Brøndby IF - FC Nordsjælland

Optakt: Brøndby IF – FC Nordsjælland

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Brøndby tager imod FC Nordsjælland, når sæson 20/21 fløjtes i gang. Kan man lægge godt fra land, eller bliver fraværet af Andreas Maxsø for stort?

Man kunne dårligt ønske sig en bedre modstander i første kamp end de unge drenge fra Farum. 11 (!) indbyrdes kampe i streg er der spillet uden et blå/gult nederlag. Ud af de 11 kampe er 8 endt med sejr til Brøndby.

En statistik, der er til at tage og føle på.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

⚽ Kampfakta ⚽

⏰ Søndag d. 13. september kl. 16:00 ⏰

Brøndby Stadion

Dommer: Jens Maae

TV-kanal: Kanal 9 

⚔️ Seneste fem indbyrdes opgør ⚔️

⚽ 9/7 2020 BIF 4-0 FCN

⚽ 28/6 2020 FCN 0-2 BIF

⚽ 8/3 2020: FCN 2-2 BIF

⚽ 15/9 2019: BIF 4-2 FCN

⚽ 13/5 2019: BIF 2-0 FCN

En ny sæson og bolden er stadig rund

Så kommer vi endelig i gang med den nye Superliga-sæson – to måneder senere end normalt. COVID-19 sætter desværre stadig dagsordenen verden over, så man kan ikke tage til fodbold på samme måde, som i de gode gamle dage.

Håbet herfra er, at de trodsige fans, som alligevel møder op, skaber en fantastisk atmosfære omkring kampen.

Bolden er stadig rund, og FC Nordsjælland skal nok give rigeligt med plads til Brøndbys offensiv. Det er til tider ren indianerfodbold, når de to hold mødes. Senest havde Mikael Uhre en fest, da han scorede hattrick i en 4-0-sejr.

Nogen nem kamp behøver det ikke blive – men de seneste års blå/gule dominans skaber selvfølgelig visse forventninger om en god sæsonstart (fx med en sejr).

Nu skal vi have en masse point på kontoen, og jeg føler, vi står rigtig godt rustet.

Kevin Mensah til Bold.dk

Realistiske forventninger på Vestegnen

Der er ikke kommet meget nyt blod til Brøndby-holdet efter den mystiske corona-sæson 19/20 gik på hæld.

Faktisk er det begrænset til Rezan Corlu, som er vendt tilbage efter endt lejemål. Tobias Børkeeiet, der blev skadet tidligt i forrige sæson, er også nærmest at betragte som en ny spiller.

Man har sagt farvel til Kasper Fisker, som ikke fik forlænget sin kontrakt, samt Simon Tibbling, der tog til FC Emmen i den hollandske Æresdivision.

Derfor er det op til sidste sæsons stamme af førsteholdsspillere at sikre en god start mod FC Nordsjælland. FCN er blevet to store profiler fattigere, da Mohamed Kudus og Mikkel Damsgaard har fundet større fodboldadresser at udfolde sig på.

Niels Frederiksen må bygge videre på det materiale, han har til rådighed, og det er som om, at der er realistiske forventninger til projektet udefra. Kontinuiteten er sikret, og det kan sagtens vise sig som en fordel. Forrige sæson sluttede i øvrigt godt af med en sejr i Aarhus.

Og så skal det blive rigtig spændende at se, hvordan VAR kommer fra start i Superligaen!

Sæson 19/20 - Brøndby IF
Sydsiden i en corona-tid

Sådan gik det i Brøndbys træningskampe

Det er aldrig helt til at vide, hvad man skal lægge i træningskampe forud for sæsonstarter. Der bliver prøvet forskellige ting af, og tændingen er ikke helt den samme, som hvis der var point på spil.

Tag derfor hellere de følgende resultater med en smule forbehold – også selvom kampene bød på tre sejre ud af fire mulige:

⚽ 22/8 BIF 3-1 Næstved

⚽ 27/8 BIF 2-1 Helsingør (spillet over 3×40 minutter)

⚽ 31/8 OB 1-2 BIF

⚽ 5/9 Crystal Palace 1-1 BIF

Selvom de har sagt farvel til profiler, så bliver det et angrebsivrigt Nordsjælland-hold, som vi kommer til at møde på søndag.

Niels Frederiksen til Brondby.com

Tre ting vi skal have svar på

1️⃣ Bliver Brøndby Stadion fuldt besat til corona-kapaciteten, eller holder omstændighederne stadig folk hjemme?

2️⃣ Får Brøndby gang i offensiven på trods af manglen på forstærkninger?

3️⃣ Har Niels Frederiksen en kanin i ærmet i startopstillingen/formationen, eller bliver det som forventet?

Forventet startopstilling

Bænken: Hermansen – Skipper – Børkeeiet – Slimane – Bjur – Lindstrøm – Kvistgaarden

Uden for kamptruppen: Tørnes, Kabongo, Gammelby (skadet), Maxsø (karantæne) & Corlu (karantæne)

Kevin Mensah mærkede (igen) lidt knas med baglåret i seneste træningskamp, men forventes at starte inde. Ellers hænger venstresiden nok på omskolede Peter Bjur, da Anthony Jung må hjælpe til bagude i manglen på anfører Maxsø.

Josip Radosevic har tidligere spillet nogle af sine bedste kampe mod netop FC Nordsjælland. Derfor er det svært at finde plads til hverken Anis Slimane, Børkeeiet eller Jesper Lindstrøm på midtbanen.

Oppe foran ligner den foretrukne duo Hedlund/Uhre – men meget kan selvfølgelig ændre sig i løbet af sæsonen. Der er også stadig fem udskiftninger til rådighed i den nye sæson pga. det noget komprimerede kampprogram.

Det gælder under alle omstændigheder om at være klar fra start, for FC Nordsjælland kommer som vanligt fremad banen – til trods for 11 indbyrdes kampe i streg uden sejr …

Vi skal fortsætte den gode udvikling, vi er i på den kommercielle bane, og på den sportslige side skal vi også være i stand til at sælge nogle fodboldspillere.

Jan Bech Andersen til bt.dk

Dem holder vi særligt øje med

Sigurd Rosted kommer højst sandsynligt til at ligge som bagerste styrmand i midten. Det bliver store sko at fylde ud i fraværet af Andreas Maxsø. Hvordan slipper han fra opgaven?

Morten Frendrup var en af forrige sæsons helt store Brøndby-spillere. Kan han fortsætte med at bygge på sit allerede høje niveau?

Hvem skal målene egentlig komme fra? Mikael Uhre er det oplagte bud – men tidligere er der blevet brændt lige lovlig mange oplagte chancer. Bliver dette mon sæsonen, hvor arbejdsomme Uhre scorer kasser i flæng?

Derfor vinder Brøndby

Fordi Brøndby er et langt mere sammenspillet mandskab end FC Nordsjælland. Tilmed har man fordel af hjemmebanen og de meget engagerede fans, som finder frem til stadion på trods af corona-restriktioner.

Derfor vinder FC Nordsjælland

Fordi de får gang i det højt anlagte kombinationsfodbold, der volder alle modstandere i Superligaen problemer på dagen. Kamal Deen Sulemana stempler ind fra start i sæsonen og giver en opvisning i skarpe driblinger.

Bud på resultatet

Ingen af holdene rammer den helt store dag, men Brøndby viser sig lige en tand skarpere foran mål og hiver en sejr på 2-1 i land. Mikael Uhre og Jobbe står for kasserne.

Nu skal vi endelig ind på stadion og spille igen!

Morten Frendrup til Brondby.com