De mest mindeværdige kampe af Brøndby IF

Top 20 – De mest mindeværdige kampe af Brøndby IF

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Her kan du blive klogere på de bedste og mest mindeværdige kampe af Brøndby IF gennem tiderne. Det er sådan en liste, som er god at finde frem i hårde tider – eller bare når man har brug for et smil på en regnvejrsdag.

Her bliver du taget tilbage til legendariske stunder, som spillere og fans i gult og blåt aldrig glemmer.

De enkelte placeringer kan altid diskuteres – men tag turen ned ad mindernes allé som en oplevelse uanset hvor dine personlige favoritkampe er placeret på listen.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

Stoltheden er kolossal
Helt unormal
Vi står sammen om vor klub
Brøndby IF

Brøndby Stadion

20. Brøndby IF 7-1 B1909

28/3 1982 10:30

1. Division, 1. runde

6′ 1-0 Michael Laudrup 
24′ 2-0 Michael Laudrup 
27′ 3-0 Anders Sundstrup 
43′ 4-0 Jim Stjerne Hansen 
46′ 5-0 Ole Østergaard 
73′ 5-1 Jesper Petersen
75′ 6-1 Bjarne Jensen
76′ 7-1 Steen Jørgensen

Hvilket bedre sted at starte denne liste end Brøndbys debut i landets bedste række. 7-1 og så var man ligesom i gang, ikke?

B1909 fra Odense var også nyoprykkere – men styrkeforholdet på dagen pegede nærmere på, at der var flere rækker imellem de to hold. Med til historien hører dog, at B1909 var mere end almindeligt dårligt forberedte før kampen.

En diarré-epidemi hærgede i truppen, så flere stamspillere ikke kunne være med. Spillerbussen dukkede i øvrigt aldrig op – derfor måtte spillerne ræse afsted i privatbiler for at nå frem i tide til kampstart kl. 10:30.

Hos opkomlingene fra Københavns Vestegen strålede nok engang en purung Michael Laudrup, som da også stod for Brøndbys to første træffere i 1. Division.

Som om det ikke var nok, viste 17-årige Laudrup også blik for sine medspillere, da han havde næstsidste fod på scoringerne til 3-0 og 5-0.

Brøndby over det hele

Brøndbyernes Idrætsforening kværnede simpelthen hen over det gæstende hold fra B1909. Med flydende kombinationsspil spillede man sig frem til chance efter chance. Træner Tom Køhlert havde virkelig fået smurt angrebsmaskinen godt op til turneringsstart.

På Brøndbys hold fandt man flere spillere i starten af 20’erne på vej ind i deres bedste fodboldalder. Der var dog også et par rutinerede herrer, hvoraf den senere generalsekretær i DBU, Jim Stjerne Hansen, springer i øjnene som dirigent.

Det var ren legestue, da Brøndby debuterede i landets bedste række. Sidst på sæsonen måtte man dog erkende, at man stadig havde et stykke vej, før man kunne kalde sig selv for landets bedste fodboldklub.

Sæsonen sluttede med en placering som nr. 4. – syv point efter mestrene fra Odense Boldklub.

Og stakkels B1909? De rykkede ned igen med et brag.

19. Brøndby IF 1-0 FC København

28/11 2012 20:30

Pokalturneringen, kvartfinale

91′ 1-0 Mike Jensen

Sejre over ærkerivalen er naturligvis altid noget, der varmer ethvert blå/gult hjerte. At slå FC København ud af turneringer lægger flere procenter oveni jubelen.

Her befinder vi os i pokalturneringens kvartfinale, som skulle afvikles på Brøndby Stadion. Kampen var lige og gik i forlænget spilletid efter halvanden time uden mål.

Kort inde i forlængelsen gik stadion så for første gang fuldstændig amok, da Brøndby-drengen Mike Jensen udnyttede Antipas’ glimrende forarbejde og bankede bolden i kassen. Med til historien hører, at det var samme Jensens afskedskamp, da Rosenborg ventede i kulissen.

Kampen var langtfra slut, da der stadig var knap en halv time at spille. Mod slutningen fornemmede en medlevende Sydsiden, at sejren var i hus – så meget at enkelte fans entrerede banen lige bag ved det mål, som Michael Tørnes vogtede.

Eufori og baneinvasion

Da slutfløjtet lød eksploderede det hele først for alvor. Mike Jensen stillede sig op på reklamebanderne foran Sydsiden for at lade sig hylde og for at fejre den vigtige sejr sammen med fansene.

Efterhånden var publikums glæde dog ikke til at kontrollere længere, da de kom myldrende ind på banen for at tiljuble spillerne. Det kom helt ud af kontrol, da sejrsrusen gik ned mod den anden endetribune, hvor FC Københavns slukørede fans opholdt sig.

Herefter fulgte tumultariske scener, hvor kampklædt politi med hunde indtog banen og gennede Brøndbys fans tilbage. Jo, det kunne være gået helt galt ved den lejlighed. Hvad man skal huske er dog, at hele scenariet udsprang af glæde over en sejr over rivalerne fra Østerbro, som faldt på et tørt sted.

Kampen fik det efterspil, at Brøndby blev dømt til at spille to hjemmekampe for tomme tribuner – en forsmag på corona-tiden, hvor fodbold også blev spillet for gabende tomme stadions.

18. Brøndby IF 3-2 Esbjerg fB

1/5 2008 15:00

Pokalfinale

14′ 0-1 Samuel Holmén
62′ 1-1 Søren Rieks
68′ 1-2 Max von Schlebrügge
78′ 2-2 Søren Rieks
84′ 2-3 Martin Retov

Årene efter Michael Laudrups tid som træner var særdeles turbulente. Der var udskiftninger på trænerposten, og man sejlede generelt rundt på alle fronter. Netop af den grund var denne pokaltitel særdeles kærkommen.

Det var ikke gået godt i ligaen i sæsonen 07/08. Tom Køhlert var endnu en gang blevet hevet ind som redningsmand, men det var som om, at der manglede noget magi fra fortiden.

Der var disciplinære problemer i truppen, og den principfaste Køhlert måtte se i øjnene, at topfodbold i 00’erne var meget langt fra det Brøndby-sammenhold han selv var med til at opfostre i de glade 80’ere.

Netop pokalturneringen blev dog et pusterum fra alle problemerne på og udenfor banen. Det er set før, at et hold spiller godt og løssluppent i den ene turnering for at falde tilbage i et usundt mønster i ligaen.

Superligaen blev efterhånden i sæsonen nedprioriteret til fordel for pokalsucces – og det gav som bekendt pote i sidste ende.

