Brøndby IF - SønderjyskE

Nedtakt: Brøndby 1-0 SønderjyskE

Corona-pausen blev afsluttet med en smal sejr til Brøndby IF over SønderjyskE. Som ventet blev det en tæt affære, hvor hjemmeholdet heldigvis kunne strække armene i vejret til sidst.

Her får du svar på de spørgsmål, der blev stillet i optakten.

Kampfakta

Brøndby IF 1-0 (0-0) SønderjyskE

61′ 1-0 Jesper Lindstrøm

2/6 2020 19:00

Superliga, runde 25

Ingen tilskuere – men fed tifo

Dommer: Sandi Putros

Tre gule kort til Brøndby: Jesper Lindstrøm, Simon Tibbling & Mikael Uhre

Fortjent arbejdssejr i sidste ende

Som forudset i optakten blev det en tæt affære på et tilskuerløst Brøndby Stadion. Første kamp efter den ufrivillige corona-pause blev også relativt chancefattig med et enkelt pletskud af den veloplagte indskifter, Jesper Lindstrøm.

Marvin Schwäbe havde fået sat handskerne rigtigt på og diskede op med en sublim redning efter 9 minutters spil på en afslutning fra Anders K. Jacobsen.

Lige nøjagtig den aktion skal man ikke undervurdere vigtigheden af. Hvis SønderjyskE var kommet foran tidligt i kampen, havde Brøndby haft et bjerg at bestige.

Nu blev det ved de 0-0 ved pausen, selvom SønderjyskE havde været tættest på i første halvleg. Brøndby dominerede som ventet, men havde problemer med at skabe de oplagte chancer.

Jens Martin Gammelby havde oceaner af plads i sin højreside – dog kneb det med skarpheden i den sidste aflevering indover. Dog var det alt i alt en opløftende præstation fra den ofte udskældte wingback.

Jobbe skabte liv i de forreste rækker

Niels Frederiksen tog konsekvensen af en tandløs offensiv fra starten af anden halvleg. Den aldeles anonyme Samuel Mraz blev pillet ud til fordel for den mere sprælske og livlige Jesper Lindstrøm.

Netop dét taktiske træk blev afgørende for kampens udfald.

Bedst som kampen var ved at glide Brøndby af hænde, erobrede Radosevic en bold midt på egen banehalvdel. Derfra spillede han hurtigt videre til Lasse Vigen, som lagde en perfekt lang aflevering til unge Jobbe, der pludselig havde masser af plads at boltre sig på.

Lindstrøm tog et par hurtige træk ind i banen og knaldede bolden fladt og utageligt i kassen. Et kontramål til Brøndby. SønderjyskE blev slået med egne midler.

En enkelt gang derefter så det rigtig ubehageligt ud i Brøndby-defensiven, da Maxsø tabte en duel, så Dovbyk slap alene igennem. En blanding af snarrådig indblanding fra Jung og dårlig boldbehandling sørgede dog for, at man slap med skrækken.

Den snævre sejr holdt hjem, og det var helt godkendt efter en lang periode med masser af usikkerhed.

Nu kan jagten på bronzen for alvor sættes ind.

Tre ting vi skulle have svar på

  1. Hvordan vil Brøndby Stadion tage sig ud til corona-fodbold? Har man noget i ærmet ligesom storskærmene med sofa-fans på Aarhus Stadion? Brøndby Tifo har nok gjort deres for, at det ikke kommer til at føles som en tom spøgelseskulisse. Svar: Brøndby Tifo skuffede ikke. ‘Brøndbyernes Idrætsforening’ stod der på de øvre tribuner og nedenunder ‘ALDRIG ALENE.’ Selvom det var tilskuerløst, var der ingen tvivl om, hvem der var på hjemmebane. Dåselyden i tv, med Brøndby-sange som lydtæppe, gjorde i øvrigt oplevelsen lige en anelse mere autentisk – men hvor man dog glæder sig til tilskuere på stadion igen.
  2. Hvilken rolle kommer de fem udskiftninger til at spille? Er det et taktisk greb Niels Frederiksen og Glen Riddersholm har overvejet? Svar: Om det var pga. de øgede muligheder for udskiftninger, skal være usagt, men Niels Frederiksen tøvede ihvertfald ikke med at bytte anonyme Mraz ud med Lindstrøm efter pausen – hvilket gav pote. Brøndby benyttede i øvrigt alle sine fem indskiftninger.
  3. Vil kampen blive spillet som hvis der var tilskuere på lægterne? Kommer Brøndby blæsende ud fra start, eller bliver det en mere afventende tilgang end under normale omstændigheder? Svar: Kampen formede sig vel, som man kunne have forventet på forhånd. Dog kom SønderjyskE tæt på i starten. Efterhånden blev Brøndby mere og mere det dominerende hold med gæsterne lurende på en omstilling. Det var derfor paradoksalt, at netop kontraspillet blev afgørende for udfaldet i Brøndbys favør.
Brøndby Stadion
Foto: Twitter/Brøndby Stadion

To do-listen

  • Brøndby skal ramme det rette spændingsniveau fra start og gribe kampen an som enhver anden med tre point på spil. Lykkedes det? Både og. SønderjyskE skabte de største chancer fra start. Der var dog ingen mentale udfald at spore efter den lange pause. Spillerne virkede klar og godt opsatte, selvom skarpheden haltede.
  • SønderjyskE skal ud at løbe og splittes i kæderne. Det skal ske ved hurtige kombinationer og masser af bevægelse i Brøndbys forreste rækker. Lykkedes det? SønderjyskE stillede sig efterhånden i kampen langt tilbage og overlod masser af spil til Brøndby. Specielt Gammelby havde masser af plads i første halvleg. De store chancer udeblev desværre. Kombinationsmaskinen er rusten efter små tre måneders pause. Hverken Mraz eller Hedlund spillede nogen brandkamp og Lindstrøm presser på for en startplads.
  • Bolden skal spilles hurtigt fremad i Brøndbys opbyggende spil, så SønderjyskE ikke når at organisere sig. Det kan hurtigt blive en låst affære med få chancer ligesom den tabte pokalkamp mod samme modstander. Lykkedes det? Ja! Brøndbys mål faldt efter en hurtig omstilling, hvor bolden gik fra Radosevic til Vigen til Jobbe, som fuldendte det flotte stykke kontraarbejde. En enkelt gang blev SønderjyskE fanget ude af organisation, og det var nok til tre point.

