Brøndby - FC København

Nedtakt: Brøndby 1-1 FC København

De 3000 hurtige og heldige Brøndby-fans, der fik billet til kampen, sørgede for en hektisk stemning. Brøndby havde chancerne til sejr, men kunne glæde sig over Mikael Uhres sene vinderchip.

Spillet på banen flød langt bedre end hidtil efter corona-pausen. Der var masser af positivt at tage med videre sammen med håbet om flere og flere fans på tribunerne til de kommende kampe.

Kampfakta

Brøndby IF 1-1 FC København

79′ 0-1 Pep Biel
89′ 1-1 Mikael Uhre

Søndag 21/6 2020 18:00

Superligaen, Runde 29

3000 heldige tilskuere, som var spredt ud med god afstand imellem sig

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

Advarsler til Rosted, Lindstrøm, Hedlund & Jung

Derby i en corona-tid

De få var rå og skabte en hektisk stemning, som hører sig til, når der er derby på programmet. Det var en mærkelig – men god – oplevelse at være sammen hver for sig med plads omkring sig.

På banen var Brøndby bedre, end man har set i lang tid. Der blev spillet fremadrettet fodbold, som kastede ikke så få målchancer af sig. Desværre var skarpheden foran kassen til at overse.

Pep Biel skaffede FCK føringen, da Schwäbe snublede på sin vej til at redde bolden. Her var der kun et kvarter tilbage at spille – så man sad pludselig med meget bange anelser, efter at Brøndby sagtens kunne have scoret mere end én gang tidligere i samme halvleg.

Mikael Uhre – og Andreas Bjelland – ville det dog anderledes, da en for kort tilbagelægning blev opsnappet og koldblodigt chippet forbi Johnsson i FCK-buret.

3000 tilskuere jublede vildt og ekstatisk – enkelte kunne da heller ikke holde sig tilbage fra at give sidemanden en bjørnekrammer, som det jo hører sig til, når yndlingene får kuglen i kassen.

De lækre detaljer

’36 Gammelby brillerer med en fræk tunnel på Bengtsson, som stadig må ærgre sig. Driblingen fører siden til en god mulighed.

’39 Hedlund finder plads til Lasse Vigen med et par lynhurtige fodsåler.

’41 Schwäbe når helt ned til roden af stolpen for at pille Bengtssons hårde og flade skud.

’85 Netop indskiftede Uhre firsttimer kuglen helt op på sammenføjningen. I øvrigt samtidig med at han bliver holdt grundigt fast af Jens Stage inde i feltet.

’89 Mikael Uhre fuldender et fornemt sent indhop med at søge chancen, som Bjelland forærer på et sølvfad. Magen til frækt chip lige over keeperen skal man lede længe efter. Iskolde Uhre.

Det var en speciel oplevelse, og jeg havde selvfølgelig helst gjort det med fuldt stadion

Mikael Uhre

Tre ting vi skulle have svar på

(Optakt) Med både Hermannsson og Jung tilbage fra karantæne + muligvis Mensah spilleklar igen, kan der ændres radikalt i startopstillingen. Men er Niels Frederiksen interesseret i dét ovenpå en godkendt præstation mod FC Midtjylland?

Svar: Niels Frederiksen ændrede ikke det helt vilde i sin startopstilling. Jung blev valgt som venstre wingback hvilket medførte, at Gammelby kunne spille til højre igen – og det slap han godt fra. Mensah var som ventet ikke helt klar til kamp endnu.

(Optakt) Får de 3000 Brøndby-fans på lægterne skabt en stemning, der bare tilnærmelsesvis er derby-værdig? Og kan genkomsten til en anseelig mængde tilskuere aflæses i spillet på banen?

Svar: De 3000 spredte fans skreg sig hæse, så de lød som mange flere. Spillet på banen var intenst – og til tider hårdt – hvilket fik mange til at rejse sig fra sæderne, selvom man egentlig helst skulle blive siddende ifølge corona-protokollerne.

(Optakt) Kommer der hul på bylden i forhold til at skabe mere, eller bliver det igen meget sparsomt med chancer fra Brøndbys side?

Svar: Ja, der kom i den grad gang i det chanceskabende spil. Desværre sad afslutningerne ikke lige i skabet – altså lige indtil det frække lille chip til allersidst.

Jeg har set den igen, og jeg synes, den er til rødt

Jens Martin Gammelby om stemplingen fra Carlos Zeca

To do-listen

(Optakt) Varme Daramy skal stækkes og ikke have plads til at løbe om kap med Brøndbys meget langsommere forsvarere.

Lykkedes det? Ja, selvom varme og lynhurtige Daramy da var kilde til uro flere gange, havde man meget godt snor i ham. Et decideret kapløb med forsvaret blev det heldigvis ikke til.

(Optakt) Angriberne skal hjælpes langt mere, end de er blevet i de foregående kampe. Ofte bliver der spillet en bold op til én mands kamp mod overmagten. Der skal flyttes flere spillere frem, når muligheden opstår.

Lykkedes det? Ja – det var ikke angribernes kamp mod overmagten. Der var også masser af offensive løb, som banede vej for de bagfrakommende midtbanespillere. Særligt Lasse Vigen kunne godt have slået mønt af anstrengelserne.

(Optakt) Der skal komme mere fra Brøndbys wingbacks i form af aggressive løb og indlæg i feltet. Andreas Bruus viste vejen et par gange mod FCM og var lige ved at få gevinst af anstrengelserne.

Lykkedes det? Ja. Både Jung og Gammelby bød sig til i flere situationer. Sidstnævnte har haft en kedelig vane med at vælge de sikre løsninger, men fik pludselig vist sig fra sin mest spændende side med gode og optimistiske ryk frem, som fik publikum ud på kanten af sæderne.

