Brøndby - FC København

Optakt: Brøndby – FC København

Så er det igen tid til derby – denne gang med knap så meget tryk på fra tribunerne som normalt, da kun 3000 heldige tilskuere bliver lukket indenfor.

Brøndby gjorde det godt rent defensivt mod FC Midtjylland. Mon man igen kan holde modstanderen fra fadet?

Her får du punkter at holde øje med.

Kampstart

Søndag d. 21. juni kl. 18:00

Dommer: Mads Kristoffersen

TV-kanal: 3+

Seneste 5 indbyrdes opgør

1/12 2019: FCK 2-1 BIF

6/10 2019: BIF 3-1 FCK

5/5 2019: FCK 3-2 BIF

14/4 2019: BIF 1-2 FCK

4/11 2018: BIF 0-1 FCK

Et derby er altid vigtigt

FC København anno 2020 har hidtil ikke været den mest skræmmende årgang. Brøndby kæmper også med for alvor at finde (scorings)formen. Det ligger derfor i kortene, at det bliver tæt og med få målchancer søndag aften på Vestegnen.

FCK kan næppe nå op at drille førerulvene fra Midtjylland på førstepladsen. Det ser også mere og mere tvivlsomt ud, om Brøndby kan stikke en kæp i hjulet på AGF’s bestræbelser på at vinde medaljer for første gang i lang tid.

Et derby er altid uhyre vigtigt – placeringer i tabellen og få tilskuere på lægterne til trods. Det er aldrig sjovt at tabe til ærkerivalen, og håneretten betyder utroligt meget for ikke så få ude på de danske arbejdspladser.

Brøndby-FCK som prøveballon

Som et forsøg har regeringen givet grønt lys til at lukke mere end 500 tilskuere indenfor til tre kampe i denne post corona-runde. Meget passende er Slaget om København blevet udvalgt. Brøndby skal derfor testes på mere end én måde.

Også udenfor banen bliver der kigget nøje på begivenhedernes gang. Hvis de heldige få kan opføre sig efter gældende retningslinjer om afstand og sikker adfærd, ligger vejen åben til flere kampe med tusinder på tribunerne fremover.

Vi må krydse fingre for, at folk kan styre deres glædesrus, hvis Brøndby netter til både 1, 2 og 3-0.

Der skal bygges på frem ad banen

Nu hvor man har holdt nullet i de seneste to kampe, er det tid til, at der skal ske noget mere i den modsatte ende. FCK er dog ikke et hold, man bare kommer sovende til chancer imod.

Niels Frederiksen vil helt sikkert igen foretrække et låst opgør fremfor, at FCK kan true et stadig skrøbeligt Brøndby-hold unødigt meget. Selvom fokus før kampen bliver lagt på at finde flere offensive takter frem, skal man ikke undervurdere betydningen af, at defensiven holder tæt.

Det er efterhånden et godt stykke tid siden, at der for alvor har været fodboldstemning på tribunerne. Kan nogle tusinder sommerkåde tilskuere sørge for en mere tæt atmosfære end til de foregående kampe i en stadig meget corona-præget tid.

Tre ting vi skal have svar på

  1. Med både Hermannsson og Jung tilbage fra karantæne + muligvis Mensah spilleklar igen, kan der ændres radikalt i startopstillingen. Men er Niels Frederiksen interesseret i dét ovenpå en godkendt præstation mod FC Midtjylland?
  2. Får de 3000 Brøndby-fans på lægterne skabt en stemning, der bare tilnærmelsesvis er derby-værdig? Og kan genkomsten til en anseelig mængde tilskuere aflæses i spillet på banen?
  3. Kommer der hul på bylden i forhold til at skabe mere, eller bliver det igen meget sparsomt med chancer fra Brøndbys side?

Vi skal heller ikke slå os selv unødvendigt meget i hovedet over, at vi ikke får skabt chancer nok

Niels Frederiksen

To do-listen

– Varme Daramy skal stækkes og ikke have plads til at løbe om kap med Brøndbys meget langsommere forsvarere.

