Horsens - Brøndby - Bollespark

Top 20 – De største bollespark i Brøndby IF

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Denne artikel er faktisk helt igennem frygtelig læsning for enhver Brøndby-fan – så er du advaret. Her bliver du nemlig taget tilbage til de 20 største bollespark i klubbens historie – og det er ikke for sarte sjæle.

Et spark i skridtet gør i sagens natur meget ondt. I overført betydning er et bollespark i sportens verden noget, som giver smerter langt ind i sjæl og klubhjerte. Historien om Brøndby IF er – desværre – alt for rig på disse oplevelser.

Det er en sær form for masochisme at gå i arkiverne for at genopleve de sorteste stunder. Tragedie og succes går dog hånd i hånd i fodboldens verden. Man skal have lidt for at føle den ultimative glæde, når en triumf skal fejres.

Det bliver fejret eftertrykkeligt, når Brøndby IF triumferer.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 30.000 andre fans

Kampe der har gjort rigtig ondt

I denne artikel fokuseres der på sportslige bollespark. Her er altså valgt enkelte kampe ud, som har gjort ufatteligt ondt – og som stadig gør det. I mange tilfælde har det sportslige nederlag også smittet af på tilstandene udenfor banen.

Kampene er rangeret efter, hvor ondt de har gjort i nuet – og hvor store konsekvenser, de har fået for eftertiden.

Bollespark kan dreje sig om store øretæver, nederlag til lavere rangerende hold, bitre nederlag, der har kostet dyrt – og ubærlige udligninger til allersidst, hvor stilheden har sænket sig over fans af drengene i gul og blå.

Placeringen af de forskellige bollespark vil altid være et subjektivt skøn. Alle med et hjerte, der banker for Brøndby IF, kan dog nok blive enige om, at vi helst var disse oplevelser foruden. Historien kan desværre aldrig slettes eller skrives om.

Nok kan vi tabe – men Brøndby IF vil aldrig ku’ besejres!

John Faxe Jensen

20. Hertha Berlin 3-1 Brøndby

27/8 2009 18:15

Europa League, kvalifikation

51′ 0-1 Morten Rasmussen (II) 
74′ 1-1 Gojko Kacar 
79′ 2-1 Pál Dárdai 
86′ 3-1 Gojko Kacar 

Træner Kent Nielsen fik én mulighed for at gøre Brøndby frygtede i Europa igen. Hjemme havde man vundet med 2-1 over Hertha – da Morten Duncan gjorde det til 1-0 i returen, så det hele lyst ud.

I det sidste kvarter faldt Brøndby dog helt sammen. Skønne spildte kræfter – Hertha Berlin kunne alligevel strække armene triumferende i vejret.

– Vi er så klar som vi overhovedet kan blive. Vi VIL i gruppespillet.

Morten Duncan Rasmussen var klar i mælet inden opgøret og fortsatte:

– Selvtilliden er helt i top. Vi er i en stigende kurve i øjeblikket; både resultat- og spillemæssigt, mens Hertha vel er det modsatte.

Selvom Brøndby kom fra en 6-1-udklassering af HB Køge, og Hertha var i mere tvivlsom form, hjalp det altså ikke på det samlede udfald, da de to gange 90 minutter var overstået.

Korthuset faldt i det sidste kvarter

74′ 79′ og 86′ minut. Det gik stærkt, da det gjaldt allermest, og man kunne ikke modstå presset fra berlinerne. Håbet om at kunne føje endnu en tysk skalp til samlingen døde brat.

Flere tusinde Brøndby-fans havde ellers bragt liv og glade dage til den tyske hovedstad – for er der noget, der batter, så er det ture ud i Europa og gøre sig på den internationale scene.

Det er nok en anden 3-1-kamp, involverende Brøndby og Hertha, de fleste fans i gul og blå nyder at huske tilbage på.

19. PAOK – Brøndby 5-0

20/8 2015 19:00

Europa League, playoff

17 ‘1-0 Robert Mak 
36′ 2-0 Dimitris Pelkas 
51 ‘3-0 Garry Rodrigues 
80′ 4-0 Robert Mak 
82 ‘5-0 Robert Mak

At tabe med 0-5 er selvsagt aldrig optimalt. Drømmen om at komme i et længe ventet europæisk gruppespil blev på denne august-aften i det græske blæst til atomer.

Rutinerede spillere som Daniel Agger, Martin Albrechtsen og Johan Elmander var ellers med fra start – men lige lidt hjalp det. Brøndby blev mulet efter alle kunstens regler i en sydlandsk heksekeddel.

PAOK var bestemt et solidt græsk hold og ingen ønskelodtrækning – men kigger man på, hvilke spillere Brøndby havde til rådighed, kan afklapsningen stadig få tæerne til at krumme sig sammen i skam og vanære.

Robert Mak stangede tre kasser ind

Lige lidt hjalp det, at man spillede 1-1 i returkampen på Brøndby Stadion. Bollesparket var allerede eksekveret med mastodontisk kraft i den første kamp i Saloniki – slovakiske Robert Mak var med tre mål den store bøddel.

Den tabende træner var efterfølgende klar i mælet:

– Vi var overmatchet. PAOK var bedre på alle parametre. Vi ankom for sent i presset, og vi tabte én mod én-duellerne – for bare at nævne et par af dem. Vi ville rigtig gerne, men vi må indrømme, at vi konstant halsede efter et hold, der leverede stor kvalitet.

Thomas Franks Brøndby-hold måtte igen kigge langt efter europæisk succes. At ryge ud på den måde, gjorde det i manges øjne svært at tro på projektet i det lange løb. Nok kan man tabe til et bedre hold – men at blive ydmyget er en helt anden sag.

18. Hobro 3-0 Brøndby

9/11 2014 17:00

Superligaen, 14. runde

53′ 1-0 Emil Berggreen 
57′ 2-0 Emil Berggreen 
86′ 3-0 Mads Hvilsom

Hobro var den ubetingede angstmodstander for Thomas Franks Brøndby-mandskab. Faktisk tabte man de de første fire opgør med sammenlagt 0-8.

Her er det største af de skammelige nederlag valgt ud. Første opgør i sæsonen tabte man med 0-2, og så skulle man tro, at man havde revanche til gode. Det blev dog kun endnu værre derfra: 0-3 på DS Arena og til grin igen.

Der manglede ellers ikke prominente navne på Brøndby-holdet. Her nævnes: Kahlenberg, Elmander, Durmisi, Agger, Pukki m.fl.

Hvordan kunne det gå så galt mod en ubeskrevet nyoprykker?

