AaB - Brøndby

Optakt: AaB – Brøndby

Brøndby tager et smut nordpå til Aalborg for at prøve kræfter med AaB, som tabte en tumultarisk pokalfinale i midtugen.

Simon Hedlund og Samuel Mraz er som bekendt ude af truppen grundet positive corona-tests. Pandemien raser altså stadig, selvom der skulle blive lukket flere tilskuere ind til søndagens kamp end hidtil i post-corona Superligaen.

Kan Brøndby fortsætte stimen af gode præstationer – eller bliver det AaB, der stikker en kæp i hjulet?

⚽ Kampfakta

Søndag d. 5. juli kl. 18:00

Aalborg Portland Park

Dommer: Anders Poulsen

TV-kanal: Kanal 9

Seneste fem indbyrdes opgør

⚽ 23/2 2020: AaB 3-2 BIF

⚽ 18/8 2019: BIF 2-1 AaB

⚽ 4/4 2019: BIF 1-0 AaB (Pokalturneringen)

⚽ 10/3 2019: BIF 3-3 AaB

⚽ 7/10 2018: AaB 1-3 BIF

Corona-svækket trup drager mod Aalborg

Det var lige godt pokkers, at corona-pandemien igen meldte sig på banen og frarøvede Brøndby to ud af fire angribere i førsteholdstruppen. Angrebsduoen giver derfor nærmest sig selv – hvis man da holder fast i at spille med to på toppen.

Siden den flotte sejr over FC Nordsjælland er der i øvrigt sket det glædelige, at både Jesper Lindstrøm og Anis Slimane har forlænget deres kontrakter med flere år.

Der blæser nye optimistiske vinde over Vestegnen, og det skal blive spændende at se, om man denne gang holder fast i sin udmeldte strategi og tager det lange seje træk med talentarbejdet.

Fans af AaB fik onsdagens pokalfinale i Esbjerg afbrudt i mange minutter, da de ikke kunne leve op til restriktionerne om at holde god afstand. Det kunne Brøndbys små 3000 fans, da der blev spillet derby for nylig, hvorfor der også må lukkes flere tilskuere ind til søndagens kamp.

Brøndby kommer med optimisme efter kun ét enkelt mål indkasseret i fire kampe. AaB kom op på hesten med 4-1 over AGF i seneste Superliga-runde – men helt ned igen, da man missede pokaltitlen, som i stedet gik til Brøndbys pokalovermænd fra SønderjyskE.

Tre ting vi skal have svar på

1️⃣ Lever alle fans af AaB op til corona-restriktionerne, eller bliver søndagens kamp endnu et tilbageslag i forhold til at få åbnet endnu mere for tilskuere på stadions i Danmark?

2️⃣ Bliver det en hæmsko for Brøndby at måtte undvære både Mraz og Hedlund, eller viser Jobbe og Uhre sig fra deres bedste side – eventuelt krydret med et ungt talent fra U19, der pludselig får chancen?

3️⃣ Kommer AaB på banen med gejst for at vise, at pokalnederlaget var en fejl – eller falder man tilbage i det negative mønster, som har fyldt mest på det seneste?

Det er ligesom med at finde de små interne relationer

Mikael Uhre

To do-listen

AaB er et såret dyr, hvilket de mange nederlag i ligaen og senest i pokalfinalen vidner om. Desuden fik man sin klart vigtigste spiller skadet igen-igen, da Lucas Andersen måtte udgå af samme finale.

Brøndby skal ud at sætte sig på begivenhederne fra start af for at punktere den sidste kampgejst AaB måtte kunne finde frem.

Uhre og Lindstrøm er de eneste tilgængelige angribere i truppen. Afstemningen skal på plads i denne ret uprøvede angriberkonstellation.

Hollandske Tom van Weert scorede to mål senest AaB og Brøndby mødtes – endda indenfor kun fire minutters spil. Der skal en mere tætsiddende overfrakke på ham, så noget lignende ikke gentager sig.

Forventet startopstilling

Bænken: Hermansen – Rosted – Mensah – Tibbling – Radosevic – Bjur – Fisker

Karantæne: Ingen

Skader og COVID-19: Børkeeiet, Hedlund & Mraz

Uden for kamptruppen: Kabongo og Tørnes

Angrebet giver sig selv af corona-grunde. Egentlig er det vel heller ikke den største svækkelse, at Hedlund og Mraz er ude, da ingen af dem ligefrem har ramt jackpot-formen siden bolden igen kom i spil her til lands.

