Truphierarkiet

Truphierarkiet – Kampen om spilletiden: De er først på holdkortet

Det er stadig meget tidligt på sæsonen, men der begynder at tegne sig et billede af, hvem der kommer først på holdkortet.

Her er den foreløbige status over fordelingen af minutter på banen, som må forventes i starten af 21/22.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med over 34.000 andre fans

Målmandshierarkiet

1) Mads Hermansen

2) Thomas Mikkelsen

3) Jonathan Ægidius

Kommentar:

Unge Mads Hermansen fik en fornem debut i Superligaen, så ingen grund til at frygte for den disposition fra trænerteamet. Selvfølgelig skal der nok snige sig fejl ind efterhånden. Hvis der skal aflastning til, har man hentet rutinerede Thomas Mikkelsen ind.

Meget talentfulde Jonathan Ægidius må forventes at hive spilletid på U19 og i Reserveligaen. Brøndby IF er rigtig godt dækket ind på målmandsposten.

Forsvarshierarkiet

1) Andreas Maxsø

2) Sigurd Rosted

3) Tobias Børkeeiet

4) Anton Skipper

5) Jens Martin Gammelby

6) Joel Kabongo

Kommentar:

Det er helt klart i det centrale forsvar, at der er mest behov for nye spillere. De tre pladser er tyndt besat efter farvel til både Jung og Hermannsson, som var faste startere i foråret 2021.

Tiltroen til Skipper og evigt uheldige Kabongo kan tilsyneladende ligge på et lille sted, hvilket efterlader midtbanemanden Børkeeiet på en uvant plads nede bagved. Det er slet ikke optimalt, hvorfor CV kigger sig grundigt omkring i landskabet.

Det kan sagtens blive nødvendigt at hente hele tre nye spillere ind til forsvaret. Andreas Maxsø forlader (desværre) sandsynligvis klubben i dette transfervindue, da frikøbsklausulen er lavt sat.

Der må handles på forkant. En mulighed er selvfølgelig også, at man går væk fra 3-5-2 og spiller med fire nede bagved – men det må forventes, at trænerteamet holder fast i formationen fra guldsæson 20/21.

(Venstre) Wingbackhierarkiet

1) Blas Riveros

2) Kevin Mensah

3) Peter Bjur

4) Michael Lumb

5) Morten Frendrup

Kommentar:

Blas Riveros nåede at vise prøver på sit høje niveau, inden bentøjet gik helt i stykker. Det har givet masser af spilletid på positionen til både Peter Bjur og Kevin Mensah. Det var nok til et mesterskab, men situationen har nu aldrig været helt optimal alligevel.

Riveros skulle være godt på vej tilbage. Indtil da er det op til primært Mensah at udfylde rollen som venstre wingback. Peter Bjur har også gjort det godt ved flere lejligheder, men er stadig ude med skade.

Michael Lumb blev hentet ind som gardering – men får næppe meget mere spilletid, før kontrakten løber ud ved nytår.

(Højre) Wingbackhierarkiet

1) Andreas Bruus

2) Jens Martin Gammelby

3) Kevin Mensah

4) Morten Frendrup

Kommentar:

Det er helt sikkert tæt mellem Bruus og tilbagevendte Gammelby. CV må alligevel forventes at kigge sig omkring efter et stensikkert førstevalg til positionen. Kevin Mensah kan selvfølgelig også rykkes ovre i højre side, hvor han kan bruge sit højreben mere naturligt.

Hvis man vil være med helt fremme skal der topkvalitet til på alle positionen. Skoen kunne godt trykke en smule her, hvis det da ikke bliver nu, at Jens Martin Gammelby endelig får sit længe ventede gennembrug på Vestegnen.

