold, der mødtes søndag aften på et solbeskinnet – og ikke helt tomt – Brøndby Stadion. Man levnede ikke hinanden nogen plads, og da ingen for alvor fik sat sig på spillet, måtte det blive, som det blev – grimt og med meget få chancer.

Brøndby kom ikke tættere på den tredjeplads, der skal til for at sikre europæisk deltagelse i næste sæson – og man fik heller ikke vist, at offensiven kan slå buler i en blød hat.

Til gengæld holdt man 0’et – og det kan man da tage med videre til Herning, når FC Midtjylland byder op til ulvehyl torsdag aften.

Første halvleg var især en ynk at kigge på. Man må håbe, at der ikke var nogen fra udlandet, som af den ene eller anden grund fik lyst til at tune ind på en dansk topkamp sådan en søndag aften.

Planen var lagt – men evnerne manglede

Det var egentlig tydeligt, hvad Brøndby gerne ville. Bolden skulle afleveres op igennem kæderne – men den havde AGF luret.

Der var meget lidt plads at kombinere på – og da de første afleveringer blev opsnappet, mistede man modet. Herfra gik afleveringerne bagud i kæderne for at ende med en lang aflevering, der kom ligeså lidt ud af, som der er festivaler i det danske sommerland anno 2020.

Schwäbe ville igen gerne vise prøver på sit fine udspil med fødderne, men det endte faktisk med at blive halvfarligt ved et par lejligheder. Derfor gik også han videre til at sparke langt og sikkert – for så risikerede man da ikke at forære AGF noget.

Der blev kæmpet godt for sagen – det må man lade drengene på grønsværen. Særligt Morten Frendrup gjorde sig bemærket som én, der havde noget at bevise. Det ligner endnu en startplads mod midtjyderne.

Noget værre losseri førte til 1 point

Efter pausen kom der trods alt mere liv i kampen. Simon Tibbling entrerede banen, og det pyntede en smule. Siden kom også Vigen og Uhre til med fornyet gnist og tro på tingene.

Det blev dog ved det ene point og ingen oplagte målchancer til Brøndby overhovedet. Til gengæld kunne man sætte et point på kontoen efter et møde med AGF for første gang i sæsonen – lidt har som bekendt også ret.

Bruus fik krampe mod slutningen og måtte udskiftes. Det bevirkede, at man skiftede formation til den tidligere 4-3-3.

Man har nærmest alt at vinde i Herning torsdag aften. Et bovlamt Brøndby-mandskab kan da ikke drille gulddrengene fra Herning?

Eller præsterer man måske bedre som stærkt undertippet?

Tiden vil gøre os alle klogere.

Det bliver ikke nemt, men vi går efter det, for vi er ambitiøse

Niels Frederiksen om jagten på tredjepladsen

Tre ting vi skulle have svar på

(Optakt) Kan Brøndby mønstre en trodsreaktion ovenpå chokket mod Horsens, eller hænger nerverne uden på trøjen i frygt for endnu en fadæse?

Svar: Egentlig ja. Man gik ud og leverede en fight, der kastede et point af sig efter en miserabel præstation i Horsens. I svære tider må spillet komme i anden række, og det så vi tydeligt mod AGF. Ingen var bange for hudafskrabninger på knæene.

(Optakt) Kommer der mere pondus i markeringerne, eller får modstanderen igen tid og lov til at sætte trumf bag oplæg og afslutninger?

Svar: Ja, markeringerne sad bedre. AGF kom godt nok til de største chancer, men der var ikke totalblundere som mod Horsens i forrige kamp. AGF fik ikke noget foræret, og det var godt at se. Trods alt.

(Optakt) Tager Brøndby ejerskab på bolden foran egne – få – fans, eller viser AGF sig for godt kørende?

Svar: Nej, Brøndby fik ikke bolden til at køre i egne rækker. Evnerne rækker simpelthen ikke til kombinationsfodbold i højeste gear med det spillermateriale, der for tiden er til rådighed.

Truppen er vel heller ikke skræddersyet til fighterbold og høje bolde op til duel. Så det lander velsagtens på en mellemløsning, indtil der igen kan justeres med ind- og udgange.

To do-listen

(Optakt) Midtbaneslaget skal vindes. De centrale dueller bliver midt på banen, hvor Brøndby skal stemple ind fra start for at have en chance. Lasse Vigen må finde taktstokken frem, hvor han tabte den mod Horsens. Uden tydelige ledere falder holdet fra hinanden – det så vi alle meget tydeligt.