Startopstillingen

Bænken: Hermansen – Bruus (Indskiftet) – Rosted – Frendrup (Indskiftet) – Tibbling (Indskiftet) – Lindstrøm (Indskiftet) – Uhre (Indskiftet)

Den formodede startopstilling holdt. Niels Frederiksen valgte altså de startende 11 fra førsteholdets sidste træningskamp mod Lyngby.

Dem holdt vi særligt øje med

  • Hjörtur Hermannsson ser ud til at have spillet sig ind i varmen igen. Er det fordi man lurer på et sommersalg, eller er islændingen bare kommet bedst tilbage fra små tre måneders kamppause? Facit: Hermannsson spillede en fin defensiv kamp. Et par enkelte vellykkede afleveringer frem i banen, så man også. Islændingen er bedst, når man ikke lægger mærke til ham. En helt igennem godkendt præstation. Det tyder på et genvalg mod Horsens – og måske et snarligt salg?
  • Kan Anis Slimane fortsætte de flotte takter fra forårets første fire kampe? Nu har der været tid til at se præstationerne igennem og rette til. Kommer vi mon derfor til at se et endnu skarpere og mere afklaret talent? Facit: Nej, Slimane ramte ikke dagen. Det var ikke meget den unge midtbanespiller var med i. Spillet gik forbi ham, og det sluttede med en udskiftning til fordel for kammeraten Frendrup i anden halvleg. Måske bytter de to også plads i startopstillingen mod Horsens?
  • Slovakiske Samuel Mraz spiller sæsonen førdig som lejesvend i Brøndby. Kan han fortsætte sit hidtil fine scoringssnit og dermed overbevise om en fast kontrakt? Facit? Mraz var den helt store skuffelse. Helt igennem usynlig – og skiftet ud efter første halvleg. Slovakken skal sættes op med gode afleveringer, og det lykkedes aldrig. Det tyder på en bænkplads mod Horsens til fordel for substitutten Lindstrøm.

Profilen

Jesper Lindstrøm scorede målet, og var i det hele taget en kilde til uro i SønderjyskEs bagerste rækker efter pausen. Hvis det var blevet til et mål mere – hvilket det burde – havde en startplads mod Horsens på ingen måde været til at komme udenom.

Det blev dog ved det ene scoring, men man ser gerne meget mere til Jobbes pågåenhed i en til tider tam Brøndby-offensiv.

Marvin Schwäbe skal også nævnes, da han tog sig fornemt af det, der kom fra SønderjyskE og tilmed viste prøver på sine flotte igangsættelser.

Skuffelsen

Samuel Mraz spiller sæsonen færdig i Brøndby, og har derfor mulighed for at overbevise ledelsen om en fast kontrakt. Det skete dog ikke mod SønderjyskE, da han var aldeles fraværende.

Udskiftet i pausen og ligger på vippen til at blive slået ud af startopstillingen – eller giver Niels Frederiksen måske genvalg til den vindende start 11’er pånær den skadede Mensah?

Lindstrøm er trods alt også et super es at kunne spille ud, hvis det kniber undervejs!

Spiltips – Sådan gik det

Den sikre

Begge hold scorer i første halvleg: Nej – odds 1,21

Gevinst! – Ingen hold scorede i første halvleg.

Den friske

Under 1,5 mål i første halvleg – odds 1,48

Gevinst! Ingen mål i første halvleg.

Langskuddet

Handicap (0-1) – Uafgjort – odds 3,60

(Brøndby vinder med ét overskydende mål)

Gevinst! 1-0 til Brøndby betød gevinst til dem, der tippede med på en smal hjemmesejr.

3/3 – en ganske god start på spilforslagene her på siden. Må det fortsætte sådan!

Sådan forløb kampen

(Optakt) Brøndby må slide og slæbe for det, men marginalerne falder ud til hjemmeholdets fordel i sidste ende.

Svar: Der måtte slides og slæbes, men marginalerne var med Brøndby, da dommer Putros ikke fløjtede for frispark ved Radosevic’ bolderobring, som i sidste ende førte til det enlige mål.

Måske var målet blevet annulleret af VAR – bedøm selv.

(Optakt) På et mål scoret kort før pausen går Brøndby ind til 2. halvleg med en føring på 1-0 i bagagen. SønderjyskE slår dog tilbage, og Brøndby må op på hesten igen.

Indskiftede Mikael Uhre viser sig nok engang som super-sub, da han får skrabet bolden i mål efter klumpspil i feltet.

Svar: Der var ikke brug for en suber-sub til sidst. Brøndby-forsvaret holdt nogenlunde sønderjyderne i skak. Mikael Uhre kom dog ind, og fik raget et gult kort til sig for en halvgrim albue.

Resultatet

2-1 (1-0 ved pausen)

Svar: 1-0 er som bekendt nok til 3 point!