Brøndby 3-2 FC Nordsjælland

Nedtakt: Brøndby IF 3-2 FC Nordsjælland – Fantastisk moral i sæsonens første kamp

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Fra helvede til himlen. Sådan kan 20/21-sæsonens første kamp beskrives. Brøndby kom ud til anden halvleg som vilde dyr, og så fik FC Nordsjælland for alvor problemer.

Det var ellers ikke fordi, man ikke havde chancerne før pausen. FCN viste bare knusende effektivitet, og så var man bagefter med to. Jesper Lindstrøm blev skiftet ind efter pausen, hvilket var med til at forvandle Brøndbys udtryk på banen.

En helt og aldeles forrygende underholdende kamp som start på sæsonen. Moralen kunne der godt nok ikke sættes en finger på.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

⚽ Kampfakta ⚽

Brøndby IF 3-2 (0-2) FC Nordsjælland

⚽ 12′ 0-1 Mohammed Diomande
⚽ 38′ 0-2 Mikkel Rygaard Jensen
⚽ 47′ 1-2 Simon Hedlund
⚽ 75′ 2-2 Lasse Vigen Christensen
⚽ 90′ 3-2 Sigurd Rosted

⏰ Søndag d. 13. september kl. 16:00 ⏰

Superligaen, Runde 1

6755 tilskuere på Brøndby Stadion

Dommer: Jens Maae

Advarsel til Rosted

En lækker måde at vinde på

Hvad foretrækker du: At vinde knebent med 1-0, hvor man bliver presset i bund til sidst – eller at gøre comeback og vende kampen totalt på hovedet?

De fleste vil nok foretrække sidste mulighed, selvom den giver frustrationer undervejs. Der er bare noget særligt ved den forløsning sejre i sidste øjeblik giver – efter at have været helt og aldeles døde og borte.

Drengene fra Brøndby IF kom ud efter pausen som om, at det bare skulle være løgn. Sæsonen skulle ikke starte med et hjemmebanenederlag til favoritmodstanderne fra FC Nordsjælland.

Man fik et hurtigt mål i 2. halvleg, som gav det nødvendige rygstød, og så var det ellers bare frem over stepperne. Det gav nærmest problemer hver eneste gang, Brøndby fik bragt bolden frem til FCN’s bagerste geledder – chancer var der rigeligt af.

Debut til VAR på Brøndby Stadion

Det blev som ventet en tjubang-kamp som så ofte før mellem de to mandskaber. Der var masser af action i begge ender, og så blev der naturligvis også noget at kigge på for folkene i VAR-vognen.

Det ligner en tanke, at dommerne er meget påpasselige med at dømme straffespark for situationer i straffesparksfelterne, man ser ofte i nærmest alle kampe. Man vil angiveligt for alt i verden ikke ende ud i et VAR-show, hvor det ene straffespark skal afløse det andet.

Brøndby kunne dog med god ret føle sig noget forbigået, da Uhre blev flået ned af Diomande. Så var der også en tilbagelægning med armen – men den gik vist ikke ind under den allerede godt gennemtærskede ‘clear and obvious‘-kategori.

En VAR-afgørelse afventes på Brøndby Stadion

Løse markeringer i begge ender og masser af plads til de offensive spillere

Brøndby slap ikke heldigt fra det defensive arbejde – men det gjorde FC Nordsjælland til gengæld heller ikke. De to offensiver havde oceaner af plads at boltre sig på, og tilfældige gaver var der også rigeligt af.

Anthony Jung brændte straffe – heldigvis var både Hedlund og Vigen noget skarpere, da det gjaldt. Unge Kvistgaarden kunne have fået en hjemmebanedebut, som ingen andre før ham, men Vindahl-Jensen reddede flot.

Jens Maae med fløjten lod ikke Brøndby tage det sidste hjørnespark hurtigt – det skal han have tak for. På det efterfølgende spark fra Radosevic sejlede bolden nemlig ind til forsvarsstyrmand Rosted, som headede kuglen utageligt i nettet.

Og så brød jublen ellers løs fra små 7000 fremmødte fans i blå og gul.

Jeg havde ingen kræfter tilbage, og jeg var næsten for træt til at fejre målet. Det var helt vildt. 

Sigurd Rosted til Brondby.com

Tre ting vi fik svar på

1️⃣ (Fra optakten) Bliver Brøndby Stadion fuldt besat til corona-kapaciteten, eller holder omstændighederne stadig folk hjemme?

