Brøndby - AaB

Nedtakt: Brøndby 0-1 AaB

Brøndby kæmpede så det bragede – men det kneb gevaldigt med at skabe oplagte chancer mod AaB. Andreas Bruus klokkede i det og begik et tidligt straffespark, som viste sig at afgøre kampen i sidste ende.

Man kunne slet ikke sætte en finger på indsatsen. Kvaliteten var derimod mere kritisabel. Som kampen skred frem, blev det tydeligt for alle, hvad Brøndby mangler her i slutningen af sæsonen:

Evnerne til at skabe chancer og derefter putte dem i kassen.

⚽ Kampfakta ⚽

Brøndby IF 0-1 AaB

⚽ 10′ 0-1 Tom van Weert (Straffe) 

⏰ Søndag d. 19. juli kl. 18:00 ⏰

Superligaen, Runde 34

5219 tilskuere på Brøndby Stadion

Dommer: Jørgen Burchardt

Advarsler til Slimane og Fisker (efter kampen)

Det totale pres gav ikke gevinst

Det var tydeligt, at Brøndby havde noget at revanchere mod AaB. To nederlag i 2020 blev dog alligevel vekslet til et tredje, da det hidsige pres ikke førte til scoringer.

Mikael Uhre kom tættest på, da Lindstrøm fik kæmpet bolden indover – men stolpen var i vejen.

Niels Frederiksen syntes at have fundet et af Zornigers gamle kampoplæg frem – gemt et sted på Brøndby Stadion. Der blev presset som i tyskerens velmagtsdage. Det var fluer i en flaske, der fløj på modstanderen en efter en.

Lige lidt hjalp det dog, da kvaliteten var fraværende, når den sidste aflevering, beslutning eller afslutning skulle udføres. Til tider var det noget værre rod, hvor det høje tempo betød fejlaflevering efter fejlaflevering – også fra AaB’s side.

Retteligt kunne Brøndby sagtens have fortjent at få point ud af denne kamp, som man dominerede i store perioder. AaB kunne omvendt også have slået mønt af det tunge sats fra Brøndby.

Men målene udeblev efter van Weerts tidlige scoring på straffe efter en noget klodset aktion af unge Bruus, som kort før kampen havde forlænget sin aftale til 2023.

Tredjepladsen er nu definitivt væk for Brøndby, som altså ikke skal bekymre sig om europæisk fodbold i den kommende sæson.

I de to sidste kampe bliver det et slid for at holde fast på fjerdepladsen, hvis ikke Aalborgs drenge skal have endnu mere at glæde sig over på Brøndbys bekostning.

Det er en flok unge drenge, vi har, og et nyt koncept

Kevin Mensah til Canal 9

Startopstillingen

Indskiftet: 59′ Slimane (Vigen) ’59 Lindstrøm (Tibbling ) ’78 Mraz (Uhre ) 81′ Bjur (Hedlund) 81′ Fisker (Mensah)

Ude af truppen: Kabongo, Gammelby, Tørnes, Radosevic, Rosted & Børkeeiet

Radosevic måtte stå over – Vigen skuffede i hans fravær

Opstillingen gav næsten sig selv. Radosevic var kommet galt afsted til træning, og i hans sted trådte Lasse Vigen ind – uden at imponere. Heller ikke makkeren på midten, Simon Tibbling, ramte en kongekamp.

Efter en times spil byttede Niels Frederiksen igen et makkerpar ud med et andet, da Lindstrøm og Slimane afløste Vigen og Tibbling. Det blev et skud frisk adrenalin lige ind i maskinrummet.

Det klædte både Jobbes og Slimanes spil, at der ikke var nogen anden udvej end at angribe. Simon Hedlund var den helt store skuffelse på et Brøndby-hold, der tørster efter rutinerede og stabile kræfter, som går forrest med stor kvalitet, når de unge løber og sparker forgæves.

Hedlund fik overhovedet ikke noget ud af anstrengelserne og ligner vel heller ikke for alvor en mand, der nyder tilværelsen på Vestegnen.

Wingbackerne er tyndt besatte – men en targetman med mål i støvlerne er næsten et endnu større must at støve op for CV, når transfervinduet engang åbner.

Vi ser lidt trætte og modløse ud i forhold til hvordan vi lige får lukket dem op

Kasper Fisker til 3point.dk

To do-listen

(Optakt) Hvis AaB kommer tilnærmelsesvis ligeså højt op på banen som i de seneste hjemmekampe, bliver der gode muligheder for at spille sig i overtal længere fremme på banen.

Det er naturligvis lettere sagt end gjort, men man besidder på papiret kvaliteterne til at bringe bolden forbi det første pres.

Lykkedes det? Bolden blev bragt fint forbi AaB’s høje pres i kampens indledning. Efterhånden faldt modstanderen dog længere og længere tilbage på banen, da de havde en føring at forsvare.

Brøndby fandt aldrig rigtig nøglen til at låse AaB’s defensiv op, selvom der absolut ikke manglede vilje og fight.

(Optakt) Den gamle Brøndby-dreng, Patrick Olsen, har det med at finde storspillet frem mod sin gamle klub. Han har ageret maskeret angriber i de indbyrdes opgør og ligner på forhånd et af AaB’s stærkeste kort, nu hvor Lucas Andersen er skadet og Kasper Kusk er langt fra topformen.

Lykkedes det? Patrick Olsen fik igen en afgørende rolle, da det var ham, der blev begået straffespark imod. Efterhånden blev det en forsvarskamp for udeholdet, der hang i med næb og kløer.

(Optakt) Chancerne skal i mål. Så simpelt kan det egentlig siges. Det har kostet dyrt i særligt kampene mod FCK, at man har haft så svært ved at putte oplagte tilbud i kassen.

Det kunne være rigtig rart, hvis der er effektivitet i afslutningerne mod AaB.

Lykkedes det? Nej, skarpheden manglede – både i forhold til at skabe chancer og til at putte dem i kassen. Notorisk målscorer efterlyses. Nogle forslag?

Samlet set skaber vi få store chancer, og det har noget med kvalitet at gøre

Niels Frederiksen til brondby.com

Så du det

Efter slutfløjt var der en vældig ballade, hvor først Maxsø og Jores Okore diskuterede heftigt. Brøndbys anfører var utilfreds med, hvordan AaB’eren jublede ud mod Brøndbys fans og fandt attituden hoverende.

Kasper Fisker fik et kvarters tid på banen og havde derfor rigeligt med energi tilbage. Ihvertfald blandede han sig i diskussionen, hvilket førte til en del skubberi, hvor få holdt sig tilbage – det var jo også en af de sjældne varme sommeraftener anno 2020.

En anden Kasper – med efternavnet Kusk – ville lave lidt sjov midt i tumulten og tog derfor fat i Kasper Fiskers hårknold. Det ville Fisker ikke finde sig i – heller ikke selvom AaB’eren er at betegne som en ven.

Hele herligheden sluttede med et gult kort til både Fisker og Okore, længe efter kampen var fløjtet af.

Efterfølgende stillede to gange Kasper så op til billeder og den helt store forbrødring med tomlen op. Jores Okore grinede smørret i baggrunden.

Fodbold er trods alt bare fodbold.

Det var sgu ikke i orden. Jeg prøvede bare lige, det var bare …

Kusk til Fisker under interview med 3point.dk