– Angriberne skal hjælpes langt mere, end de er blevet i de foregående kampe. Ofte bliver der spillet en bold op til én mands kamp mod overmagten. Der skal flyttes flere spillere frem, når muligheden opstår.

– Der skal komme mere fra Brøndbys wingbacks i form af aggressive løb og indlæg i feltet. Andreas Bruus viste vejen et par gange mod FCM og var lige ved at få gevinst af anstrengelserne.

Forventet startopstilling

Brøndby - FCK

Bænken: Hermansen – Skipper – Fisker – Lindstrøm – Tibbling – Uhre – Slimane

Karantæne: Ingen

Skader: Børkeeiet

Uden for kamptruppen: Kabongo, Mensah, Bjur og Tørnes

Kevin Mensah er egentlig meldt nogenlunde klar til kamp – men måske skal meldingen ses som et røgslør for at drille modstanderen en smule.

Gættet herfra bliver, at Mensahs comeback lader vente en uge mere på sig. Med Jung tilbage fra karantæne har man jo også en mand mere til pladserne som wingbacks end i de foregående kampe.

Det store spørgsmål er, hvor meget Niels Frederiksen ønsker at ændre på holdet, der hev et point med hjem fra Herning. Skipper og Bruus leverede godkendte præstationer, men må nok se sig henvist til bænkpladser til fordel for tilbagevendte Jung og Hermannsson.

Det centrale trekløver på midtbanen og angrebet får genvalg og dermed endnu en mulighed for at producere flere farlige situationer foran modstanderens mål.

Dem holder vi særligt øje med

– Vigtige Anthony Jung er endelig tilbage fra karantæne – men bliver det som opbyggende forsvarsspiller eller wingback i venstre side, så Gammelby igen kan indtage sin foretrukne plads til højre?

– Radosevic får en rolle på midtbanen, hvor der skal løbes mange meter og duelleres på livet løs. Samtidig skal der også konstruktivitet til fremad, hvis Brøndby skal tilspille sig overtaget.

– Samuel Mraz er kommet til alt for få chancer, selvom han egentlig er manden, der er tiltænkt rollen som hyppigste afslutter. Det skal forbedres snarest muligt – og Mraz er ikke eneansvarlig for, om det lykkes.

Det er vigtigt, at vi tør at spille fodbold frem for bare at stille os tilbage og forsvare

Andreas MAxsø

Spiltips

Alle spilforslag er fundet hos Danske Spil. Odds er genstand for ændringer. Hvis du kan finde bedre odds – på samme spil – hos andre bookmakere, er det da der, du hugger til.

Remis ved pausen

Hvem vinder første halvleg – uafgjort – odds 2.20

Det er som regel meget tætte opgør, når Brøndby og FCK tørner sammen. Muligheden for at tingene stadig står lige ved pausetid er overvejende sandsynlig.

Du bliver belønnet med mere end en fordobling af dit indskud ved fortsat stilstand efter de første 45 minutter.

Ikke jubel i begge ender

Begge hold scorer – nej – odds 2.05

Efter to gange 0-0 på stribe har Brøndby fået sat forsvaret ordentligt sammen. Stimen skal gerne udbygges her – meget gerne krydret med bare en lille bitte scoring i modsatte ende.

Hvis det stadig er målløst hen i anden halvleg, satser Niels Frederiksen nok ikke hele butikken på bekostning af sikkerhed bagude.

0-0, 1-0 eller 0-1 lyder ikke som helt usandsynlige resultater efter første derby i dette årti.

Sådan forløber kampen

Der bliver heppet, råbt og skreget fra de 3000 stadionhungrende Brøndby-fans på tribunerne. Det bidrager til en intens affære med mere fart over feltet og fight end godt og poleret boldspil.

Der bliver skabt få chancer i en dyst, hvor forsvarerne har en bedre dag på kontoret end de skabende spillere.

Man tror det er løgn – men Brøndby scorer et vaskeægte hattrick af 0-0-kampe. Niels Frederiksen erklærer sig efterfølgende tilfreds med udbyttet mod topholdene, som man har holdt fra fadet scoringsmæssigt.

Tredjepladsen – og dermed europæisk deltagelse – fortoner sig dog mere og mere i horisonten.