Pokalfest i Parken under ombygning

Det var særprægede rammer dette års pokalfinale fandt sted i. Ikke nok med at kampen blev spillet 1. maj imens arbejders kampdag fandt sted i Fælledparken udenfor – den ene endetribune på Danmarks nationalstadion var revet ned, da der skulle opføres en ny af slagsen.

Det generede dog ikke Brøndby-spillerne den mindste smule, da de kom ud som lyn og torden for at tage titlen hjem for næsen af Esbjerg med Troels Bech som træner.

Der skulle blot gå et lille kvarter inden dynamoen Samuel Holmén scorede for de blå/gule foran den ikke eksisterende endetribune.

Stillingen holdt indtil pausetid, men i anden halvleg eksploderede kampen med mål i begge ender. Det blev en rutsjebanetur af de helt store med den rette vinder til sidst, da den senere Brøndby-træner Martin Retov satte trumf på med målet til 3-2 og euforisk jubel på den eksisterende endetribune proppet med feststemte Brøndby-fans.

Efter pokaloverrækkelsen forsøgte de tilbageværende fans at kalde Tom Køhlert ud til hyldest – men forgæves. Man har vel sine principper at holde på selv i sejrens søde stund.

17. AGF 0-7 Brøndby IF

21/8 2016 16:00

Superligaen, 6. runde

24′ 0-1 Kamil Wilczek
39′ 0-2 Niklas Backman (Selvmål)
41′ 0-3 Andrew Hjulsager
45′ 0-4 Hany Mukhtar
47′ 0-5 Teemu Pukki (Straffe)
63′ 0-6 Teemu Pukki
68′ 0-7 Andrew Hjulsager

Russeren med det mundrette navn Dzhamaldin Khodzhaniiazov fik marchordre efter et kvarters spil for en nødbremse – og herefter tog det ellers fart med en nedslagtning af nærmest usete dimensioner i dansk topfodbold.

Alexander Zorniger havde indtaget trænersæddet med bravour og overfaldsfodbolden kørte endnu i højeste gear. Der blev angrebet nådesløst fra både venstre, højre og midtfor.

AGF blev skudt sønder og sammen denne sene sommereftermiddag foran eget publikum – og det kunne faktisk være gået endnu værre, hvis ikke Brøndby havde lettet foden fra speederen i de sidste 20 minutter.

Hvem siger, at quick fixes ikke eksisterer i fodbold? Brøndby var gået fra at være et omstændigt pasningshold, uden meget succes under Thomas Frank, til at smadre igennem og indkassere masser af point med nye tyske øjne på hvad der skulle til.

Alt gik i mål

Og det var flotte kasser, der blev hamret ind. Wilczek startede målfesten efter en retur fra AGF-keeperen, før Backman scorede selvmål. Hjulsager sendte den op i krogen, og Mukhtar gjorde det samme i modsatte hjørne kort før pausen.

Teemu Pukki var i sine velmagtsdage og øgede til både 5-0 og 6-0 inden Hjulsager satte punktum til 7-0, og så syntes man tilsyneladende, at nok var nok.

Genser man kampen fra dengang, er det tydeligt, hvor godt Zornigers spilkoncept allerede havde sat sig på daværende tidspunkt. Det er næsten som om, at truppen kollektivt havde smidt den taktiske spændetrøje fra tidligere og bare giver los i et totalt angrebsraseri.

Brøndby fortsatte med at score mange mål i sæsonen 16/17, men efterhånden stod det dog klart, at der lige var en enkelt konkurrent, som var lidt længere i processen med at peake som hold.

Det endte derfor med sølvmedaljer – i øvrigt med god afstand til nr. 2, hvorfor man kunne fokusere på succes i pokalturneringen, som desværre også endte med kun en sølvmedalje.

Men man troede knap sine øjne den eftermiddag i Aarhus.

16. Brøndby IF 5-0 Varteks

1/11 2001 19:00

UEFA Cup

1′ 1-0 Goran Borovic (Selvmål)
31′ 2-0 Ruben Bagger
53′ 3-0 Mattias Jonson
76′ 4-0 Mattias Jonson
83′ 5-0 Mattias Jonson

2-0 havde egentlig været nok på hjemmebane efter et nederlag på 1-3 i første kamp. Men når nu man kommer foran allerede efter 22 sekunder på et selvmål, skulle man da være et skarn, hvis ikke man gik målamok.

Åge Hareide var træner og blev kritiseret vidt og bredt her knap to år inde i sin ansættelse. Netop denne kamp skaffede dog arbejdsro i et stykke tid, da europæisk succes altid er noget, der falder på et tørt sted ude på Vestegnen.

Man anser sig for at være et hold, der skal kæmpe med om europæisk hæder, men det er ikke altid anstrengelserne står mål med ambitionerne.

Ruben Baggers helflugter på oplæg fra magiske Peter Madsen fejlede bestemt ikke noget. Målet blev fejret op mod den øvre Faxe Tribune, da ståpladstribuner jo ikke er noget, som UEFA er særlig glade for.

Mattias Jonson bombede videre

Man var samlet videre allerede efter første halvleg – men Mattias Jonson sørgede for, at absolut ingen kunne stille spørgsmålstegn ved det videre avancement, da dommeren lod de stakkels kroater slippe for yderligere ydmygelse.

Stakkels er måske så meget sagt, for Balkan-holdet havde kampen igennem brugt hårdhændede metoder for at stoppe de flyvende Brøndby-drenge – heldigvis uden held.

Med til historien hører, at Brøndby måtte udskifte keeper Mogens Krogh efter første halvleg med reserven Kim Drejs, som ikke var uheldig med at have træværket til hjælp i flere situationer. Kroaternes desperate pres blev dog neutraliseret efterhånden som føringen blev mere og mere umulig at indhente.

Brøndby gik sikkert videre til næste runde, hvor italienske Parma ventede. Efter et glimrende 1-1-resultatet på udebane i første kamp måtte man erkende, at overmagten var for stor med et klart nederlag på 0-3 hjemme.

Varteks-kampen har siden skrevet sig ind i historiebøgerne som en af kampene, hvor Brøndby var dømt ude og borte men rejste sig som Fugl Føniks af asken og gjorde alle tvivlere til skamme.

15. Brøndby IF 3-1 Hertha Berlin

4/8 2016 20:15

Europa League, kvalifikation

3′ 1-0 Teemu Pukki
30′ 1-1 Vedad Ibišević
34′ 2-1 Teemu Pukki
52′ 3-1 Teemu Pukki

Zorniger og Brøndby var stadig et nyt match. Europa Cuppen skulle vise sig som det perfekte springbræt for den tyske træners overfaldsfodbold. Man havde tabt første runde i Berlin med 0-1, så det var hårde odds før returen.