Tja, det er ikke godt at vide. Ihvertfald fik Brøndby aldrig deres kombinationsspil til at flyde som man gerne ville. Hobro knoklede på og red videre på den gejst, man havde opbygget i kraft af en eventyrlig start på tilværelsen i landets bedste række.

At tabe i en skov

Midtbanemanden Frederik Holst var ligeså frustreret som alle andre med tilknytning til vestegnsklubben:

– Jeg har ikke ord for det her. Det er så ringe, at et hold som Brøndby kommer over for anden gang og taber ude i en skov. Hold kæft, hvor er det dårligt mand!

At tabe til Hobro vinder man ingen mesterskaber på. Faktisk er det helt igennem uacceptabelt for en klub af Brøndbys kaliber – og så når det sker fire gange i streg …

Thomas Frank må stadig vågne op badet i angstens sved efter endnu et mareridt om drengene fra Hobro.

17. Roma 3-1 Brøndby

5/12 1995 20:45

UEFA Cup, 4. runde

23′ 1-0 Francesco Totti 
72′ 2-0 Abel Balbo 
85′ 2-1 Peter Møller 
90′ 3-1 Armedeo Carboni 

At ryge ud af europæisk fodbold på absolut hjerteskærrende og bitter facon er absolut noget som Brøndby IF excellerer i. Første kamp i Parken var endt med en sejr på 2-1, så der var god grund til optimisme før returen.

Runden forinden havde man endda ekspederet selveste Liverpool ud af turneringen. Jo, dette Brøndby-mandskab var et stærkt bekendtskab.

Nu var der dog hård romersk modstand på menuen. En ung Totti scorede således første mål midt i første halvleg efter en halvklaring af Mogens Krogh. Brølet fra Stadio Olympico var endnu højere, da Abel Balbo øgede til 2-0 tyve minutter før tid.

Peter Møller vendte billedet med en sen reducering til 1-2, hvor han dukkede op i feltet og udnyttede kaos i det romerske forsvar. Nu var det helt lige, og forlænget spilletid lurede lige om hjørnet.

Et sublimt gennemspillet angreb i de døende sekunder fangede dog Brøndby-forsvaret på flade fødder, og så var det pludselig game over alligevel. Der var ikke længere tid til at gøre noget ved det samlede udfald. Endnu et europæisk eventyr var nået til vejs ende.

Svimlende tæt på forlænget spilletid

Det er ingen skam at blive ekspederet ud af AS Roma. Det var mere måden, det skete på, der gjorde ondt. Så tæt på at tvinge giganten ud i forlænget spilletid, at man næsten kunne høre dommeren blæse i fløjten for slut på de 90 minutter.

Vi kommer dog senere til en kamp mod samme modstander og på samme stadion, der gjorde meget mere ondt.

16. Lokomotiv Moskva 4-2 Brøndby

23/11 2005 16:00

UEFA Cup, gruppespil

12′ 0-1 Martin Retov 
27′ 0-2 Morten Skoubo 
59′ 1-2 Dmitri Loskov 
62′ 2-2 Igor Lebedenko 
63′ 3-2 Dmitri Loskov 
83′ 4-2 Dmitri Loskov 

Tal lige om et sammenbrud, der kunne mærkes. Denne kamp fra Moskva inkluderer tre lynhurtige bollespark i rap, som vendte billedet totalt fra ovenud lykkeligt til katastrofalt deprimerende.

Brøndby var ved denne lejlighed deltager i et mærkeligt gruppespilsformat i den hedengangne UEFA Cup. Man mødte kun de øvrige deltagere én gang – ude eller hjemme.

Moskva havde tidligere lagt by til en stor triumf i gul og blå, men denne gang skulle det gå anderledes – helt anderledes.

Man lagde ellers fantastisk godt fra land: Retov og Skoubo sørgede for en dejlig føring på 2-0 efter en halv times spil. Men der er vist noget med, at netop dén føring er særligt farlig …

Fire skæbnesvangre minutter

Moskvas lokomotiv eksploderede i minutterne omkring den hele times spilletid. Indenfor fire sølle minutter faldt Brøndby helt sammen og måtte se en kæmpe triumf blive forvandlet til et ækelt bollespark, der stadig kan mærkes.

Med en sejr havde Michael Laudrups Brøndby-hold sikret sig videre avancement. Det blev dog mere end besværliggjort med det bitre nederlag. Brøndby gik ikke videre fra gruppespillet – og det kunne man mest af alt takke sammenbruddet i Moskva for.

15. FC København 3-1 Brøndby

25/5 2017 17:00

Pokalturneringen, finale

51′ 1-0 Andreas Cornelius 
61′ 1-1 Teemu Pukki 
83′ 2-1 Federico Santander 
85′ 3-1 Andreas Cornelius 

At stå som taber efter en finale er naturligvis rigtig ærgerligt. At stå som taber efter en finale tabt til ærkerivalen på to mål efter forsvarskoks sidst i kampen er meget, meget slemt.

Vi er i 2017. Brøndby higer efter et trofæ – på daværende tidspunkt havde man ikke vundet noget siden pokalsejren i 2008. Alexander Zorniger havde på magisk og hurtig vis bygget et virkelig slagkraftigt mandskab op, der ofte overrumplede modstanderen med potent overfaldsfodbold.

I ligaen havde man måttet se den evige rival FC København være en tand stærkere. Der var dog stadig mulighed for at blive en titel rigere i indeværende sæson. Den stod nemlig på derby i årets pokalfinale – og hvilken kulisse det blev.

Indre København havde aldrig set magen. Forventningsfulde blå/gule fans satte byen på den anden ende. Det var fest, det var forår, og det var dejligt – lige indtil …

Rivalerne løb med det hele

I en lige affære trak FCK det længste strå til sidst. To simple bolde i dybden gjorde, at henholdsvis Santander og Cornelius endte ethvert håb om at tage pokalen med hjem til Vestegnen.

Zornigers første sæson forblev uden titler. Andenpladser i både liga og pokalturneringen var dog en klar forbedring i forhold til tidligere sæsoner. Bittert var det stadig at begive sig væk fra Østerbro den maj-aften.

At blive besejret af ærkerivalen i en direkte titeldyst vil altid være et klokkerent bollespark.

14. Sportul Studentesc 3-0 Brøndby (3-0 e.str.)

4/11 1987 13:00

UEFA Cup, 2. runde

6′ 1-0 Ion Munteanu 
77′ 2-0 Laurenţiu Bozeşan 
89′ 3-0 Constantin Pană 
121′ 4-0 Gino Iorgulescu (Straffesparkskonkurrence) 
121′ 5-0 Aurel Ţicleanu (Straffesparkskonkurrence) 
121′ 6-0 Laurenţiu Bozeşan (Straffesparkskonkurrence) 

Her får du et vel nærmest glemt bollespark fra gemmerne. Vi skal helt tilbage til dengang, hvor Peter Schmeichel, Lars Olsen, Bjarne Jensen og en ung Brian Laudrup tørnede ud for Brøndby.

