Brøndby - FC Midtjylland

Optakt: Brøndby IF-FC Midtjylland

Sæsonens sidste hjemmekamp er mod mestrene fra FC Midtjylland. Fjerdepladsen er i fare, så der er noget at slås for, hvis ikke AaB skal overhale Brøndby.

Kasper Fisker siger farvel til sin nye yndlingsklub onsdag aften, og det bliver til synet af et stadion klædt i gult.

⚽ Kampfakta ⚽

⏰ Onsdag d. 22. juli kl. 20:00 ⏰

Brøndby Stadion

Dommer: Morten Krogh

Canal 9

Seneste fem indbyrdes opgør

⚽ 18/6 2020: FCM 0-0 BIF

⚽ 8/12 2019: BIF 1-2 FCM

⚽ 1/9 2019: FCM 1-0 BIF

⚽ 20/5 2019: BIF 4-1 FCM

⚽ 17/5 2019: BIF 1-1 (3-4 e.str.) FCM (Pokalfinale)

Til kamp for fjerdeplads og Kasper Fisker

Sjældent har en spiller udefra taget klubben så meget til sig som Kasper Fisker har gjort. Der har været deltagelse i fan-march, bankospil på Vestegnen og bare en generel tilkendegivelse af stor kærlighed for det, der har med Brøndby IF at gøre.

Det bliver vemodigt, når fighteren Fisker for sidste gang løber på banen på Brøndby Stadion. Der er fjerdepladsen at slås for mod et mandskab fra FC Midtjylland, der for et par kampe siden fik hængt guldmedaljer om halsen.

Det bør kunne ses på banen, at Brøndby bliver jagtet bagfra. Det vil ikke være en god afslutning på den meget lange sæson 19/20, hvis man til sidst må se AaB glide forbi sig.

Traditionen tro opfordres alle tilskuere til sæsonens sidste hjemmekamp til at klæde sig i gult. Sommervarme er det så som så med – men en sweater indenunder kamptrøjen har før gjort underværker.

Det er i øvrigt meget muligt, at det bliver sidste hjemmekamp for flere spillere. Sportsdirektør CV gør godt nok meget ud af, at det ikke behøver blive et transfervindue med stor aktivitet – men der er en række spillere, som kan blive skudt afsted for de rette beløb.

Vi vil vinde alle kampe, og hele truppen er sultne for at slutte sæsonen så godt som muligt

Simon Tibbling til brondby.com

Tre ting vi skal have svar på

1️⃣ Får Kasper Fisker en god afsked med Brøndbys hjemmebane – måske ligefrem med en startplads?

2️⃣ Formår de fremmødte fans at skabe en gul feststemning til sidste kamp på Brøndby Stadion i omkring to måneder?

3️⃣ Bliver det tydeligt på banen, at det er Brøndby, der har noget at spille for?

Forventet startopstilling

Truppen:

1. Marvin Schwäbe (GK)
30. Mads Hermansen (GK)
3. Anthony Jung
4. Sigurd Rosted
5. Andreas Maxsø
6. Hjörtur Hermannsson
8. Kasper Fisker
9. Samuel Mraz
11. Mikael Uhre
12. Simon Tibbling
14. Kevin Mensah
17. Andreas Bruus 
18. Jesper ‘Jobbe’ Lindstrøm
19. Morten Frendrup
21. Lasse Vigen
22. Josip Radosevic
25. Anis Slimane
27. Simon Hedlund

De unge mod de gamle

Der er rigeligt med konkurrence om pladserne, når man ser bort fra de to wingbacks. Særligt på midtbanen er der mange at vælge imellem for Niels Frederiksen.

Brøndby vil gå ungdomsvejen i de kommende år. Til det kræves der selvfølgelig en god mængde unge spillere, som er klar til fodbold på voksenniveau – og det må man sige, man er i besiddelse af.

Noget, der er ligeså vigtigt er, at man har nogle rutinerede kræfter, som de unge kan læne sig op på. Her er det dog kun for alvor Andreas Maxsø, der falder i øjnene.

