FC Nordsjælland - Brøndby IF

Nedtakt: FC Nordsjælland 0-2 Brøndby IF

Søndag aften kom der endelig tre point på kontoen igen, da FC Nordsjælland måtte se sig besejret på eget plastik af et klogt og effektivt Brøndby-mandskab.

Defensiven fungerede igen nærmest upåklageligt, Schwäbe brillerede med fødderne, midtbanen tog godt fra – og angrebet skabte, hvad der skulle til. En helstøbt indsats resulterede i en flot sejr på en svær udebane.

⚽ Kampfakta

FC Nordsjælland 0-2 Brøndby IF

34′ 0-1 Andreas Maxsø (Straffe)
68′ 0-2 Simon Hedlund

Søndag d. 28. juni kl. 18:00

Superligaen, Runde 30

500 mennesker på Right to Dream Park – alt inklusive

Dommer: Mikkel Redder

Advarsel til Hjörtur Hermannsson

Taktisk triumf i Farum

Efter tre uafgjorte kampe i rap blev det endelig tid til at synge sejrssang igen i Brøndbys omklædningsrum. Niels Frederiksen roterede en del i startopstillingen – med held.

En moden og professionel indsats pillede glansen af Nordsjællands unge drenge, som ikke fik kombinationerne til at flyde i vanlig stil. Til gengæld var Brøndby rigtig gode til at køre bolden rundt, så hjemmeholdet kom ud at løbe.

Man slog også den lange og dybe bold, når det var det mest effektive våben, hvilket førte til straffesparket til Mikael Uhre og efterfølgende sikker eksekvering af anfører Maxsø.

Som anden halvleg skred frem ventede man forgæves på et tungt pres fra FCN, hvis det var det, man sad og håbede på. I stedet satte Brøndby trumf på efter et sublimt opspil, hvor Schwäbe havde første fod på bolden, og hvor indskiftede Slimane til sidst fandt Hedlund, som sparkede bolden sikkert i kassen.

Så var der faktisk ikke mere tilbage i den kamp, da hjemmeholdet løb tør for mod og idéer. Bedste og mest helstøbte Brøndby-præstation siden derby-sejren på 3-1 i efteråret 2019.

Tredjepladsen er igen indenfor realistisk rækkevidde, eftersom AGF snublede noget så eftertrykkeligt i Aarhus mod AaB.

Det var ikke 11 fyrtårn, vi mødte, som når vi møder Horsens, så der var muligheder for at spille noget fodbold

Niels Frederiksen

Tre ting vi fik svar på

1️⃣ (Optakt) Kan Brøndby slå Nordsjællands kombinationsspil i stykker, eller bliver kampen på hjemmeholdets præmisser?

Svar: Da Brøndby kom foran efter lidt mere end en halv time, tippede kampen over til deres fordel. Indtil da havde det været både den ene og anden vej.

Nordsjælland kombinerede i perioder fint – uden at de for alvor blev farlige. Brøndby holdt klogt i kuglen i lange sekvenser, hvilket tog brodden af FC Nordsjælland.

2️⃣ (Optakt) Får man sat sig igennem fysisk overfor de noget yngre modstandere fra Farum-klubben?

Svar: Det blev ikke en kamp på fysik, men Brøndby var klar til at sætte sig igennem, når det var påkrævet. Bolden var Brøndbys bedste ven søndag aften, og det var godt at se.

3️⃣ (Optakt) Finder man større skarphed frem foran modstanderens mål, når chancerne skabes?

Svar: Jung sparkede den i kassen, da han fik chancen – men fik scoringen annulleret efter lang omtanke fra dommerne. Maxsø tog ansvaret som anfører og bankede læderet i kassen fra 11 meter – og en ellers svagt spillende Hedlund lukkede kampen til 2-0 efter fornemt forarbejde.

Jo, skarpheden på Brøndbys hold er tilbage.

Jeg synes vi er kyniske oppe foran, og vi er kyniske nede bagved

Andreas Bruus

To do-listen

(Optakt) Snart udlandsprofessionelle Mikkel Damsgaard fik gang i målscoringen igen mod AaB. En særdeles giftig herre, der ikke skal have meget plads for enten at kreere chancer eller selv sparke dem i kassen.

Ham skal der holdes mere end bare ét vågen øje med.

Lykkedes det? Ja. Mikkel Damsgaard så man kun i korte glimt – ellers var han lukket helt ned og fik slet ikke sat sit aftryk på kampen.

Efter 80 minutter blev han så skiftet ud med afmagt i blikket. Det var ikke en rar fornemmelse at være oppe imod Brøndbys effektive maskine søndag aften.

(Optakt) Der skal flere aggressive løb ind i modstanderens felt, når bolden kommer derind. Mod FCK savnede man flere gange, at der var nogle, der opsøgte chancen, koste hvad det ville – om de så var angribere eller midtbanespillere.

Lykkedes det? Ja. Der blev kombineret efter alle kunstens regler på – kunsten – i Farum. Brøndby var til stede både offensivt og defensivt.

Man savnede ikke folk til at sætte sig igennem i hverken den ene eller anden ende. En ærgerrig præstation, som kastede fuldt udbytte af sig.

(Optakt) Frendrup, Vigen og Slimane skal op på dupperne for ikke at blive kørt rundt i karrusellen, når FCN folder kombinationerne ud på plastikgræsset. Det gælder om at komme ind og trykke til for at sætte sig på den centrale midtbane.

Lykkedes det? Ja. Trioen Tibbling, Radosevic, Frendrup gjorde forarbejdet for Frendrup, Vigen, Slimane, da de tog over på midten efter en god times spil. Herefter så det bare bedre og bedre ud, da FCN blev slået med egne midler og god boldomgang.