Man havde vundet med overbevisende 3-0 i første kamp foran små 19.000 tilskuere i Idrætsparken – det burde ikke kunne gå galt i Rumænien.

Det gik grueligt galt. Bukarest vækker forfærdelige minder for en dansk fodboldfan, der er gammel nok til at huske slutningen af 80’erne. Det danske landshold glippede således VM i 1990 i samme by – men det er en helt anden – sørgmodig – historie.

Peter Schmeichel rangerer faktisk denne kamp som en af de største skuffelser i karrieren:

– Det var en af de skuffelser, jeg altid vil huske. Et stort slag lige midt i ansigtet. Jeg kan huske, at jeg mest af alt havde lyst til at rejse langt væk og glemme alt om fodbold efter den nedtur.

Brøndby kom bagud tidligt i kampen, men holdt så stand indtil slutningen, hvor man lukkede to mål ind – og så stod det helt lige.

Man havde måske ikke regnet med, at kampen kunne blive afgjort i straffesparkskonkurrence. Ihvertfald brændte man ALLE sine forsøg – Peter Schmeichel var i øvrigt den første synder fra 11-meterpletten. Rumænerne behøvede derfor blot at score på tre spark for at sikre sig videre avancement.

Lang tur hjem fra Bukarest

Fra himlen i København til helvede i Bukarest – sikke en måde at blive slået ud på. Birger Peitersen fik ikke europæisk succes i sin korte periode som træner i Brøndby.

Startede trenden med at ryge ud af Europa på besynderlig bizar vis her?

Måske er det at tage munden for fuld. Det daværende Brøndby-hold skulle opleve mange store triumfer, men Bukarest står tilbage som et grimt kapitel fra fortællingen om klubben fra Københavns Vestegn.

Bemærk i øvrigt det spøjse spilletidspunkt – kl. 13 en onsdag eftermiddag i november. I Ceaușescus Rumænien spildte man ikke penge på at lyse fodboldstadions op.

13. FC Midtjylland 5-0 Brøndby

29/7 2007 18:00

Superligaen, 3. runde

1′ 1-0 Claus Madsen 
29′ 2-0 Babajide Collins Babatunde 
49′ 3-0 Simon Poulsen 
65′ 4-0 Frank Kristensen 
81′ 5-0 Christian Olsen 

Meget var grueligt galt i Brøndby på denne tid. Man kunne fx ikke vinde på udebane – slet ikke. Denne kamp står dog som det mørkeste kapitel i denne frygtelige stime. En røvfuld på 0-5 i Herning gentager sig forhåbentlig aldrig.

At komme bagud allerede i det første minut tegner sjældent godt. Men at man skulle vende hjem til Vestegnen med et af de største nederlag i klubbens historie, havde man nok ikke frygtet på forhånd.

Tom Køhlert havde ikke rigtig fået sat skik på det hele endnu. Trænerlegenden havde overtaget tøjlerne fra Rene Meulensteen kort inde i 2007 – men det var svære arbejdsbetingelser.

Der var konstant uro i klubben. Per Bjerregaards formandsskab vaklede, og det var som om, at al virakken forplantede sig til spillet på banen.

Når spillerbussen kørte til Jylland var det så godt som ensbetydende med et nederlag. Denne gang med eftertrykkelig kraft bag bollesparket. Hverken Per Nielsen, Marcus Lantz, Stefán Gislason osv. kunne stille noget op.

Turbulens over Vestegnen

Efter kampen fyldte ethvert tv-program om fodbold så endnu en gang på med krisehistorier fra Brøndby IF. Der var turbulent på Vestegnen – og det skulle faktisk blive værre endnu.

FC Midtjylland har givet Brøndby IF en af de to største endefulde i dansk fodbold. Den slags er aldrig rart at tænke tilbage på.

Superligaen blev i daværende sæson nedprioriteret i foråret, da en pokaltitel lå og spøgte i horisonten – og den kom faktisk i hus via en uforglemmelig sejr over Esbjerg.

12. Brøndby 4-2 SV Ried

4/8-2011 19:00

Europa League, kvalifikation

39′ 1-0 Jan Kristiansen 
44′ 2-0 Michael Krohn-Dehli 
52′ 3-0 Osama Akharraz 
54′ 4-0 Osama Akharraz 
70′ 4-1 Daniel Royer 
88′ 4-2 Anel Hadzic 

Det er sjældent, at en sejr på 4-2 kan betegnes som et slemt bollespark – men det er faktisk lige nøjagtig, hvad vi har med at gøre her. Henrik Jensens Brøndby-hold havde tabt med 0-2 i Østrig og jagtede derfor revanche hjemme.

Foran med 4-0 i returen burde det ikke gå galt … Men det gjorde det.

Man snakkede meget om genrejsning af Brøndby IF i de år. Trænerne blev skiftet hyppigt ud, og Henrik Jensen fik da heller ikke lang tid på posten. Europæisk succes var det sparsomt med – man havde stadig for vane at ryge ud på spektakulær bitter vis.

For at komme helt op på tidligere Brøndby-holds standard, skulle man død og pine kvalificere sig til et europæisk gruppespil. Vejen dertil har dog aldrig været let for drengene fra Vestegnen.

Østrigske SV Ried var kommet op af bowlen – og dem var der ikke mange, der kendte noget til på forhånd.

0-2 var som sagt facit efter første kamp i det østrigske. Et svært udgangspunkt før returen. Brøndby kom dog ud som lyn og torden og Ried var rystede.

Efter første halvleg var det samlede billede helt lige, og da det blev 4-0 kort efter pausen måtte selv den største pessimist overgive sig.

Højt at flyve …

Det skulle man dog ikke have gjort – for SV Ried beviste, at der må ligge en eller forbandelse over Brøndby i disse europæiske skæbnestunder. 4-0 blev til 4-1 og så 4-2, da der manglede ganske få minutter på klokken.

Den amerikanske forsvarer Clarence Goodson lovede efter det forsmædelige exit, at man ville slå tilbage. Det blev der dog ikke meget af. Henrik Jensen blev afskediget som cheftræner senere på året.

Det fungerede ikke i Superligaen og i europæisk fodbold havde man også mest kanonskuffelser at se tilbage på.

