AGF - Brøndby

Optakt: AGF-Brøndby IF

Opgør mod rivalerne fra AGF er altid noget specielt. Selvom der ikke er mere end en sekundær placering på spil for Brøndby, skal der kæmpes for at slutte sæsonen af på bedste vis.

Det paradoksale er så, at man kommer til at hjælpe en endnu større rival ved at stikke en kæp i AGF-hjulet. FC København vil profitere af en Brøndby-sejr, som i det tilfælde vil være sikker på at ende på Superligaens andenplads.

Sådan er der så meget i fodboldens forunderlige verden. Brøndby går på banen hver gang for at vinde – og så er det underordnet hvilke andre hold, der måtte have gavn af en blå/gul sejr.

⚽ Kampfakta ⚽

⏰ Søndag d. 26. juli kl. 19:00 ⏰

Ceres Park

Jens Maae

3+ 

Seneste fem indbyrdes opgør

⚽ 14/6 2020: BIF 0-0 AGF

⚽ 24/11 2019: AGF 2-1 BIF

⚽ 25/8 2019: BIF 0-3 AGF

⚽ 9/11 2018: BIF 2-0 AGF

⚽ 23/9 2018: AGF 3-2 BIF

Der sættes punktum for en corona-sæson i Aarhus

14. juli 2019. Brøndby vinder 3-0 på hjemmebane over Silkeborg. Målscorere: Arajuuri, Kaiser og Wilczek.

Over et år senere sluttes sæsonen af på udebane mod AGF. Ingen af målscorerne fra sæson-premieren er at finde i Brøndby længere. Silkeborg er desuden for længst rykket ud af ligaen.

En lang og mærkværdig sæson får endelig sin afslutning søndag aften ved 9-tiden.

Hjemmeholdet AGF er sikret de første medaljer siden 1997. Man har muligheden for at ende på Superligaens andenplads – men det kræver sandsynligvis både en sejr over Brøndby, samt at FCK snubler hjemme imod FCN, som absolut ikke har andet end æren at spille for.

Brøndby søger en god sæsonafslutning, at drille rivalerne fra AGF – samt at holde fast i fjerdepladsen, der giver noget mere ind på kontoen i form af TV-penge, end femtepladsen vil gøre, hvis AaB overhaler i sidste spillerunde.

AaB er samtidig med AGF-BIF et smut i Herning for at prøve kræfter med ligaens dukse fra FC Midtjylland. Der er ingen, der siger, at de bare lige får lov at smutte derfra med en sejr, før hjemmeholdet skal løfte mesterskabstrofæet og have hængt guld om halsen.

Der kan altså ske forskydninger i tabellen flere steder – AGF skal nok komme ud som vilde dyr for at spille sin chance.

Så må det være op til Niels Frederiksen, og resten af træner-teamet, at sætte spillerne op til at forpurre feststemningen på Ceres Park.

Jeg synes, Hedlund og jeg flere gange har vist, at vi kan være rigtig, rigtig farlige, når vi spiller sammen

Mikael Uhre til bold.dk

To do-listen

AGF vil – næsten – så sikkert som amen i kirken komme ud med et voldsomt tryk for at sætte Brøndby på plads. Der er forskel på at spille for en fjerdeplads og sølvmedaljer.

Det skal de startende spillere fra Brøndby være forberedte på. Omvendt kan der lure givtige muligheder for omstillinger den anden vej, som duoen Uhre/Hedlund ikke skal være for fine til at udnytte – selv på en festdag i Aarhus.

Man skal holde hovedet koldt og stå imod presset, samtidig med at man tør spille bolden frem – i stedet for bare at losse væk for at få en puster.

Patrick Mortensen vil, mere end nogen anden på banen, være opsat på at score mål. AGF-angriberen – med en fortid i Brøndby – er noteret for 17 sæsontræffere, hvilket er én færre end Ronnie Schwartz på førstepladsen.