Midtbanehierarkiet

1) Josip Radosevic

2) Morten Frendrup

3) Anis Slimane

4) Christian Cappis

5) Rezan Corlu

6) Tobias Børkeeiet

7) Peter Bjur

8) Oskar Fallenius

9) Andreas Pyndt

Kommentar:

Der er mange om buddet til de tre centrale positioner midt på banen. Hvis der hentes nye spillere ind her, vil det skubbe nuværende førsteholdsspillere endnu længere tilbage i køen. Det kan sagtens være, at man allerede har, hvad man skal bruge af både 6’ere, 8’ere og 10’ere.

Der kan ske ting og sager i kampen om spilletiden. Man har mulighed for at blande kortene på et utal af måder, hvilket er en stort luksus. Trænerteamet har tidligere vist sig stærkt, når det kommer til at stille holdet ind fra kamp til kamp.

Radosevic ligner mere og mere den foretrukne spiller lige foran forsvaret. Morten Frendrup kommer man næppe heller udenom, selvom det ikke bliver på den foretrukne position som 6’er.

Anis Ben Slimane kan blive fast mand, hvis han griber chancen – nytilkomne Cappis viste dog forrygende takter i den tid, han fik på banen mod AGF.

Rezan Corlu skuffede stort i premieren, hvilket kan blive en kæmpe hæmsko i jagten på en personligt bedre sæson end 20/21.

Børkeeiet vil også byde sig til, når (hvis) han bliver løst fra forsvarsopgaver. Bjur er egentlig offensiv midtbanespiller. Man skal heller ikke glemme den unge svensker Fallenius, som blev præsenteret som en slags Jobbe Light i sin tid. Og så er der også fra Masterclass oprykkede Andreas Pyndt.

Jo, der er nok at vælge imellem. Er man tro mod strategien, henter man næppe nyt ind. Men der kan selvfølgelig altid opstå en mulighed, man ikke kan takke nej til.

Angrebshierarkiet

1) Mikael Uhre

2) Simon Hedlund

3) Andrija Pavlovic

4) Oskar Fallenius

5) Mathias Kvistgaarden

6) Jagvir Singh Sidhu

7) Yousef Salech

Kommentar:

Superligaens topscorer er naturligvis ikke til at komme udenom. Der kan vente et salg inden længe, da angribere med mål i støvlen altid er en eftertragtet vare på hylderne.

Simon Hedlund flytter sig heller ikke fra startopstillingen lige foreløbig. Sjældent har man set en spiller vende stemningen blandt fans som den lynhurtige og arbejdsomme svensker, der desværre ofte savner mål.

Andrija Pavlovic kommer i næste række og kan nogle helt andre ting som opspilsstation.

Så er det op til de unge i fjerde bølge at byde sig til. En af dem kan pludselig ramme storformen og sprænge lydmuren. Det er det uforudsigelige element, når man har med talenter at gøre.

CV kigger selvfølgelig også nysgerrigt med på angrebsbørsen. Man må være på forkant – for Superligaens topscorer bliver traditionelt solgt til udlandet. Og hvem skal så score målene i front?

Konklusion – 27 mand i truppen er faktisk ret mange

Man har mere end dobbeltdækning på alle positioner – fraset det centrale forsvar, hvor det skriger på flere forstærkninger. Det må blive her, de næste nye ansigter gør sig på banen.

Brøndby IF har faktisk allerede en bred og fin trup med masser af kvaliteter. Spillerafgange giver altid plads til andre, der så har til opgave at gribe chancen, der byder sig til.

Hvis man skal pege på en ting til forbedring, så er det, at der mangler rutine. Unge spillere er der nok en tand for mange af, hvis man skal gøre sig i både Superligaen, pokalturneringen og i Europa.

Hvis der hentes nye ind kan der komme udlejninger på tale, da spilletid til unge talenter er højeste prioritet. Det kan være, vi ser Fallenius, Pyndt, Singh, Kvistgaarden eller Salech sendt på græs andetsteds for at få førsteholdsfodbold på voksenplan.

Summa summarum: Transfervinduet er stadig åbent i lang tid, så dette vil ingenlunde være den endelige trup, når august bliver til september.

BrøndbyLister følger op, når der ændres i truphierarkiet.