Stakkels Osama Akharraz – med målene til både 3-0 og 4-0 var det ellers hans chance for at skrive sig ind i historiebøgerne som Europa Cup-helt. Kampen bliver i dag husket af helt andre grunde.

11. Varde 4-2 Brøndby

22/9 2010 18:00

Pokalturneringen

7′ 1-0 Niels Peter Mørck 
44′ 2-0 Steffen Andersen (I) 
45′ 3-0 Rasmus Jessen 
54′ 4-0 Jacob Hollænder 
57′ 4-1 Rasmus Jessen (Selvmål) 
90′ 4-2 Daniel Wass 

Pokalturneringen er jo en charmerende størrelse, hvor David undertiden driller den store og stærke Goliat. Det charmerende var dog svært at få øje på den aften i september, hvor lille Varde sendte Brøndbys højt lønnede proffer ud i mørket.

Der burde være en verden til forskel – og det var der jo faktisk også, hvis man ser på cifrene. 4-2 efter at have været foran med 4-0 og sikkert videre avancement. Problemet var bare, at det var Varde, der jublede – og Brøndby, der luskede tomhændet hjem over Storebælt.

Der må findes gravkamre, der byder på mere stemning, end hvad Brøndbys omklædningsrum kunne præstere efter kampen.

Varde spillede på daværende tidspunkt i 2. division. Brøndby havde navne som Krohn-Dehli, Farnerud, Wass, Stryger Larsen, Mikael Nilsson på banen. Prøv lige at tælle landskampe sammen for den flok.

Nå jo, så var der jo også en vis brasilianer ved navn Bruno Fressato Cardoso, som faktisk fik fuld spilletid den aften – men ham er der nok ikke mange, der husker længere.

Pinlig aften i det jyske

At man fik rettet op fra 0-4 til 2-4 var der ikke mange, der hæftede sig særligt meget ved, da dommeren fløjtede den pinagtige affære af.

Træner Henrik Jensen sluttede post match-interviewet af med følgende svada:

– Nu aflyser vi fridagen imorgen, og så er der flere spillere, der vist skal kigge indad og vurdere, om det de leverer er godt nok.

Brøndby blev til grin og forspildte muligheden for en pokaltitel på uhørt skammelig vis. At tabe med de cifre til et meget lavere rangerende hold, burde ikke kunne lade sig gøre.

Henrik Jensens Brøndby-mandskab gjorde nærmest en dyd ud af at blive elimineret fra knockout-turneringer, så det føltes som en hammer fra Mike Tyson himself.

10. Brøndby 1-6 Esbjerg fB

14/3 2004 17:35

Superligaen, 21. runde

7′ 0-1 Fredrik Berglund 
11′ 0-2 Jan Kristiansen 
25′ 1-2 Karsten Johansen 
33′ 1-3 Fredrik Berglund 
37′ 1-4 Tommy Bechmann 
39′ 1-5 Anders Møller Christensen 
58′ 1-6 Jess Thorup 

Fodboldåret 2004 blev skudt i gang ved at få ørerne eftertrykkeligt i maskinen. Næsten 30.000 tilskuere på Brøndby Stadion måtte gnide sig i øjnene mere end én gang – for kunne det virkelig passe, at Esbjerg på den måde kværnede Laudrups drenge fuldstændig i smadder?

1-5 stod der på lystavlen efter første halvleg. Det kan nok være, at der blev talt med store bogstaver i Brøndbys omklædningsrum. Eller var der måske allerede blevet ringet efter en krisepsykolog?

Jan Kristiansen havde vel nærmest i denne ene kamp som Esbjerg-spiller mere succes på Vestegnen end i hele sin Brøndby-tid. Grimt var det under alle omstændigheder. Målene haglede ind bag stakkels Karim Zaza mellem stængerne.

Et stærkt Brøndby-hold lå ellers godt til i toppen af Superligaen. At Esbjerg i den sæson spillede med om guldet kan næppe overraske, når man ser på kampens resultat.

1-6 er svært at rejse sig fra, stoltheden led et alvorligt knæk den aften.

Fra Barcelona til tenniscifre i Brøndby

FC Barcelona havde et par uger forinden været endestationen på en ellers forrygende europæisk kampagne. Om det var de kampe, der stadig stjal fokus, får vi aldrig et svar på. Et eller andet var der ihvertfald galt.

1-6 hjemme mod Esbjerg er sammen med 0-5 mod FC Midtjylland de største nederlag Brøndby har lidt i Danmarks bedste række.

Brøndby hang dog alligevel på i titelræset, hvor mesterskabet kun ganske knebent gik til rivalerne fra Østerbro.

Esbjerg måtte lade sig nøjes med en 3. plads. 14. marts 2004 på Brøndby Stadion jubler de dog nok stadig over ved Vesterhavet.

9. Brøndby 6-7 Skagen IK (1-1) (2-2 e.for.) (4-5 e.str.)

16/4 1987 16:00

Pokalturneringen

33′ 1-0 Henrik Jensen (I) 
89′ 1-1 Jesper Andersen (I) 
107′ 2-1 Claus Nielsen (I) 
109′ 2-2 Ole Østergaard (Selvmål) 
121′ 2-3 Henrik Reinwald (Straffesparkskonkurrence) 
121′ 3-3 Henrik Jensen (I) (Straffesparkskonkurrence) 
121′ 4-3 Kent Nielsen (Straffesparkskonkurrence) 
121′ 4-4 Ole Ejsing (Straffesparkskonkurrence) 
121′ 4-5 Jesper Andersen (I) (Straffesparkskonkurrence) 
121′ 5-5 Kim Vilfort (Straffesparkskonkurrence) 
121′ 5-6 Mogens Larsen (I) (Straffesparkskonkurrence) 
121′ 6-6 Peter Schmeichel (Straffesparkskonkurrence) 
121′ 6-7 Helge Frandsen (Straffesparkskonkurrence) 

Den største sensation i dansk klubfodbold, bliver denne kamp ofte betegnet som. At tabe til Skagen – og så på hjemmebane – lyder da også helt surrealistisk.

Det var prominente Brøndby-navne, der fik en skamplet på cv’et.

I startopstillingen fandt man bl.a. Peter Schmeichel, Lars Olsen, Bjarne Jensen, Kim Vilfort, Torben Frank og Henrik Jensen. En ung John Faxe kunne heller ikke vende udfaldet, da han blev skiftet ind efter 53 pinagtige minutter.

Der var altså tale om spillere, der skulle få masser af landskampe. Jyllandsserien var noget helt andet end landets bedste række, hvor Brøndby havde befundet sig i flere år. Det første mesterskab var således kommet i hus et par år forinden i 1985.

