Mesterskabspokalen

Sådan vinder Brøndby guld – Tjeklisten: 10 veje til mesterskabet

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Det er efterhånden tabu at snakke om, at Brøndby kan vinde guld i år. Hvorfor egentlig? 18 kampe spillet og sølle 2 point efter førerholdet.

I enhver anden tid, ville rigtig meget nu handle om muligheden for endnu et mesterskab til Vestegnen.

Snart 16 år uden mesterskab spiller selvfølgelig ind. Man har været smerteligt tæt på et par gange. Nu snakker man hellere om genopbygning og et længere perspektiv – sæson efter sæson.

Favoritrollen ligger da heller ikke hos Brøndby IF. Det kan dokumenteres sort på hvidt, at to af konkurrenterne har brugt adskillige flere millioner på at sammensætte deres trupper.

Nu er det bare sådan i fodbold, at det ikke altid er dem, der på papiret er stærkest, der vinder i sidste ende.

Nedtoningen af chancen for et mesterskab handler vel i ligeså høj grad om, at man ser det som en fordel, hvis man kan komme fra baghjul og hente det mesterskab, der afbryder den lange forbandelse.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

Man skal slå til, når chancen byder sig til

Hvorom alting er, så kan Brøndby IF aldrig slippe afsted med at gå så stille med dørene. Selvfølgelig har man en reel guldchance, når man ligger i toppen på dette fremskredne tidspunkt af sæsonen.

Niels Frederiksen og co. vil nok heller ikke bede drengene om at lægge sig ned og tabe med vilje, hvis man kommer lidt for tæt på det helt sjove i de sidste runder i maj.

Man vinder mesterskabet, hvis man gør rent bord i resten af kampene. Så enkelt kan man altid se på det. Mindre kan dog også gøre det.

Des flere flueben ved nedenstående 10 punkter efter sæsonen – des større chance for en corona-fejring af Brøndbys 11. mesterskab med krammere på afstand i flæng.

1: Ikke råd til flere svipsere mod FCM 🏆

Man skal have point i begge de to sidste indbyrdes kampe mod FCM. Det er desværre tippet den gale vej i de to forrige, selvom Brøndby spillede godt og skabte chancer til langt mere.

De største konkurrenter til guldet har dermed det mentale overtag, når Superligaen inden længe deles op i to slutspil.

Angriberne skal sparke chancerne ind, forsvaret skal cleare boldene og Schwäbe skal skrue handskerne ordentligt på, når det gælder allermest.

2: Ingen skader på vitale positioner 🏆

De afgørende kampe kommer som perler på en snor fra nu af. Længerevarende skader på særligt vigtige positioner vil derfor koste dyrt.

Til denne kategori af bærende spillere, der meget nødigt skal undværes, nævnes her: Maxsø, Jung, Frendrup, Lindstrøm og Uhre. Truppen er ellers bred og rummer masser af kvalitet, bevares. Men visse spillere vil altså være sværere at erstatte end andre.

3: Konkurrenterne skal tage point fra hinanden 🏆

FCM og BIF har slået et lille hul ned til AGF og FCK. Der bliver masser af drabelige dyster at se frem til, efterhånden som græsset grønnes og temperaturen stiger. Det må meget gerne flaske sig således, at konkurrenterne tager point fra hinanden på kryds og tværs.

Særligt FCM ses gerne tabe terræn hen ad vejen.

4: Brøndby skal holde den stabile pointhøst 🏆

Det nuværende pointgennemsnit havde ganske givet været nok til et mesterskab i tidligere udgaver af Superligaen. Der er bare blevet råd til færre pointtab undervejs. Se bare på seneste gang, guldet endte på Vestegnen – der blev altså smidt en del point undervejs.

Ligaerne er blevet mere polariserede. Sådan er billedet over hele Europa. Der skal flere point til for at vinde guld nu end for 10 – 15 – 20 år siden.

Brøndby skal derfor holde fast i at skrabe sejre hjem – selv på halvskidte dage. Tendensen med at vinde mest og tabe engang imellem er i øvrigt at foretrække fremfor uafgjorte kampe.

5: Held og stolpe ind 🏆

De afgørende marginaler skal overvejende falde ud til Brøndbys fordel, hvilket også har været tilfældet i flere kampe hidtil.

Der har da været eksempler på stolpe ud, da Rosted så ufortjent rødt hjemme mod FCM eller da Frendrup så ufortjent gult/rødt mod AGF. Uhre, Pavlovic og Hedlund har også manglet et par millimeter fra at sikre point ved flere lejligheder.

6: AaB må ikke komme i top 6 🏆

Der er bare hold, man har det sværere imod end andre. De seneste fem indbyrdes opgør imod AaB har således kastet ét fesent point af sig. Man kan så fremføre, at det må være på tide at vende bøtten.

De fleste ser nok alligevel helst, at AaB holder sig ude af top 6, når der skal tegnes en streg igennem tabellen.

FCM slipper vi næppe for.

7: Formnedgang hos konkurrenterne 🏆

Hvis man selv smider point, er det altid en trøst, hvis modstanderne gør det samme. Både AGF, FCK og særligt FCM må hjertens gerne ramme ind i nogle gevaldige formdyk med masser af pointtab til følge.

Man bør nok heller ikke holde sig for fin til at håbe på en skade eller to blandt profilerne på samme hold.

8: Kynisme i begge ender 🏆

Det bliver ikke kønt hele vejen igennem. Tætte kampe bliver langtfra altid vundet af det bedste spillende hold. Det viser FC Midtjylland gerne prøver på imod fx Brøndby.

Den afgørende kynisme er helt nødvendig i de afgørende øjeblikke. Særligt målmand Schwäbe har vist usikkerhed på de værst tænkelige tidspunkter af sæsonen: I kampene mod FCM og i det grimme pokal-exit på Amager.

9: Hjælp fra VAR 🏆

Hvorfor ikke gå med på trenden med afgørende VAR-hjælp i pressede situationer? Det er jo oppe i tiden med kampe, som afgøres på detaljer, der ellers var blevet overset før i tiden.

En uforsætlig hands dømt mod FCM i det 93. minut af den afgørende gulddyst vil lune.

Mikael Uhre trykker kuglen i kassen, og folk eksploderer ude i stuerne.

10: Tilskuerne kommer tilbage og giver det sidste boost🏆

Man kan vel trods alt ikke afskrive et sygt håb om, at vi kommer til at se nogle tilskuere på de danske stadions i de sidste runder?

Et blå/gult boost fra tribunerne kan meget vel animere Brøndby-spillerne til en sidste kraftanstrengelse, der sikrer guldet på målfoto.

Det ville da også være et spild af de helt store, hvis Danmarks bedste fans ikke kommer til at spille en rolle i en sæson, hvor tingene har fungeret langt bedre, end selv de største optimister havde turdet håbe på.