Brøndby IF - SønderjyskE

Optakt: Brøndby – SønderjyskE

Så er der endelig bold på menuen igen. Corona-pausen er ovre, og Brøndby Stadion byder op til kamp mod SønderjyskE.

Men hvordan står Brøndby egentlig rustet efter den ufrivillige pause?

Kampstart:

Tirsdag d. 2. juni kl. 19:00

Et længe ventet comeback til fodbolden

Brøndby IF er ligesom resten af fodboldverdenen havnet på ukendt farvand, og det skal derfor blive spændende at se, hvordan man tager kampen op efter den lange pause.

Der blev heldigvis mulighed for at få testet benene af i lidt mere end tre træningskampe. Her var det blandet med resultaterne – men det vigtigste var trods alt at få nogle kilometer i benene og boldfølingen tilbage.

Som et nyt tiltag har man hele fem udskiftninger at gøre godt med i resten af sæsonen. Derfor kan der spekuleres i at spille med ekstra power og pres, da halvdelen af de startende markspillere således kan byttes ud med friske kræfter.

Herfra formodes det dog, at man vil forsøge at bygge videre på den tilfredsstillende forårsopstart, man nåede at få, inden landet lukkede ned og derfor ikke ændre alverden.

To sejre, et nederlag og en uafgjort, lyder facit efter fire spillede kampe om point i 2020.

Tilskuerløse kampe

Der bliver foreløbigt ikke lukket tilskuere ind til topfodbold i Danmark. Det må være til udeholdets fordel, når der spilles på Brøndbys hjemmebane.

Et fokuspunkt er derfor at bevare den høje intensitet, og trykket på modstanderen, som hvis der sad og stod 10-15.000 på tribunerne. Det bliver en mentalt vigtig opgave for spillerne at ramme det rette spændingsniveau fra første fløjt.

Brøndby er snuplende nær Mesterskabsslutspillet.

En sejr vil nærmest endeligt sikre 10 meget sjovere kampe, end hvis man skulle ryge med i en af de to nedrykningspuljer.

Det må forventes, at Brøndby tager teten fra start og viser, hvem der bestemmer på Brøndby Stadion.

Revanche i luften

SønderjyskE har hidtil i sæsonen været en svær modstander for Brøndby.

Det blev til et nederlag på 1-2 i Haderslev sidst i september. Ikke nok med det – SønderjyskE blev også endestationen i pokalturneringen en måneds tid senere på Brøndby Stadion.

Mart Lieder udnyttede et koks i de bagerste geleder og scorede til resultatet 0-1 med få minutter tilbage på klokken.

Der er derfor revanche i luften, når Sønderjyllands fodboldflagskib kommer på besøg. Det bliver ikke let – en tæt dyst med kamp om enhver bold må forventes.

Tre ting vi skal have svar på

  1. Hvordan vil Brøndby Stadion tage sig ud til corona-fodbold? Har man noget i ærmet ligesom storskærmene med sofa-fans på Aarhus Stadion? Brøndby Tifo har nok gjort deres for, at det ikke kommer til at føles som en tom spøgelseskulisse.
  2. Hvilken rolle kommer de fem udskiftninger til at spille? Er det et taktisk greb Niels Frederiksen og Glen Riddersholm har overvejet?
  3. Vil kampen blive spillet som hvis der var tilskuere på lægterne? Kommer Brøndby blæsende ud fra start, eller bliver det en mere afventende tilgang end under normale omstændigheder?

To do-listen

  • Brøndby skal ramme det rette spændingsniveau fra start og gribe kampen an som enhver anden med tre point på spil.
  • SønderjyskE skal ud at løbe og splittes i kæderne. Det skal ske ved hurtige kombinationer og masser af bevægelse i Brøndbys forreste rækker.
  • Bolden skal spilles hurtigt fremad i Brøndbys opbyggende spil, så SønderjyskE ikke når at organisere sig. Det kan hurtigt blive en låst affære med få chancer ligesom den tabte pokalkamp mod samme modstander.

Forventet startopstilling

Bænken: Hermansen – Skipper – Rosted – Frendrup – Tibbling – Lindstrøm – Uhre

Selvom Niels Frederiksen erklærede sig i tvivl om flere pladser, må det forventes, at start 11’eren fra den sidste træningskamp mod Lyngby får genvalg.

Udtalelsen skal nok nærmere ses i retning af en motiverende udtalelse til spillerne, der står på spring til at tage over, hvis ikke de foretrukne 11 rammer det ønskede niveau fra første kamp.

Og så er der altså al mulig grund til at holde sig på tæerne og gribe chancen, når den byder sig, med hele fem udskiftninger at spille ud med.

Dem holder vi særligt øje med

  • Hjörtur Hermannsson ser ud til at have spillet sig ind i varmen igen. Er det fordi man lurer på et sommersalg, eller er islændingen bare kommet bedst tilbage fra små tre måneders kamppause?
  • Kan Anis Slimane fortsætte de flotte takter fra forårets første fire kampe? Nu har der været tid til at se præstationerne igennem og rette til. Kommer vi mon derfor til at se et endnu skarpere og mere afklaret talent?
  • Slovakiske Samuel Mraz spiller sæsonen førdig som lejesvend i Brøndby. Kan han fortsætte sit hidtil fine scoringssnit og dermed overbevise om en fast kontrakt?

Spiltips

Alle spilforslag er fundet hos Danske Spil. Odds er genstand for ændringer.

Den sikre

Begge hold scorer i 1. halvleg: Nej – odds 1,21

Holdene skal lige finde sine ben at stå på og vil for alt i verden ikke tidligt bagud. Vi bliver højst sandsynligt ikke budt på mål-bonanza i denne første Brøndby-kamp efter en lang corona-pause.

Den friske

Under 1,5 mål i første halvleg – odds 1,48

Gættet herfra bliver på en taktisk affære fra start. Brøndby vil ganske givet komme ud med stor energi – men hvor meget vil SønderjyskE lege med?

Det lugter af en affære uden mange mål og højst ét scoret mål ved pausetid.

Langskuddet

Handicap (0-1) – Uafgjort – odds 3,60

(Brøndby vinder med ét overskydende mål)

Det bliver tæt, men Brøndby trækker sig ud med en kneben sejr på nøjagtig ét overskydende mål.

Begge hidtidige opgør i sæsonen mellem de to mandskaber er endt med en snæver sejr til SønderjyskE. Denne gang bliver der byttet om på rollerne – men så heller ikke mere end det.

Sådan forløber kampen

Brøndby må slide og slæbe for det, men marginalerne falder ud til hjemmeholdets fordel i sidste ende.

På et mål scoret kort før pausen går Brøndby ind til 2. halvleg med en føring på 1-0 i bagagen. SønderjyskE slår dog tilbage, og Brøndby må op på hesten igen.

Indskiftede Mikael Uhre viser sig nok engang som super-sub, da han får skrabet bolden i mål efter klumpspil i feltet.

Bud på resultatet

2-1 (1-0 ved pausen)