Brøndby 3-2 FC Nordsjælland

Status halvvejs i Mesterskabsspillet -Tjeklisten: 10 veje til mesterskabet

Halvvejs i mesterskabsspillet er det tid til at gøre foreløbig status. Brøndby IF spiller stadig med om guldet. Sølle 1 point og en bedre målscore er, hvad FCM på førstepladsen har af forspring.

Aner man lidt GUMMIBEN hos de største konkurrenter til guldet?

En del fans af Brøndby IF nægter stadig at snakke om muligheden for et (meget) længe ventet mesterskab. Man kigger hellere ned i tabellen og fokuserer på at holde forfølgerne bag sig.

Men er det ikke synd og skam at snyde sig selv for de varme følelser, det giver at drømme om guld?

Sandsynligheden taler stadig klart for et mesterskab til FC Midtjylland. De har overtaget i de indbyrdes kampe mod Brøndby og de andre tophold.

Alligevel kan man med så lille et forspring, 5 kampe før afslutningen på sæsonen, ikke udelukke, at det går anderledes, end mange går og frygter/håber/tror/forventer.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

10 veje til mesterskabet 🏆

Det så lysere ud, end det gør nu, da nedenstående liste blev bragt for første gang. Brøndby førte på daværende tidspunkt Superligaen med et lille hul ned til nummer 2.

Meget skal stadig falde i hak, før Brøndby IF kan løfte sin 11. mesterskabspokal.

Lad os se på flueben, minusser og spørgsmålstegn i Mesterskabsspillet.

1: Ikke råd til flere svipsere mod FCM ❌

Man kiksede for tredje gang i sæsonen mod FCM, da det blev til endnu et nederlag i Mesterskabsspillets runde 1.

Der skal en sejr til på hjemmebane 9. maj, hvis guldet skal have en chance for at havne på Vestegnen.

2: Ingen skader på vitale positioner ✅

Man er stadig forskånet for hæmmende skader blandt de vigtigste spillere. Riveros er selvfølgelig ude – han kan dog ikke rigtig regnes med, da han aldrig nåede at spille en rolle.

Jobbe døjer med knæet, der skal opereres, og Uhre skranter også. Men man kører heldigvis videre med noget nær fuld besætning.

3: Konkurrenterne skal tage point fra hinanden ✅

FCN tog sejren på hjemmebane mod FCM, og det lunede virkelig. Randers kæmpede sig i øvrigt til uafgjort mod samme modstander. AGF og FCK har desuden gang i en heftig kamp om tredjepladsen.

Der er ikke meget, der peger på, at et af holdene (bestemt heller ikke BIF) skal gøre rent bord i resten af kampene. Det bliver sandsynligvis knivskarpt til det sidste.

4: Brøndby skal holde den stabile pointhøst

Det startede svagt i Mesterskabsspillet. 1 point i 3 kampe var den fattige høst. Siden er der blevet fulgt op med 2 sejre i streg. Det skal meget gerne udbygges med en tredje, når Randers lægger græs til i den kommende runde.

Og så SKAL man have bedre fat i både FCM, AGF og FCK i de sidste runder.

5: Held og stolpe ind

Marginalerne var imod Brøndby i starten af Mesterskabsspillet. Rosted kunne have reddet et enkelt point hjem fra Midtjylland. Og så fik FCK et sent VAR-straffespark (som i øvrigt burde have været taget om) i den følgende runde.

Også mod AGF i tredje kamp var det med en smule mere skarphed blevet til fuldt hus.

Det ser dog ud som om, at tingene igen tipper Brøndbys vej – bank under bordet.

6: AaB må ikke komme i top 6 – og FCN skal med 

AaB har gjort særligt ondt på Brøndby i de seneste år. Heldigvis nåede de ikke med i den øvre halvdel af Superligaen. Derfor slap man for nye potentielle pointtab mod samme modstander.

FCN fik til gengæld igen knebet sig med på yderste mandat. Brøndbys favoritmodstander har igen leveret varen. Man har klaret uafgjort i Parken og snuppet alle 3 point mod FCM.

Og så vandt Brøndby da selvfølgelig også lige i Farum.

En meget god modstander at have på hjemmebane i den sidste og – måske – afgørende kamp?

7: Formnedgang hos konkurrenterne

Det er lidt op og ned for både BIF, FCM, FCK og AGF. Ingen vedvarende formdyk eller opture – dog tabte AGF pusten og missede en ellers gylden chance for guldkamp.

Det bliver fra kamp til kamp i resten af sæsonen.

Eller var det måske tegn på gummiben, som FCM viste på Farums kunstgræs mandag aften?

8: Kynisme i begge ender

Kynismen manglede for nogle kampe siden. Den er dog kommet tilbage med to sejre og to clean sheets. Det stabile forsvar og det tilpas kyniske angreb har allerede båret Brøndby langt i sæsonen.

Kan det også bære hele vejen til g…..?

9: Hjælp fra VAR ❌

VAR var i den grad imod i det seneste derby. Først spottede det kritiserede system en – korrekt – hands i feltet. Siden hed det sig, at man ikke havde de rette billeder til at få straffesparket taget om, da Daramy tydeligvis var for tidligt i feltet.

Kritik eller ej – der er nok ingen fra Brøndby, der brokker sig, hvis man kan hive nogle marginale sejre hjem på VAR-eftersyn her sidst på sæsonen.

10: Tilskuerne kommer tilbage og giver det sidste boost

Tilskuerne er tilbage og sikke det luner!

Godt nok er der stadig begrænsninger på hvor mange, der må lokkes ind. 7.500 er dog nok til at skabe en hektisk kulisse på Brøndby Stadion.

Der er bagt op til noget af en dyst, når FCM kommer på besøg til sæsonens sidste indbyrdes opgør!

At nægte sig selv at drømme er lig med et liv på halv kraft.