Vejle - Brøndby

Vejle 0-2 Brøndby: Sejr og hårdt tiltrængt clean sheet

https://www.facebook.com/groups/473428369366677

Nemt blev det som ventet ikke. Vejle pressede godt på og kom faretruende tæt på ved flere lejligheder. Brøndby hev dog sejren i land og fik sågar sæsonens første clean sheet i Superligaen.

Ni kampe spillet – 18 point – to i snit pr. kamp. Det havde man nok gerne solgt den for på forhånd. Brøndby er kommet rigtig godt i gang med Superligaen og blander sig i topslaget.

Det blev et værre slid mod Vejle BK. Mikael Uhre skrabede dog de tre point endegyldigt hjem med 10 minutter igen, da han befandt sig, hvor en rigtig angriber bør befinde sig.

Klik her for at være med i ‘For Alle Os Med Brøndby I Hjertet!’ på Facebook sammen med 32.000 andre fans

⚽ Kampfakta

Vejle BK 0-2 (0-1) Brøndby IF

⚽ 45′ 0-1 Jesper Lindstrøm
⚽ 82′ 0-2 Mikael Uhre

Superligaen, runde 9

Kollektivet sejrede i Vejle

Brøndby kom faktisk rigtig skidt i gang med kampen. Der var således ikke spillet meget mere end 10 sekunder, før Sigurd Rosted lå til tælling på græsset og Vejle havde tilkæmpet sig et frispark i en farlig position.

Efterhånden som kampen skred frem, viste Brøndby flere og flere prøver på farligt, direkte og hurtigt angrebsspil. Mikael Uhre brændte den obligatoriske direktør men gjorde skaden god igen et par minutter senere – troede han.

For første gang prøvede man at juble over en Brøndby-scoring for at se den annulleret af VAR noget senere. Op på hesten igen – og det kom Brøndby da også.

Forsvaret stod imod, og de hurtige unge drenge voldte Vejles defensiv problemer. Smukt var det, da tre Masterclass-drenge stod bag scoringen til 1-0 kort før pausen.

Andreas Bruus fandt Morten Frendrup, som spillede indover til Jesper Lindstrøm, der sendte kuglen i kassen via en Vejle-afretning. Sådan et mål er mere end bare endnu et af slagsen. Det er simpelthen et glasklart billede på, at Brøndbys egne talenter gør en forskel på øverste niveau.

De første ti minutter var sløje, men derefter var det fint

Jesper Lindstrøm til 3point.dk

Harmoni i truppen og tro på tingene

Brøndbys sammensætning af spillere anno 2020 er en langt mere homogen størrelse end tidligere trupper, hvor der har været løntunge spillere, som havde mere at sige end de fleste andre.

Der er blevet tyndet ud i profilerne fra fortiden, og det har betydet, at nye spillere er trådt i karakter. Nu blev Rom som bekendt ikke bygget på én dag – hvad kan det ikke føre til, hvis stammen på dette hold kan få lov at spille sig bedre sammen i et par sæsoner endnu?

Ulempen – og fordelen – ved at præstere er dog, at pengestærke udenlandske klubber står på spring for at plukke de mest lovende spillere, før de når deres topniveau. Jesper Lindstrøm er således brandvarm på flere talentspejderes blokke.

Det skulle i den forbindelse være mærkeligt, om ikke Morten Frendrup også har flere plusser i bogen flere steder. Peter Bjur og Andreas Bruus ser også mere end spændende ud, hvis de kan tage yderligere skridt i den rigtige retning.

Og sådan kan man hive flere navne frem.

Det var en virkelig dejlig sejr

Andreas Bruus til Brondby.com

Startopstillingen

Indskiftet: Hedlund (’67) Hermannsson (’77) Vigen & Børkeeiet (’86)

Ingen overraskelser i startopstillingen. Peter Bjur bliver manden, der skal sætte sig på venstre wingback – ihvertfald indtil vinterpausen. Og han gjorde det rigtig godt i Vejle med flere offensive indslag, der giver håb om mere.

Defensiven lykkedes med at holde målet rent på trods af usikkerhed hen ad vejen. Helt overbevist var man derfor ikke – men selvtillid er som bekendt noget, der bygges op gennem succes-oplevelser. Netop sådan én fik man i Vejle søndag aften.

Offensiven bed så rigeligt fra sig. Utrættelige Uhre spillede sig endnu mere ind som fast mand. Han bliver altså bare ved, selvom chancer bliver misbrugt undervejs.

Fremhæves skal naturligvis også – igen – Jesper Lindstrøm, som mere og mere er ‘The Go to Guy’ når der skal ske noget på modstanderens banehalvdel. Vi må håbe, at den opadgående formkurve får mulighed for at fortsætte i gult og blåt, når 2020 bliver til 2021.

Ellers må man med rette forlange, at der kommer rigtig mange millioner på bordet.

Da vi får scoret til 2-0, er det primære fokus at holde nullet

Niels Frederiksen til Brondby.com