Nogle år forinden havde man præsteret fint mod selvsamme klub fra Berlin, men blev alligevel slået ud på bitter manér til allersidst.

Over 17.000 revanchelystne fans havde fundet vej til Brøndby Stadion og skabte en fanatisk stemning, som kun blev endnu vildere, da finske Pukki nettede efter blot tre minutters spil.

Da Hertha udlignede efter en halv time blev optimismen selvsagt punkteret en del, men den blomstrede op igen blot fire minutter senere, hvor Pukki igen var på pletten. Ét mål mere ville nu bringe Brøndby videre i Europa League-kvalifikationen.

Hertha-koks skabte forløsningen

Stillingen var 2-1 ved pausen, men Hertha Berlin kom ud til anden halvleg som om de stadig ikke helt havde forstået situationens alvor.

Ihvertfald skulle der kun gå syv minutter før sjusket omgang med bolden i de bagerste rækker havde banet vej for en Wilczek-assist til … Teemu Pukki med sit tredje mål i kampen.

Hvis der var nogle, der havde tvivlet på Alexander Zornigers taktiske planer for Brøndby, gjorde de det ikke længere, nu hvor det var bevist, at man også kunne skabe resultater i europæisk fodbold mod et hold fra Bundesligaen.

Det gik næsten for godt i starten af Zornigers trænertid på Vestegnen. Resultaterne blev da heller ikke ved med at arte sig som i de første måneder.

Selvom man fik en tiltrængt skalp af de store, banede man sig heller ikke denne gang vej til et europæisk gruppespil.

14. FC København 0-1 Brøndby IF

5/11 2017 12:00

Superligaen, 15. runde

42′ 0-1 Christian Nørgaard

Sejre over ærkerivalerne fra FC København er altid værd at mindes. Denne kamp var dog ekstra særlig, da man brød en forbandelse i Parken, som havde varet i over 13 lange år.

19/9 2004 – 5/11 2017. Fraregnet en sejr i hedengangne Royal League havde Brøndby ikke triumferet i Parken over FCK i det lange tidsrum.

I 2004 hed spillerne i gult og blåt Agger, Kahlenberg, Elmander og Skoubo. Der skulle bl.a. en Rønnow, en Röcker, en Mukhtar og selvfølgelig en Christian Nørgaard til for at bryde den onde stime, som bare havde forstærket sig selv igennem årene.

Nu hvor man igen kunne vinde i Parken, stod alle porte på vid gab. Hvad kunne det ikke føre til med Alexander Zorniger ved roret?

Festen ville ingen ende tage

Selvom der med 25.000 tilskuere på plads i Parken langtfra var udsolgt, kunne der grundet begrænsninger for udeholdet ikke presses flere Brøndby-fans ind.

Sejren blev fejret efter alle kunstens regler på tribunerne, men der ventede truppen endnu mere hæder, da den vendte tilbage til Brøndby. Her ventede nemlig i tusindvis af fans, som ikke havde fået billet til at overvære den historiske kamp på nærmeste hold.

Det er med at fejre sine triumfer, når man kan, for man ved aldrig, hvornår man får muligheden igen – det har man som Brøndby-fan efterhånden forstået vigtigheden af.

Tre måneder senere kunne man så endnu en gang juble i Parken, da man også ved denne lejlighed sejrede med 1-0, og dermed ekspederede fjenderne fra Østerbro ud af Pokalturneringen. Denne gang hed målscoreren – som så mange gange før og siden – Kamil Wilczek.

13. AC Horsens 0-1 Brøndby IF

20/5 2013 17:00

Superligaen, 33. runde

90′ 0-1 Lebogang Phiri

Liv eller død-kampe er et udtryk, som bliver brugt flittigt. Da Brøndby tog til Horsens for at sikre sig endnu en sæson i Superligaen, var der dog mere om snakken end så mange gange før.

I sæsonen 2012/2013 havde man været ude i tovene som aldrig før. En truende konkurs lurede hele tiden i baggrunden, og på banen gik man fra nederlag til nederlag med Auri Skarbalius i trænersædet.

Tilskuertallene på Brøndby Stadion var skræmmende lave. Men da det stod klart, at der skulle point på kontoen i de sidste kampe for at afværge nedrykning, mødte folk op og støttede drengene på banen det bedste, de havde lært.

I næstsidste runde var der ingen mellemløsning. FC Nordsjælland skulle besejres for at bevare et realistisk håb om redning i sidste runde. Foran egne fans blæste man da også Farum-holdet ud af banen med en forrygende sejr på 4-0.

Drama for alle pengene i Horsens

Der skulle blot ét enkelt point mere på kontoen i Horsens for at sikre sig eksistensen blandt de bedste klubber i Danmark. Man skulle grueligt meget igennem, før redningen var en realitet.

Kigger man på startopstillingen fra den skæbnesvangre dag, kan det undre, at det kom så vidt. Folk som Martin Albrechtsen, Jens Stryger Larsen, Dennis Rommedahl, Quincy Antipas og Lebogang Phiri vidner om en mængde af kvalitet, som aldrig skulle være kommet i nedrykningsfare.

Men det kom man nu engang. Den store grad af uro uden for banen havde helt sikkert også sit at sige.

Horsens skulle bruge en sejr for at redde sit liv i Superligaen, så der var alt på spil denne tidlige aften i maj 2013.

Brøndby-fans havde invaderet alle sektioner af stadion, selvom man naturligvis havde sit eget afsnit at opholde sig på. At der var meget på spil, var tydeligt på alle tænkelige parametre.

Med livet som indsats

Spillet på banen bar præg af nerver uden på tøjet. Med 20 minutter igen skete der så det, at Brøndby-angriberen Antipas modtog sit andet gule kort. Fordelen var spillet over til Horsens, som dog stadig manglede at putte bolden i nettet.

Det skete som bekendt aldrig. Til gengæld nåede Phiri både at misbruge et gigantisk tilbud og blive helt til sidst, da han satte sidste fod på den forløsende scoring til 1-0.

Der blev efterfølgende jublet og fejret som gjaldt det et verdensmesterskab. Det er ikke til at sige, om Brøndby havde klaret skærene økonomisk, hvis man var rykket ned i 1. Division.

12. Brøndby 3-1 Silkeborg IF

10/5 2018 17:00

Pokalfinale

33′ 1-0 Davit Skhirtladze
35′ 1-1 Benedikt Röcker
41′ 1-2 Kamil Wilczek
90′ 1-3 Kamil Wilczek

Der var gået 10 år siden den seneste titel, så denne pokalsejr var naturligvis noget helt særligt. Alexander Zornigers glimrende trænerarbejde kulminerede denne aften i Parken – selvom man helst havde set en endnu større fest nogle dage senere.

