Brøndby - FC Midtjylland

Nedtakt: Brøndby 1-1 FC Midtjylland

Begge hold var klar på en omgang frisk fodbold, så det blev en indianerkamp med angreb, der bølgede fra ende til ende.

Faktisk var det ret utroligt, at der ikke blev scoret mere end de to tidlige mål, men skarpheden manglede i begge ender, hvor der ellers var åbent hus foran kassen.

⚽ Kampfakta

Brøndby IF 1-1 FC Midtjylland

⚽ 8′ 0-1 Ronnie Schwartz
⚽ 13′ 1-1 Mikael Uhre

⏰ Onsdag d. 22. juli kl. 20:00 ⏰

Superligaen, Runde 35

5082 tilskuere på Brøndby Stadion

Dommer: Morten Krogh

Advarsler til Jung, Frendrup & Rosted

To offensive hold bød på underholdning

Det burde ikke være muligt, at sådan en kamp kan slutte 1-1. Angrebene bølgede frem og tilbage uden at der blev sat en stopklods i på noget tidspunkt.

Godt nok sivede intensiteten en smule ud af kampen mod slutningen – men det var kun naturligt, for der var godt nok blevet løbet meget fra ende til ende i den åbne affære.

Niels Frederiksen havde fået fidus til sin indskiftede duo fra kampen mod AaB. Slimane og Lindstrøm bragte igen masser af liv til midtbanen – omend der nok blev lige lovlig meget plads at boltre sig på for FC Midtjylland.

Sådan er det mod slutningen af sæsonen. Tingene bliver sat på spidsen, og man griber kampene an, som man sandsynligvis ikke ville gøre tidligere, hvor tingene er noget mere låste.

‘Plaffeministeren’ Ronnie Schwartz fik tidligt dirigeret en bold i kassen. Det var ærgerligt, da han dermed gik forbi Kamil Wilczek på topscorerlisten. Mikael Uhre fulgte hurtigt op efter en eksemplarisk omstilling – og så var det igen lige mellem de to offensivt indstillede mandskaber.

Herefter skiftedes man til at komme til oplagte muligheder for yderligere scoringer. Men det blev ved de 1-1. Brøndbys fjerdeplads afhænger nu af, om AaB besejrer FC København torsdag aften.

Kasper Fisker fik sine sidste minutter på Brøndby Stadion og modtog gennem hele aftenen folkets hyldest. Der var nok mere end blot én, der kneb en lille tår.

Alexander Zorniger var mødt op for at sige farvel til sin gamle Duracell-kanin fra en sæson, der nær var endt i den helt store lykkerus.

Tiderne skifter, spillere kommer og går – også på Københavns Vestegn.

At Niels vælger at spille med os alle tre, det er selvfølgelig en cadeau til os

Jesper Lindstrøm til Brondby.com

Tre ting vi fik svar på

1️⃣ (Optakt) Får Kasper Fisker en god afsked med Brøndbys hjemmebane – måske ligefrem med en startplads?

Svar: Kasper Fisker fik lidt skuffende kun de sidste minutter på banen. Der var stor jubel, da han entrerede banen og spillersangen gjaldede længe før.

Med sine børn i hænderne og konen på tribunen gik Kasper Fisker efter kampen en runde og fik sagt pænt farvel til alle, der var blevet tilbage.

Der blev endda tid til en takke/afskedstale. Jo, Brøndby forstår at hylde sine helte på behørig vis. Personen Kasper Fisker vil blive savnet i og omkring klubben.

2️⃣ (Optakt) Formår de fremmødte fans at skabe en gul feststemning til sidste kamp på Brøndby Stadion i omkring to måneder?

Svar: Der var mødt i omegnen af 5000 fans op midt i industriferien for at ønske god sommerferie til spillertruppen. Corona-restriktionerne gør dog helt sikkert sit for at holde en del tilskuere væk.

Dem, der var på plads, sørgede for en lydlig ramme omkring kampen som sædvanlig. Ved en enkelt lejlighed gik det dog lidt for vidt, da et ølkrus blev kastet på en Midtjylland-spiller, der vist ikke helt vidste, hvordan man tager et indkast.

3️⃣ (Optakt) Bliver det tydeligt på banen, at det er Brøndby, der har noget at spille for?

Svar: FC Midtjylland var kommet for at lege med, selvom guldet for længst er sikret. Der var perioder, hvor Brøndby dominerede, men truslen fra modstanderen lurede også konstant i en til tider hæsblæsende dyst.

Startopstillingen

Indskiftet: 62′ Radosevic (Slimane ) 73′ Tibbling (Uhre ) 73′ Vigen (Mensah ) 88′ Mraz (Hedlund ) 88′ Fisker (Lindstrøm)

Udenfor truppen: Kabongo, Gammelby, Tørnes, Skipper, Bjur & Børkeeiet

Meget offensivt fra start

Der var ikke mange på banen til at lette foden fra speederen. I pauseinterviewet med Andreas Maxsø var det tydeligt, at kampens forløb ikke lige var anførerens kop te – man er vel forsvarsspiller med en mission om at holde modstanderen fra chancer.