Der må have været fest og sang som aldrig før i det allernordligste Jylland, da resultatet tikkede ind i stuerne rundt omkring. Og spillerne fra Skagen? Jo, de skulle såmænd op og på arbejde – for professionelle fodboldspillere var der på ingen måde tale om.

Peter Schmeichel reddede mange bolde fra verdens bedste angribere sidenhen – men straffesparkene fra Skagen IK kunne han ikke pille. At han så selv scorede på sit spark fra 11-meterpletten, gjorde ingen forskel i sidste ende.

Pletten kan ikke vaskes væk

I anledningen af 25-års jubilæet spillede Brøndby og Skagen i 2012 en revanchekamp, som Brøndby trak sig ud af med en sejr på 3-1. John Faxe scorede ved den lejlighed på straffe – men at slette afbrænderen fra 25 år før lod sig ikke gøre.

Det gik jo meget godt for Brøndby i de år, så kampen står mest tilbage som en absurd parentes. De fleste kan nok grine af det i dag, og der var da også kun lidt over 2000 tilskuere, som bevidnede fadæsen på stadion.

At man for tid og evighed skal sættes i forbindelse med dansk fodbolds største sensation, på den uheldige måde, er dog en grim ridse i lakken på Brøndbys renommé.

DR Bonanza byder på billeder fra Brøndby-Skagen – klik her.

8. Brøndby 0-3 Sporting Lissabon

26/8 2010 19:00

Europa League, playoff

45′ 0-1 Evaldo 
74′ 0-2 Nuno Cohelho 
90′ 0-3 Yannick Djaló 

Brøndby Stadion gyngede som nærmest aldrig før. Drømmen om endnu en længe ventet europæisk skalp af de helt store levede i bedste velgående efter en forrygende 2-0-sejr i Lissabon.

Træner Henrik Jensen havde endda sagt, at man ikke ville tabe med 0-3 på hjemmebane … Men Brøndby forærede simpelthen det hele væk til Sporting fra Lissabon – så enkelt kan den sag udlægges.

0-1: Man er på vej til pause med betryggende 0-0 på lystavlen. Mikkel Bischoff går dog satset ned i en tackling udenfor feltet og giver dermed portugiserne en gylden mulighed.

På det efterfølgende frispark glemmer man fuldstændig alt om at markere Evaldo tæt foran mål. Bolden snittes i kassen, og nu går man til pause med meget bange anelser.

0-2: Der mangler at blive spillet små 20 minutter af opgøret, da Nuno Cohelho tager chancen LANGT udefra. Den drilske Jabulani-bold smutter på forunderlig vis mellem handskerne på Stephan Andersen i Brøndby-målet – nu er alt lige og spændingen uudholdelig.

0-3: Vi har lige taget hul på dommerens overtid, da en hel serie af grimme brølere forærer det videre avancement til Sporting.

Først bliver en kort aflevering af Thomas Rasmussen opsnappet på portugisernes egen banehalvedel. Derefter går det stærkt ned mod Brøndbys mål – en høj bold frem bliver af Bischoff headet direkte tilbage til en Sporting-spiller, som afleverer i dybden.

Djaló løber forbi Bischoff og lobber på kølig vis bolden over Stephan Andersen og ind i målet.

Brøndby IF i gavehumør

Man mødte et stærkt hold og havde alle kort på hånden for at gøre arbejdet færdigt på hjemmebane foran et særdeles feststemt publikum – men ak!

Endnu en fortælling om hvordan himmel kan blive til helvede. Sammenbruddet mod Sporting Lissabon vil for altid sidde et eller sted i kroppen på dem, der hoppede og sang af deres lungers fulde kraft kampen igennem.

Nok en gang måtte man se drømmen om europæisk succes blive forpurret. Der er altså et eller andet galt med et holds mentale tilstand, når man på den måde kan tabe kasketten og forære sejren væk – på et sølvfad.

Efterfølgende var Mike Jensen og far Henrik enige om én ting:

– Det skaber forhåbentlig en trods-reaktion, hvor vi smadrer Lyngby fuldstændig på søndag.

Tre dage senere var Brøndby efter 19 minutter bagud med 0-2 i Lyngby. Man fik dog reddet 3-3 i land via et mindeværdigt hattrick fra forsvarsbissen Remco van der Schaaf.

7. Brøndby 0-1 Tenerife (0-2 e.for.)

18/3 1997 19:30

UEFA Cup, kvartfinale

21′ 0-1 Antonio Pinilla Miranda 
119′ 0-2 Antonio Mata Oliviera 

Brøndby var i 1997 forbløffende tæt på en semifinale i den nu hedengangne UEFA-cup. Man havde vundet 1-0 på ferieøen Tenerife og der havde været glade dage under varme himmelstrøg.

Hjemme i København vendte lykken dog – på et mål minutter før der skulle sparkes straffespark om den samlede sejr. Det er ekstra bittert at tabe, når man er virkelig tæt på noget rigtig stort.

Brøndby bed i 90’erne godt fra sig i europæisk fodbold. Tenerife blev dog endestationen i UEFA Cuppens kvartfinale, da muropdækningen spillede keeper Mogens Krogh et puds.

Ebbe Sand scorede det enlige mål i første kamp mod øboerne fra Tenerife. Et solidt udgangspunkt at vende hjem til kølige Danmark med. Læg dertil at holdet bestod af en blanding af rutine og yngre fremadstormende kræfter.

Dan Eggen, Søren Colding, Per Nielsen, Kim Vilfort, Peter Møller, Ole Bjur m.fl. Der var kvalitet på drengen.

Frem til kvartfinalerne mod Tenerife havde Brøndby nedlagt følgende trio af europæiske modstandere: FC Aarau, Aberdeen FC og så selvfølgelig Karlsruher SC, som nok aldrig helt har lagt besøget fra de blå/gule bag sig.

Mogens Kroghs grædemur

På billederne fra dengang kan man se en lamslået Mogens Krogh råbe sine frustrationer ud efter den sene scoring. Var det muren, der stod forkert? Var det bare svinegodt sparket ind? Eller var det ligefrem et drop af målmanden?

Bedøm selv – facit står desværre aldrig til at ændre. Brøndby måtte strække våben lige før den ultimative 50/50-duel om en plads i semifinalerne.

Man var kommet langt i Europa – de fleste husker heldigvis tydeligere den uovertrufne 5-0 sejr i Karlsruhe end den sene dukkert mod Tenerife.

Meget tæt på noget, der kunne være blevet endnu større, end det allerede var – og så blev tæppet revet væk. Et klassisk bollespark, der gjorde virkelig avs.

