Landsholdsvæggen

Nedtakt: FC København 1-2 Brøndby IF – Derby-sejr i Parken til allersidst

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Seks point efter de to første kampe i sæsonen. En sjælden sejr i Parken – uden anfører Maxsø. Brøndby ligger nummer 1. Starten på sæson 20/21 har været over al forventning.

Indrømmet: Brøndby blæste ikke FCK ud af deres tilskuerforladte hjemmebane. Alligevel sad man med en fornemmelse af, at der godt kunne ligge noget at lure i kampens afsluttende fase.

Uhre fulgte op på Rosteds stolpeforsøg – og så betød det ikke så meget, at den unævnelige polak havde bragt FCK foran efter blot 12 minutters spil.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

⚽ Kampfakta ⚽

FC København 1-2 (1-1) Brøndby IF

⚽ 12′ 1-0 Kamil Wilczek
⚽ 31′ 1-1 Jesper Lindstrøm
⚽ 90′ 1-2 Mikael Uhre

⏰ Søndag d. 20. september kl. 14:00 ⏰

Superligaen, Runde 2

Ganske få tilskuere i Parken

Dommer: Jørgen Burchardt

Advarsler til Bruus og Lindstrøm

Optimismen sikrede sejren til sidst

I en kamp, der kunne være tippet til begge sider, trak Brøndby det længste strå til sidst. Marvin Schwäbe stod en upåklagelig kamp i buret, hvor der blev lukket effektivt af efter Wilczeks tidlige føringsmål.

Ståle Solbakken ville ikke stille sig tilfreds med en deler, hvilket efterlod plads til Brøndbys offensiv. Der var optræk til flere mål i begge ender – men en lang bold frem afgjorde kampen i sidste ende.

Det var anden gang, at Mikael Uhre dukkede op til allersidst og snød FCK for point.

Brøndby kæmpede lidt med at få spillet til at flyde. Der var flere spillere, som ikke ramte deres topniveau. Når man alligevel kan vinde sådan en dag – på en svær udebane – hvad kan det så ikke føre til i sidste ende?

Frisk og offensiv startformation

Niels Frederiksen gav genvalg til den opstilling, der kom ud og satte FC Nordsjælland skakmat efter pausen i første runde. Særligt unge Jesper Lindstrøm skinnede igen tydeligt igennem – udligningsmålet var sublimt sat ind efter fikst forarbejde af utrættelige Uhre.

Der var perioder, hvor Brøndby fik sat tryk på FCK’s defensiv. Desværre havde Simon Hedlund en dårlig dag på grønsværen, hvor næsten alt løb ud i sandet.

Brøndby var tydeligt rystede efter den hurtige 1-0-scoring – men fik kæmpet sig ind i opgøret igen. Sigurd Rosted tog over som forsvarsstyrmand på fornem vis.

Måske skal man alligevel ikke frygte et salg af Maxsø i samme grad?

Vi bliver ved med at jagte og stiller os ikke tilfredse. 

Niels Frederiksen til Brondby.com

Eufori over Vestegnen

Sejre over FC København i Parken kommer ikke i hobetal. Der var derfor al mulig grund til fanatisk hyldest og fejring, da spillerbussen vendte hjem til Vestegnen.

Den bedste medicin til et fodboldhold er at vinde kampe. Moralen i truppen må være tårnhøj efter to kampe, hvor man har kæmpet sig til sejren i de døende sekunder.

Nu venter et på papiret nemmere opgør hjemme mod AC Horsens i næste runde. Rezan Corlu og Andreas Maxsø er tilbage fra karantæne, ligesom Andrija Pavlović er blevet hentet til klubben.

Men er der nogen, der tidligere har formået at stikke en kæp i Brøndby-hjulet, så er det netop AC Horsens …

Vild stemning da spillerbussen rullede ind foran Brøndby Stadion

Tre ting vi fik svar på

1️⃣ (Fra optakten) Kommer Brøndby ud til kampen med masser af fart i offensiven for at udfordre FCK maksimalt fra første fløjt?

Svar: Det var helt klart Niels Frederiksens intention, at Brøndby skulle ud at stresse FCK med den hurtige offensiv. Man fik dog ikke for alvor sat afleveringer sammen, så der kom bonus ud af anstrengelserne.

2️⃣ (Fra optakten) Får vi særligt voldsomme nærkampe at se med Kamil Wilczek som den ene part?