Startopstillingen

Indskiftet: Lindstrøm (Mraz), Tibbling (Slimane), Radosevic (Vigen), Bruus (Gammelby), Uhre (Rosted)

Karantæne: Ingen

Skader: Børkeeiet

Uden for kamptruppen: Kabongo, Tørnes, Mensah, Bjur, Fisker

Slimane fik comeback i startopstillingen, på bekostning af Radosevic, og slap okay fra opgaven – selvom man fornemmer, at der er mere at komme efter fra den store midtbanespiller.

Ellers var det som forventet herfra i optakten.

Hermannsson trådte til i forsvaret, hvilket skubbede Skipper ud på bænken. Islændingen kom lige et splitsekund for sent til at kunne sætte en sjælden scoring ind på kontoen.

Det var den samme angrebsduo fra start som torsdag aften i Herning – Mikael Uhre presser sig dog på til startopstillingen efter et særdeles sprælsk indhop med både skud på sammenføjningen og udlignende kasse.

Dem holdt vi særligt øje med

(Optakt) Vigtige Anthony Jung er endelig tilbage fra karantæne – men bliver det som opbyggende forsvarsspiller eller wingback i venstre side, så Gammelby igen kan indtage sin foretrukne plads til højre?

Facit: Jung var tilbage og spillede som venstre wingback, hvilket han slap godt fra. Det var endda ligeved, at tyskeren fik sat endnu en sæsonscoring ind, men Bjelland reddede på stregen.

(Optakt) Radosevic får en rolle på midtbanen, hvor der skal løbes mange meter og duelleres på livet løs. Samtidig skal der også konstruktivitet til fremad, hvis Brøndby skal tilspille sig overtaget.

Facit: Rado fik ingen rolle fra start i opgøret, da han pænt måtte tage plads på bænken. Efter 70 minutter blev det så tid til at smide overtrækstrøjen, da Lasse Vigen blev erstattet. Herfra var det bare at kæmpe som en gal i en hektisk slutfase, hvor kampens to scoringer faldt.

(Optakt) Samuel Mraz er kommet til alt for få chancer, selvom han egentlig er manden, der er tiltænkt rollen som hyppigste afslutter. Det skal forbedres snarest muligt – og Mraz er ikke eneansvarlig for, om det lykkes.

Facit: Mraz gav igen ikke rigtig prøver på sine evner som afslutter. Til gengæld fik han skabt røre i offensiven med gode løb, medtagninger, og som del i hurtige kombinationer omkring FCK-feltet.

Vi skal vinde den her kamp

Niels Frederiksen

Profilen

Lasse Vigen fik sat sig igennem som dirigent og chanceskaber flere gange. Det blev dog ved lige ved og næsten, selvom præstationen tegner godt for fremtiden.

En central midtbaneakse bestående af de to unge Slimane og Frendrup, suppleret med mere rutinerede Vigen, bør have masser af kampe i sig, hvis man kan holde sammen på tropperne.

Skuffelsen

Når man nu endelig skabte rigeligt med chancer til at vinde kampen, var det en skuffelse, at man måtte stille sig tilfreds med uafgjort til sidst.

Et skridt ad gangen – fristes man til at sige. At skabe og brænde er trods alt bedre end slet ikke at skabe noget.

Spiltips – Sådan gik det

Hvem vinder første halvleg – uafgjort – odds 2.20

Gevinst!

Vi mere end fordoblede vores indsats ved, at det stadig var lige ved pausen – uden at det blev ligeså fattigt på chancer som i de foregående kampe.

Begge hold scorer – nej – odds 2.05

Forbier!

Ingen gevinst her, da Mikael Uhre heldigvis var iskold, da chancen bød sig til med få minutter tilbage at spille. Sammenlagt trækker vi os dog ud med overskud efter denne omgang spiltips.

Hjørnespark til Brøndby foran Sydsiden i en corona-tid

Sådan forløb kampen

(Optakt) Der bliver heppet, råbt og skreget fra de 3000 stadionhungrende Brøndby-fans på tribunerne. Det bidrager til en intens affære med mere fart over feltet og fight end godt og poleret boldspil.

Der bliver skabt få chancer i en dyst, hvor forsvarerne har en bedre dag på kontoret end de skabende spillere.

Svar: Man kunne ikke sætte en finger på de få fremmødtes vokale indsats. Der er mødt ikke så få hæse stemmer ind på arbejde mandag morgen.

De skabende spillere havde egentlig en okay dag – altså lige indtil kuglen skulle i kassen. Det var underholdende og tempofyldt at være vidne til det første derby i dette årti.

(Optakt) Man tror det er løgn – men Brøndby scorer et vaskeægte hattrick af 0-0-kampe. Niels Frederiksen erklærer sig efterfølgende tilfreds med udbyttet mod topholdene, som man har holdt fra fadet scoringsmæssigt.

Tredjepladsen – og dermed europæisk deltagelse – fortoner sig dog mere og mere i horisonten.

Svar: Det blev ikke til et hattrick af målløse kampe – men tre uafgjorte på stribe kunne man med 1-1 sætte ind på kontoen.

Tredjepladsen må man med al sandsynlighed skyde en hvid pil efter, da AGF buldrer derudaf – nu også med 4-3-sejr i Herning over førerulvene fra FC Midtjylland.

Der bliver ikke europæisk deltagelse i næste sæson for Brøndbys vedkommende. Det vil så give lidt mere tid til at få holdet på plads for Niels Frederiksen, hvis det er en trøst.

Europa-bold hører sig til på Brøndby Stadion, men er ingen selvfølge.

Læs hele optakten til kampen her