Niels Frederiksen har roteret en del på midtbanen. Senest startede duoen Tibbling/Radosevic på de to forreste midtbanepladser for at blive erstattet efter en times spil af Vigen/Slimane. Denne gang bliver der byttet om på rollerne.

Frendrup giver efterhånden sig selv på 6’eren og vokser bare fra kamp til kamp. En anden ung mand – Andreas Bruus – har også taget nogle gevaldige skridt på højre wingback, hvorfor Gammelby igen må tage plads i venstre side.

Jungs betydning for opspillet nedefra kan ikke overvurderes, så Rosted må igen trække Sorte Per i forsvaret.

Et muligt wild card til AaB-kampen er Kevin Mensah, som står på spring til at blive sendt i kamp igen. Han er gammel angriber, så det ligger lige for, at han kan få en rolle som indskifter, når enten Jobbe eller Uhre løber tør for kræfter.

Det er også en mulighed, at sende U19-holdets farligste mand Mathias Kvistgaarden i aktion som en joker. Gættet herfra bliver dog, at trænerteamet vælger at lade den nuværende førsteholdstrup klare ærterne.

Offensive Peter Bjur trænger efterhånden også til at blive luftet, hvis ikke han skal ruste fast.

Dem holder vi særligt øje med

Andreas Bruus var en af kandidaterne til man of the match senest mod FC Nordsjælland. Kan han følge op på de stærke takter søndag aften?

Mikael Uhre skabte ravage i de bagerste geleder hos FCN og fik tilkæmpet sig et straffespark. Kan den stigende formkurve fortsætte?

Jesper Lindstrøm afsonede karantæne mod FCN, men må formodes at gå direkte ind i opstillingen mod AaB. Med en forlængelse af sin kontrakt til sommeren 2023 er der måske endda ekstra energi at spore?

I de sidste to-tre måneder har han set bedre og bedre ud

Niels Frederiksen om Jesper Lindstrøm

Spiltips

Alle spilforslag er fundet hos Danske Spil. Odds er genstand for ændringer. Hvis du kan finde bedre odds på samme spil hos andre bookmakere, er det da der, du hugger til.

Motivation til forskel

Brøndby taber ikke – odds 1,45

AaB har reelt ikke mere at spille for i indeværende sæson. Man kom med i medaljeslutspillet, selvom medaljerne er langt udenfor rækkevidde for Aalborgenserne.

Helt så slemt står det ikke til for Brøndby. Man har fornyet tro på, at man måske kan nå op og drille AGF i kampen om tredjepladsen. Hvis det mål skal indfries, er der dog ikke plads til mange flere spildte point.

Brøndby har det generelt svært i Aalborg, selvom man har fået rettet noget op på statistikken i de seneste års opgør.

Vi satser på, at Brøndby ikke taber kampen på trods af Hedlund/Mraz-fraværet.

Uafgjort ved pausetid

Hvem vinder 1. halvleg – uafgjort – odds 2,10

AaB skal ud at slikke nogle pokalsår, og Brøndby har fundet frem til en stil, hvor det først og fremmest handler om ikke at indkassere mål. Det kan derfor godt blive lidt afventende i starten.

Senest de to hold mødtes stod det 0-0 halvvejs, hvorefter kampen eksploderede i anden halvleg med hele fem mål til følge.

Vi giver det et skud med uafgjort ved pausen til over dobbelt-op af indskuddet.

Senest AaB og Brøndby krydsede klinger

Det blev 3-2 til AaB i forårssæsonens anden kamp. En målløs første halvleg blev afløst af en langt mere åben kamp efter pausen, hvor AaB straffede et inkonsekvent Brøndby-forsvar hele tre gange.

Tom van Weert nettede to gange, hvorefter Mraz og Jung bragte balance i regnskabet. På et tyndt dømt straffespark med et kvarters penge igen, sendte den nu skadede Lucas Andersen bolden i kassen bag Schwäbe til nordjysk sejr.

Så kom den lange Corona-pause, og herefter er det gået mest galt for AaB, mens Brøndby stiler højere i tabellen.

Se højdepunkter og statistik fra det seneste indbyrdes opgør her

Sådan går det

AaB kommer ud med en trodsreaktion og får sat Brøndby under pres. Det øgede tilskuertryk fra tribunerne animerer også hjemmeholdet til at slås ekstra for sagen.

Efterhånden i kampen viser det sig dog, at Brøndby trods alt har mest på spil.

Det ender 1-1 i Aalborg.

Vi har masser af selvtillid i holdet og er ubesejret i Mesterskabsspillet

Niels Frederiksen