Brøndby - FC Nordsjælland

Optakt: Brøndby – FC Nordsjælland

En rædselskamp i Aalborg gjorde, at bronzemedaljerne ikke længere er realistiske at nå. Men hvad skal de sidste fem kampe så bruges på?

Brøndby storskuffede med 0-2 ude mod AaB, hvilket faktisk var billigt sluppet. Runden før leverede man en flot præstation ude mod FC Nordsjælland, som nu besøger Brøndby Stadion med 8.000 tilskuere på plads.

Så hvad skal man egentlig forvente af torsdag aftens kamp?

⚽ Kampfakta

Torsdag d. 9. juli kl. 18:00 

Brøndby Stadion

Dommer: Morten Krogh

 TV-kanal: Kanal 9

Seneste fem indbyrdes opgør

⚽ 28/6 2020 FCN 0-2 BIF

⚽ 8/3 2020: FCN 2-2 BIF

⚽ 15/9 2019: BIF 4-2 FCN

⚽ 13/5 2019: BIF 2-0 FCN

⚽ 8/4 2019: FCN 1-1 BIF

Salgsfremvisning eller Masterclass-amok?

Brøndby har ni point op til AGF på tredjepladsen, og der er med fem resterende kampe 15 point tilbage at spille om. Det kræver med andre ord mere end almindelig optimisme at tro på medaljer og europæisk deltagelse i næste sæson.

Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, men man er jo nødt til at få det bedste ud af afslutningen på sæsonen alligevel. Spørgsmålet er, om Niels Frederiksen vil give de unge masser af spilletid eller optimere mulighederne for penge i klubkassen ved at favorisere udvalgte salgsemner.

Det bliver nok en løsning midtimellem, som jo egentlig er, hvad man har gjort hidtil. Fadæsen mod AaB skal revancheres, og hvilken bedre modstander til det end FC Nordsjælland?

Med 2-0-sejren senest i Right to Dream Park kom man op på 10 kampe i streg uden nederlag til Farum-klubben. De seneste fem hjemmekampe er endda endt med Brøndby-sejre. FC Nordsjælland er tilsyneladende rent guf for Brøndby IF i disse tider.

Rutinerede Kian Hansen har karantæne i torsdagens kamp, hvor der også vil være masser af opbakning til de blå/gule fra 8.000 stadionhungrende fans.

Der er lagt i kakkelovnen til en tempofyldt affære.

Tre ting vi skal have svar på

1️⃣ Blander Niels Frederiksen kortene anderledes, nu hvor målsætningen for sæsonen så godt som definitivt er borte med blæsten?

2️⃣ Kommer Brøndby blæsende frem bakket op af flere fans på stadion end i umindelige tider?

3️⃣ Er der mere COVID-19 i truppen, eller bliver det ved den ene kamp mod AaB?

Vi synes selv, at vores kamp i Aalborg stak negativt ud på flere måder

Jesper Sørensen

To do-listen

Overordnet skal der helt andre boller på suppen end i Aalborg, hvis man skal give de fremmødte og forventningsfulde fans en god oplevelse. Energien, gejsten, kvaliteten osv. skal forbedres væsentligt.

Der skal både gives spilletid til talenter på spring og spillere til salg. En svær balancegang.

Mikkel Damsgaard skal stækkes igen. FC Nordsjællands farligste våben må holdes i kort snor. Har han en god kamp, har FCN det sandsynligvis også.

Forventet startopstilling

Bænken: Hermansen – Skipper – Tibbling – Frendrup – Mraz – Bjur – Lindstrøm

Uden for kamptruppen: Tørnes, Kabongo, Mensah, Fisker, Børkeeiet, Rosted

Hvis vi tager opstillingen nedefra og op, så spillede Marvin Schwäbe til absolut dumpekarakter imod AaB. Med mindre der allerede er en købsaftale så godt som på plads, er det nok for tidligt at give Mads Hermansen chancen.

Man kan frygte, at de mange skøre aktioner har kostet i forhold til et muligt salg af den tyske keeper.

Det kunne være noget af en kanin at hive op af hatten, hvis Hermansen bliver spillet ind på holdet i de sidste fem kampe for at indtage positionen som førstemålmand forud for næste sæson – helt i Masterclass-ånden.

Jung bliver sandsynligvis hevet tilbage i forsvaret for at hjælpe med at føre bolden frem ad banen. Vi så mod AaB, hvor store problemer man havde med et højt pres mand mod mand.

Hermannsson bliver spillet i stilling til et salg, så Skipper og eventuelt Kabongo må vente lidt endnu.

Bruus må tilbage på sin højre wingback og Gammelby atter ud i venstre side. Det var heller ikke fordi, han brillerede væsentligt på højre wingback mod AaB.

Radosevic er en løntung herre, man nok helst vil af med, så Frendrup tager et hvil efter en svag første halvleg mod AaB.

Slimane får chancen fra start sammen med Vigen, selvom Tibbling sagtens kan være et emne til startopstillingen mod FCN – også i forhold til at vise sig frem for interesserede klubber. Der bliver med garanti god plads for de tekniske typer.

Oppe på toppen lader det til, at COVID-19-spillerne Mraz og Hedlund begge får lov at spille bold igen. Den mest formstærke af angrebsalternativerne synes at være Mikael Uhre.

Sammen med – igen – tilbagevendte Simon Hedlund skal Uhre sørge for uro i Nordsjællands bagerste rækker. Lindstrøm og Mraz kan dog begge forvente spilletid.

Det var hårdt at sidde derhjemme og se kampen i søndags

Simon Hedlund

Spiltips

Alle spilforslag er fundet hos Danske Spil. Odds er genstand for ændringer. Hvis du kan finde bedre odds på samme spil hos andre bookmakere, er det da der, du hugger til.

Målrigt med tilskuere tilbage på stadion

Over 2,5 mål – odds 1,65

For noget tid siden ville dette spil give sig selv. På det seneste har både Brøndby og FC Nordsjælland dog spillet ret målfattige kampe. De to hold har ellers haft for vane at byde på rene målfester for seerne på tribunerne eller foran skærmen.

Begge hold har ikke det store tilbage at spille for, hvorfor man ligeså godt kan blæse til angreb i stedet for at spille med håndbremsen trukket. De 8.000 på stadion skal nok også sørge for at skabe god virak omkring begivenhederne på banen.

Hvem får flest hjørnespark – Brøndby – odds 2,05

Brøndby skal frem at angribe – så er den ikke så meget længere. FC Nordsjælland er også et hold, der har det klart bedst i spillet fremad banen, så det skal nok blive en åben affære.

På grund af hjemmebanen er det meget tænkeligt, at Brøndby står for de fleste angreb, som sagtens kan kaste en del hjørnespark af sig – meget gerne flere end til FCN.

Sådan går det

Brøndby og FC Nordsjælland leverer endnu en åben kamp med masser af chancer i begge ender. Selvom Brøndby angriber ufortrødent igennem samtlige 90 minutter, må man sande, at FCN bestemt også har sine kvaliteter foran kassen.

Det ender med en deler – men fodbolden vinder. 2-2.

Jeg har måttet tage det professionelt

Samuel Mraz