FC København - Brøndby IF

Optakt: FC København-Brøndby IF

Søndag aften er det atter tid til derby. Det sidste af slagsen i indeværende sæson kan afgøre, hvem der har klaret det bedst indbyrdes af de to rivaler.

Brøndby startede med en mindeværdig 3-1-sejr, hvorefter FCK fulgte op med at vinde 2-1 i de døende minutter på hjemmebane i starten af december.

Senest fik Brøndby så 1-1 på Uhres fine chip med få minutter tilbage. En eventuel vinder af søndagens kamp vil altså kunne påberåbe sig håneretten som samlet vinder sæsonens indbyrdes opgør.

⚽ Kampfakta

⏰ Søndag d. 12. juli kl. 18:00

Telia Parken

Dommer: Jakob Kehlet

TV-kanal: 3+

Seneste fem indbyrdes opgør

21/6 2020: BIF 1-1 FCK

1/12 2019: FCK 2-1 BIF

6/10 2019: BIF 3-1 FCK

5/5 2019: FCK 3-2 BIF

14/4 2019: BIF 1-2 FCK

Et derby om de sekundære placeringer

FC Midtjylland blev mestre ved at slå FC København – endnu en gang fristes man til at sige. Faktisk er hovedstadsklubben i en jammerlig form med blot ét point i de seneste fire kampe.

Så går det alligevel noget bedre for drengene fra Vestegnen, som svinger meget – men senest så det rigtig godt ud med en sejr på 4-0.

Historien viser bare med al tydelighed, at man godt kan lægge formbarometre og senest spillede kampe fra sig, når man skal lade op til et derby.

Brøndby vinder skræmmende sjældent i Parken – man kan kun notere sig for to sølle sejre i 16 år. Begge faldt, da det var rigtig sjovt under Alexander Zorniger. Med en Mikael Uhre i stærk målform, kan det dog være, at der skal stikkes til nu, hvor løverne i den grad er nede at bide i græsset.

Brøndby kan skimte tredjepladsen i det fjerne – men det kræver en sejr på en meget svær udebane. FCK kæmper på den anden side med at holde AGF bag sig, hvis de skulle ramme en stime af sejre her på falderebet.

Tre ting vi skal have svar på

1️⃣ Kan Mikael Uhre fortsætte målstimen, eller bliver der holdt for godt øje med ham inde foran kassen?

2️⃣ Får Andreas Bruus igen chancen fra start efter en række stærke præstationer?

3️⃣ Kan tilskuerne i Telia Parken skabe et tryk og en stemning omkring kampen, som er et derby værdigt?

Jeg arbejder hårdt for det, og så må vi se, om det bliver en startplads

Andreas Bruus

Forventet startopstilling

Et puslespil med wingbacks

Det ses tydeligt, når Jung rykkes væk fra de bagerste tre. Opspillet nedefra tager alvorligt skade, og forsvaret bliver alt for lette at presse til at lave fejl. Derfor vil Niels Frederiksen strække sig langt for at holde den venstrebenede tysker tilbage på banen.

På den anden side er der rigeligt med spørgsmålstegn at stille ved truppens emner til pladserne som wingbacks. Jens Martin Gammelby var skrevet på holdkortet som starter mod FC Nordsjælland men mærkede en begyndende skade under opvarmningen.

Kevin Mensah kom derfor i kamp fra start i venstresiden og holdt en halvleg. Fra anden halvlegs start agerede Morten Frendrup pludselig venstre wingback – igen et tydeligt billede på, hvor vigtig Jungs sikre afleveringer er.

Som om det ikke var nok, måtte Andreas Bruus lade sig skifte ud i anden halvleg, da det strammede lige rigeligt i baglåret. Herefter flyttede Jung så endelig ud på venstre wingback, og Frendrup kom over i højre side.

Det så stærkt ud med masser af speed, da Mensah og Bruus spillede i siderne på samme tid. Hvis det er muligt, vil Niels Frederiksen ganske givet kigge den vej, hvilket så vil efterlade lange Gammelby med Sorte-Per nok en gang.

Oplagte Tibbling og derby-stærke Vigen

Simon Tibbling lignede mod FC Nordsjælland en mand, som var meget opsat på at komme ind at bevise noget efter at have tilbragt mange minutter på bænken i løbet af denne sæson.

Det lykkedes også rigtig godt – endda med første scoring til følge og en kåring som man of the match, som godt nok blev annonceret før Mikael Uhres to sidste mål.

Frendrup fandt ind i sit sædvanlige spil igen efter at have skuffet stort ude mod AaB. Lasse Vigen spillede stærkt i det seneste derby, hvor FCK ikke var uheldige med at få et point ud af kampen, selvom det altså var Brøndby, der udlignede til sidst.

Oppe foran er der stadig ikke så meget at rafte om, da Mraz og Hedlund stadig må formodes at være i corona-karantæne. Uhre og Lindstrøm ser bedre og bedre ud sammen, så FCK skal nok få noget at bestille i bagkæden.

Det er modet, der skal få os til at vinde kampen

Kevin Mensah

To do-listen

Det er et derby, og så er der altid knald på. FCK skal ud at rette op på en miserabel afslutning på sæsonen, så man skal ikke forvente, at få noget som helst foræret.

Der skal deles ud i nærkampene, så Brøndby ikke kommer til at halte bagefter, hvilket tidligere er sket alt for ofte i Parken.

Og så skal der også spilles noget fodbold. Lasse Vigen skal finde styrpinden frem som ved sidste derby på Brøndby Stadion. Spiller han sammen med Tibbling fra start er det en midtbane med masser af bold i, man kan mønstre.

Morten Frendrup står klar til at rydde op bagude, hvis der skulle blive behov for det.

Zeca skal stækkes. Der må også være lidt i banken fra sidst, hvor Gammelby nemt kunne være kommet galt afsted, da den portugisiske græker kastede sig ind med knopperne forrest.

Kan Zeca lukkes ned, er FCK meget nemmere at tale med.

Vi skal turde have bolden og true dem i deres bagrum

Jesper Lindstrøm

Spiltips

Spilforslagene er fundet hos Danske Spil. Odds er genstand for ændringer. Hvis du kan finde bedre odds på samme spil hos andre bookmakere, er det da der, du hugger til.

FC København går til hjørnet flest gange

FC København får flest hjørnespark – odds 1,52

Hjemmeholdet må forventes at komme ud som lyn og torden, da man skal have revancheret tre nederlag i rap. Ovenikøbet sidder der op mod 10.000 tilskuere klar til at heppe deres yndlinge frem.

Det er meget sandsynligt, at FCK trækker flest gange til hjørneflaget for at sparke indover. Brøndby spiller som bekendt med wingbacks, som ikke så ofte når helt til baglinjen, hvorfor hjørnespark er knap så forekommende som med rene kanter.

Mål i begge ender

Begge hold scorer – ja – odds 1,68

I sæsonens første tre derbys har der været rigeligt med chancer og mål i begge ender. Kampene har ikke været nær så låste som i tidligere sæsoner.

Det kan meget vel tænkes at fortsætte i søndagens kamp. Begge hold kan spille nogenlunde frit og fremad banen, da det egentlig kun er sejren, der batter noget.

Sådan et scenarie plejer at kunne kaste en del kasser af sig. Og så er der jo også ham der Mikael Uhre, som meget gerne skulle fortsætte målstimen fra sidst.

Helt personligt håber jeg som sagt på at komme til at spille en rolle i Parken

Kasper Fisker