Randers FC - Brøndby IF

Randers FC 1-2 Brøndby IF: Endnu en sejr til det minimalistiske tophold

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Spillet var igen ikke prangende – men hvad gør det, når sejren igen kom i land og man ligger nr. 1? Defensiven giver ikke mange chancer væk, og offensiven scorer et mål mere end modstanderne.

Så simpel er opskriften på Brøndbys nuværende succes. Selvom man kommer langt tilbage på banen at stå i perioder, står man presset igennem. Fjerde knebne sejr i sæson 20/21 på stribe til det minimalistiske tophold fra Vestegnen.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med 32.000 andre fans

⚽ Kampfakta

Randers FC 1-2 (0-1) Brøndby IF

⚽ 14′ 0-1 Sigurd Rosted
⚽ 64′ 0-2 Mikael Uhre
⚽ 74′ 1-2 Alhaji Kamara

⏰ Fredag d. 2. oktober kl. 19:00 

Superligaen, Runde 4

Omkring 300 tilskuere på Randers Stadion

Advarsel til Schwäbe (’90+1)

Brøndby fortsatte stimen en fredag aften i Randers

Der var chancer og optræk til flere mål fra Brøndbys side. Desværre fik man ikke sat trumf på flere af de omstillinger, man fik som følge af Randers’ fremadrettede tilgang til kampen.

Omvendt kan man så også sige, at Brøndby kom alt for langt tilbage på banen i lange perioder. Her skal man være taknemmelig for, at man har fået oparbejdet en stærk defensiv, der giver få chancer væk.

Et par gange var det dog mere held end forstand, at Randers ikke fik noget ud af anstrengelserne. Lasse Vigen serverede så midt i trængslerne bolden til Uhre, som scorede på et tidspunkt, hvor kampen sagtens kunne være tippet den anden vej.

Jesper Lindstrøm følte ikke for at lukke kampen mod slutningen, og så måtte man ud på kanten af sofaen i de sidste minutter. Men det holdt hjem – 12 point og på toppen af Superligaen.

Sigurd Rosted viste sig igen som holdets farligste header, og VAR viste sin berettigelse, da et ellers – fejlagtigt – annulleret mål til Randers kom til at gælde.

Én scoring mere end modstanderen er som bekendt nok til sejr. Man kan jo ligeså godt gemme nogle af målene til andre sejre senere på sæsonen.

Det var i øvrigt 16. (!) indbyrdes kamp i træk mellem Brøndby og Randers uden sejr til kronjyderne.

Nu skal vi nyde den her stime

Andreas Maxsø til Brondby.com

Jubelåret 2020

Alle kan tælle til 4 spillede kampe i indeværende sæson og 12 point ud af 12 mulige. Men kigger man på Brøndbys samlede resultater i det mærkelige corona-år 2020, peger pilen absolut også pænt opad:

  • 20 officielle kampe spillet
  • 10 sejre
  • 6 uafgjorte
  • 4 nederlag

Hertil kommer, at 10 af disse kampe var mod ligaens øvrige topmandskaber, hvor man kun tabte til AaB.

Holdet fra Aalborg er i øvrigt årets onde ånd, da man har tabt i samtlige 3 hidtidige møder. Horsens stod for det fjerde nederlag – men det fik man jo revancheret i forrige runde.

Det er vist ikke for meget sagt, at vinden blæser i Brøndbys retning for tiden. Mandskabet er blevet solidt sammenspillet, de unge har vist deres værd, sammenholdet er stærkt som granit – og så har trænerens idéer fået tid til at rodfæste sig.

Hvad kan det ikke blive til, når Rezan Corlu, Andrija Pavlović m.fl. også stempler ind på holdet med gode præstationer?

Tre ting vi fik svar på

1️⃣ (Fra optakten) Går Brøndby ud og sætter sig på spillet som det tophold, man er?

Svar: Den tidlige føring betød, at man stillede sig tilbage og levede på omstillinger. I korte perioder kørte man bolden godt rundt, men det blev lidt (alt) for meget på hjemmeholdets præmisser.

2️⃣ (Optakt) Er Rezan Corlu klar til at spille en større rolle end sidst?

Svar: Vi må vente med at se Rezan Corlu folde sig ud til efter landskampspausen. Offensivspilleren blev ikke skiftet ind.

3️⃣ (Optakt) Bliver den nye udebanetrøje luftet?

Svar: Det gjorde den! Og med en sejr til følge.

Jeg var godt nok træt til sidst, så det var dejligt, at drengene kunne krige den hjem.

Mikael Uhre til Brondby.com

Startopstillingen – Radosevic i stedet for Vigen

Indskiftet: 61′ Vigen (Hedlund) 77′ Slimane (Radosevic) 90′ Børkeeiet (Uhre)

Josip Radosevic fik en startplads på bekostning af ellers formstærke Lasse Vigen. Det kunne undre, men Niels Frederiksen foretrak altså nærkampsstyrke over spilforståelse.

Der skulle heldigvis ikke gå længe efter Lasse Vigen blev skiftet ind, til han havde sat Mikael Uhre perfekt op til scoring. Brøndby kan mønstre en virkelig stærk bænk, så der er mange muligheder for at ændre billedet på banen.

Og så har vi ikke engang set det bedste endnu. Gammelby, Pavlović og Corlu er alle spillere, som i topform vil være berettigede til startopstillingen. Det er en sand luksus, når der er kamp om pladserne i det omfang.

Men mon ikke CV alligevel hiver en lille venstre wingback op af hatten før transfervinduet smækker i på mandag?

Dem holdt vi særligt øje med 

(Optakt) Marvin Schwäbe har stået glimrende hidtil i sæsonen. Men kan han også gøre det på en fredag aften i Randers?

Facit: Ja, det kunne han. Målmanden blev ellers maksimalt udfordret ved Randers dødbolde – men stod godt imod. Målet kunne han ikke stille noget op ved.

(Optakt) Sigurd Rosted befandt sig rigtig godt som den centrale skikkelse i tremandsforsvaret – nu er han tilbage som højre markør. Kan han være med til at stække Randers’ offensiv på en fredag aften?

Facit: Endnu en solid præstation af nordmanden med den stejlt opadgående formkurve. Igen krydret med scoring. En vigtig del af et stærkt defensivt trekløver.

? (Optakt) Jesper Lindstrøm er sæsonåbningens helt store åbenbaring. Kan han bygge mere på sin popularitet en fredag aften i Randers?

Facit: Jobbe lagde et skarpt hjørnespark ind i panden på Rosted – ellers kneb det lidt med slutproduktet i denne kamp. Burde have lukket kampen på sin friløber til sidst men foretrak at trække spændingen ud.

Jeg synes, drengene gør det, de kan, og det er at fighte den hjem.

Niels Frederiksen til Brondby.com