2017, 2018 og 2019. Tre pokalfinaler i træk hvoraf Brøndby desværre kun trak sig ud af løjerne som vinder en enkelt gang. Det tog nu ikke noget af glæden ved atter at kunne fylde København op med glade og feststemte fans i tusindvis denne dag.

Silkeborg lå til nedrykning i Superligaen – derfor regnede man på forhånd også med at Brøndby skulle køre den sikkert hjem. Man havde spillet berusende angrebsfodbold hele sæsonen og i øvrigt haft en dejlig vane med også at køre de smalle og sene sejre hjem.

Med Wilczek, Pukki og Mukhtar til at skabe det offensive fyrværkeri var der lagt i kakkelovnen til en kamp på banen, der kunne matche, hvad der skete udenfor.

En spand koldt vand i hovedet førte til den ventede sejr

I finaler er det ofte sådan, at eventuelt stor styrkeforskel udligner sig på dagen. Silkeborg bed da også godt fra sig i kampens indledning og bragte sig foran på mål af georgiske Skhirtladze efter en god halv time.

Brøndby var et hold i en sund forfatning og lod sig da heller ikke gå unødigt på af den uventede scoring. Man fortsatte med at klø på fremad banen, hvilket kastede en udligning af sig blot to minutter senere.

Den tyske midterforsvarer Benedikt Röcker kom først på et hjørnespark og fik drejet bolden i kassen. Kamil Wilczek ville også lege med og sørgede for Brøndby-føring før pausen.

I anden halvleg var Brøndby ikke presset til at komme fremad med hele arsenalet men kunne i stedet lurepasse på at sætte nådestødet ind. Det kom da også – men først med få minutter tilbage at spille, da indskiftede Lasse Vigen driblede sig igennem og fandt Wilczek umarkeret ved bagerste stolpe.

Festen begyndte for alvor. Brøndby kunne atter løfte en pokal efter 10 års ventetid.

11. AGF 3-3 Brøndby IF

12/5 1996 15:00

Superligaen, 30. runde

45′ 0-1 Peter Møller
55′ 1-1 Thomas Thorninger
64′ 2-1 Thomas Thorninger
75′ 3-1 Henrik Mortensen
79′ 3-2 Ebbe Sand
87′ 3-3 Mogens Krogh

Kronprins Frederik var blandt gæsterne på Aarhus Stadion, der var propfyldt til denne afgørende kamp i toppen af landets bedste række. AGF behøvede en sejr, mens Brøndby kunne nøjes med uafgjort.

Tjek lige hvordan scoringerne faldt i denne uforglemmelige guldkamp. Peter Møller bringer Brøndby foran, hvorefter Thorninger vender billedet for århusianerne. Kampen synes tabt, da AGF scorer endnu en gang med kun et kvarter tilbage at spille.

Men Brøndby-holdet var af en særlig støbning i de år. Man gav ikke op uden videre. Ebbe Sand var for alvor begyndt at røre på sig og bragte Brøndby tilbage i kampen.

Sidste målscorer sikrede dog, at kampen har skrevet sig ind i Superligaens historie som en af de mest vanvittige. Mogens Krogh havde for vane at agere angriber for sjov til træning i ny og næ – og det gav pote.

Krogh bragte guldet tilbage til Brøndby

Allan Nielsen med det blå hår tog et hjørnespark, som Brøndby-målmanden fik hovedet på. AGF slap dog med skrækken i første omgang.

Da Per Nielsen fik skrabet bolden ind i feltet, troede de færreste deres egne øjne, da Mogens Krogh endnu en gang kom højest og pandede bolden i nettet til slutresultatet 3-3.

En vanvittig fodboldkamp var spillet i færdig i Aarhus, og Brøndby forblev på ligaens førsteplads, som de holdt fast på i de resterende kampe. Guldet kom tilbage til Vestegnen efter meget tumult og en næsten-konkurs siden det seneste mesterskab i 1991.

At Mogens Krogh står som sæsonens vigtigste målscorer bidrager kun til myten om en helt særlig karakter i Brøndby IF’s historie.

10. FC København 1-4 Brøndby IF

21/5 1998 15:00

Pokalfinale

4′ 0-1 Bo Hansen
32′ 0-2 Ebbe Sand
36′ 1-2 Peter Nielsen
53′ 1-3 Jesper Thygesen
81′ 1-4 Bent ‘Turbo’ Christensen

Når man skal slutte en serie med tre mesterskaber i træk af, kan man ligeså godt gøre det med manér. Ebbe Sand var brandvarm før VM, og Kim Vilfort var ved at takke af.

Ebbe Skovdahls trænertid i Brøndby peakede i disse dage. Vestegnsklubben var bragt eftertrykkeligt tilbage, hvor den hørte hjemme – på toppen af dansk fodbold.

Efter nogle trange år i 90’erne, efter Morten Olsens fyring og Interbank-affæren, valgte man at gå tilbage til Ebbe Skovdahl endnu en gang. Tredje æra med træneren blev den mest indbringende. 1996, 1997 og 1998. Mesterskaberne kom som perler på en snor med et meget stærkt spillermateriale på banen.

Ligaen var allerede vundet, da pokalfinalen anno 1998 skulle finde sted. FC København ventede på sin hjemmebane, der var fyldt helt op med forventningsfulde fans.

Det var endnu før DBU var skredet til omfangsrige restriktioner med det formål at begrænse balladen imellem de to holds tilhængere – derfor var der ingen bufferzoner med tomme sæder at spotte.

FCK blev sat til vægs i egen hule

Legendariske Mogens Krogh vogtede buret. Brøndby-drengen Per Nielsen styrede de bagerste rækker, hvor Søren Colding på højre back havde markeret sig så meget, at han skulle med Danmark til VM i Frankrig måneden efter.

John Faxe gav den gas på midtbanen, hvor han vanen tro modtog en advarsel for at tackle lidt for meget igennem. Efter kampen var der ingen tvivl om, hvem der skulle modtage æren som ‘Årets pokalfighter.’

Oppe foran dannede Ebbe Sand en giftig duo sammen med ‘Bomber’ Bo Hansen. Jo, der var rigeligt at holde øje med for drengene fra Østerbro.

Cifrene 4-1 lyver dog en anelse om kampens forløb. Det var ingen ren udklassering – men Brøndby slog til på de helt rette tidspunkter.

Blot tre dage senere ventede så endnu et derby i Parken. Denne gang i den allerede afgjorte Superliga. Brøndby stillede med de spillere fra finalen, som ikke havde festet alt for hårdt igennem, suppleret op med nogle reserver.