6. FC København 4-0 Brøndby

17/5 2009 17:30

Superligaen, 31. runde

2′ 1-0 Jesper Grønkjær 
45′ 2-0 Ailton Almeida 
70′ 3-0 Ailton Almeida 
73′ 4-0 Oscar Wendt 

Kent Nielsen havde overtaget trænertøjlerne fra Tom Køhlert ved årsskiftet. Den gamle forsvarskæmpe fik et hold, der lå på førstepladsen i Superligaen, at arbejde med.

I de første par kampe gik det knapt så godt, men man fik sidenhen kæmpet sig tilbage i kampen om guldet. Det afgørende slag skulle derfor slås i Parken.

Derbys er en helt særlig ting i sig selv. Derbys med mesterskabet på spil er kampe så intense, at alle involverede kan mærke betydningen dybt ind i krop og sjæl.

Før kampen var det helt åbent, hvem der skulle løbe af med guldet. Brøndby jagtede genoprejsning efter en række magre og problematiske år siden det seneste mesterskab i 2005. Dengang blev trofæet nærmest endegyldigt sikret med en legendarisk 5-0-sejr over ærkefjenden fra Østerbro.

Kunne man præstere noget tilsvarende ved denne lejlighed?

Nej, det kunne man desværre langtfra. Der var ellers stoppet så mange fans af de blå/gule ind på Parkens tribuner, som der kunne være. Men det blev ingen god oplevelse – mildet talt.

FC København spillede før kampen et lille spil for galleriet. Stjernen Jesper Grønkjær var meldt skadet og ude af topkampen. Da startopstillingerne kom, var Grønkjær dog pludselig med – en magisk præstation af københavnernes lægestab.

Det er nærmest overflødigt at nævne, men første målscorer blev naturligvis samme Grønkjær, der udnyttede et koks fra Thomas Rasmussen efter blot to minutters spil.

Og så var kimen ellers lagt til en øretæve, der kunne mærkes.

Fra Køhlert til bronze

Kent Nielsens Brøndby-hold satte føringen fra starten af forårssæsonen over styr.

Om 0-4-nederlaget i Parken udtalte træneren:

– Det blev en af de kampe, hvor alt hvad der kunne gå galt, gik galt. 

Gad vide, om man havde vundet guldet, hvis Køhlert havde taget et halvt år mere på posten? Den slags spekulationer får man dog ikke andet ud af end at blive vanvittig – så vi begraver dette triste derby dybt i gemmerne.

Brøndby tabte også de resterende to kampe i sæsonen og måtte nøjes med en tredjeplads efter FC København og OB.

5. Brøndby 3-2 Widzew Lodz

21/8 1996 20:05

Champions League, kvalifikation

32′ 1-0 Peter Møller 
44′ 2-0 Ole Bjur 
48′ 3-0 Kim Vilfort 
56′ 3-1 Merek Citko 
89′ 3-2 Pawel Wojtala 

Brøndby fik et los. Så enkelt kan det siges. Foran 3-0 stod porten til det forjættede Champions League-gruppespil ellers pivåben – og så gik klappen igen ned.

Man måtte vente endnu et par år, før man endelig nåede den virkelig sjove del af europæisk klubfodbold.

Brøndby havde i 1996 omsider vundet det danske mesterskab igen efter fem års tørke og en masse problemer i klubben. Nu skulle der sættes trumf på – også økonomisk. Dengang var et gruppespil i Champions League også en formue værd. Og hvor var det da tæt på at lykkes.

Bagud med 1-2 efter den første kamp i Polen, skulle der andre boller på suppen hjemme. I første halvleg angreb Brøndby ned mod en totalt pakket Faxe Tribune klædt i gult – og chancerne flød i en lind strøm.

Mål kom der også – Peter Møller til 1-0 og Ole Bjur til 2-0 kort før pausen. Da Kim Vilfort så udnyttede en fornem frispilning fra Allan Nielsen kort inde i anden halvleg, eksploderede hele stadion i forløsende jubel – man skulle i Champions League.

Polakkerne ville det dog anderledes. Brøndby blev fanget på flade fødder af en effektiv kontra efter en lille times spil. Ét mål mere til Lodz ville nu bringe dem i Champions League på reglen om flest udebanemål.

Det blev nervøst til sidst. Forsvarsspillet var inkonsekvent, da Wojtala med få minutter tilbage sænkede Brøndbys europæiske drømme.

Millionerne fløj afsted til Polen

Dan Eggens lamslåede udtryk efter scoringen står stadig klart i erindringen.

Brøndby gik glip af den totale genrejsning af klubben. Efter et mesterskab skulle deltagelse i Champions League have sat kronen på værket – men som så ofte før og siden var de små marginaler imod vestegnsklubben.

I den hjemlige turneringen rystede man dog ikke på hånden og tog mesterskabet hjem for andet år i træk.

4. Brøndby 0-1 FC København

18/6 2003 19:00

Superligaen, 32. runde

90′ 0-1 Hjalte Bo Nørregaard 

Hvis det ikke gjorde ondt nok at læse denne gennemgang tidligere, så gør det garanteret nu. Brøndby lå til at vinde mesterskabet – FCK var på besøg til guldkamp.

Uafgjort var fint nok for Brøndby. Uret viste 92:19, da Hjalte Bo Nørregaard slukkede enhver livslyst hos fans af de blå/gule – målet blev endda scoret foran en fyldt Faxe Tribune.

Visse øjeblikke glemmer man bare aldrig, selvom man prøver af alle kræfter. Tiden gik i stå, da FC København reelt sikrede sig mesterskabet på deres sene sejrsmål. En kniv i hjertet, der blev drejet godt og grundigt rundt.

Og så var det – af alle hold – FC København, der førte kniven.

Michael Laudrups debutsæson som træner blev dermed titelløs. Man havde ellers spillet besnærende fodbold og skrabet masser af point sammen. Det var en tæt tvekamp om mesterskabet de år mellem Brøndby og FC København.

4-3-3 var blevet standard i Brøndby. Rundt omkring i landet havde man virkelig respekt for det, når drengene fra Vestegnen satte deres hurtige kombinationer sammen. Derfor stillede man sig ofte langt tilbage på banen og håbede på en vellykket kontra eller to.

Som regel måtte man alligevel give fortabt.

Flot fodbold – ingen titler

En ung Thomas Kahlenberg, rutinerede Morten Wieghorst og Per Nielsen, samt Martin Retov og Mattias Jonson var nogle af de toneangivende spillere i denne første sæson med Michael Laudrup på trænerbænken.