Hvem tager ham ud af kampen? Rosted, Frendrup eller måske anfører Maxsø?

Det bliver en krig centralt på banen, hvor Brøndbys 3-5-2 giver rigeligt med modspil til AGF’s centrale esser. På kanterne bliver der givetvis god plads til rush fremad for d’herrer Mensah og Bruus, som må formodes at starte inde igen.

Hvem leverer de skarpe indlæg til scoringer, som gør hjemmepublikummet tavst?

Jeg føler mig meget klogere i forhold til, hvordan jeg skal lave mine løb

Jesper Lindstrøm til 3.point.dk

Forventet startopstilling

At dæmme op for et pres og udnytte chancerne den anden vej

Det er en klassisk øvelse, Brøndby sandsynligvis skal ud i søndag aften. AGF vil komme ud med masser af energi – og bliver tilmed båret frem af et fanatisk hjemmepublikum, der vil gøre deres for at medvirke til sølvmedaljer.

Brøndby vil uden megen tvivl blive presset tilbage og skal derfor holde hovederne kolde for at udnytte den plads, der bliver at spille på som følge af AGF’s angrebsiver.

Og hvem er så bedst til den disciplin?

I Nordsjælland, mod et boldbesiddende hjemmehold, havde man held med duoen Tibbling/Radosevic på midtbanen, som så blev afløst af Vigen/Slimane efter en times spil – her kom mesterskabsspillets hidtil eneste udesejr i hus via en 2-0-sejr.

Radosevic er stålet, der kan byde de adrenalinfyldte aarhusianere trods. Tibbling er den kreative kraft, der med sine driblinger kan sno sig ud af pressede situationer og bringe bolden frem til de forreste skarprettere.

Der bliver masser af hårde dueller her før Superligaens lukketid. Frendrup skal være oppe på tæerne, som hidtil i sæsonen, for at dæmme op for det ventede stormløb fra første fløjt.

Uhre har scoret rimelig stabilt på det seneste, og Hedlund lagde op mod FC Midtjylland for et par dage siden.

Er det mon den kommende sæsons foretrukne frontduo, der skal gøre forskellen her på 36. og sidste spilledag?

Jeg glæder mig allerede til at tage hul på den nye sæson

Jesper Lindstrøm til Brondby.com

Dem holder vi særligt øje med

Lad os kigge nærmere på de spillere, som måske spiller deres sidste kamp i Brøndby-trøjen.

Anthony Jung vil hjem til Tyskland. Han bliver et mærkbart tab, hvis skiftet sker i den forestående kamppause. Han startede som back i Zornigers 4-4-2 med diamant på midten. Siden bekom det ham endnu bedre at agere yderforsvarer i Niels Frederiksens 3-5-2.

Målmand Schwäbe har om nogen delt vandende i løbet af sine to sæsoner på Vestegnen. Der går igen rygter om en tilbagevenden til Tyskland. Hvis et salg er nært forestående, kan han passende sætte sine kritikere på plads med en brandkamp på Ceres Park, hvor der nok skal blive rigeligt at se til.

Simon Tibbling startede som lyn og torden i Brøndby-trøjen ved at blive matchvinder mod FCK. Efterhånden er svenskeren dog gledet mere og mere ud som fast mand. Måske det er på tide med luftforandring og nogle millioner i Brøndbys kontinuerligt slunkne klubkasse?

Radosevic er en løntung herre, som blev hentet i sommeren efter det glippede mesterskab anno 2018. Der skal dog helt sikkert en rigtig god kontrakt på bordet for at få hans underskrift angående et klubskifte.

Det er nok en transfer, som Carsten V. Jensen rigtig gerne så effektueret for at slanke lønudgifterne yderligere – men det ser på forhånd svært ud.

Vi skal være opmærksomme på, at de kommer buldrende med en masse energi

Niels Frederiksen til brondby.com