Også ved denne lejlighed gik det helt fint. Det blev igen 4-1 til Brøndby IF. Styrkeforholdet anno 1998 var sat eftertrykkeligt på plads.

9. Brøndby IF 4-1 Honved Budapest

17/9 1986 19:00

Mesterholdenes Turnering, 1. runde

13′ 1-0 John Jensen
19′ 1-1 Lajos Détári
56′ 2-1 Lars Olsen
59′ 3-1 Ole Østergaard
83′ 4-1 Tommy Christensen

Den første gang er som bekendt altid noget specielt. Meget passende blev Brøndbys første Europa Cup-mål scoret af John Faxe, og siden gik det bare over al forventning.

Brøndbyernes Idrætsforening vandt sit første mesterskab i 1985. Da den danske ligastruktur dengang var skruet således sammen, at man startede først på året for at kåre en mester til efteråret, måtte Brøndby vente næsten et års tid på at prøve kræfter med europæisk fodbold.

Den storsatsende klub fra Københavns Vestegn fik en forrygende debut på den helt store scene. Selvom man indtil nu kun havde dystet mod hjemlige modstanderne, lignede det et meget rutineret mandskab, der bød ungarske Honved Budapest velkommen indenfor.

Der manglede ikke visioner fra formand Per Bjerregaard. For at sådan nogle skal kunne føres ud i livet, skal der resultater på bordet – og det fik man i de første år med fuldtidsprofessionalisme i Brøndby IF.

En magisk aften i september

De 6438 tilskuere på det dengang beskedne og åbne Brøndby Stadion, blev vidner til en toppræstation fra et mandskab, der havde ventet på denne aften meget længe.

Man ville bide skeer med de helt store i Europa, og så var det vigtigt at komme godt fra land for at sætte skeptikerne på plads. Det danske landshold hørte til i toppen af det europæiske hierarki – hvorfor skulle man ikke også have et klubhold af samme kaliber?

Brøndby Stadion skulle ikke bare lægge græs til enkelte kassekampe mod hold fra kontinentet, hvis stjernespillere folk primært betalte for at komme og se med egne øjne. Nu skulle man komme så langt som muligt ved egne profilers hjælp.

Kim Vilfort, Lars Olsen, Bjarne Jensen, Henrik Jensen og selvfølgelig førnævnte John ‘Faxe’ Jensen – alle er de navne, som giver enhver Brøndby-fan, med nogle år på bagen, de helt rigtige fornemmelser i kroppen.

På bænken sad endda en purung Brian Laudrup, som blev fundet en tand for uerfaren til at komme i kamp ved denne lejlighed. Men han tog revanche senere med masser af personlig hæder og et europamesterskab blandt meget andet.

8. Brøndby 3-2 FC Midtjylland

5/5 2005 15:00

Pokalfinale

41′ 0-1 Morten Skoubo
47′ 1-1 Michael Hansen
60′ 2-1 Razak Pimpong
76′ 2-2 Kim Daugaard
111′ 2-3 Ruben Bagger

Sikke en pokalfinale, sikke et hold, og sikke en dag i og omkring Parken. Brøndby havde endnu ikke sikret sig mesterskabet i 2005 – inden det skete, hjemtog man pokalen efter en uforglemmelig finale.

Michael Laudrup havde også vundet pokalfinalen i 2003 mod samme modstander – dengang med de klare cifre 3-0. Denne gang var der noget mere kamp om sagerne.

Epoken med Michael Laudrup som træner bød på en masse fortryllende fodbold. Desværre kiksede man et par mesterskaber, hvor man ellers lå godt til, indtil FCK snuppede guldet til sidst.

I sæsonen 04/05 gik det dog helt anderledes. Mandskabet peakede så flot og nydeligt med en blanding af rutine og fremadstormende talenter. FC Midtjylland havde ambitioner om at byde de store københavnske klubber trods, men manglede stadig det endelige gennembrud.

Brøndby tog pokalen hjem i forlænget spilletid

Alt spillede på denne varme dag i maj – særligt med de blå/gule briller på. Den endnu eksisterende Coca Cola-tribune i Parken var proppet til randen med feststemte Brøndbyfans – ligesom store dele af resten af stadion var det.

Kombinationen Kahlenberg, Mads Jørgensen og Morten Skoubo, med sidste fod på, sørgede for jubel sidst i første halvleg. Det tegnede meget lovende efter pausen, selvom FCM havde bidt godt fra sig.

I starten af anden halvleg smed Michael Hansen dog en spand iskold vand i hovedet på Brøndbys forhåbninger. Og det blev værre endnu, da ghanesiske Razak Pimpong headede bolden i kassen til midtjysk føring.

Fem minutters tid senere tippede kampen dog igen, da samme Pimpong modtog sit andet gule kort og dermed reducerede FC Midtjylland til en spiller færre på banen.

Med et kvarters tid tilbage at spille bragede Kim Daugaard et af de bedste mål nogensinde scoret i den danske pokalturnering i kassen – en helflugter der aldrig efterlod nogen tvivl om, hvor den ville ende.

2-2 var dermed stillingen efter ordinær spilletid.

I den forlængede spilletid viste Thomas Kahlenberg overblik i verdensklasse, da han fandt indskiftede og gennemrutinerede Ruben Bagger, som nemt kunne skrabe bolden i kassen til 3-2.

Pokalen blev efterfølgende hævet med forhåbninger om en endnu større triumf i de kommende uger.

7. Brøndby IF 2-1 Schalke 04

27/11 2003 17:15

UEFA Cup

16′ 1-0 Andreas Jakobsson (Straffe)
55′ 1-1 Victor Agali
71′ 2-1 Mattias Jonson
121′ 3-1 Dan Anton Johansen (Straffesparkskonkurrence)
121′ 3-2 Sven Vermant (Straffesparkskonkurrence)
121′ 4-2 Thomas Kahlenberg (Straffesparkskonkurrence)
121′ 5-2 Peter Foldgast (Straffesparkskonkurrence)

Brøndby kom langt i det andet Europa-togt under Michael Laudrup – rigtig langt. At tage store tyske skalpe er en af klubbens specialiteter. Det måtte den tidligere profil Ebbe Sand erfare.

Første runde i dobbeltopgøret var blevet tabt med 1-2 på Arena Auf Schalke, så der var ingen vej udenom – der skulle blæses til angreb fra start foran de stuvende fulde tribuner.

En af de vigtigste spillere på holdet trådte frem og tog ansvaret, da der blev fløjtet for straffe efter kun et kvarters tid. Bolden strøg i nettet til 1-0, hvilket med et udebanemål i banken var nok til videre avancement.