Der blev sat nye standarder for professionalisme og ærgerrighed på Vestegnen – det forpligter, når landets bedste spiller nogensinde styrer slagets gang. Alligevel måtte Laudrup erkende, at det ikke var helt nok. Rivalerne fra Østerbro vandt sprinten på målstregen.

Forventningerne til Brøndby IF var skruet helt i vejret. Man påregnede at vinde titler samtidig med, at man spillede underholdende fodbold. Første del af planen faldt til jorden i første sæson – anden del lykkedes.

Heller ikke i den efterfølgende sæson kom guldet til Brøndby. Igen vandt FCK på de helt små marginaler – denne gang faldt scoringen i sidste øjeblik dog ikke imod Brøndby.

Ondt gjorde det nu alligevel.

3. Brøndby 0-1 Dinamo Kiev

6/11 1991 19:00

Mesterholdenes Europa Cup, 2. runde

7′ 0-1 Pavel Jakovenko 

Hvis man var gået videre ved denne lejlighed, var klubben givetvis en helt anden størrelse i dag. Man spillede om deltagelse i forløberen til det, der senere blev til Champions League.

I foråret 1992 skulle de otte tilbageværende hold i Mesterholdenes Europa Cup deles op i to grupper.

Der var mange penge på spil. Selvom turneringen stadig ikke havde fået navnet Champions League, var konceptet det samme. I stedet for en ren knockout-turnering skulle gruppespil sikre flere – meget – indbringende kampe mellem de bedste hold i Europa.

Brøndby havde lagt alle sine æg i den kurv, hvor der stod videre europæisk deltagelse på. Et skæbnesvangert sats skulle det senere vise sig.

Visionen var, at klubbens økonomi skulle være uafhængig af resultaterne på banen. Fodbold er et lunefuldt spil – den ene dag vinder man – den anden dag taber man. Og den slags er jo svært at budgettere med.

Desværre skulle det vise sig, at netop manglende succes på banen fik de storslåede planer til at falde i grus. Man var i gang med en overtagelse af den hedengangne Interbank – en plan, der var tæt forbundet med en fortsat stigning af Brøndbys aktiekurs.

Brøndby havde spillet 1-1 på udebane i Kiev. Et ganske fint resultat på trods af, at man egentlig havde fortjent bedre. På hjemmebane kom man imidlertid hurtigt bagud. Chancerne manglede man dog på ingen måde.

Da ukrainernes målscorer Jakovenko blev udvist kort før pausen, så tingene endnu lysere ud – det måtte da være muligt at få bragt balance i regnskabet.

Men målene udeblev. Brøndby gik glip af forløberen til Champions League, hvilket var hårdt nok i øjeblikket – men som skulle vise sig at få fatal betydning i den kommende tid.

Et dyrt sats for lånte penge

Per Bjerregaard og resten af ledelsen i Brøndby havde satset stort på, at Dinamo Kiev blev overvundet, så millionerne ville strømme ind og aktiekursen stige betydeligt.

Man havde tilmed satset for lånte penge – og det blev bekosteligt.

Nederlaget kastede Brøndby IF ud i et alvorligt økonomisk stormvejr, der meget vel kunne have resulteret i en konkurs og medfølgende tvangsnedrykning til Danmarksserien.

Hvis Brøndby havde trukket sig sejrrigt ud af opgøret mod Dinamo Kiev, er det ikke urealistisk, at klubben i dag havde været en europæisk magtfaktor. Det var ihvertfald planen på tegnebrættet.

Et bollespark, der næsten var lig med døden for Brøndby IF.

2. Roma 2-1 Brøndby

24/4 1991 19:00

UEFA Cup, semifinale

34′ 1-0 Ruggiero Rizzitelli 
62′ 1-1 Sebastiano Nela (Selvmål) 
88′ 2-1 Rudi Völler 

Morten Olsen opfyldte de sportslige målsætninger med mesterskaber og en europæisk semifinale. Men når man nu kun var et par minutter fra en historisk finale, gjorde Völlers sene scoring umådeligt ondt.

Brøndby legede med helt i toppen af europæisk fodbold i starten af 90’erne. På samme tid vandt Danmark EM med hjælp fra en stamme af tidligere eller nuværende Brøndby-spillere.

Morten Olsen var kommet lige fra en lang og glorværdig spillerkarriere. Fodboldstøvlerne var blevet byttet ud med en rolle som træner efter tysk forbillede. Disciplin og vilje skulle der til i bestræbelserne på at gøre Brøndby IF til en endnu større magtfaktor.

Spillerne kom i meget bedre form, end de nogensinde havde været før. Modstanden i den hjemlige lige blev fejet til side – nu skulle Europa også erobres.

Et vellykket togt ud i Europa

Eintracht Frankfurt, Ferencvarosi, Bayer Leverkusen og Torpedo Moskva måtte se sig dukket, før AS Roma ventede i to afsindigt spændende semifinaler.

Efter 0-0 hjemme var sagen klar – et udebanemål ville sende fordelen klart over til Morten Olsens drenge. Efter at være gået til pause nede med 0-1 fik Brøndby scoret det vitale mål efter en god times spil.

Nela fik skovlet bolden det sidste stykke ind over stregen til stor begejstring for alle med blå/gult blod i årene. Selvmål af Roma og jubel i Brøndby. Nu skulle man bare holde stand i den sidste halve time.

Målmandskæmpen Peter Schmeichel havde rigeligt at bestille – det brændte nemlig alvorligt på foran Brøndbys mål. Hvad der slap forbi Lars Olsens forsvar tog Schmeichel sig af.

Lige indtil en berygtet målræv dukkede op.

Rudi Völler havde kampen igennem irriteret Brøndby-spillerne ved at tiltuske sig farlige frispark tæt på feltet. Ser man på de grynede tv-billeder fra dengang, er der ingen tvivl om, at man havde meget lidt tilovers for tyskerens evner som skuespiller. Dommeren fløjtede dog ofte til Völlers fordel.

Romas VIP-loge var næsten tømt for italienere, da samme Rudi Völler beseglede Brøndbys skæbne. Schmeichel havde kun kort tid til at reagere på et skud fra kanten af feltet og bolden sprang tilbage i spil – Völler dukkede op og fik listet bolden i mål.

Efter fejringen signalerede målscoreren udskiftning. Han havde gjort sit arbejde, nu var det op til resten af holdet at køre finalepladsen hjem.

De sene mål glemmer man aldrig

Tilbage ind på stadion strømmede de italienske VIP-gæster. Selvom man forinden havde givet op, var man ikke for fin til at komme tilbage og tage del i fejringen af pladsen i UEFA Cup-finalen mod ligeledes italienske Inter.