Der blev nærmest spillet uden midtbane i lange sekvenser af kampen. Et udkast eller udspark førte ofte til en halv banelængde at løbe på for modtageren og masser af offensive muligheder til følge.

Modsat kampen mod AaB forleden blev der skabt rigeligt med chancer til flere mål mod FC Midtjylland. Igen blev manglen på en decideret targetman dog udstillet.

Man skal passe på med at fremhæve tidligere spillere – men havde den polske ‘fox in the box’ Kamil Wilczek stået klar, kunne han sagtens have puttet et par stykker i kassen på sådan en aften.

Mikael Uhre kæmper det bedste, han har lært, og fik da også – lidt heldigt – føjet en enkelt pind mere til sit regnskab.

Med to tidligere angribere som wingbacks og en meget fremadrettet central midtbane var der lagt i kakkelovnen til en chancerig kamp, hvilket det også blev.

Frisk indstilling af Niels Frederiksen, som efterhånden har fået prøvet lidt af hvert af i forhold til sin startopstilling. Undervejs mindede formationen en del om en 3-4-3, som sagtens kan blive hevet ud af taktikmappen frem mod den kommende sæson.

Vi har rigtig mange situationer, hvor vi igen skal være lidt skarpere til allersidst

Niels Frederiksen til 3point.dk

Dem holdt vi særligt øje med

(Optakt) Mikael Uhre har fået et lille gennembrud i Brøndby-trøjen på det seneste. CV kigger helt sikkert efter målscorere til angrebet – men skal Uhre være fast starter i angrebet i den nye sæson?

Facit: Uhre scorede igen og fik dermed udbygget sin stime med en del mål på det seneste. Der var dog chancer til mere, og man savner yderligere koldblodighed foran kassen, hvis han skal være den foretrukne angriber fremadrettet.

(Optakt) Simon Hedlund har kæmpet med at ramme noget, der minder om et topniveau i 2020. Svenskeren startede ellers som lyn og torden på Vestegnen med mange kåringer som man of the match.

Facit: Simon Hedlund fik gang i de lynhurtige fødder og serverede bolden perfekt for makker Uhre op til udligningen. Svenskeren spillede bedre end i de foregående kampe, men der er stadig et stykke vej til topformen.

(Optakt) Anthony Jung spiller med stor sandsynlighed sin sidste hjemmekamp. Tyskeren har ytret ønske om at komme hjem og efterlader et hul bag sig som spillende forsvarer.

Facit: Der var igen gode prøver på Jungs rolige facon med bolden selv i pressede situationer. Det vil være et kæmpe tab, hvis tyskeren som ventet siger farvel til Vestegnen i det kommende transfervindue. Der er meget noget at leve op til for en mulig afløser på pladsen.

Og Kabongo – ja, han har stadig ikke spillet om point i nu mere end et år, og var heller ikke ved denne lejlighed udtaget til truppen.

Vi prøver at angribe med mange mænd

Andreas Maxsø til Canal 9

To do-listen – Sådan gik det

(Optakt) Selvom det ikke kastede mål og mange chancer af sig mod AaB, skal Brøndby komme ud med den samme energi mod FC Midtjylland.

Lykkedes det? Ja, man angreb med mand og mus, hvilket heldigvis kastede et mål og en del chancer af sig. At der så var temmelig åbent den anden vej hører ligesom med.

(Optakt) Grovfilen skal frem overfor FCM’s offensive esser. Ingen har et ønske om at slå sig i en betydningsløs kamp før sæsonafslutningen. En spiller som Evander vil ganske givet spille for halv kraft, hvis han mærker kontant modstand fra første fløjt.

Lykkedes det? Om det var fordi, der blev gået hårdt til Evander, at han var helt ved siden af sig selv, kan man kun gætte på – men brasilianeren satte ikke mange fødder rigtigt i kampen. Frendrup tacklede Schwartz, og sekunder senere lå bolden i kassen foran corona-pyntede Sydsiden.

Jo, der var fight på drengen som der skal være i en kamp om point.

(Optakt) Der skal flere løb ind i boksen, når indlæggende kommer. Mod AaB var det igen en mangelvare med spillere på de rette positioner, når eksempelvis Andreas Bruus fik bolden indover.

Lykkedes det? Løbene kom fra alle sider. Timingen kneb det dog med, selvom der var optræk til mange flere chancer.

Spiltips – Udbyttet

Brøndby taber ikke – odds 1,65

Gevinst!

Kampen kunne være tippet begge veje, så det var vel egentlig rimeligt nok, at der blev delt i porten – hvilket betød gevinst til alle dem, der havde spillet med på denne 2/3-gardering.

Brøndby har en stabil og fast hånd, der styrer butikken i øjeblikket, og det tror jeg heldigvis er rigtig godt for klubben. Jeg er bare ked af, at det gik ud over mig

Kasper Fisker til Bold.dk