Lykkedes det? Nej.

Der blev kæmpet for sagen, men ingen af holdene fik for alvor sat sig på midtbanen og dermed kampen. Det var meget frem og tilbage, og ikke sjældent var der hverken hoved eller hale i tingene.

Lasse Vigen måtte tage lederskab fra bænken, da Morten Frendrup blev foretrukket fra start. Noget af en bet for en af de mere rutinerede kræfter på holdet.

(Optakt) Der skal mere kreativitet og mod i angrebsspillet. I de første to kampe efter endt corona-pause har det været skuffende, så lidt man har skabt foran modstanderens mål. Det kalder på visse ændringer i startopstillingen, da de foretrukne spillere over en bred kam ikke har vist sig tilliden værdig.

Lykkedes det? Nej.

Hvis man troede, at man havde skabt lidt foran modstanderes mål i de første to post corona-opgør, fik man syn for sagen mod AGF.

Det var heller ikke nemme bolde, angrebet fik at arbejde med. Men når der så endelig var optræk til en smule, løb det ud i sandet, som når en syg cirkussøløve forsøger at balancere en bold på snuden.

(Optakt) Forsvarsspillet skal – igen – afstemmes bedre. Maxsø er kommet noget uheldigt ud fra pausen med sit projekt som leder af tremandsforsvaret. Skylden ligger dog på ingen måde kun hos ham, da der er blevet tabt nøgledueller i flæng af makkerne i de bagerste rækker.

Lykkedes det? Ja.

Det var ikke Bambi på glatis og frie headere i feltet. Et clean sheet lyver – næsten – aldrig.

Det bliver vigtigt at være oppe på dupperne igen torsdag aften. Superligaens dukse fra FCM vil ikke tøve med at levere afstrafning, hvis pladsen foran mål er til det.

Startopstillingen

Indskiftet: Tibbling, Vigen, Uhre & Mraz

Man holdt fast i 3-5-2-formationen – lige indtil Bruus måtte udgå, og man dermed stod uden wingbacks. Herefter rykkede Hermannsson ud på højre back i den tidligere anvendte 4-3-3.

Vigen blev ofret til gengæld for Morten Frendrup.

Man gik væk fra stationær/hurtig-kombinationen i angrebet, da både Hedlund og Lindstrøm fik startpladser – uden succes.

Bruus fik sin første startplads og slap hæderligt fra det, selvom formen ikke er til 90 fighterbetonede minutter i Superligaens topstrid.

Slimane blev pillet ud efter første halvleg og forventes herfra at måtte tage til takke med en plads på bænken mod FC Midtjylland torsdag aften.

Det ligner et centralt trekløver bestående af Vigen, Frendrup og Radosevic fra start – hvis man da ikke til denne lejlighed skifter væk fra den foretrukne 3-5-2.

Simon Tibbling genopstod ikke som topspiller mod AGF, selvom det blev til en – hel – anden halvleg som Slimane-erstatning.

Hermannsson blev præsenteret for et gult kort og er dermed i karantæne. Skipper står på spring til at blive kastet for ulvene – men hvor står han efter mange måneders kamppause?

Endelig skal det nævnes, at Kasper Fisker igen var at finde i kamptruppen. Hans energi kunne godt have været brugbar mod AGF, men man venter lige lidt med at give comeback.

Dem holdt vi særligt øje med

(Optakt) Simon Hedlunds bryllup har delt vandene. Der er dem, der mener, at det var helt i orden at få fri til sådan en lykkelig begivenhed. Og så var der dem, der var noget forbandede – og forbavsede – over at se en af de faste brikker på taktiktavlen mangle mod angstmodstanderen Horsens.

Skal vi ikke bare sige, at vi slår en streg over det hele, hvis Hedlund leverer en brandkamp mod AGF med både mål og assist?

Facit: Simon Hedlund fik slet ikke sat trumf på de få gange, han trods kom i position til det. Bolden sprang fra ham, afleveringer sad ikke i skoen, og driblingerne lykkedes ikke.

Vi kan dermed ikke slå en streg over hele bryllupsaffæren – endnu.

(Optakt) Lasse Vigen må også under luppen. Dog med et lille forbehold, da småskavankerne igen trænger sig på. Spørgsmålet er, om det i det hele taget er en 100% fit Vigen, vi ser skuffe på midtbanen.

