AC Horsens Brøndby

Optakt: Horsens – Brøndby

Brøndby fik en godkendt genstart på Superligaen med en snæver sejr over SønderjyskE. Nu skal der følges op på udebane mod Bo Henriksens Horsens-mandskab.

Jagten på bronzemedaljerne er gået ind. AGF er to point foran og FC Nordsjælland puster Brøndby i nakken.

Scorer Lindstrøm igen og holder Schwäbe buret rent?

Her får du fokuspunkter og forudsigelser.

Kampstart:

Søndag d. 7. juni kl. 17:00

Dommer: Peter Kjærsgaard

TV-kanal: 3+

Favoritdræberne Horsens tager imod

AC Horsens har tur i den mod topholdene.

FC København måtte i en tilskuertom Parken indkassere et 0-1-nederlag. I første kamp efter corona-pausen tog Horsens så højst overraskende fra Herning med endnu en fornem sejr på 1-0.

Med til billedet hører, at man også nåede at blive skilt fuldstændig ad med 0-6 i Farum i den tidlige forårsturnering.

Så hvad skal man egentlig forvente af Bo Henriksens mandskab?

Først og fremmest en god fight og stærk mentalitet. Det ligger strålende til Horsens at være underdog og spille på egne præmisser med hvad dertil hører af indstuderede dødbolde og lange indkast.

Ikke ligefrem en cocktail, som Brøndby historisk set har været vild med. Heldigvis må man ikke længere lobbe bolden op, så målmanden kan tage den i hænder ved målspark som i sæsonens første møde på Brøndby Stadion.

Spillet skal flyde bedre

Horsens har gjort karriere i Superligaen på at stå godt på banen og være klar oppe i hovederne. Man har ikke det vilde spillermateriale at gøre godt med – til gengæld har man en træner, som gang på gang formår at klemme det ultimative ud af, hvad han har at gøre med.

Bliver det en kamp på Horsens præmisser, får Brøndby det svært. Bolden skal ned på græsset og spilles hurtigt rundt, så ‘Den gule fare’ kommer ud at løbe.

FC Nordsjælland viste, hvordan det skal gøres på kunstgræsset i Farum, men det er en helt anden sag på Casa Arena.

Det må ligesom mod SønderjyskE forventes, at Brøndby bliver lukket ned centralt, hvilket vil give god plads på fløjene. Det stiller krav til indlæggene i feltet – og så skal angriberne være bedre til at finde frem til boldene end i forrige kamp.

Jobbe som joker igen?

Niels Frederiksen er ikke en træner, der har for vane at lave det helt store om – især hvis man kommer fra en sejr. Derfor forventes det herfra, at Jesper Lindstrøm igen må tage til takke med en rolle som indskifter.

Mraz får endnu en chance i front, som forhåbentlig kaster mere af sig end mod SønderjyskE.

Der bliver masser af dueller, som skal vindes, hvis Brøndby skal sætte sig på begivenhederne – med mindre man da tager bolden til sig fra start, så kampen ikke bliver en duel på fysik.

Meget afhænger af trekløveret på den centrale midtbane med Lasse Vigen som dirigent.

Horsens vil i perioder komme frem på banen, hvilket vil efterlade rum at spille i. Lynhurtige Hedlund står klar til at vende spillet med sin forrygende speed, hvis han bliver spillet korrekt.

Brøndby har ikke noget kæmpe pres på sig som i tidligere opgør i Horsens, hvilket må betegnes som en fordel. Pladsen i medaljeslutspillet er allerede sikret før denne sidste runde i Superligaens grundspil.

Tre ting vi skal have svar på

  1. Det er lidt af et puslespil at sætte holdet grundet fraværet af Kevin Mensah. Vælger Niels Frederiksen at spille med Andreas Bruus fra start, eller rykkes Jung ud på wingbacken? Og hvad med Mraz i front – får han chancen igen, eller har Lindstrøm slået ham af?
  2. Kommer kuglen ned på græsset, eller bliver det en kamp præget af fysiske dueller?
  3. Lokker man Horsens frem på banen for at kunne ramme dem på en omstilling, ligesom det skete mod SønderjyskE – eller tager man hellere hele initiativet?

To do-listen

– Horsens’ energi og gejst skal matches fra start – ellers kan Brøndby hurtigt komme på bagkant. Det er et hjemmehold med masser af mod på tingene, der lægger græs til.

– Der skal bedre indlæg i feltet fra kanterne, og angriberne skal være bedre til at møde boldene end i forrige kamp. De hårde og flade indlæg – gerne afleveringer tilbage i feltet (cut backs) – bliver recepten mod de høje Horsens-forsvarere.