Svar: Brøndby Stadion var ikke helt udsolgt. Dem, der havde fundet vej, fik til gengæld en uforglemmelig fodboldfest med den helt rette afslutning.

Vi må fortsat væbne os med tålmodighed i forhold til den stemning omkring kampene, som Brøndby IF og dansk fodbold fortjener.

2️⃣ (Fra optakten) Får Brøndby gang i offensiven på trods af manglen på forstærkninger?

Svar: Ja, efter pausen kom der godt nok gang i sagerne. Det klædte Brøndby at slippe håndbremsen og bringe bolden hurtigt frem i forreste kæde. Desuden så man flere fremragende indlæg fra Andreas Bruus på højrekanten.

3️⃣ (Fra optakten) Har Niels Frederiksen en kanin i ærmet i startopstillingen/formationen, eller bliver det som forventet?

Svar: Ingen deciderede overraskelser fra trænerens side. Kevin Mensah var ikke blevet klar, hvilket man nok havde en formodning om på forhånd. Peter Bjur blev kastet i kamp, og der var plads til forbedring.

Anis Slimane var foretrukket foran både Radosevic og Lindstrøm. Det kunne der meget vel blive lavet om på til næste kamp.

Vi fuldfører et comeback her på førstedagen, og det var meget forløsende at se den gå ind til 3-2 til sidst.

Lasse Vigen til Brondby.com

Startopstillingen

FOTO: Brøndbys Instagram-profil

Indskiftet: 46′ Lindstrøm (Slimane) 72′ Radosevic (Bjur) 94′ Kvistgaarden (Uhre)

Ude af truppen grundet karantæne, fravalg og skader: Maxsø, Mensah, Corlu, Gammelby & Tørnes

Niels Frederiksen kørte videre med 3-5-2-formationen, hvor det boldbesiddende trekløver Vigen/Slimane/Frendrup var valgt fra starten. Det klædte dog Brøndby rigtig godt med noget mere tempo i spillet efter pausen.

Peter Bjur spillede ventre wingback mere af nød end noget andet. Den gamle Brøndby-dreng Patrick da Silva har fået fri af Lyngby Boldklub til at se sig om efter nye græsgange.

Måske semi-brasilianeren vender tilbage til Vestegnen?

Dem holdt vi særligt øje med ?

(Optakt) Det bliver store sko at fylde ud i fraværet af Andreas Maxsø. Hvordan slipper han fra opgaven?

Facit: Sigurd Rosted må tage noget af ansvaret for uroen i de bagerste rækker på sin kappe. Omvendt havde han bestemt også sine kampafgørende aktioner. Bedst eksemplificeret ved målet til allersidst.

(Optakt) Morten Frendrup var en af forrige sæsons helt store Brøndby-spillere. Kan han fortsætte med at bygge på sit allerede høje niveau?

Facit: Ikke Frendrups bedste præsation i trøjen. Der var både plusser og minusser i bogen. Det er dog heller ikke en hjælp, når han pludselig skal agere venstre wingback midt i kampens hede.

(Optakt) Bliver dette mon sæsonen, hvor arbejdsomme Uhre scorer kasser i flæng?

Facit: Mikael Uhre scorede ikke – til gengæld lavede han meget andet godt. Lagde op til Simon Hedlund reducering og var uheldig med ikke selv at komme på tavlen.

Absolut en godkendt præstation. Og så skal målene nok komme.

Forløsende jubel efter 3-2-scoringen

Brøndbys samlede præstation

Det var virkelig stærkt at vende kampen på hovedet efter pausen. En start på sæsonen, som kan give vinger i lang tid fremover.

Kan Brøndby bringe den samme energi og tempo ind i kampen, når der er derby på programmet i næste runde, har man gode chancer for at få noget med hjem fra Parken.

Desuden kom forhåndfavoritterne fra hverken FCM eller FCK særligt godt fra start. Det behøver jo ikke komme til at gå, som eksperterne har spået om den nye sæson i Superligaen.

Bolden er rund, og Brøndby fik 3 lækre point ind på kontoen.

⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ❌ ❌ ❌

(7 bolde ud af 10 mulige)

Jeg synes, at jeg gjorde, hvad jeg kunne for at komme frem til chancen.

Mathias Kvistgaarden til 3.point.dk