Brøndby - AaB

Optakt: Brøndby-AaB

Om en uges tid går Superligaen på pause efter en på alle måder mærkværdig sæson. Inden da skal der afvikles tre kampe mere, hvor der reelt kun er æren på spil.

Senest AaB var modtanderen leverede Brøndby en miserabel indsats. Derfor er der stadig en del på spil, selvom tredjepladsen kun er mulig at nå via et vaskeægte fodboldmirakel.

⚽ Kampfakta ⚽

⏰ Søndag d. 19. juli kl. 18:00 ⏰

Brøndby Stadion

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Canal 9

Seneste fem indbyrdes opgør

⚽ 5/7 2020: AaB 2-0 BIF

⚽ 23/2 2020: AaB 3-2 BIF

⚽ 18/8 2019: BIF 2-1 AaB

⚽ 4/4 2019: BIF 1-0 AaB (Pokalturneringen)

⚽ 10/3 2019: BIF 3-3 AaB

Brøndby vil have hævn

Et lille mikroskopisk håb om tredjepladsen skal naturligvis jagtes mod AaB. Derudover har hele Brøndby-truppen et slet skjult håb om at få skovlen under modstanderen fra Nordjylland, som senest sejrede i overlegen stil.

AaB har ikke for vane at komme bragende ud i et højt pres på Brøndby Stadion, selvom det har givet pote i de to seneste indbyrdes kampe – begge afviklet i Aalborg.

Alligevel har Niels Frederiksen og resten af trænerstaben i løbet af ugen trænet forskellige taktiske varianter for at dæmme op for AaB. Det var beskæmmende, at man så let kunne bringes ud af fatning ved at AaB lagde en mand højt op på hver af Brøndbys tre bagerste.

Det kræver mod at spille sig ud af et højt pres – men mod kommer af kvalitet, som man senest så rigeligt af i Parken mod FC København.

AaB skal bruge en sejr for at kunne fravriste Brøndby fjerdepladsen. Men der venter et meget opsat hjemmehold, som vil kæmpe det bedste, de har lært, for at slutte sæsonen godt af.

Siden kampen i Aalborg har vi løftet os i forhold til vores spil med bolden

Niels Frederiksen

Forventet startopstilling

De faste makkerpar

Niels Frederiksen har fundet sin måde at udnytte de ekstra muligheder for udskiftninger her i corona-tide. Den centrale midtbaneduo foran Morten Frendrup har for det meste bestået af enten Vigen/Slimane eller Tibbling/Radosevic, som også må formodes at starte kampen mod AaB.

Omkring efter en times spilletid er der så blevet roteret, hvilket har betydet, at en konstellation med lidt andre kvaliteter har taget over.

Selvom Lasse Vigen på papiret burde være et af de sikre kort, må han for det meste nøjes med en rolle som indskifter. Han er så også netop blevet far, hvilket har betydet, at træningsmængden har været til at overse i de seneste uger.

Nede bagved har Sigurd Rosted karantæne. Derfor træder Hermannsson ind sammen med anfører Maxsø og Anthony Jung.

De problematiske wingbacks og corona-comebacks

Wingbackerne giver nærmest sig selv, da Gammelby formentlig stadig er sat ud af spillet. Det er dyre pladser at undvære alternativer på. Det så man tydeligt mod FCK, da både Bruus og Mensah var fuldstændig pumpet for kræfter i afslutningsfasen – uden at have nogen oplagte alternativer på bænken.

Oppe foran må der langt om længe være muligt comeback til duoen Mraz/Hedlund efter en ufrivillig corona-pause uden symptomer. Sidstnævnte træder ganske givet direkte ind fra start sammen med formstærke Mikael Uhre.

Lindstrøm og Mraz må så slås om, hvem der skal være den første, som byder sig til med friske ben fra bænken.