– Man skal være bedre afstemt i forsvarsaktionerne. Takket være en storspillende Marvin Schwäbe lykkedes det at holde buret rent mod SønderjyskE – men større afklarethed efterspørges. Meget kommer til at afhænge af, om Maxsø får dirigeret tropperne på plads.

Forventet startopstilling

Bænken: Hermansen – Skipper – Rosted – Frendrup – Tibbling – Lindstrøm – Uhre

Det formodes herfra, at Andreas Bruus går direkte ind i startopstillingen pga. Mensahs fravær. Gammelby rykker over i modsatte side, da han har et udmærket venstreben.

Jobbe må tage til takke med endnu en rolle som joker, der da også sagtens kan vise at blive brug for. Hvis kampen bliver låst, er han et godt og lynhurtigt es at kunne spille ud.

Slimane får også genvalg, selvom Morten Frendrup står på spring til at tage over fra start. Der skal dog mere ud af anstrengelserne end mod SønderjyskE, hvis Slimane skal holde sig i den foretrukne opstilling til trods for det åbenlyse talent.

Niels Frederiksen beholder Jung som venstre forsvarsspiller, da han er essentiel i opspillet nedefra. Hermannsson gjorde det nydeligt i første kamp, hvorfor der heller ikke er grund til at ændre noget der.

Skipper og Rosted har foreløbig trukket nitterne i forsvarshierarkiet. Snart er Kabongo også klar til kampen om pladserne. Man kan godt forvente, at der kommer et salg eller to, når transfervinduet engang åbner.

Dem holder vi særligt øje med

– Andreas Bruus ser ud til at få chancen fra start. Omskolingen fra angriber til wingback er gået over forventning, og nu gælder det for alvor. Hurtigheden og indlæggene er en force – men hvordan med duellerne og de defensive placeringsevner, når Horsens truer?

– Jens Martin Gammelby fik masser af plads at boltre sig på mod SønderjyskE. Der kom dog ikke for alvor slutprodukt ud af tingene – både pga. til tider uskarpe indlæg og manglende løb i feltet. Nu rykkes han formentlig over i venstre side. Kommer vi til at se ryk ind i banen og kanonen fyret af med højrebenet?

– Simon Hedlund var en anelse anonym i første kamp, hvor der ikke skete alverden fra svenskerens side. Får Brøndby sat den på papiret stærkeste angriber op og skabt den uro i Horsens-forsvaret, der påkræves?

Spiltips

Alle spilforslag er fundet hos Danske Spil. Odds er genstand for ændringer. Hvis du kan finde bedre odds – på samme spil – hos andre bookmakere, er det da der, du hugger til.

BrøndbyLister ramte fuldt hus med spilforslagene mod SønderjyskE. Lad os se, om kunststykket kan gøres efter.

Den sikre

Handicap (0-1) Brøndby – odds 1,28

AC Horsens vinder ikke både over FCK, FCM og Brøndby indenfor få runder – så langt vokser træerne trods alt ikke ind i himlen for Bo Henriksens mandskab.

De seneste tre indbyrdes opgør er i øvrigt endt med udesejre, så noget tyder på, at hjemmebanefordelen er til at overse i disse kampe. Brøndby har nok en gang revanche til gode mod Horsens efter 1-2 på hjemmebane i runde 4 først i august.

Den friske

Under 2,5 mål i kampen – odds 1,98

Det taler imod spillet, at de seneste fem indbyrdes opgør er endt med over 2,5 mål. Hvad der taler for er, at Brøndby slider med at skarpe chancer. Horsens har også haft stor succes med en påpasselig defensiv, hvilket de to 1-0-sejre over FCK og FCM vidner om.

Det bliver målfattigt og snævert på Casa Arena.

Langskuddet

Uafgjort – odds 3,55

Brøndby har vundet nogle knebne sejre i 2020, som reelt ligeså godt kunne være endt med en deler. For Horsens vil uafgjort i grundspillets sidste runde ikke være nogen katastrofe.

Det ligner en kamp, hvor målchancerne ikke kommer på samlebånd. Brøndby kan nemt måtte nøjes med det ene point, hvis angrebsspillet ikke er blevet yderligere finpudset siden kampen mod SønderjyskE.

Sådan forløber kampen

Horsens lægger ud med fuld energi og masser af fysik, hvilket bevirker at Brøndby ikke får spillet til at flyde. Det brænder på foran Brøndby-målet flere gange, og man må gå til pause nede med 0-1.

I anden halvleg får man efterhånden presset Horsens langt tilbage på banen. En tilfældighed efter en dødbold gør, at Maxsø kan sparke bolden i kassen sidst i kampen.

Bud på resultatet

1-1 (1-0 ved pausen)