Startopstillingen

Indskiftet: 63′ Slimane (Tibbling) 63′ Vigen (Radosevic) 68′ Rosted (Gammelby) 82′ Mraz (Hedlund)

Karantæne: Lindstrøm

Skader: Børkeeiet

Uden for kamptruppen: Kabongo, Tørnes, Mensah, Skipper

Træner Frederiksen roterede en del på trods af den fine derby-præstation i forrige runde. Uhre fik en startplads, hvilket bl.a. kastede et straffespark, et stolpeskud og en masse løb og energi af sig.

Jung kom tilbage i rollen som venstre stopper, hvilket betød forbedret sikkerhed i opspillet nedefra. Gammelby rykkede ud til venstre, som gjorde, at Bruus fik fuld spilletid på højre wingback med stor succes – klart bedste præstation i Brøndby-trøjen hidtil.

Tibbling og Radosevic var foretrukket fra start på bekostning af Vigen og Slimane. Førstnævnte fik kørt FCN trætte, så sidstnævnte kunne komme ind og sætte trumf på i den sidste halve time.

Der er efterhånden dejligt mange brikker at rykke rundt med efter flere gode personlige præstationer.

Hvad er egentlig Brøndbys stærkeste start-11’er?

Svaret blæser i vinden og Niels Frederiksen har frit valg på flere hylder, hvilket kun kan betegnes som en fordel i Superligaens slutspurt.

Dem holdt vi særligt øje med

(Optakt) Sigurd Rosted er kommet i gang efter en mindre god periode midt på sæsonen. Der bliver noget at se til, når de offensive raketter fra FCN skal tæmmes.

Facit: Rosted var kommet galt afsted med hovedet i en træningsøvelse, hvilket var tydeligt for alle, da han indtog banen med 20 minutter igen iført bandana.

Nordmanden kan tage med fra sit indhop, at han var medvirkende til at neutralisere det afsluttende pres fra FCN, som løb ud i gummigranulaterne.

(Optakt) Lasse Vigen må i fokus igen, da han endelig mod FCK fandt den klasse frem, som han blev købt på i sin tid. Det bliver også nødvendigt med en offensiv styrmand med ro på kuglen, hvis ikke FCN skal dominere spillet.

Facit: Forunderligt nok måtte Vigen tage plads på bænken efter at have været kåret til kampens spiller mod FCK. Det er meget sandsynligt, at fysikken driller et eller andet sted, hvorfor Niels Frederiksen er nødt til at dosere Vigens spilletid.

Kom ind sammen med Slimane i anden halvleg og var med i opspillet forud for Hedlunds scoring til 2-0. Sikker i sin boldomgang.

(Optakt) Jens Martin Gammelby smed for en gang skyld hæmningerne og lavede en fræk tunnel på sin direkte modstander, hvilket i øvrigt førte til en udmærket chance. Får vi mere af gode gamle Gammelby fra Silkeborg at se på søndag?

Facit: Det blev en kontrolleret indsats fra Gammelby, der da også var besværet af at være rykket over på venstre wingback, som alt andet lige skærer en del procenter af hans mulige toppræstation.

På højre wingback huserede unge Bruus med stor succes. Gammelby må atter kæmpe for sin plads – også når Mensah igen er klar til at trække i den blå/gule trøje i venstresiden.

Drengene gav sig 100 procent

Mikael Uhre

Profilen

Marvin Schwäbe fortjener masser af anerkendelse for sit formidable spil med fødderne. Det er guld værd i kampe som disse at have en ekstra og sikker opspilsstation nedefra. Tog sig også godt af, hvad der kom af afslutninger fra FC Nordsjælland.

Den tyske målmand har været meget udskældt i sin Brøndby-tid efter en svær start, men har nu spillet sig så meget op, at der angiveligt skulle være interesse fra flere tyske klubber.

Skuffelsen

Simon Hedlund scorede det afgørende mål. Ellers er der ikke meget positivt at skrive om svenskerens præstation. Særligt skuffende når han på papiret skal indtage den dominerende rolle i Brøndby-offensiven.

Jesper Lindstrøm må puste ham i nakken forud for næste runde mod AaB i Aalborg.

Spiltips – sådan gik det

Brøndby taber ikke – odds 1,80

Gevinst!

Vestegnens drenge var ikke i nærheden af at tabe denne kamp. De 1,80 ganeg pengene igen viste sig derfor at være et meget sikkert spil. Heller ikke i tiende forsøg fik FC Nordsjælland skovlen under Brøndby.

Vi tager gerne endnu 10 kampe uden nederlag mod FCN.

Begge hold scorer – odds 1,50 

Forbier!

Det blev ikke så målrigt som tidligere mod FC Nordsjælland. Brøndby satte sig klogt på kampen efter føringsmålet og lod ikke hjemmeholdet komme til mange chancer.

Et tab af penge, der er til at leve med.

Brøndbys samlede præstation

Det var lidt af et taktisk svendestykke, som trænerteamet og spillerne fik sat sammen til denne svære udekamp. Det er sjældent set, at FC Nordsjælland bliver holdt nede på så få chancer, hvilket i den grad taler til Brøndbys fordel.

Ovenikøbet var man effektive nok til at udbytte de tilbud, der bød sig til i den anden ende, så der ikke var reel spænding om udfaldet til sidst.

En præstation klart over middel.

⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽

(7 bolde ud af 10 mulige)

Det var en god, kontrolleret kamp

Andreas Maxsø