Svar: Sigurd Rosted tog kampen op imod den nybagte FCK-spiller. Det kom der blandt andet et teatralsk skuespil ud af, da de to kamphaner strejfede næser. Kamil Wilczek fik senere en advarsel for en albue mod halsregionen.

Helt op at ringe kom det dog aldrig – måske pga. de manglende tilskuere.

3️⃣ (Fra optakten) Vil den tilskuerfattige kulisse lægge en dæmper på intensiteten?

Svar: Der har helt klart været flere infights og hårdere spil i tidligere derbys. Det var tydeligt, at opgøret savnede intensiteten fra fyldte tribuner.

Måske der kommer mere tryk på, når Brøndby tager imod i det omvendte opgør i marts? Only corona knows.

Det var helt overdrevet fedt at score så sent i kampen

Mikael Uhre til Brondby.com

Startopstillingen – Nærmest 3-4-3

FOTO: Brøndby IF’s Instagram-profil

Indskiftet: 67′ Radosevic (Vigen) 67′ Slimane (Hedlund) 86′ Bjur (Mensah) 90′ Børkeeiet (Bruus)

Ude af truppen grundet karantæne, fravalg og skader: Maxsø, Kabongo, Corlu, Gammelby & Tørnes

Kevin Mensah var blevet klar til kamp og anførerbind, hvilket betød betydelig rutine i venstresiden. Nogen prangende kamp fra den tidligere angribers side blev det dog ikke.

Det lignede nærmest en 3-4-3-formation i flere sekvenser, hvor Lindstrøm lagde sig højt centralt, og de to angribere Uhre og Hedlund pressede på fra siderne.

Omstillingerne kunne være blevet langt mere giftige, hvis der havde været anderledes konsekvens over tingene. Mikael Uhre kunne også sagtens have scoret en pind tidligere – men man skulle være et skarn, hvis man for alvor tog notits af den slags småtterier efter en derbysejr.

Forsvaret hang virkelig flot sammen, og man afviste FCK’s offensiv langt hen ad vejen. Bagerst stod Schwäbe som nævnt en kanonkamp, så han nu endegyldigt kan lægge den usikre start i Brøndby-trøjen bag sig.

Dem holdt vi særligt øje med

(Optakt) Hjörtur Hermannsson vil ganske givet få sine dueller med en vis tidligere holdkammerat. Hvordan slipper han fra det?

Facit: Hermannsson tabte duellen og snublede, da Wilczek satte sin scoring ind. Ellers var det mest Rosted, der tog sig af den trussel fra FCK’s side. Siden var Hermannsson del af en stabil og påpasselig defensiv.

(Optakt) Lasse Vigen spillede en strålende 2. halvleg mod FC Nordsjælland. Kan der følges op mod en bedre modstander?

Facit: Skuffende kamp fra Lasse Vigen – uden at det var en decideret katastrofe. Fik ikke sat sig på midtbaneslaget og slået de afgørende pasninger. Blev skiftet ud midt i 2. halvleg tydeligt skuffet over sin egen præstation.

(Optakt) Simon Hedlund skal igen spille op til sit bedste, hvis tre sjældne point i Parken skal blive til virkelighed.

Facit: Ligeså god Simon Hedlund var i forrige kamp mod FC Nordsjælland – ligeså skuffende var han mod FCK. En sejr i Parken var heldigvis mulig alligevel – selvom Hedlund for det meste løb ind i blindgyder og smed bolden væk.

Det var faktisk første gang, jeg som målmand løb op i den anden ende og jublede.

Marvin Schwäbe til 3.point.dk

Derfor vandt Brøndby

Brøndby blev ved med at jagte muligheden for en sen sejr. FCK pressede på og satsede ret offensivt med tanke på, at kampen kunne være endt med en pointdeling.

Anis Ben Slimane blev snydt for et sent sejrsmål i forrige derby i Parken. Denne gang var der så ikke tvivl om scoringens gyldighed. VAR behøvede ikke engang tages med på råd.

Det er en god vane, man har fået med at score afgørende mål i de døende sekunder. På den måde slipper man også for at sidde med nerverne udenpå tøjet, når modstanderen kaster alt frem i et sidste sats for at fremtvinge en udligning.

Tobias Børkeeiet fik i øvrigt comeback og var med til at fremtvinge sejrsmålet. Succeshistorierne står i kø – COVID-19 eller ej.

Lad det endelig fortsætte på den måde.

Det er selvfølgelig ærgerligt, at vores fans ikke kunne være med, men et Derby er et Derby.

Jesper Lindstrøm til Brondby.com