Andreas Jakobsson spillede i øvrigt ikke længe i Brøndby, før der blev lagt et bud, man ikke kunne sige nej til. Klassen fornægtede sig ikke – heldigvis kom en ungdomsspiller ved navn Daniel Agger op og udfyldte hans plads.

Ingen forlod deres pladser før tid

Det var november, det var koldt, og det var ved at blive sent med tanke på, at mange skulle op og på arbejde næste dag. Men ingen gik fra denne kamp før tid, da der var alt på spil til det allersidste spark.

Kampen bølgede frem og tilbage efter Brøndbys føringsmål. Schalke 04 var immervæk en anselig størrelse fra den tyske Bundesliga – men man stod godt imod. Lige indtil nigerianske Victor Agali udlignede føringen og dermed bragte fordelen over på Schalkes side.

Det slog dog ikke hjemmeholdet ud. Med vindertyper som Per Nielsen og Morten Wieghorst på holdet er man sikret, at ingen giver op før tid.

Dan Anton Johansen fyrede kanonen af langt udefra, Peter Foldgast helkiksede returbolden, som sprang hen til Mattias Jonson, der skrabede bolden i mål til 2-1 og lighed i stillingen.

Der blev ikke scoret yderligere i hverken den ordinære eller forlængede spilletid. Karim Zaza blev herefter den helt store helt i straffesparkskonkurrencen, hvor kun ét enkelt tysk forsøg gik i nettet.

Af den grund gjorde det ikke så meget, at Andreas Jakobsson denne gang måtte se sit forsøg pillet. Karim Zaza snuppede endnu et tysk forsøg, og så var man klar til at møde mægtige FC Barcelona i foråret.

‘Nu er de gamle dage tilbage – vi skal igen være med i UEFA Cuppen til foråret,’ sagde en pavestolt assistenttræner ved navn John Faxe Jensen efterfølgende.

6. Brøndby IF 3-0 Bayer Leverkusen

28/11 1990 19:00

UEFA Cup

6′ 1-0 Torben Frank
60′ 2-0 Bent Christensen Arensøe
66′ 3-0 Torben Frank

Idrætsparken skulle rives ned og erstattes af en mere moderne arena med det forkortede navn Parken. Brøndby stod for at tage afsked med det gamle nationalstadion ved at sende endnu en tysk favorit hjem med et klart nederlag.

Morten Olsen var blevet træner for Brøndby IF i starten af 1990 – og så var det gået rigtig stærkt. Man stræbte stadig efter en endnu højere grad af professionalisme, så man kunne dyste på lige fod, når der var europæisk fodbold på programmet.

Morten Olsen var på papiret helt grøn som cheftræner. Men i realiteten havde han fungeret som flere træneres forlængede arm på banen igennem mange år, så det var ingen novice, der sad på Brøndbys trænerbænk og kommanderede tropperne på plads.

Det danske mesterskab anno 1990 var kommet på plads tidligere på året, da man endnu spillede fra forår til efterår – nu skulle den europæiske kampagne føres endnu videre, end den allerede var.

Fejende flot afskedsreception

De første maskiner havde allerede gjort deres indtog på de gamle og udtjente tribuner. Her havde danske roligans fejret store triumfer bl.a. med firserlandsholdet.

Richard Møller Nielsens nutidige landshold havde måttet se sig besejret af Jugoslavien to uger tidligere, hvilket betød, at deltagelse ved EM i Sverige nu var en umulighed – troede man.

23.000 tilskuere var vidner til endnu en europæisk magtdemonstration fra de danske himmelstormere fra Brøndby. Her var ganske enkelt tale om et af europas bedste klubhold på det tidspunkt.

Særligt imponerende, når man tager i betragtning, hvor få kampe den danske turnering løb over og hvor lille et budget, man opererede med i forhold til de helt store klubber på kontinentet.

Erik Rasmussen – Tryllerik – drev gæk med de tyske stjerner gennem hele kampen. Torben Frank scorede to gange, Turbo-Bent en enkelt – og så var tyskerne klar til at gå i bad.

Idrætsparken havde fået den afsked med dansk fodbold, den fortjente.

5. Brøndby IF 2-1 Bayern München

16/9 1998 20:45

Champions League

77′ 0-1 Markus Babbel
87′ 1-1 Thomas Helmer (Selvmål)
90′ 2-1 Allan Ravn

Den første gang blev også ved denne lejlighed noget helt særligt for Brøndby IF. Endelig havde man indløst adgangsbillet til det fineste selskab, og så trak man ellers tre mastodonter i gruppespillet.

FC Barcelona, Manchester United og Bayern München. Værsgo’ – så var der disket op med kassekampe mod den europæiske top. Det var nok ikke mange eksperter, der troede på videre Brøndby-avancement i deres første deltagelse i Champions Leagues hovedturnering.

Faktisk var det svært at se, hvordan Brøndby bare skulle skrabe et par point til sig, når man så på de spillere, man skulle op imod. Men begyndelse på turneringen blev en helt anden fortælling.

Det er meget mærkeligt set med nutidige briller, at der ikke var udsolgt i Parken til Brøndbys første kamp mod mægtige Bayern München. Omtrent 30.000 havde købt billet, og det efterlod altså 10.000 tomme sæder i lånearenaen, nu hvor Brøndby Stadion endnu ikke var gearet til kampe af denne kaliber.

Men det var en anden tid, hvor folk var vant til, at Brøndby vandt titler på striber, og de europæiske storkampe ikke var noget særsyn.

Fra kiksede kvalifikationer til ekstase i Parken

Debuten i Champions League havde været længe undervejs. Man havde kikset på de bitreste faconer tidligere – men nu var den altså i hus. Tre mesterskaber i træk for Ebbe Skovdahls mandskab skulle nu krydres med kampe mod verdenseliten.

Bayern München med navne som Oliver Kahn, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg og Giovane Élber var bestemt noget af en mundfuld. En miniput havde dog før i verdenshistorien slået benene væk under en kæmpe, så Brøndby levede i troen på et mindre mirakel.

Og det kom til sidst i kampen. Markus Babbel havde ellers bragt tyskerne foran mod slutningen, hvor ikke mange troede, at Brøndby havde mere tilbage at give af.

Thomas Helmer hjalp til med et nydeligt selvmål med få minutter tilbage at spille. Det gav en vitaminindsprøjtning til de sidste kraftanstrengelser.

Allan Ravn tog chancen og lobbede kuglen over Oliver Kahn langt udefra – resten er historie. Matchvinderen fra Brøndbys debut i Champions League får stadig bemærkninger om gudekassen den dag i dag.

Og det er ikke noget, han begræder.

