Brøndby - FC Nordsjælland

Nedtakt: Brøndby 4-0 FC Nordsjælland

Mikael Uhre løb med de helt store overskrifter i nedsablingen af FC Nordsjællands unge drenge. Man noterede sig også en livlig Simon Tibbling og et længe ventet comeback til Kasper Fisker.

Ustabilitet må være et af sæsonens nøgleord, når Niels Frederiksens debutsæson på Vestegnen skal tages under lup.

Man kom fra en nærmest uhørt ringe præstation i Aalborg – og så følger man op med at give de 5000 fremmødte fans på Brøndby Stadion noget at glæde sig over.

⚽ Kampfakta

Brøndby IF 4-0 FC Nordsjælland

⚽ 14′ 1-0 Simon Tibbling
⚽ 19′ 2-0 Mikael Uhre
⚽ 84′ 3-0 Mikael Uhre
⚽ 89′ 4-0 Mikael Uhre

⏰ Torsdag d. 9. juli kl. 18:00

Superligaen, Runde 32

4925 tilskuere på Brøndby Stadion fik sprittet hænderne af ved indgangen ?

Dommer: Morten Krogh

Advarsler til Tibbling, Radosevic & Frendrup

Dybt at falde – højt at flyve

Det blev en meget åben affære mod FC Nordsjælland, som det har for vane. Udeholdet startede egentlig bedst og fik lagt et fornuftigt pres på Brøndbys bagerste geleder.

Men da først Simon Tibbling fik åbnet målscoringen, faldt det for det meste ud til Brøndbys fordel. Nordsjællands unge drenge var ineffektive foran kassen, og Brøndby havde Mikael Uhre til at sende bolden det sidste stykke over stregen.

Niels Frederiksen havde krævet en trodsreaktion ovenpå fadæsen i Aalborg, og det fik han. De små 5000 fremmødte tilskuere fortrød ikke, at de havde afbrudt ferien for at tage til sommerbold på Brøndby Stadion.

Der blev skabt chancer til meget mere end blot de fire mål, som alle tilfaldt hjemmeholdet. Marvin Schwäbe fik også taget revanche fra sidst ved at pille et straffespark, hvor kampen ellers kunne være blevet spændende i slutfasen.

Spændingen udeblev til sidst – i stedet for kunne man se Kasper Fisker få comeback i den blå/gule trøje efter at have stået så frygteligt meget igennem.

Gammelby måtte trække sig efter opvarmningen, og det gjorde plads til Kevin Mensah på venstre wingback. Igen noterede man sig en række præcise indlæg fra Andreas Bruus i modsatte side.

Kampen om tredjepladsen åbnede sig igen en smule, da AGF også måtte se sig besejret i Aalborg. Med fire kampe igen og seks points afstand, er der dog næppe plads til flere svipsere, hvis det skal kunne blive spændende.

Og på søndag venter FC København i Parken.

Ligesom jeg har tro på mig selv, så skal vi også have tro på, at vi kan nappe den tredjeplads

Mikael Uhre

Tre ting vi fik svar på

1️⃣ (Optakt) Blander Niels Frederiksen kortene anderledes, nu hvor målsætningen for sæsonen så godt som definitivt er borte med blæsten?

Svar: Niels Frederiksen roterede igen noget i opstillingen, men det var kun naturligt ovenpå den svage præstation mod AaB. Der var ingen radikale ændringer, og det skal man heller ikke forvente i de kommende kampe, nu hvor der igen er en smule håb om at indhente AGF.

2️⃣ (Optakt) Kommer Brøndby blæsende frem bakket op af flere fans på stadion end i umindelige tider?

Svar: Brøndby kom ikke i noget stormløb fra start, hvor man i stedet måtte se sig spillet tilbage på banen af FCN. Da det første mål faldt åbnede kampen op i begge ender med en masse chancer til følge.

FC Nordsjælland er en ønskemodstander for Brøndby, da der altid er god plads at spille i. 11 kampe i træk uden nederlag er ikke en statistik, der lyver.

3️⃣ (Optakt) Er der mere COVID-19 i truppen, eller bliver det ved den ene kamp mod AaB?

Svar: Der var faktisk ikke mere COVID-19 at spore, selvom Mraz og Hedlund igen ikke måtte spille med. Sådan er der så meget i denne forunderlige corona-tid – og det gik jo godt alligevel.