Goodbye til drømmen om en europæiske finale – og så til allersidst. Ikke til at bære. Et åbent sår, der aldrig heles.

For hvornår får man lige sådan en mulighed igen?

Træner Olsen runder af:

– Det er svært at komme sig over. De sene mål glemmer man aldrig, og den fornemmelse, man står med, er frygtelig. Sådan er spillet, men det var svært at acceptere dengang, og det er svært at acceptere, når jeg ser målet i dag.

1. Horsens 2-2 Brøndby

18/5 2018 20:00

Superligaen, 35. runde

40′ 0-1 Benedikt Röcker 
41′ 0-2 Kamil Wilczek 
89′ 1-2 Kjartan Finnbogason 
90′ 2-2 Kjartan Finnbogason 

Alexander Zorniger var træner og overfaldsfodbold var konceptet. Det seneste mesterskab lå 13 år tilbage i tiden. Guldet skulle endelig hjem til Vestegnen igen – alt så lovende ud.

Ganske vist hang FC Midtjylland på i titelræset – ikke mindst i kraft af en sen 1-0-sejr på Brøndby Stadion få dage forinden. Horsens var dog en helt anden modstander, tidligere på foråret havde man endda vundet med hele 5-1 over Bo Henriksens mandskab.

I køerne foran CASA Arena Horsens fik de mange fremmødte Brøndby-fans dog en kedelig melding. FC Midtjylland var kommet foran i Parken mod FC København. Der var altså ingen håndsrækning til Vestegnen fra Østerbro – FCM vandt slutteligt med 2-0 og presset var nu på Brøndby.

En sejr skulle der til for at kunne afgøre sagerne på hjemmebane i sidste runde mod AaB – alt andet ville med al sandsynlighed sende guldet til Herning/Ikast.

Rønnow, Röcker, Nørgaard, Pukki, Wilczek, Mukhtar, Larsson m.fl.

Det var et stærkt hold, der stillede til start i skæbnekampen. Man havde høstet et nærmest uhørt højt antal point i Superligaen – nok til at guldet allerede på nuværende tidspunkt forlængst ville være sikret i mange andre sæsoner.

På udebane tager vi drømmen med

Reelt var stadion i Horsens den aften en hjemmebane for Brøndby IF. Man havde fået udvidet udebaneafsnittet, så ekstra mange fans kunne indfinde sig – og hvilken kulisse det var.

Kampen gik i gang, og Brøndby virkede tynget af dens store betydning. Horsens havde flere store muligheder, men målmand Rønnow stod som så ofte før i vejen.

Og så vendte billedet – fuldstændig.

Mod enden af en nervepirrende første halvleg fyrede Benedikt Röcker kanonen af udenfor feltet, og bolden strøg op i hjørnet. Minuttet efter fik den notoriske målscorer Wilczek opsnuset en løs bold – og så gik man til pause med en føring på 2-0.

Forløsende og forrygende fest på Brøndbys langside.

2-0 er som bekendt en farlig føring

I anden halvleg havde Mukhtar en stor mulighed for at score til 3-0 – det svage skud blev dog reddet. Og så skete der det, som bare ikke måtte ske.

Med et minut tilbage af ordinær spilletid sparkede indskiftede Finnbogason et frispark fladt under muren – og i mål til 2-1. Fjerdommeren holdt kort efter lystavlen op – fem minutters tillægstid. Alt for lang tid …

Brøndby holdt dog stand i de fem minutters overtid – bolden skulle formentlig bare have været clearet en enkelt gang til, så ville dommeren have fløjtet kampen af. Men ak.

Kjartan Finnbogason modtog bolden inde i felten, tog et skarpt træk og sendte bolden ind bag Rønnow til det ultimative bollespark i Brøndbys historie. 95:14 viste uret.

Den endelige genrejsning af Brøndby IF udeblev derfor. Denne aften i Horsens vil for altid stå som en katastrofe af apokalyptiske dimensioner for alle med tilhørsforhold til klubben stiftet i 1964.

Mange sukker dybt, når de ser skiltet mod Horsens på motorvejen …

Den ultimative skuffelse, da det længe ventede mesterskab kom så tæt på, at mange nærmest allerede havde taget det for givet.

Godt nok havde man vundet pokalfinalen kort tid forinden og dermed endelig igen fået en titel i hus – men det var ikke til megen trøst, da guldet fløj afsted i overtidens overtid.

Prikken over i’et udeblev for Zorniger

Alexander Zornigers tid som træner i Brøndby lakkede reelt mod enden, da Finnbogason gjorde det til 2-2. Man forsøgte ganske vist at holde fast i titelkandidaturet den følgende sæson – men holdet fungerede ikke og træneren mistede opbakningen.

To kampe inde i 2019 var det så slut for den karismatiske tyske træner – fyret efter et nederlag i Esbjerg. Der var på alle måder langt til guldkamp og drømme om atter at indtage den danske fodboldtrone.

Så tæt på den helt store triumf, at det stadig gør ufatteligt ondt at skrive disse linjer – så vi stopper her.

Sorgens liste

Hvis du er fan af Brøndby IF, er det nærmest en overmenneskelig præstation, hvis du har læst hele denne gennemgang til ende uden pauser. Vi må håbe, at der aldrig bliver behov for at føje nye kampe til listen.

Dette var en top 20 med uhyrlige bollespark – men der findes faktisk flere kampe, der også fortjener opmærksomhed, nu vi er så godt i gang med løjerne.

Boblere

  • Brøndby 2-3 Rosenborg – Champions League, kvalifikation, 2002
  • FC Midtjylland 5-4 Brøndby (e.str) – Pokalfinale, 2019
  • Levski Sofia 4-1 Brøndby – UEFA Cup, 2002
  • Eintracht Frankfurt 4-0 Brøndby – UEFA Cup, 2006
  • Rosenborg 3-2 Brøndby – UEFA Cup, 2008
  • Hvidovre IF 2-1 Brøndby – Pokalturneringen, 2013
  • KRC Genk 5-2 Brøndby – Europa League, kvalifikation, 2018
  • Brøndby 2-4 Braga – Europa League, kvalifikation, 2019
  • Brøndby 0-1 FC København – Pokalturneringen, semifinale, 2016
  • Brøndby 1-1 FK Ventspils – UEFA Cup, 2004

Galskaben får en ende her.

Find selv flere kampe, der kvalificerer sig til at komme med i samlingen af onde bollespark.

Flyv så højt som vinger bær’

Kæmp for stolthed og for ære

Hold Brøndby-fanen højt mod sky

For intet overgår Brøndby

Sydsiden