4. Brøndby IF 5-0 Eintracht Frankfurt

19/9 1990 19:00

UEFA Cup

9′ 1-0 Uche Okechukwu
55′ 2-0 Bent Christensen Arensøe
64′ 3-0 Kim Christofte (Straffe)
80′ 4-0 Jens Madsen
84′ 5-0 Bent Christensen Arensøe

Tyskland var blevet verdensmestre i sommeren 1990. Det sad måske i baghovedet på spillerne fra Eintracht Frankfurt, som skulle op imod lille Brøndby IF fra Danmark, der ikke engang havde deltaget ved verdensmesterskabet i Italien.

Det var nok en vis grad af undervurdering fra Frankfurts side, kombineret med et bomstærkt og fokuseret Brøndby-hold, der gjorde udslaget i denne nedslagtning i første runde af UEFA Cuppen.

I Bundesligaen havde man det bedste forsvar – men det ville Uche, Turbo-Bent, Jens Madsen, og alle de andre Brøndby-drenge blæse på. Der var klasseforskel hele vejen igennem, selvom der var milevidt mellem den danske 1. Division og den tyske pendant.

Morten Olsen kendte tyskerne så udmærket – men man regnede ikke Brøndby IF for noget særligt.

Det fortrød man siden bitterligt.

En nigeriansk juvel åbnede ballet

Morten Olsen ville i sin tid have Friday Elahor og Uche Okechukwu til klubben – koste hvad det ville. Det krævede flere rejser til Afrika, og vist nok bestikkelse til den lokale høvding, før byttet kom i hus.

Det stod hurtigt klart, at man havde gjort et kup med Uche fremfor Elahor, som man egentlig havde de største forhåbninger til. Efter små 10 minutter af Europa-debuten tacklede og driblede den nigerianske forsvarsspiller sig igennem til 1-0-målet.

Siden badede Turbo-Bent i chancer, hvoraf tre af dem blev udbyttet. En målræv af europæisk topklasse viste sig frem på bedste manér.

Hvad tyskerne havde troet bare var en formssag udviklede sig til et sandt mareridt. Sjældent havde man på den måde fået ørerne i maskinen – og så mod et hold fra lille Danmark.

Tryllerik tryllede, og Frankfurterne løb forgæves – en lykkerus af en europæisk opvisning i Københavns Idrætspark. Og så gjorde det mindre, at det var lige ved at blive spændende i returkampen, da Brøndby hurtigt kom bagud med 0-2.

Turbo-Bent rettede dog op på affæren med sin scoring til 1-2, og så kom tyskerne aldrig for alvor tæt på, selvom kampen endte 4-1.

Brøndbys Europa-togt var kun lige gået i gang.

3. Liverpool 0-1 Brøndby IF

31/10 1995 20:45

UEFA Cup

79′ 0-1 Dan Eggen

Brøndby havde endnu ikke fået rejst sig helt efter nærkonkursen nogle år forinden. Selvom man stadig manglede et dansk mesterskab, kunne man godt ekspedere Liverpool ud af UEFA Cuppen.

Ebbe Skovdahl havde efterhånden fået sat brikkerne på plads til det hold, der skulle vinde tre mesterskaber på stribe. Et hold så stærkt, at man skulle sende selveste Liverpool ud af Europa Cuppen og modtage stående hyldest bagefter fra hele Anfield Road.

Første runde var endt 0-0. Der var derfor alt at spille for i returen, hvor rigtig mange Brøndby-fans havde taget turen til det engelske – enten hurtigt og nemt med fly – eller med bus hele vejen ned til den fransk/engelske kanal og op til Beatles-byen.

Ingen, der tog med til Liverpool, har siden fortrudt det.

Brøndby kom under hårdt pres fra kampens begyndelse. Liverpool fik bolden i nettet, hvilket medførte et kæmpe jubelbrøl fra den legendariske endetribune The Kop – men målet blev korrekt annulleret for offside.

Man slap med skrækken, og fik efterhånden arbejdet sig bedre og bedre ind i opgøret.

Da norske Dan Eggen steg til vejrs

Presset var Liverpool FC fortsatte kampen igennem, uden at Brøndby bare lossede bolden ud af kommunen for at få den lige tilbage i hovedet. Man kom med, hvad man havde – og det var ikke så lidt med navne som Jens Risager, Per Nielsen, Allan Nielsen, Kim Vilfort og Ebbe Sand på holdkortet.

Den helt store helt på Anfield skulle dog blive en norsk midterforsvarer med et stort hår. Dan Eggen var allerede en publikumsfavorit på Vestegnen – men populariteten steg til hidtil usete højder, da han trodsede al modstand og pandede bolden utageligt i nettet til Brøndby-føring med godt ti minutter tilbage på klokken.

Stillingen holdt kampen ud – en triumf, der kunne måle sig med de allerstørste i klubben var en realitet. Mesterskaberne kom herefter på stribe for det stærke kuld af spillere.

Miraklet i Liverpool er en del af fortællingen om en lille klub fra Danmark, der ved mere end bare en enkelt lejlighed, har fået folk over hele fodbold-Europa til at spærre øjnene op.

Selv langt væk fra landets grænser vil navnet Brøndby vække genklang – også selvom triumfer som denne ligger mange år tilbage i tiden.

2. Karlsruher SC 0-5 Brøndby IF

3/12 1996 19:00

UEFA Cup

41′ 0-1 Ruben Bagger
43′ 0-2 Dan Eggen
58′ 0-3 Kim Vilfort
74′ 0-4 Peter Møller
81′ 0-5 Peter Møller

Bagud med 1-3 efter første kamp i København var der ikke meget andet tilbage at spille for end æren. Sådan tænkte de fleste nok forud for returen – men fodbold kan være et overraskende spil.

Brøndby præsterede at vende et europæisk dobbeltopgør fuldstændig på hovedet, længe før det blev populært. De trofaste fans, der valgte at rejse med hjerteklubben, selvom det var koldt – og selvom det så håbløst ud – fik en oplevelse for livet. Og mange af dem fejrede vanviddet i bare maver.

Karlsruhers helt store stjerne var den lille midtbanestrateg Thomas Hässler. Med to mål i det første opgør, og en helt igennem overlegen præstation, var han hovedårsagen til, at det var gået så galt på hjemmebane.

At Ruben Bagger til sidst havde pyntet en anelse på resultatet, syntes kun at have kosmetisk betydning – for Brøndby havde været oppe imod overmagten, og det stod ikke til at ændre, selvom der stadig resterede 90 minutters fodbold først i december.

Troede man.

Da Karlsruhe blev tavs

Brøndby behøvede egentlig kun at vinde med 3-0 for at sikre sig videre deltagelse efter vinterpausen i UEFA Cuppen. Peter Møller ville det dog anderledes.