Jeg har løbet og lavet rigtig, rigtig mange indlæg med Turbo ude på træningsbanen

Andreas Bruus

To do-listen

(Optakt) Overordnet skal der helt andre boller på suppen end i Aalborg, hvis man skal give de fremmødte og forventningsfulde fans en god oplevelse. Energien, gejsten, kvaliteten osv. skal forbedres væsentligt.

Lykkedes det? Ja.

Det var et forvandlet hold, der stillede fra start mod Nordsjælland. Det var dog også helt andre betingelser kampen foregik under. Indlæggende voldte især FCN kvaler, og Uhre trak sig ud som den store sejrherre.

(Optakt) Der skal både gives spilletid til talenter på spring og spillere til salg. En svær balancegang.

Lykkedes det? Ja.

Selvom der er lang vej ned til gennemsnitsalderen på FC Nordsjællands babyhold, får de unge Brøndby-drenge masser af minutter i benene i disse tider – og de gør det generelt godt og viser sig mere og mere afgørende.

Bruus slår skarpe indlæg, Jobbe flænser forsvar op, Slimane med assist, Frendrup tilbage på niveau og endda som afløser på begge wingbacks. Vi manglede bare at se Hermansen på kassen og helt unge Kvistgaarden, som før kampen forlængede sin kontrakt.

(Optakt) Mikkel Damsgaard skal stækkes igen. FC Nordsjællands farligste våben må holdes i kort snor. Har han en god kamp, har FCN det sandsynligvis også.

Lykkedet det? Ikke helt.

Den kommende Sampdoria-spiller fik til tider lidt for meget plads at gøre godt med. Modtagningerne af bolden og vendingerne er i absolut topklasse.

Radosevic flæskede ham en enkelt gang – og det blev heldigvis ved skrækken, da FCN ikke havde en god dag, når det gjaldt foran kassen.

Startopstillingen

Indskiftet: 46′ Vigen (Mensah) 63′ Rosted (Radosevic) 69′ Fisker (Tibbling) 80′ Slimane (Bruus)

Ude af truppen grundet fravalg, COVID-19 og skader: Kabongo, Gammelby, Hedlund, Mraz, Skipper, Tørnes, Bjur & Børkeeiet

Jens Martin Gammelby mærkede en begyndende skade under opvarmningen – derfor gjorde Kevin Mensah comeback og fik første halvleg på venstre wingback.

Det klædte Brøndby med masser af speed og vilje på begge kanter, og Andreas Bruus ligner mere og mere en fast mand fra næste sæson.

Jungs sikre ventrefod klædte opspillet nedefra, og en oplagt Simon Tibbling stod klart til at modtage bolden for at levere den videre til angrebsduoen, hvoraf den ene havde sin hidtil bedste kamp i Brøndby-trøjen.

Hvad kan det ikke blive til, når også Lindstrøm sparker de oplagte chancer i kassen?

Der var en reaktion i dag, som jeg havde forventet at se

Niels Frederiksen

Spiltips – sådan gik det

Over 2,5 mål – odds 1,65

Gevinst!

Det lod vente – lidt – for længe på sig. Men da først det tredje gevinstgivende mål kom, fulgte også scoringen til 4-0. Der kunne nemt have været scoret meget mere i denne chancerige kamp.

Hvem får flest hjørnespark – Brøndby – odds 2,05

Forbier!

FC Nordsjælland kan tage med sig videre, at de var bedst til at spille sig til hjørnespark. Den del af dysten endte nemlig med en klar udesejr på 2-5.

Sydsiden i corona-indpakning

Brøndbys samlede præstation

Der var masser af åbent spil og gode offensive aktioner. FC Nordsjælland kom med et ungt hold, hvor man manglede sin rutinerede forsvarsstyrmand Kian Hansen.

Det var lige ved at blive spændende igen i anden halvleg, men Schwäbe stod i vejen. Brøndby var noget mere effektive foran kassen – mest takket være hattrick-helten Mikael Uhre.

De svingende resultater fortsætter altså. Det behøver ikke falde ud til modstanderen på søndag, når der søndag aften igen er derby på programmet.

⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ❌ ❌ ❌

(7 bolde ud af 10 mulige)

Mikael Uhre viser stor kynisme i dag

Andreas Maxsø