Spiller Vigen fra start er det fordi, han skal ind at tage lederskab på midten.

Facit: Vigen røg på bænken og kom først i spil efter en times tid. Herefter var det tydeligt, at der var noget at revanchere. Den på papiret oplagte styrmand på midten kæmper med at finde det gode spil frem.

Er han 100% fit? Vi ved det ikke med sikkerhed.

(Optakt) Andreas Maxsø er en anden af nøglefigurerne, som skal højere op i niveau. Anføreren har ikke haft tilstrækkeligt styr på sine bagerste tropper siden genstarten – det holdt mod SønderjyskE, men gik grueligt galt mod Horsens.

Afstemningerne defensivt skal primært komme fra den bagerste af de tre. Der bliver nok at se til mod et godt spillende AGF-hold.

Facit: Maxsø oppede sig – ligesom resten af defensiven. Der var saft og kraft i duellerne, og det var påkrævet i det slagsmål, kampen var fra start til slut.

Afstemningerne sad bedre, hvorfor AGF kun kom til et par oplagte chancer – som heldigvis ikke betød scoringer imod.

Profilen

Morten Frendrup blev foretrukket fra start og greb chancen. Er der nogen, der ikke giver så meget som en millimeter fra sig uden kamp – så er det ham. Der var også omtanke bag afleveringerne, som var blandt de få i kampen, der faktisk ramte en medspiller.

Skuffelsen

Simon Hedlund fik lige præcis ingenting ud af anstrengelserne. Det havde ellers været kærkomment med et stærkt comeback efter bryllupspausen. Nu fik han i stedet leveret en særdeles anonym første indsats som nygift ægtemand.

Skulle der have været en vinder, synes jeg, det skulle have været os.

Casper Højer Nielsen, AGF

Spiltips – Sådan gik det

Den sikre

Antal mål i første halvleg U/O 1,5 – Under – odds 1,43

Gevinst!

Det sikre spil viste sig at være overordentligt sikkert i en frygtelig første halvleg, der nok fik mange fodboldromantikere til at slukke for fjernsynet og finde en god krimi frem i stedet.

0 afslutninger på mål kaster sjældent det store af sig.

Den friske

Hvem vinder første halvleg – uafgjort – odds 2,15

Gevinst!

Over dobbelt op viste sig som en god forretning, da holdene gik til pause, uden at nogen havde taget føringen. Hvis man havde forudset præcis, hvor grim en kamp det ville blive, havde man nok smidt et ret solidt indskud på dette spil.

Langskuddet

Hvordan scores første mål – hovedstød – odds 5,30

Forbier!

Der var faktisk et par nærgående headere fra AGF, som med lidt større præcision kunne have udløst fuld gevinst på spiltippene fra BrøndbyLister.

Sådan forløb kampen

(Optakt) Brøndby får sat en kompakt defensiv op og holder AGF fra det helt store inden pausen. Desværre skaber man igen ikke noget vildt frem ad banen.

Svar: AGF kom ikke til det helt store, da Brøndby lykkedes bedre med forsvarsspillet end mod Horsens. Som forventet skete der heller ikke meget i den anden ende.

(Optakt) Efter pausen kommer der mere gang i sagerne, hvor den sjældne starter Mikael Uhre sætter hovedet på og bringer Brøndby foran.

Svar: Der kom lidt mere gang i den efter pausen, uden at man dog mistede pusten af den grund. Mikael Uhre leverede et indhop, der betød lidt tiltrængt energi oppe foran – men stadig målløst.

(Optakt) Mod slutningen er der store chancer i begge ender – men ingen formår at prikke bolden over stregen, hvorfor kampen slutter med en deler på et ikke helt tilskuertomt Brøndby Stadion.

Svar: De store chancer udeblev, og kampen sluttede med en lige fordeling af point. Brøndby fik revancheret sig en smule, mens AGF holdt forspringet i toppen.

Resultatet

(Optakt) 1-1 (0-0 ved pausen)

Svar: Hvis man havde aftalt, at spille 0-0 før kampen, havde man ikke behøvet trække tusindvis af tv-seere igennem denne langgaber og knoldesparkeri ad libitum.

De par hundrede heldigt udtrukne tilskuere på stadion leverede dog lidt fodboldstemning, som har været savnet.

Dåselyden er snart en saga blot.