Mod slutningen af første halvleg, så det stadig mere end sort ud for de gæstende Brøndby-drenge. Men så tog en vis herre ved dem.

Ruben Bagger prikkede hul på bylden med fem minutter til pause, og Dan Eggen fulgte op blot to minutter senere. Oppe med 2-0 ved pausen var der pludselig alt at spille for.

Med til historien hører, at tyskernes absolutte es – Thomas Hässler – var blevet skadet forud for returopgøret. Han kunne blot se hjælpeløst til fra tilskuerpladserne med sine krykker parkeret ved siden af sig.

Kim Vilfort tippede endegyldigt fordelen over til Brøndby efter et kvarters spil af anden halvleg – og så satte Peter Møller ellers trumf på med sine pletskud til 4-0 og 5-0.

‘Brøndby gav os en lærestreg, og jeg kan kun undskylde vores store nederlag over for vores mange tilhængere,’ udtalte den slagne træner Winfried Schäfer efter ydmygelsen.

1. Brøndby 5-0 FC København

16/5 2005 17:30

Superligaen, 27. runde

3′ 1-0 Daniel Agger
11′ 2-0 Thomas Kahlenberg
71′ 3-0 Johan Elmander
84′ 4-0 Thomas Kahlenberg
90′ 5-0 Morten Skoubo

I tredje sæson under Michael Laudrup som træner klikkede det endelig på alle parametre. Man havde spillet meget god og offensiv fodbold men manglede nogle titler – den vigtigste af dem alle blev så godt som sikret ved at lammetæve ærkerivalen.

Pokalturneringen var allerede vundet – nu manglede man blot at køre det længe ventede guld hjem til Vestegnen. FC København var igen den skarpeste konkurrent, og man havde måttet se fjenderne løbe med mesterskabet i de to seneste sæsoner.

Det gjorde ondt på selvforståelsen, at man ikke kunne blive danske mestre – selv med legenden Michael Laudrup som træner og et sportsligt setup, der ikke sås bedre på hjemlige breddegrader.

Holdet bestod til dels af rutine og ungdommeligt vovemod – en kombination, der var som skræddersyet til at vinde titler med.

Et spillermateriale, der var guld værd

Casper Ankergren var en sikker sidste skanse i buret – og Karim Zaza var egentlig overkvalificeret til blot at agere reserve.

Per Nielsen havde solid erfaring fra mange kampe i Brøndby-trøjen og fik den unge komet Daniel Agger som ‘lærling.’

Martin Retov stod for dynamikken på midtbanen, som kom Thomas Kahlenberg til gavn lidt længere fremme. Det var virkelig ikke for ingenting, at modstanderne havde lidt at se til i disse år.

Helt fremme peakede Morten Skoubos karriere i selskab med unge Johan Elmander, der nu var flyvende efter et mislykket ophold i Holland.

Spillere som Mads Jørgensen, Morten Wieghorst, Jonas Kamper, Dan Anton Johansen m.fl. havde absolut også deres at sige i en sæson, som endte med jubeldans, der ingen ende ville tage.

Derby-massakren over dem alle

FC København kom for at hente ind på Brøndby – men det gik stik modsat. Det hele gik op i en højere enhed den dag, og det har ingen siden glemt.

1-0: Daniel Agger pander bolden i nettet efter indlæg fra Kim Daugaard.

2-0: Morten Skoubo forlænger et udspark til Thomas Kahlenberg, som køligt udplacerer Rabóczki i FCK-målet. Jubeldansen foran udeafsnittet herefter er legendarisk.

3-0: Mads Jørgensen viser god energi og vinder bolden på FCK’s banehalvdel. Han spiller Johan Elmander fri, som fladt kanonerer kuglen i kassen foran Faxe Tribunen.

4-0: Mads Jørgensen er igen i oplæggerens rolle. Denne gang findes Kahlenberg, som endnu en gang er iskold i afslutterens rolle. Jubeldansen foran de mest inkarnerede Brøndby-fans herefter er legendarisk.

5-0: Janne Saarinen fuldender et katastrofalt indhop ved at servere bolden for fødderne af Morten Skoubo. Han har næppe scoret et nemmere mål i karrieren.

Og så gjorde det ikke så meget, at Martin Retov undervejs i anden halvleg brændte straffe. 5-0 er til dato stadig den største sejr i slaget om København.

Minderne har man da lov at ha’

Spørgsmålet er, om sejren nogensinde bliver overgået. ‘Vi griner stadig’ stod der på t-shirts, der var populære at lufte i den danske sommer anno 2005.

‘Jeg husker kampen som noget særligt og som noget historisk. Det er sjovt at have været en del af en kamp og en sæson, som var fantastisk og endte med The Double,’ udtalte Thomas Kahlenberg, da han vendte tilbage til Vestegnen en del år senere.

‘Der var meget pres på, men vi kom godt i gang. Agger scorede hurtigt, så vi fik en god start. Og så styrede vi kampen. Vi lavede nogle flotte mål, og de lavede nogle fejl, som vi udnyttede,’ sagde Johan Elmander, som også returnerede til Brøndby som spiller i karrierens efterår.

Boblere

 • Brøndby IF 6-3 Ikast
 • Brøndby IF 5-0 Aarau
 • Brøndby IF 2-1 IFK Göteborg
 • Silkeborg 1-7 Brøndby IF
 • Brøndby IF 7-1 Farum BK
 • Esbjerg fB 0-7 Brøndby IF
 • SønderjyskE 0-6 Brøndby IF
 • Brøndby IF 7-0 Herfølge BK
 • Brøndby IF 2-1 Køge BK
 • Torpedo Moskva 1-0 (2-4 e.str.) Brøndby IF
 • Brøndby IF 4-1 Lechia Gdansk
 • Brøndby IF 0-1 Kosice
 • FC København 1-4 Brøndby IF
 • Brøndby IF 3-0 FC Midtjylland
 • FC København 0-4 Brøndby IF
 • Brøndby IF 2-1 Berliner SC Dynamo
 • Brøndby IF 3-0 Ferencvarosi
 • FC København 0-1 Brøndby IF
 • Brøndby IF 3-2 FC København
 • FC København 1-1 Brøndby IF

OSV!

Og sådan ender denne lange og muntre liste med de største stunder for drengene i gul og blå.

Lad os alle håbe, at der bliver rig mulighed for at føje nye kampe til listen i de kommende år.

Vores vilje er af stål
Et fælles mål
Vi står sammen om vor klub
Brøndby IF

Brøndby Stadion

Læs om mange flere kampe med Brøndby IF her på siden