FC København - Brøndby IF

Nedtakt: FC København 0-0 Brøndby IF

Sæsonens sidste derby sluttede målløst, selvom der var rigeligt med chancer. Anis Slimane fik bolden over stregen til sidst, men dommerne dømte fejlagtigt for offside.

Der er 0-0-kampe, hvor man knapt kan holde sig vågen – og så dem, hvor det er utroligt, at der ikke bliver scoret. Der findes også dem, hvor der retteligt bliver scoret, men hvor dommerne vil det anderledes.

⚽ Kampfakta

FC København 0-0 Brøndby IF

⏰ Søndag d. 12. juli kl. 18:00 ⏰

Superligaen, Runde 33

7665 tilskuere i Telia Parken

Dommer: Jakob Kehlet

Advarsler til Rosted og Fisker

Chancer til mere og snydt til sidst

Hverken Brøndby eller FCK kan påberåbe sig håneretten efter denne sæsons indbyrdes opgør. Med søndagens 0-0’er endte regnskabet nemlig med én sejr til hver og to uafgjorte kampe.

Overordnet set har Brøndby været det bedre indbyrdes hold – men det kan man ikke bruge til så meget, når man scorer på så få sine chancer.

Det er ikke ofte, man spiller sig til så mange oplagte tilbud i Parken, som Brøndby gjorde i går. At man får frarøvet den ene scoring, der trods alt kom til sidst, må stå for dommernes regning.

Fodboldkammeraterne Frendrup og Slimane – som kender hinanden fra helt tilbage som drenge på diverse ungdomshold – stod for den afgørende scoring, men ak. Det var faktisk ikke til at bære.

Og mere at ærgre sig gul og blå over:

Radosevic fyrede kanonen af, som prellede af på overliggeren – returen faldt ned til Maxsø, som på en eller anden måde fik dirigeret bolden ved siden af.

Pilen peger dog generelt opad forud for næste sæson, hvor man kan bygge videre på et spændende spillermateriale, hvor der mest mangler at komme styr på udnyttelsen af chancerne oppe foran. Forsvaret står efterhånden rigtig godt, hvilket de mange clean sheets vidner om.

Transfervinduet kan vende op og ned på det hele. Forhåbentlig har CV planen klar, så Brøndby kommer styrket ud på den anden side.

Europæisk fodbold bliver der ikke noget af i den kommende sæson, hvilket selvfølgelig er en kæmpe streg i regningen.

Vi skabte det, der skulle til, og vi synes, at vi skulle have vundet

Niels Frederiksen
Frendrup finder Slimane – tydeligt onside

Tre ting vi fik svar på

1️⃣ (Optakt) Kan Mikael Uhre fortsætte målstimen, eller bliver der holdt for godt øje med ham inde foran kassen?

Svar: Det blev ved lige ved og næsten for giftige Uhre, der ellers fik vist sig som lidt af en mundfuld for FCK-forsvaret, hvilket Victor Nelsson kan skrive under på.

2️⃣ (Optakt) Får Andreas Bruus igen chancen fra start efter en række stærke præstationer?

Svar: Bruus var igen med fra start og fik vist prøver på sin gode indlægsfod og speed. Kræfterne slap lidt op mod slutningen af kampen, hvilket kun er naturligt for en ung spiller, der ikke er vant til derbys med knald på fra start til slut.

3️⃣ (Optakt) Kan tilskuerne i Telia Parken skabe et tryk og en stemning omkring kampen, som er et derby værdigt?

Svar: FCK-fans eller ej, så er det rart med noget tilskuerstemning omkring kampene. Forhåbentlig bliver der plads til begge fangrupperinger i næste sæson, så vi igen kan få den helt ægte derby-stemning op at stå.

Det er ærgerligt, at vi skal gå herfra med en 0-0, når vi er så tæt på til sidst

Jesper Lindstrøm

Startopstillingen

Indskiftet: 65′ Slimane (Radosevic) 65′ Vigen (Tibbling) 82′ Fisker (Lindstrøm)

Ude af truppen grundet fravalg, COVID-19 og skader: Kabongo, Gammelby, Hedlund, Mraz, Skipper, Tørnes & Børkeeiet

Rosted var foretrukket over Hermannsson, hvilket var en smule overraskende. Nordmanden gjorde det dog rigtig fint og kan sagtens kandidere til et genvalg.

Wingback-kabalen gik op med hurtige Bruus og nyligt spilleklare Mensah, som begge løb lidt tør for krudt til sidst.

Tibbling var forventet i startsopstillingen, mens Radosevic overraskede noget og da heller ikke slap heldigt fra mange fremadrettede afleveringer. Et solidt drøn fra kanten af feltet kunne dog have rettet noget op på helhedsindtrykket.

Slimane og Vigen kom ind mod slutningen – og for førstnævntes vedkommende burde det være blevet en meget mindeværdig kamp. Nu blev det ved nogle finurlige driblinger i og omkring modstanderens felt, som tegner meget lovende – manglende hurtighed eller ej.

Oppe foran udeblev den sidste kvalitet fra både Uhre og Lindstrøm, som begge havde tilløb til noget, der ellers så spændende ud.

Morten Frendrup spillede en kongekamp på den centrale midtbane og fortsætter bare med at bygge på. A-landsholdet venter i nær eller lidt fjernere fremtid.

Vi er klart det bedste hold på banen og dominerer fuldstændig FCK

Kasper Fisker

To do-listen

(Optakt) Der skal deles ud i nærkampene, så Brøndby ikke kommer til at halte bagefter, hvilket tidligere er sket alt for ofte i Parken.

Lykkedes det? Det blev ikke et typisk derby med hårdt og hektisk spil. Bolden kørte ved flere lejligheder rundt i flotte Brøndby-kombinationer, således at nærkampene kom lidt i anden række.

(Optakt) Og så skal der også spilles noget fodbold. Lasse Vigen skal finde styrpinden frem som ved sidste derby på Brøndby Stadion. Spiller han sammen med Tibbling fra start er det en midtbane med masser af bold i, man kan mønstre.

Lykkedes det? Ja. Brøndby var generelt spilstyrende i kampen, og det var meget ærgerligt, at det ikke kastede mål af sig. Tibbling var yderst aktiv og kunne selv have sat trumf på – men tåhylerforsøget voldte ikke for alvor problemer.

(Optakt) Kan Zeca lukkes ned, er FCK meget nemmere at tale med.

Lykkedes det? Til dels. Zeca var igen FCK’s bedste mand og imponerende i nærkampe om bolden.

Radosevic gjorde sit for at kyse midtbanemanden ved at komme i omegnen af et minut for sent i en tackling – men fordi det var tidligt i kampen, slap han for en advarsel.

Brøndbys samlede præstation

Det er hver dag, at Brøndby dominerer i Parken. Desværre kom der ikke de tre point ud af kampen, som kunne have holdt jagten på AGF i live.

Modet til at spille fodbold var til stede, og FCK blev holdt nede på et acceptabelt antal chancer.

Netop modet til at spille giver masser af håb for fremtiden, hvis Niels Frederiksen kan få sit mandskab til at levere mere stabilt og de unge til at tage de fornødne videre skridt fremad.

⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ❌ ❌ ❌

(7 bolde ud af 10 mulige)

Jeg føler godt, vi kan være skuffede

Mikael Uhre