FC Nordsjælland - Brøndby IF

Optakt: FC Nordsjælland – Brøndby

FC Nordsjælland tager imod, når Brøndby skal forsøge at følge op på den fine spillemæssige præstation imod FC København.

Man skal helt tilbage til juli 2017 for at finde den seneste sejr til Farum-drengene over BIF. Det lyder jo umiddelbart meget betryggende – men er FC Nordsjælland på kunstgræsset virkelig en ønskemodstander for Brøndby?

Vi tager søndagens kamp under lup.

Kampfakta

Søndag d. 28. juni kl. 18:00

Stadion: Right to Dream Park

Dommer: Mikkel Redder

TV-kanal: Kanal 9

Seneste fem indbyrdes opgør

8/3 2020: FCN 2-2 BIF

15/9 2019: BIF 4-2 FCN

13/5 2019: BIF 2-0 FCN

8/4 2019: FCN 1-1 BIF

10/2 2019: FCN 3-3 BIF

På besøg hos Nordsjællands unge drenge

Tre kampe på stribe mod de tre tophold endte alle med pointdelinger. Brøndby kan derfor tage med, at man ikke blev besejret og tilmed kun lukkede ét enkelt mål ind.

Til gengæld var det kun i den seneste kamp mod FCK, at man fik gang i det chanceskabende spil, som da også burde have kastet en sejr af sig.

Nu gælder det så FC Nordsjælland, som senest kom op på hesten igen via en imponerende 4-0-sejr ude over AaB. De er unge, de er hurtige, de er gode teknisk – og så har de en fordel, når de spiller hjemme på kunstgræsset på Right to Dream Park.

Ikke så få gange, er det endte med ren mål-bonanza, når FCN og BIF er stødt sammen. Brøndby er dog ubesejret i de seneste ni indbyrdes opgør, som har kastet fem blå/gule sejre af sig.

Det tegner til at blive tæt, og givetvis målrigt, hvis Brøndby igen kommer på banen med offensiven spidset til. Omvendt må Nordsjælland ikke få plads til deres kombinationer, hvis ikke Brøndby skal få ørerne i maskinen.

Tre ting vi skal have svar på

1️⃣ Kan Brøndby slå Nordsjællands kombinationsspil i stykker, eller bliver kampen på hjemmeholdets præmisser?

2️⃣ Får man sat sig igennem fysisk overfor de noget yngre modstandere fra Farum-klubben?

3️⃣ Finder man større skarphed frem foran modstanderens mål, når chancerne skabes?

Det er klart, det er ved at være tid til at vinde – og der er ikke noget, vi har mere lyst til på søndag 

Sigurd Rosted

To do-listen

Snart udlandsprofessionelle Mikkel Damsgaard fik gang i målscoringen igen mod AaB. En særdeles giftig herre, der ikke skal have meget plads for enten at kreere chancer eller selv sparke dem i kassen.

Ham skal der holdes mere end bare ét vågen øje med.

Der skal flere aggressive løb ind i modstanderens felt, når bolden kommer derind. Mod FCK savnede man flere gange, at der var nogle, der opsøgte chancen, koste hvad det ville – om de så var angribere eller midtbanespillere.

Frendrup, Vigen og Slimane skal op på dupperne for ikke at blive kørt rundt i karrusellen, når FCN folder kombinationerne ud på plastikgræsset. Det gælder om at komme ind og trykke til for at sætte sig på den centrale midtbane.

Forventet startopstilling

Bænken: Hermansen – Skipper – Mensah – Tibbling – Radosevic – Mraz – Bruus

Karantæne: Lindstrøm

Skader: Børkeeiet

Uden for kamptruppen: Kabongo, Bjur, Tørnes og Fisker

Mikael Uhre leverede et kort, men fænomenalt indhop mod FCK, da han både stod for et forsøg på sammenføjningen og det kølige chip, som sikrede det ene point.

Samuel Mraz har ikke rigtig fået hul på bylden scoringsmæssigt – så hvorfor ikke prøve Uhre fra start, nu hvor Jobbe i øvrigt afsoner karantæne?