Hvis vi spiller med det samme mod, som i de to foregående kampe, er jeg sikker på, at vi kan få et godt resultat

Marvin Schwäbe

Topscorere og assists

Toplisten over sæsonens farligste spillere fra Brøndby og AaB byder på gensyn med et par gamle kendinge.

1. Kamil Wilczek – 17 mål og 2 assists

Den polske snigmorder er faktisk stadig delt topscorer i Superligaen, selvom han ikke har spillet kampe på dansk grund i år.

2. Lucas Andersen – 10 mål og 7 assists

Stakkels Lucas bliver meget nemt skadet. Den tidligere Ajax-spiller er ellers en nydelse at følge, når han rammer topformen.

3. Dominik Kaiser – 8 mål og 1 assist

Hannover 96 er blevet et langt mere vindende hold siden Kaiser blev en del af truppen. En midtbanemand med lederevner og mål i støvlerne kan man altid bruge.

4. Tom van Weert – 8 mål og 0 assists

Den erfarne hollænder var bænket i seneste indbyrdes opgør, men kom ind mod slutningen, hvor kampen tippede endegyldigt over til AaB’s side.

5. Patrick Olsen – 6 mål og 3 assists

Den forklædte midtbanespiller har stået for noget af et comeback i fodboldens verden. Fra et alt for tidligt skifte til italienske Inter over Norge til Frankrig og Schweiz hjem til Helsingør og nu som profil for AaB.

Jeg har en god følelse

Anthony Jung

To do-listen

Hvis AaB kommer tilnærmelsesvis ligeså højt op på banen som i de seneste hjemmekampe, bliver der gode muligheder for at spille sig i overtal længere fremme på banen.

Det er naturligvis lettere sagt end gjort, men man besidder på papiret kvaliteterne til at bringe bolden forbi det første pres.

Den gamle Brøndby-dreng, Patrick Olsen, har det med at finde storspillet frem mod sin gamle klub. Han har ageret maskeret angriber i de indbyrdes opgør og ligner på forhånd et af AaB’s stærkeste kort, nu hvor Lucas Andersen er skadet og Kasper Kusk er langt fra topformen.

Chancerne skal i mål. Så simpelt kan det egentlig siges. Det har kostet dyrt i særligt kampene mod FCK, at man har haft så svært ved at putte oplagte tilbud i kassen.

Det kunne være rigtig rart, hvis der er effektivitet i afslutningerne mod AaB.

Det handler om at finde balancen mellem at spille sikkert og at tage lidt større risici i sine træk og driblinger, når chancen opstår

Anis Ben Slimane

Derfor vinder Brøndby

Brøndby kommer på banen med hævntørst i øjnene. Der er mere end rigeligt at rette op på efter det forsmædelige nederlag i Aalborg.

Desuden er man i fin form – altså fraregnet den omtalte offday. Forsvaret står snorlige og giver ikke mange chancer væk. Morten Frendrup vokser mere og mere som en af ligaens bedste defensive midtbanemænd.

Marvin Schwäbe har fundet sikkerheden igen, og viser sine kvaliteter frem for interesserede klubspejdere.

Simon Hedlund er tilbage med masser af energi og giver en opvisning i svensk angrebskunst med sin navnebror Simon Tibbling. Mikael Uhre vil heller ikke stå tilbage og putter også en enkelt pind ind.

Derfor vinder AaB

AaB kommer igen i deres snedige formation uden egentlige angribere, som giver Niels Frederiksen søvnløse nætter. Brøndby finder ikke ben at stå på og får aldrig ro på opspillet nedefra.

Det bliver en frem og tilbage-kamp, med AaB som de mest effektive foran kassen, hvor Schwäbe igen viser sig rystende usikker, når modstanderen er fra det nordligste Jylland.

Brøndbys onde ånd, Patrick Olsen, scorer nok en gang, og pludselig er også fjerdepladsen usikkert land.

Vi får nok et Brøndby-hold at se, som har foretaget sig nogle ændringer og kommer med en større tænding

Jakob Ahlmann