FC Midtjylland - Brøndby

Optakt: FC Midtjylland – Brøndby

Kampene kommer som perler på en snor nu. Efter den grimme 0-0’er mod AGF venter ulvene fra Midtjylland. Det kan også hurtigt blive en grim affære – på en helt anden måde.

Brøndby kommer til at træde på banen som klare underdogs i Herning torsdag aften. FC Midtjylland viser opadgående formkurve og lukker meget få mål ind.

Tilmed er Brøndby ramt af både skader og karantæner – så hvad skal man egentlig stille op?

Kampstart:

Torsdag d. 18. juni kl. 20:00

Dommer: Sandi Putros

TV-kanal: 3+

Brøndby mod overmagten?

Man skal pudse de farvede briller grundigt, hvis man skal se Brøndby have de store chancer for point i denne vanskelige udekamp mod Superligaens førerhold.

Ikke nok med, at der er stor afstand i tabellen – FC Midtjylland ligner mere og mere et solidt mesterhold, mens Vestegnens drenge slider med at få spillet til at køre.

Man kom nok lidt for højt op at flyve, da det egentlig gik udmærket i de første betydende kampe i 2020. På trods af stort profiludsalg spillede man ganske fin fodbold og fik også et par gode resultater.

Så kom corona-forbandelsen og derefter har manglerne været til at få øje på. Truppen skriger på profiler, der kan trække holdet i den vindende retning – og det er så sandelig også, hvad man kan forvente, når de bærende spillere fordufter.

Men der skal stadig spilles kampe – også selvom man kommer i en noget svækket udgave. Til alt held havnede man ikke i et nervepirrende nedrykningsspil, for her kunne det have gjort rigtig ondt med manglen på rutine og rygrad.

Fokus på defensiven og hurtige omstillinger

FC Midtjylland vil ganske givet komme ud og sætte sig på begivenhederne fra kampens start. Det ved Niels Frederiksen også godt – derfor bliver fokus lagt på en solid defensiv, hvor midtjyderne ihvertfald ikke skal have chancerne foræret.

Når man så får mulighederne fremad banen, står og falder meget med Simon Hedlund som den sikre mand i front. Hvis det skal blive til mere end enkelte aktioner på må og få, skal midtbanen støtte meget mere op, end man så mod AGF forleden.

Det er tit, når man forventer mindst, at man bliver mest overrasket. Det ligger ikke i kortene, at Brøndby skal få noget med hjem fra hedeland.

Måske er netop dét holdets største mulighed i denne kamp – der er virkelig ingen, der ser at Brøndby kan hive noget op af hatten, som kan tage FCM på sengen.

Niels Frederiksen sidder sikkert i skrivende stund og grubler over et eller andet smart træk, som få havde set komme.

For FC Midtjylland handler det om at buldre videre mod klubbens tredje mesterskab – for Brøndby om at holde snor i AGF på Superligaens bronzeplads.

Tre ting vi skal have svar på

  1. Har Niels Frederiksen en eller anden form for overraskelse i ærmet? Noget som kan ændre det forventede kampbillede.
  2. Holder man fast i 3-5-2-formationen, selvom der igen kun er to reelle alternativer til kanterne at spille ud med?
  3. Evner man og tør man spille bold med de stærke midtjyder – eller bliver der igen sparket masser af lange bolde, som er mere end svære for angriberne at arbejde med?

To do-listen

– Fysikken og tændingen skal være skruet op på max fra starten af kampen. FC Midtjylland ved intet bedre end et såret bytte at sætte tænderne i. Går Brøndby ind i duellerne med mandsmod og hjerte, behøver kampbilledet ikke blive så ensidigt, som de fleste gætter på.

– Der skal simpelthen mere kvalitet i aktionerne, når man få gange får plads omkring FC Midtjyllands felt. I de foregående kampe er alt for meget blevet sløset væk, når chancen ellers endelig bød sig til.

– Dødboldene er stadig et giftigt våben, som FCM gør meget ud af. Hvis det lykkes Brøndby at slå hjemmeholdets spil i stykker, er der altid de indøvede standardsituationer tilbage i værktøjskassen. Aftalerne skal sidde lige i skabet, hvis ikke ulvehylet skal gjalde over MCH Arena.

Forventet startopstilling

Bænken: Hermansen – Kabongo – Fisker – Lindstrøm – Tibbling – Mraz – Slimane

Karantæne: Hermannsson & Jung

Skader: Mensah & Børkeeiet

Uden for kamptruppen: Tørnes & Bjur

Man holdt buret rent mod AGF og gav kun et par oplagte muligheder væk. Samme koncentration i forsvarsspillet bliver der i den grad brug for i denne kamp.

Det er ikke oplagt at spille 3-5-2, når man er så ramt på enkelte pladser. Mod slutningen af førnævnte AGF-kamp sluttede man da også af i den tidligere benyttede 4-3-3, hvor Hermannsson trådte til som nødløsning på højre back – en plads, han også har udfyldt på det islandske landshold.