Forsvaret spillede senest igen en solid kamp, hvor Schwäbe måske havde holdt målet rent, hvis ikke han havde mistet fodfæstet på den våde bane.

Midtbane og wingbacks klarede sig også fint – så heller ingen grund til at ændre noget der, selvom der er kæmpe forskel på at møde FCK hjemme og skulle en tur på kunstgræs i Farum.

Dem holder vi særligt øje med

Sigurd Rosted er kommet i gang efter en mindre god periode midt på sæsonen. Der bliver noget at se til, når de offensive raketter fra FCN skal tæmmes.

Lasse Vigen må i fokus igen, da han endelig mod FCK fandt den klasse frem, som han blev købt på i sin tid. Det bliver også nødvendigt med en offensiv styrmand med ro på kuglen, hvis ikke FCN skal dominere spillet.

Jens Martin Gammelby smed for en gang skyld hæmningerne og lavede en fræk tunnel på sin direkte modstander, hvilket i øvrigt førte til en udmærket chance. Får vi mere af gode gamle Gammelby fra Silkeborg at se på søndag?

Jeg har prøvet at gøre, hvad jeg har kunne for at optimere alt

Mikael Uhre

Spiltips

Alle spilforslag er fundet hos Danske Spil. Odds er genstand for ændringer. Hvis du kan finde bedre odds på samme spil hos andre bookmakere, er det da der, du hugger til.

10. gang bliver ikke lykkens gang

Brøndby taber ikke – odds 1,80

Man kan argumentere for, at nu kan den da ikke gå mere for Brøndby mod FC Nordsjælland. Ni ubesejrede kampe i streg, hvor man har været ude i tovene i flere af dem.

Omvendt er FCN ikke flyvende mod rækkens øvrige tophold, hvilket man dog fik rettet noget op på med den forrygende afklapsning af AaB senest.

Brøndby kommer med god selvtillid efter derbyet, som man havde chancer nok til at vinde, og taber heller ikke denne gang til talenterne fra Farum. Vi halvgarderer med både x og 2 til fine odds 1,80.

Målrigt igen på plastikbanen

Begge hold scorer – odds 1,50

Der plejer at være godt med chancer i begge ender, når FCN og BIF tørner sammen. Begge hold plejer også gerne at kunne juble som minimum én gang hver.

Vi satser på, at det billede gentager sig med Brøndbys mange målchancer mod FCK i baghovedet.

Derfor vinder Brøndby

Brøndby kommer på banen med stor autoritet og med sult efter en længe ventet sejr. Der kommer masser af godt fra Lasse Vigen på midten, som har fundet storformen frem.

Nyfunden selvtillid har Gammelby også i højre side, hvor han gang på gang rykker sig fri og tilmed trækker ind i banen for at fyre kanonen af med venstrebenet.

Mikael Uhre får en velfortjent startplads og viser, hvordan bolden skal puttes i kassen, når chancen byder sig til.

Derfor vinder FC Nordsjælland

Takterne fra 4-0 i Aalborg fortsættes søndag aften i Farum. FCN får gang i de lynhurtige kombinationer, som Brøndbys forsvar og midtbane slet ikke kan følge med i.

Sadiq, Damsgaard og Atanga brænder chancer på stribe, men får alligevel puttet en enkelt mere ind end Brøndby – hvilket betyder, at Nordsjællands sejrsløse stime mod Brøndby stopper søndag aften.

FC Nordsjælland er en mundfuld for alle, når det teknisk betonede og hurtige spil foldes ud på kunstgræsset.

Sådan går det

Det bliver hverken fugl eller fisk i Farum, da hverken Nordsjælland eller Brøndby får sin gameplan til at lykkes tilstrækkeligt.

Chancer er dog nok af – men det bliver 1-1 igen og dermed Brøndbys fjerde uafgjorte i streg.

Det bliver en kamp om, hvem der kan tage mest initiativ med bolden

Lasse Vigen