Spillere som Tibbling, Vigen, Radosevic, Hermannsson og Hedlund leverer for ustabilt og dermed uden den nødvendige gennemslagskraft til at bære de unge spillere ind i voksentilværelsen.

Et udstillingsvindue før den nye sæson

Hvad der afgør, hvem der bliver og hvem, der skal væk, er interessen fra andre klubber. Brøndby fattes penge i klubkassen, og man kan ikke tillade sig at spille alt for kostbar, hvis der kommer bud udefra.

Kampen mod FC Midtjylland kan derfor også ses som et udstillingsvindue for spillere, som ikke har fundet lykken i Brøndby IF. Der bliver kigget ekstra nøje efter her i de sidste kampe forud for transfervinduet, hvor alle klubber i fodbold-Europa skal sammensætte deres trupper forud for næste sæson.

Brøndby kigger ganske givet også mod både øst og vest efter mulige forstærkninger. Det er altså en kamp med mange perspektiver sent onsdag aften.

Niels Frederiksen roterer givetvis ikke meget i sin startopstilling men holder fast i de brikker, som har kastet flest point af sig efter corona-pausen.

Der er stor forskel på, om vi slutter godt, eller vi ikke gør

Niels Frederiksen til brondby.com

Dem holder vi særligt øje med

Mikael Uhre har fået et lille gennembrud i Brøndby-trøjen på det seneste. CV kigger helt sikkert efter målscorere til angrebet – men skal Uhre være fast starter i angrebet i den nye sæson?

Simon Hedlund har kæmpet med at ramme noget, der minder om et topniveau i 2020. Svenskeren startede ellers som lyn og torden på Vestegnen med mange kåringer som man of the match.

På det seneste har man dog måttet stille spørgsmålstegn ved, om Hedlund siden har fundet sig helt til rette som førsteangriber og i klubben generelt.

Anthony Jung spiller med stor sandsynlighed sin sidste hjemmekamp. Tyskeren har ytret ønske om at komme hjem og efterlader et hul bag sig som spillende forsvarer.

Er ligeledes venstrebenede Kabongo mon klar til at træde til, hvor Jung takker af?

Vi skal stræbe efter en markant større skarphed 

Niels Frederiksen til brondby.com

To do-listen

Selvom det ikke kastede mål og mange chancer af sig mod AaB, skal Brøndby komme ud med den samme energi mod FC Midtjylland.

Man møder et hold, som kun har æren at spille for, og det kan blive svært for FCM at hive sig op til at yde en 100% modstand. Der skal derfor ikke være nogen tvivl om, hvem der har noget tilbage at kæmpe for.

Det er måske ikke en helt dårlig idé at give Kasper Fisker en startplads i afskedsgave, da han om nogen kan gå forrest med sit arbejdsraseri her før lukketid.

Grovfilen skal frem overfor FCM’s offensive esser. Ingen har et ønske om at slå sig i en betydningsløs kamp før sæsonafslutningen. En spiller som Evander vil ganske givet spille for halv kraft, hvis han mærker kontant modstand fra første fløjt.

Der skal flere løb ind i boksen, når indlæggende kommer. Mod AaB var det igen en mangelvare med spillere på de rette positioner, når eksempelvis Andreas Bruus fik bolden indover.

Spiltips

Spilforslagene er fundet hos Danske Spil. Odds er genstand for ændringer. Hvis du kan finde bedre odds på samme spil hos andre bookmakere, er det da der, du hugger til.

Brøndby taber ikke – odds 1,65

FC Midtjylland er gjort til favoritter, selvom de ikke har imponeret siden guldet kom til hedelandet. Brøndby har som sagt fjerdepladsen at slås for – samt en god afsked med hjemmepublikummet og flere spillere.

Den ekstra motivation tipper opgøret over til Brøndby, som ikke taber for anden kamp i træk på hjemmebane indenfor fire dage.

Jeg håber virkelig, at jeg kan nyde det og suge mest muligt ind og tage det med mig

Kasper Fisker til 3point.dk