Mod FCM afsoner samme Hermannsson så karantæne – dermed har man heller ikke dén mulighed at ty til. Måske Rosted overtales til at spille en højre back i dagens anledning, således at Gammelby kunne spille i venstre side og unge Bruus igen glide ud af startopstillingen?

Frendrup ligner en sikker starter ovenpå en solid indsats mod AGF. Niels Frederiksen vil gerne have maksimal sikring på midtbanen, så Radosevic spiller ved siden af.

Anis Slimane er blevet skiftet ud tidligere og tidligere i kampene, hvilket plejer at ende med en pause på bænken. Det kunne også være interessant at se talentet i en ny rolle som indskifter mod slutningen, når tingene skal afgøres.

Vigen må stå for en kontrolleret offensiv fra den centrale del af banen – men det bliver nok ikke meget frontløberne får at arbejde med.

Den hurtige duo Hedlund/Lindstrøm fungerede ikke rigtig. Uhre blev skiftet ind med god energi og byder sig friskt til med hensyn til en sjælden startplads.

4-3-3 er en mulighed

Hvis forsvaret fra venstre mod højre består af Gammelby, Skipper, Maxsø og Rosted, kan den centrale midtbane med Radosevic, Frendrup og Vigen bevares.

4-3-3 er lagt an på hurtigt kantspil – og speed har man i både Hedlund og Lindstrøm, som kan bestride disse roller. Oppe foran vil det så være op til Mraz eller Uhre at spille targetman.

Indtil videre har man holdt fast i 3-5-2 – men måske er det på tide, at vende tilbage til den formation, man startede sæsonen ud med, situationen taget i betragtning?

Et frisk bud på en 4-3-3, som dog nok nærmere vil blive til 4-5-1, når først musikken spiller på MCH Arena:

Dem holder vi særligt øje med

– Marvin Schwäbe skal nok få noget at se til. På dødboldene vil der blive lagt særligt pres på den tyske keeper, som tidligere har manglet vildskab i disse ubehagelige situationer. Man kommer ikke fra Herning med point uden en toppræstation fra Brøndbys nummer 1.

– Anton Skipper kan se frem mod sin første kamp i meget lang tid – og så endda fra start på udebane mod det suveræne tophold. Jo, det er grove løjer – men den unge forsvarsspiller har tidligere vist, at han kan stå distancen med pres om ørerne.

– Morten Frendrup skal ind at fighte, så det synger – det er ihvertfald forventningen herfra. Den unge mand trådte til mod AGF med alt, hvad man kender ham for. FCM er dog lige et niveau bedre. Der bliver som sagt rigeligt at se til.

Spiltips

Alle spilforslag er fundet hos Danske Spil. Odds er genstand for ændringer. Hvis du kan finde bedre odds – på samme spil – hos andre bookmakere, er det da der, du hugger til.

BrøndbyLister ramte senest 2 ud af 3 tips mod AGF.

Her kommer tre forudsigelser til slaget på Heden.

Den sikre

Over 1,5 mål – odds 1,28

FC Midtjylland giver ikke meget væk, men er til gengæld flittige med at skabe noget i den anden ende. I sæsonens første kamp i Herning vandt FCM med beskedne 1-0 efter et tidligt selvmål af Anton Skipper.

Tidligere har opgørene på samme bane dog været ret målrige. Der må falde mere end blot en enkelt scoring torsdag aften.

Den friske

Kampvinder og begge hold scorer – FC Midtjylland og nej – odds 2,50

Brøndby skaber meget lidt, og Midtjylland er gode til at lukke af bagude – ikke den bedste kombination. Læg dertil at FCM har for vane at putte mindst én bold i kassen i den anden ende, og så har vi balladen.

En FCM-sejr kombineret med ingen mål til Brøndby er – desværre – et meget logisk spil til denne kamp.

Langskuddet

Handicap (0-2) – uafgjort – odds 4,20

Dette spil går hjem ved en sejr til FC Midtjylland på præcis to overskydende mål: 2-0, 3-1, 4-2, 6-4 osv.

Går Brøndby op og satser for at fremtvinge en udligning til sidst, kan kampen blive endegyldigt dræbt på en kontra til 2-0.

Tiltroen til Brøndby i denne kamp er ikke stor herfra – men man er før blevet overrasket. Lad det endelig ske igen.

Sådan forløber kampen

FC Midtjylland kommer ud i et tempo, som Brøndby har svært ved at hamle op med. Man fortsætter dog de sikrere defensive takter fra AGF-kampen, så FCM vader ikke i chancer.

Mod slutningen af første halvleg får Midtjylland dog alligevel valuta for anstrengelserne, da en tilfældighed efter en dødbold fører til et heldigt føringsmål.

I anden halvleg tager Brøndby mere initiativet med FCM lurende på kontrastødet, der kan lukke kampen. Og en omstilling er lige hvad der sker med 10 minutter tilbage at spille på klokken.

Et bravt kæmpene Brøndby-hold må strække våben, da den lynhurtige ulveoffensiv skærer igennem den højtstående bagkæde og sætter bolden ind bag en ellers velspillende Marvin Schwäbe i buret.

Bud på resultatet

2-0 (1-0 ved pausen)